Kent bjuder på middag

Det är inte ofta, inte heller sällan, som denna man står i köket, han är duktig, när han vill. Typ som jag.
Att göra egen brunås är inte svårt, bryn smör och mjöl tills det är, ja brunt! Tillsätt buljong. Smaka av. Äkta brunsåsstyle, i Sverige har man ofta i grädde, fast då är det ju gräddsås, eller soya för att intesifiera. Jag tycker riktigt brunsås var gott, annars är man ju skadad för livet från skolan. Men detta var inte i närheten av det. Vi prövade iaf fyra gånger0 igår innan det blev bra, eller tredje gången blev det bra men vispen smälte! Brunsås/plastsås.
Kokta morötter, surkål och rödkål med kummin, hemgjord lingonsylt och brunås, och så Ribben, tjocka revbensspjäll med svålen kvar som steks på en tallrik i ugnen ovan vatten och ska vändas, och det är folie av och på och snurra runt, upp och ner, ja ungerfär så i två timmar. En norsk julaftonsmiddag, ett par veckor senare. Detta kräver oxå Aquavit.
Blandade frusna bär värms sakta upp med råsocker och vaniljsocker.
Vaniljglass och kokos på det.

Kommentera här: