Snö snö och... mera snö!

Den här sista snön var inte lika varmt välkommen som tidigare flingor. Det är lite mycket nu men det är väl egentligen inte Moder jords fel utan den organisation som totalt misslyckas att hålla vägarna i schack. Motorvägen är väl ok men alla mindre vägar är katastrof och för att inte tala om vägen upp till oss, in till hunddagis, här vid jobbet. Just nu står en långtradare här utanför som kört fast i en kurva och verkligen inte kommer loss. Känns väldigt primitivt att inte kunna hålla med en decent snöröjning.
Robinsonfinalen påbörjad, Anders är riktigt vidrig med sina hängbröst och högstadiesktisnackskräniglatstil, Fredrik är en fegis. Jag tycker Johan är den roligaste och han har även varit bra men shit va smal han e nu, de allra flesta är väl ens om att MördarMats är en riktigt Robinson. Vi får se hur långt moralen räcker hos de andra.
Ikväll ska vi på mysmiddag hos farmor, imorgon kommer Frank, K ska packa och vi har tvättstugan. På lördag har vi tänkt Avatar 3d och nån god middag. Vi får se.
Sofie o CO är fortfarande i Thailand, de tar en eller två behandlingar per dag, vattnet är turkost och solen steker. Jag längtar så mkt tills de kommer hem, en brun flisbit ska jag krama mycket hårt.
Igår stekte jag kycklinglår som marinerats i två dygn i citronskal, honung, olivolja, spiskummin, cayenne och vitlök. Till det ugnsrostad bakpotatis, palsternacka och kålrot och såklart en sås, baserad på min egen infrysta kycklingfond, steksky, maizena och matlagningsgrädde. Ja ni. Det var gott! Jag tror aldrig rubb kan ta över marinad.
Jag tänker på ett varmt minne, en av de första (och få) soldagarna i somras, vi ska pröva kanoten första gången tillsammans, Rocker har liten flytväst på. Vi har engångsgrill, korvar, frukt och dryck. Böcker och en korsordstidning. Det tar ett par hundra meter innan vi fått in snitsen men sen är vi iväg, vattnet glittrar och skvätter svalkande från paddlarnas tag. Vi paddlar förbi hamnen och det känns som vi är mitt på havet, vid Skeppartorps strandkant hör vi bekanta röster, vi paddlar mot land för att hälsa på Jerry och familjen med hundar som simmar ut mot oss, Rocker har lite svårt att sitta still och den gamla gröna skutan guppar lite halvläskigt men  K har kontroll i aktern. Det är jag som för...
Vi fortsätter mot Rosersberg och stannar runt ett hörn vid en glänta vid vattnet, det slår in lite vågor när båtar åker förbi och vi sätter fast en korv mellan stenarna där vattnet slår in, efter många fega försök vågar Rocker ta den och redan nästa dag badar han när vi är i vattnet! K tar ut kanoten en bit och kastar lite med spöt, jag ligger i bara bikiniunderdel och läser Guns n roses i skuggan.
Det är bara vi som existerar just nu, dit vi tagit oss kommer man bara med båt, gläntan är bara tillräckligt stor för oss tre och solen flyttar sig långsamt västerut.
Vi vänder hemåt igen med värme i ryggen och ligger sedan på kanotklubbens ena brygga för att ta igen oss lite. Vi har haft motvind hela vägen hem men det gör inget.
Det känns som vi varit i en annan värld, att vi hittat vår egna garderob med vårt egna Narnia. Bilen är stekhet när vi ska hem och vi vet att vi måste ut igen imorgon. Och så blir det. Det är söndag. Efter det börjar veckan igen och det blir inga fler soldagar.
Den här sommaren måste det bli mer sommarväder. Tack för det Gud och Moder jord och växthuseffekterna.
1 Carolina:

skriven

Härligt med lite sommaranekdoter. Längtar!

2 Olafjohanna:

skriven

many thanks for your dedications to this world

Kommentera här: