Honungsbiets hemliga liv

Åh hörrni, vilken värme! Både deras väder men sen också känslan i filmen. Jag läste ju då denna bok och skrev inte om den här sen av nån anledning. Jag upptäckte att det fanns en film baserad på boken. Härliga kvinnliga skådisar och har jag inte helt fel gjorde Morgan Freeman världens snabbaste gästspel i en scen. I produktionen finns även paret Will och Jada Smith.
Lily växer på 60-talet upp med sin far på hans persikoodling där hon får slita och blir fråntagen allt vad drömmar och kärlek heter. Hon rymmer sedan och söker sig till den enda ledtråden hon har efter sin döda mor. Hon möter underbara kvinnor och person- och miljöskildringarna i boken är kärleksfulla och detaljerade. Det har verkligen återspeglats i filmen, man vill bara vara i den varma amerikanska södern och strosa runt bland dofterna i honungshuset och sitta på porchen och dricka lemonad.
Jag rekommenderar verkligen båda boken och filmen, det är en ganska tjejig film med mycket känslor och som lätt får tårarna att svämma över när du tittar.

Kommentera här: