Så vidrigt och tragiskt

Den sexårige pojken gick på en förskola i Jönköpings kommun. Under en längre tid hade han blivit mobbad på skolan på grund av att han gillade rosa kläder, balett och nagellack.

Pojken blev kallad bög, fick inte leka med de andra barnen och blev bland annat neddragen från en klätterställning, skriver Jönköpings-Posten.

Förra veckan blev pojken knivhuggen i nacken med en matkniv av en jämnårig pojke. Det gick hål i huden och blev ett märke.

Trots händelsen väntade skolan med att höra av sig till föräldrarna. Istället berättade pojken själv om vad som hade hänt.

Nu har föräldrarna anmält förskolan, som de anser inte har gjort tillräckligt mycket mot mobbingen, till Skolinspektionen och pojken har flyttats till en annan skola.

– Det som har hänt honom var en "liten incident" enligt skolan, något som inte skulle leda till att man ringde hem till föräldrarna. Jag vill inte ha mitt barn på en skola som ser ett knivhugg som en "liten incident", säger pojkens mamma till Jönköpings-Posten.

 

Läs här

 

Jag tycker inte själva knivhändelsen är det värsta, det värsta är att det skedde något sådant och förekom mobbing pga kläder och nagellack. Varför vet så små barn vad våra könsroller bör innebära? Varför relaterar de uttrycket bög som ett skällsord och något negativt? Föräldrarna där hemma ska nog tänka över vilka signaler de sänder ut och vilka ord de använder i olika sammanhang. Barn ska väl få vara hur de vill, leka och stojja, experimentera med vilka de är, det enda de inte ska vara är elaka. Stackars pojke, hoppas han växer upp till något mäktigt en dag!

Kommentera här: