Tittar på teve!

Drömmen om Italien. Foto: Lia Cederström/TV4
Drömmen om Italien TV4
Fem svenska par tävlar om att driva ett Bed & Breakfast i en sömnig italiensk by. De ska bo i huset samtidigt som de ska komma överens om allt från planritning till tapeter samt vardagsbestyren, matinköp och diskning.
Första avsnittet fokuserade på att lära känna paren, det var väldigt likt vilken dokusåpa som helst, folk tar på sig olika roller, vissa är positiva, vissa klagar, för vissa är det blodigt allvar för andra en klacksparkshändelse. Det var lite jobbigt, jag hoppas på mer renovering, gå och handla kakel i liten italiensk butik, mer sånt! Men det kommer nog. Det bästa hittills är att deras projekthus är riktigt risigt och de har en rejäl utmaning framför sig, inte bara nåt tv-larv.
Martin Timell och Lennart Ekdal mot fusket. Foto: Linus Hallsénius/TV4
Fuskbyggarna TV4
Martin Timell och Lennart Ekdahl leder detta program där de möter familjer som blivit utsatta för riktiga byggsvindlare. De snokar sedan reda på de skyldiga byggarna och här lämnas alla ut, organisationsnummer, namn, bilder, efterinformation om vad de gör nu osv. Vilket jag tycker är helt rätt! man kanske inte kan ställa allt till rätta men iaf hindra idioterna från att utföra fler såna skitjobb.
Familjen igår hade bott i källaren i flera år, det var 1,5 år sedan byggarna sist satt sin fot hos dem efter två konkade bolag och massa egna lösningar. Hur låter vatten och avloppsrör genom fönster och ventiler? Inmurade dräneringsrör i huset osv.... försäkringsbolaget tvistade, ingen kunde hjälpa dem förutom Martin och Lennart och en oerhört snygg snickare som gulligt renoverade barnens rum så familjen skulle komma igång och barnen skulle slippa vara drabbade.
Hemska historier som säkert kommer få massor av tittare och Timell kommer säkert få personlig kritik som vanligt när han håller i en hammare. Jag är inte allvetande men tror ni inte han är ganska säker på sin sak nu när han snickrat i  teve i över tio år och även långt innan dess.
Det mest intressanta med programmet var när de konfronterade den ansvarige förmannen och han slingrade sig och svarade väldigt roligt på frågorna de ställde. Han var ändå lugn efter attacken med en kamera uppkörd i ansiktet och han tyckte inte att han gjort något fel haha.
Mauro och Pluras kök TV8
Tillsammans med andra svenska kända profiler lagar dessa två musikkungar mat i Pluras kök på Kungsholmen. Å jag älskar upplägget! Hoppas det är väl förvaltat, jag har stor tro på det. Pluras mysiga farbroderlighet och Mauros lugn, vackra ord kommer sägas, goda rätter lagas. Ikväll är det Håkan Hellström! och Lena Ph som är gäster, sedan kommer vi bla se Peter LeMarc, Lisa Nilsson mfl. Ingen har väl missat Pluras kokkonster eller hans Svarta blogg, numer nedlagd och ersatt, han är högaktuell över flera områden just nu.
Premiär ikväll 22.00!
1 Therese:

skriven

Aha^^ De kan jag inte alls komma ihåg^^ Men man kan ju inte minnas alla glassar^^ Händer idag?

2 WHERE THE SUN GOES DOWN:

skriven

Ha en bra dag :)!

3 Mysan:

skriven

Läste om Pluraprogrammet i Metro häromdagen. Tror att det blir riktigt nicypicy.

Kommentera här: