30 dagar- 9, min bästa vän

Du sträcker dig i morgonsolen, du sträcker dig på mattan, du sträcker dig i soffan och du låter när du gör det. Så sträcker du ut en framtass, likt en kattunge, och puffar lite på mig. Krav på uppmärksamhet, gärna i form av kli på magen eller öronen. Du välter över på sidan och börjar snarka nåt infernaliskt, som om du vore en stor tjock gubbe. Men du är ju bara en liten tjock gubbe. Med världens smalaste midja.
I dina ögon kan man drunkna, till dina snarkningar somnar man tryggt. Din tigerpäls är len att klappa på och din tass varm att hålla i handen. Dina ljud är lika med hemma. Du är aldrig helt tyst, det är snörvel, gäspningar,hostningar, snarkningar, pip, sång, prat i sömnen. Och det är sällskap!
När man är ledsen kommer du puffandes på benen, när man är glad blir du uppspelt och hoppar runt. Ibland undrar man vad som försiggår i ditt lilla huvud, men oftast är du öppen som en bok med dina bekanta rörelser och beteende. Du gillar att leka, men bara en stund, sen vill du sova, du gillar spela basket, du gillar att vara med där folket är. Ditt ansikte är knöligt och din kropp kompakt.
Du strosar runt, du springer snett, du är ibland mer som en katt eller en gris. DU är min franska bulldog Rocker!

Kommentera här: