Kulinariskt i Trondheim

Vi åt mysig middag på Ai Suma, som vi planerat göra flera gånger och nu blev det äntligen av
Gratinerad kungskrabba med smörsås
Grillad hälleflundra med risoni, kapris, gräslök och smörsås
Caipirinha
Rödvin
Creme brulée
Godnatt.
Det var så otroligt gott, speciellt förrätten. I denna otroligt mysiga miljö med gamla takbjälkar, utsikt över vattnet och plast och metall för att bryta av det hela, ja man kan inte annat än njuta.
Image
Bær & bar
Eller vägg i vägg, Bare Blåbær, där det serveras mer mat medan Br og bar har mer café och bar. Vi fikade och drack god smoothie, utsikten över Solsiden och vattnet avnjöts under sköna filtar och Rocker satt under bordet och softade. Inredningen på Bær og bar var färgglad, orange sammetssoffa, coola tavlor, mosaik, nivåskillnader. I love it!
Solsiden med uteservingar på rad
Bakklandets skydsstation
Från 1700-talet och till 1997 har det funnits hattmakare, snickare, mjölkförsäljning, tvätt, skrädderi och transport, i den lilla lokalen med tillhörande bakgård. Här eldas det i ugnen på kalla dagar och stämningen är varm hur som helst. I fönstret sitter handskrivna lappar där det erbjuds allt från våfflor, pannkakor och chokladmousse till Masala, portugisisk Bacalao, viltgryta, spenatsoppa, ugnsbakad lax, ja vanlig och god mat helt enkelt. Och du kan alltid få låna ett par raggsockor om det är riktigt kallt...
Vi var även på en mysig pub på Bakklandet som heter Rabarber, där spelades jazz, bokhyllorna var fulla av böcker, vinet serverades ur box och man kunde få öl på kanna. Vid småhungrighet fanns omelett, köttbullar och annat enkelt och gott.
1 Mysan:

skriven

Blev kär i första stället, speciellt menyn! :)

Allt lät superhärligt!

2 smäm:

skriven

har aldrig varit i trondheim, men det såg mysigt ut.

Kommentera här: