Fem olika dofter

Jättefräsch men ändå söt. Precis som den beskrivs. Lättburen och skulle kunna bli en vardagsklassiker om den blev lite mer känd.

"När Cacharel introducerade parfymen Scarlett år 2009 var det som en hyllning till två Scarletts: Scarlett Johansson och legenden Scarlett O’Hara.

Scarlett är en mycket unik doft som vänder sig till den unga och feminina kvinnan. Den som söker en ganska söt och blommig doft med anspelning av 1980-tal och med fräsch känsla för att uttrycka sitt jag igenom, finner den helt klart i Scarlett. Bastonen går i päron och te, med accenter av citrus, jasmin och honung.

Även en svag nyans av mysk kan skönjas, vilket gör parfymen behagligt frisk och fräsch, sin blommighet till trots."

Fräsch och vardaglig men ändå med lyxig känsla. Lite tyngre toner än bara bnyduchad men ändå fräsch och lättburen.

"Denna moderna och eleganta doft öppnar med noter av Mandarin, Galbanum, Apelsin och Orange blommor för att utvecklas till ett hjärta bestående av Iris, Cederträ och Vetiver. 

Basen i doften är komponerad med Rökelse och Bensoe. Parfymen levereras i en elegant retro-inspirerad glasflaska som påminner om tidiga, luxuösa parfymflaskor"

Jag lockade av flaskan. Och det tog mig tre olika tillfällen att börja gilla doften. Den är väldigt tung och stark och speciell. En annan klassiker av samma märke är Angel, vilken jag inte alls gillar. Doften här tror jag växer på en, men som sagt väldigt speciell, typ som Calvin Kleins Eternity är speciell. Inge parfym man chansar att ge bort i present. Och ska man ha den själv måste man nog be om ett prov först och testa nån dag på sig själv. Härligt plus för miljötänk, när den är slut fyller man på med refill!

"Kvinnorna i ”Womanity”-annonsen är sammanlänkade av denna doft, men utan att förlora sin individualitet. Detta är en kvinna som gillar en touch av sötma. Den söta doftnoten som kommer från det cremiga gröna fikonet. Den salta noten med en tydlig karaktär är nästan djurisk, vilket anspelar på noterna från den lyxiga kaviaren."

Som resten av White lineninspirerade parfymer och doftljus är den fräsch men kan oxå vara lite starkt till en början. Estée Lauders andra dofter har alltid varit lättburna och trots sina lätta noter hållt i sig hela dagen. Pleasure e en gammal favorit :)

"Pure White Linen från Estée Lauder lanserades 2006 och är en modern tolkning av den klassiska White Linen som kom 1978. Den har en elegant och ren doft med toner av friskt grönt, nyutslagna blommor och fruktighet. En doft som man trivs med året runt och till alla tillfällen.. 

Toppnot: grapefrukt, mandarin, is-rosente, hallon, päron, äpple, liljor, vit fresia , vit ingefära och kardemumma 
Hjärtnot: röda tulpaner, jasmin, rosor, vild kaprifol, gardenia, iris och osmanthus"

Gucci Guilty Woman EdT

Nu fick jag lukta på denna lyxiga och kvinnliga doft. God och mycket parfymig. Passar bra nu till höst och vinter. Älskar lyxfeelingen med guld och vågandet med riktiga dofter och inte bara nyduschad.

"Gucci Guilty innehåller noter av mandarin, rosa peppar, persika, syren, geranium, ambra och patchouli.
Basnot: vit cederträ, patchouli och vit heliotrop"

Kommentera här: