Fotografiska

I söndags åkte vi till Fotografiska. Albert Watsons kändisporträtt och andra intressanta bilder han tagit imponerade verkligen. Jag fick lust att åka till USA och förunnas av enkla saker som White trash och suburbian cultures.
Albert Watson ser bara på ena ögat, jag tycker det är intressant. Hans utställnign bjöd på en skön blandning bilder som, som så många gånger, blir mer slående när de blåstst upp till stora storlekar.
En annan pågående utställninge var OIL av Burtynsky. En samtida reflektion av vad oljan gör i världen, det bättre och det sämre. Många bilder skrämde mig. Lite domedagsfeeling. Intressant det där hur vi måste förändra världen nu, och många saker vill man inte ens veta hur illa det ligger till med.
En dag i amerikanska tankar blev det. Det är lätt att tycka att den stora mängden människor där är som en tragisk hord som konsumerar, äter, dricker, bråkar och opererar sig. Att det är den mängden okunnigt folk som förgör världen, slösar på våra resurser, misshandlar sig själva och de runtomkring dem. Men det är också i USA stoa forskningsprojekt går framåt och hittar nya lösningar. Ett kontrasternas land. Skrämmande och samtidigt intressant. Som utställninge OIL, bilder från Racingbanor i USA som drar hur många hundratusen som helst i publik, bilder från fabriker i Bangladesh dör arbetarna står barfota i oljespill bland skrotmaskiner.
Såsom världen faktistk er ut, full av kontraster, rik på kontraster. Det är det som gör livet intressant.
Installation at FotografiskaInstallation at Fotografiska
Ship Breaking #13
Jet Engines
Ny kjol, nytt linne, skor från klädbytardagen förra året. Många fynd at once!
Snurrad tofs
1 Jennifer:

skriven

Är utställningen i Stockholm eller Göteborg?

Kommentera här: