Rekommenderas på TV ikväll: Max Manus

Jag har inget större intresse för Andra världskriget  men sen jag blev med norrman och har tillbringat mycket tid i Norge har jag fått en annan synvinkel. Norge var helt ockuperat av tyskarna under kriget och historian lever kvar i landet både fysiskt med museum, krigsminnen och fästningar, men också hos folket.
Den här filmen är så bra, baserad på den sanna berättelsen om Max Manus och hans vänners kamp för ett fritt Norge. Produktionen håller hög klass med bra krigsscener och effekter och verklighetstrogna miljöer, berättelsen är gripande och slutet får ögonen att tåras.

Återigen rekommenderar jag den här filmen och ikväll visas den på Svt1 kl 22.00
Här och här kan ni läsa om vår sommarturism i krigets spår, var roligare än det låter!
Norsk-dansk krigsdrama från 2008. Efter att ha krigat mot kommunisterna i Finland återvänder Max Manus till Norge, som ockuperas av nazister. Han förenar sig med den norska motståndsrörelsen i kampen mot Tyskland men arresteras. Han lyckas fly till Skottland där han får träning innan han skickas tillbaka till Norge för att begå sabotage mot ockupationsmakten.
Norsk långfilm från 2008. Max Manus var motståndsmannen som blev krigshjälte under den tyska ockupationen av Norge under andra världskriget. Han var en av de ledande krafterna bakom den sabotageverksamhet som bedrevs framgångsrikt under många år. Regi: Espen Sandberg och Joachim Rønning. I rollerna: Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Christian Rubeck, Knut Joner, Mats Eldøen m.fl


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: