Tänkvärt till jul: Lucka 21

Dags för julspa! Hela den här veckan handlar om att slappna av inför den stora dagen, man kan inte köra sitt godståg på full fart till och med kvällen den 23:e. Då får man inte avnjuta en avslappnande jul.
Tänd ljus i badrummet, eller dimra ner, starkt ljus är förbjudet. Ta en lång dusch eller ett långt bad. Det ska vara jobbigt varmt och sitt gärna ner om det går. En skön playlist kan stå på i bakgrunden, kanske med julmusik! Ta med den fina låten nedan. Ett glas must/isvatten/vin eller en kopp te eller glögg balanseras med fördel bredvid det eventuella badkaret. Kanel och apelsin är fina saker att ha i badvattnet tillsammans med några droppar valfri olja så inte vinterhuden torkar ut totalt. Kanel har dessutom desinficerande egenskaper och det är dofter som passar perfekt så här års.
När du är rynkig som ett glöggrussin är det dags att skrubba fram ny lyster så julgransljusen har något att speglas i. Blanda olivolja med socker till den fasthet du själv föredrar. Skrubba all over och skölj av, du behöver inte smörja sig efteråt när du har haft oljan i skrubben, men det är såklart valfritt. Ett par droppar eterisk olja i blandningen är pricken över i.
Så tycker jag naglarna ska målas julröda, gör det medan du ser A christmas carol, Elf eller Home alone så lacket får torka ordentligt. Kryp ner i ett par raggsockor och känn värmen inifrån och ut.

1 mango:

skriven

Julbad och varma sockar, det låter härligt!

God jul!

Kommentera här: