Fossingarna

Torra fötter och hälar? Filar och filar men ingen effekt? Man kan lätt hamna i en ond cirkel av ständigt filande, vilket gör att huden motreagerar och filandet ökar bara uppkomsten av ny hård hud. Pröva istället att peela fötterna, framför allt hälarna, gör en egen peeling på socker och olivolja i en liten skål, låt den stå i badrummet och peela fötterna i slutet av varje dusch. Fila inte! Och smörj sen in fötterna efter varje dusch och på med strumpor. Det kommer dröja en vecka eller två innan resultat verkligen uppnås, men du kommer verkligen till bukt med den hårda huden. Fötterna mår också väldigt bra av att skrubbas och smörjas, blodcirkulationen kommer igång och tänk på hur mycket de bär upp dig varje dag när du travar omkring. Ibland kan du ta en rejäl avfilare om det skulle behövas.

Jag kommer aldrig förespråka en foträt sko eftersom jag är 27 år och det vore sjukt obehagligt att tänka på det, men ska vi gå i platta gympaskor, tunga kängor, höga klackar och svettiga ballerina ska vi väl ta hand om fötterna och belöna dem för slitet de står ut med. Massera in krämen och njut av hur skönt det är. Gå barfota så ofta du kan, speciellt utomhus på sommaren, men också hemma så huden får lufta sig och fotsulan får träning. Flexa foten, rulla den över en tennisboll, enkel soff-gymnastik helt enkelt.

Många tycker att fötter är äckligt, men om man har fina och välomhändertagna fötter är de ju inte det. Både honung och olivolja är suveränt för fötterna, det du behöver har du helt enkelt redan hemma :)

Kommentera här: