Bökigt på planet

Efter en händelse där en kvinna påstod att ett spädbarns skrikande fick hennes öron att blöda på ett av flygbolaget Qantas flygningar genomförde flygsöksajten Skyscanner en undersökning bland sina användare som visar att 59 procent av resenärerna skulle föredra speciella barnfria zoner ombord på flyget.

Av passagerare utan barn var 68 procent positiva till förslaget, medan mindre än en tredjedel av de tillfrågade föräldrarna tyckte att det var en bra idé.

Nästan 70 procent av de tillfrågade utan barn ville sitta "så långt bort som möjligt från barn" och nästan en fjärdedel gick ännu ett steg längre och sa att de skulle föredra flygningar som var helt barnfria.

Andra förslag som framfördes av Skyscanners användare hur man löser problemet med högljudda barn på flygningar var till exempel att ha en lekskola ombord eller att bara tillåta skötsamma barn att resa. En mindre förstående användare tyckte att "barn bör resa i lastrummet".

 

Fler irritationsmoment på planet kan ni läsa om här

 

Haha roligt att de bör resa i lastrummet. Nej men det är riktigt jobbigt med stökiga barn på planet, sista biten hem från NY, från London och hit hade vi några kids som kastade Lego på oss och mamma sa ingenting. Man förstår ju om barnen inte har det så kul på ett plan men ansvaret ligger ju hos föräldrarna. Är barnen små och skriker är det såklart svårare, men det är ju bra om föräldrarna iaf försöker lugna/trösta/tysta barnen. Det är inte alltid det verkar så, de kanske är immuna mot sitt eget barns skrikvolym men det kan jag lova att ingen annan är.

Sen är det inte så kul med tjocka, svettiga, parfymstinkande, rökare, fyllon, högskrattare/pratare, de som lyssnar på techno osv. Så är det ju. Jag hoppas vårt thaiplan blir fräscht och harmoniskt. Är det att hoppas på för mkt... :)

Kommentera här: