Festivalhelg i Göteborg

Jag landade smidigt på onsdagen och mötte upp bästa Louise, vi gick upp för backarna till deras fina lägenhet och begav oss efter ombyte till vår restaurang. La sombrita, kanske Sveriges bästa, garanterat Göteborgs bästa.
På torsdagen mötte jag Kent i full romantik på centralstationen, vi begav oss till Frihamnen för att gå på West coast riot. Vi drack öl och vin ( jag drack mest ) och kollade och lyssnade på The Specials, Bad religion, Dropkick murphys, Jello Biafra och avslutade med en klockren Hiveskonsert. De är alltid så grymma live! Vi sprang på några kunder till Kent och deras unga gäng blev vårt helgsällskap dagarna igenom. Vi mötte även Crigge efter många om och men, han hade med sig ett litet Väsbysällskap och senare sprang vi in i ett annat gäng från hemma. Världen är liten ja.
Sen begav vi oss över den långa höga Göta älvsbron till Sticky Fingers, kanske Sveriges bästa uteställe, garanterat Göteborgs bästa.
In flames hade haft ett litet gig där, jag dog. Men vi mötte iaf upp bästa Prillan och Niklas och hängde med alla ungdomar tills natten blev ljus. Då skulle vi hämta Kents inlåsta väska på Centralen men där var det stängt (?!) så vi smög oss hem till Lollo och Chris och ingen vaknade förrän Kent började snarka och Christoffer skulle upp o jobba. Dagen därpå handlade och fixade mina bästa sambosar lyxig frukost och sedan åkte jag och K för att hämta väskan. Vi hoppade av spårvagnen (bästa systemet i landet) och handlade alkohol, västkusträkor, hemgjord aioli och is. Väl hemma igen åt vi som man bör i Gbg
Efter det, dax för parkhäng med isade bira, rödvin ur plastmugg och strålande sol
Peruk och mustasch, why not?
Passar alla liksom
Sen kom the real deal, eller....?
Sen var det iaf Metaltown som drog igång och Rammstein som avslutade dagen! Och ja, man kände eldens hetta, scenshowen var grym, det inkluderade även ett crowdsurfing i gummibåt och allt var brutalt bra!
Som "vanligt" hamnade vi på Sticky, mötte upp alla där, inklusive Lollo och Christoffer, i ett regn stog vi sedan och funderade på var vi skulle ta vägen. Jag och Lollo visste att hem var enda alternativet, det gällde bara att få alla att förstå det... efter en skrattfylld taxiresa käkade vi nudlar innan däckning. Och morgonen efter var ganska tung, vi skulle försöka ta oss till Egg and Milk, men det gick inte, så stängde de tidigt oxå. Till slut hade vi öppna ögon även om vi inte var direkt vakna. Efter bröllopsförberedelser hämtade vi pizza och kollade sedan på härligheten från våra mjuka madrasser. Plötsligt var klockan megamycket och jag o K fick beställa taxi, regnet droppade och vi hämtade regnponchos på festivalen, men det var svårt att vakna till så vi kollade lite på Soulfly och drog sedan till stan för att dricka sprit och äta lite mat. Men först hängde vi vid en grill och drack groggar blandade i läskburk, härliga tider! Vi mötte upp P&N och L&C och några av deras kompisar på Stage door, drack och åt och återvände sedan till hamnen för Göteborgs kungar. In flames!
Om man tar extra allt, eld, raketer, skärmar, lampor, ja allt, och lägger till en så jäkla fin, perfekt och melodisk metal med ös. Då har man In flames. Älskar dem! De sa att piren skulle gunga och när jag stod helt stilla och kände efter så gjorde den det.
Efter all denna musikaliska lycka drog jag med Prill och Nik tillbaka till de andra och efter Pernillas spritfest som slutade snabbt, åkte vi andra till Nefertiti. Där kände vi oss som svennebanangänget i hörnet eftersom musiken var typ svinga runt din rumpa och dina höfter i en omöjlig rörelse. Vi hängde glatt i vårt hörn med dubbla Christoffers from home. Fick sedan ett mess från K att där han var, där var In flames och efterfestade. Okul att få. Ljus taxiresa hem och matlagining, tv-tittande och väntande på K gjorde att när Christoffers väckarklocka började ringa var vi fortfarande vakna. Vilken tur att han inte skulle jobba haha.
Sen så bidde det söndag eftermiddag innan vi levde igen. Och så småningom pallrade oss in i bilen för att åka hem. Ordlekar hela vägen hem fick felkörningen att gå fortare och en liten muppig poliskontroll senare var vi nästan hemma.
En underbar helg med kärlek, gamla goda vänner, nya roliga bekantskaper och massa bra musik! Härligt härligt!

Kommentera här: