Goda vänners lag och laga god mat

I lördags blev det middag här med Lollo, Christoffer, Helle, Linus och Crigge. Som vanligt när Lollo har ett finger med i spelet blir det underbart gott. Saknar ofta att bo med henne.
Jag ansvarade för förrätten, musslor som är beroedeframkallande.
Var inte rädda för att våga er på detta underbara smakrika vardagslyxiga. Fräs lök och vitlök i olja, häll i musslorna efter en ordentlig koll och tvätt, vitt vin, lock på, ett par dryga minuter och de har öppnat sig och är klara. Häll i persilja. Lyft upp musslorna och mixa såsen med grädde, doppa baguette i det underbara spadet. Spara eve överblivet spad till en fin fond i frysen. Två viktiga regler, innan tillagning är det bara stängda musslor som gäller, efter tillagning bara stängda, och snåla inte med några av de goda ingredienserna.
Varmrätten skötte Lollo och det blev kyckling med parmesantäcke, lök och vitlökssås med grädde som hälldes över härligheterna och in i ugnen. Helrostade potatisar med massa olja, flingsalt, rosmarin och timjan.
Grönsallad och avocado, lite goda solrosfrön och pumpakärnor
Tack vare dessa goda vänner mådde vi mycket bättre efter denna långa och roliga natt med mycket prat och godis. Det är så man höjer blicken framåt. Tack kära ni!
1 lollo:

skriven

Tack själv! Det var en jättetrevlig kväll. Alla mår bra av att umgås på det sättet. Kram

2 Tanten:

skriven

Hej Johanna ! I love your blog. Det är så härliga färger och kuliga närbilder på diverse mat och annat smått o gott . Förresten hur gör man rostad potatis ? Såg skitagott ut ! Kram

3 jojo:

skriven

tack min tant, det är hela ganska små potatisar i ugnen med olja, salt och kryddor, de ska ligga länge och väl, gärna 1 timme.

Kommentera här: