Magi på Borggården

Melissa Horn øppnade för Lars Winnerbäck på Borggården vid Nidarosdomen i Trondheim. Underbar plats för konsert, speciellt sådana här harmoniska tillställningar. Veckan innan spelade Kent här, det skulle man verkligen velat se. Tidigare uppträdanden har bl a varit Madrugada(!), Katie Melua, Melody Gardot och Esperanza Spalding. Perfekta artister på denna scen. Melissa (med min gamla kollega på bas!) öppnade och spelade ungefär samma set som i Sthlm, dock kortare, en timme cirka. Men en timme välspelade minuter med hennes fina låtar.

Doften av våfflor och grill låg i luften, man kunde köpa vin och öl och det var inte massa tonåringar och barn som störde. Sen kom Lasse på scen, bara han och en gitarr, körde 4-5 låtar akustiskt och glatt. Sen kom bandet på, nära 10 pers stod på scenen med gitarrer, stråkar och klaviatur. Konserten rullade på i klassiskt och alltid så bra mak, sedan plötsligt, på "Ingen soldat" blir det en konstpaus innan första refrängen drar igång och ett skynke på scen släpper, där bakom stod en manskör! Rysningarna var totala, det här var den bästa videon jag hittade på nätet av ett annat uppträdande med kören.
Sedan blev det mer upptempo med riktigt grymma videos i backdropen, miljöbilder från det som ska föreställa ett kärlekslöst tonårsförhållande till en förort i Linköping, men kan med lätthet placeras ut i vilken svensk uppväxt som helst. Höghus, järnvägsspår, skateboard och gympaskor. Det var eldbilder, starka ljus, skuggspel och även en av film av det som pågick precis nu, fast i negativfärger. Fick en Kentkänsla av detta, speciellt under sista låten "Jag får liksom ingen ordning" för den har synthslingor som drar tankarna till nyare Kentlåtar.
Jag tycker konserten visar att Lasse e riktig kung över musiksverige, speciellt under det varma halvåret. Den sommaren han inte kommer turnera runt kommer vara som en sommar utan bad, sol eller grillning.
Vi stod där i en varm men inte så tät folksamling, humöret var på topp runt oss, ett lätt sommarregn föll, vi gick hem hand i hand längs vattnet. En underbar kväll!

1 Carolina:

skriven

Åh vad mysigt, härligt, romantiskt, fantastiskt, sommrigt det låter.

2 Kicki:

skriven

Hej:)

Haft ont i benet och inte orkat vara vid datotn :(

Läget med dig idag?

Kommentera här: