Thaithai julkalender Dag 6

Vi fick sms från Fritidsresor om att det varnas för dödliga maneter, vi hänger vid poolen medan mamma kollar upp fakta. På den här sidan Thailand är det ingen fara.

Dagen börjar halv nio, frukost, sova vid poolen, läsa i poolen, cocospannkaka och jordgubbs-isshake. Vi tar båt till närliggande Railay beach bara tio minuter bort. Där möter vi återigen upp grannarna från hemmavid. Tyvärr imponerar inte stranden stort efter att ha varit på vackra Hong tidigare. Sanden är inte lika vit och det blir snabbt ebb och snäckor och stenar gör sanden vass under fotsulorna. Dock är inramningen de lodräta kalkklipporna skapar oerhört vacker. Ebbet gör att det blir otroligt långgrunt med en del koraller på botten, vi vadar långt men är ändå bara i knähöjd när vi sätter oss ner för att blaska av oss lite. Bastmattorna var ett grymt köp och vi hänger på dem innan vi äter lunch på den korta gågatan. Alltså typ tvåhundra meter kort och liten och gullig. Jag äter cashewnutsallad med lök och en halv grillad majskolv. Saltchocken är brutal men allt smakar jättegott. Innan vi bär barnvagn, påsar och kids ut till en båt som ska ta oss tillbaka men som ligger hundra meter från stranden anar vi mörka moln men det är bara ett lätt regn som faller när vi hoppar av båten. I samlad sandig trupp går vi till vårt hotell för en öl och sedan blir det siesta när grannarna åker hem. De ska till Sverige på torsdag och jag är inte avis.


Jag får mitt hår genomborstat på altanen innan vi går ut, det är svart, mjukt och blänker som thaihår. Vi äter på lilla torget där vi åt häromdagen, nu väljer vi en annan restaurang. Och det är så gott, så billigt, så bra. Jag äter chicken satay och en glasnudelsallad. K äter friterade räkor och en kycklingwok med cashew, två öl på det och vi betalar 650 Baht. Regndroppar börjar falla, vi tar en tuktuk till en bar som reklamerar med fred och 60- och 70-talsmusik och Rock n roll. Det stämmer inte helt så vi tar baren bredvid som har biljardbord och jag dricker en Sunburn. Passande drink. Fast idag har vi varit försiktiga med solen och det burnar inte alls.

Regnet faller och blixtarna dundrar, varje gång lyses himlen upp med svarta palmer i förgrunden och det ser ut som en 80-talsaffisch. Väldigt mysmonsun och tropiskt och inte alls som kalla riviga stormar hemma.

Imorgon väntar äventyr och vi är båda väldigt spända, om än K lite mer än jag....

Fina lyktor på baren

 

 

Kommentera här: