Thaithai julkalender Dag 10

Äntligen ska det bli av! Kents största ambition med resan och det vi var tvungna att avboka tidigare i veckan pga mötena med Ulrik. (toan ni vet...)

Klockan 11 blir vi hämtade och åker 20 minuter inåt land mot Gillhams fishing resort. En sötvattensjö där det kan nappa både näbbgädda, rocka och världens största sötvattensfisk, Arapaima. K är uppspelt som ett barn! Vi kommer fram till resorten som är avskild och väldigt vackert belägen i en nationalpark. Runt den lilla sjön ligger några bungalows placerade samt en huvudbyggnad med restaurang.

Vi får läsa igenom en massa regler och skriva på några papper innan vi blir visade till vår bungalow. Kent fiskar, jag hänger på altanen eller vid poolen och sedan ligger jag på dubbelsängen och tittar ut genom fönsterväggarna ner mot sjön. Det är bara ett tiotal meter ner. Geckosarna kryllar i horder utanför och en liten håller tydligen till inne hos oss. Jag blir mäkta förvånad av att de låter!

Klockan åtta är fisketiden över och det är kolmörkt här. De höga kalkstensbergen här omkring lyses upp av blixtar och ett regn har passerat. Vi äter en thaibuffé tillsammans med resten av gästerna, alla är britter. Nu ligger vi i sängen och det är helt tyst förutom den symfoni alla apor, insekter och fåglar häromkring skapar. Häftig känlsa att sova såhär naturnära.

Jag ska skriva ett eget inlägg om Gillhams så ni får veta hur mysigt det var där.

 

 

 

Kommentera här: