Back on track efter en vecka i Göteborg!

Hej mina små knölvalar. Hoppas ni haft en bra vecka. Jag har haft en underbar vecka! Började i Grytgöl med studentfirande förra lördagen, ett somrigt och lyckat sådant som avslutades med whisky och Eldkvarn i morbrors uterum. Precis som det ska vara. På söndagen skjutsade mamma mig till Hallsberg och jag tog ett smidigt och fräsch tåg till Göteborg för 95 förbetalda kronor. Det enda kruxiga var att de inte hade restaurangvagn, bara automater där de bara tog mynt! Jag hade inga mynt, var ganska törstig när jag kom fram om man säger så.
Och när jag sen kom fram då, då låste jag in mina grejer på Centralen och tog en stillsam promenad till en grill, köpte en västkustburgare och satte mig i gräset vid vattnet som krossar Avenyn. Lyssnade på musik, läste en ny bok, åt mat. Mysigt! Kvällssolen lös och när den svalnade gick jag tillbaka, hämtade grejerna och åkte till Härlanda för att möta Christoffer. Efter ett tag kom Lollo hem och allt var så kul!

På måndagen tog vi en sovmorgon, förutom Lollo som jobbade dag. Jag och Chris segade oss rejält, det var skönt, sen gjorde vi några ärenden innan det sög i öltarmen och vi satte oss vid Redbergsplatsen på en restaurang och drack öl. Solen sken och vi beställde in några indiska smårätter innan Lollo kom från jobbet. På kvällen lagade vi god mat och kollade på film. På tisdagen körde jag och Lollo en shop til you drop-dag! Ska visa er alla fynd sen. Eftermiddagen rundades av med rosé på Linnéterassen med Natalie. På kvällen var vi slutkörda av klädprovning och påsbärning. Lollo lagade mat åt mig, det kändes som gamla sambotider det!
På onsdagen tog jag en ordentlig museirepa, Röhsska, Göteborgs konsthall, Göteborgs konstmuseum och mötte sen Lollo vid Linnéplatsen och hälsade på djuren på Naturhistoriska! Framförallt den uppstoppade blåvalen! Vi kan inte sluta fascineras över dess grandios!

Samma kväll kom Helen och Linus med en sovande liten Selma, de installerade sig och sen lade vi oss och jag längtade efter Kent och de stundande festivalerna!
På torsdagen drog vi semesterfirande en repa på stan medan våra värdar var på jobben. Vi mötte upp en trött norrman och efter att ha dumpat alla grejer i lägenheten åkte han och jag ut till West coat riot! Väldigt långt bort i år, det var synd det, men väl där drack vi vin och whisky i solskensgräs och sen kom Teresa, Sanna, Linn och Matilda. Vi hängde och slängde och träffade norrmän och de tyckte jag såg ut som en som röker gräs men det skulle jag ju aldrig göra, även om jag ser ut så, Kent skrattade åt det haha.

Vi plågades av hypade Gaslight anthem där vi satt, sen skymtade vi cirkusen Gogol Bordello innan vi gick på US Bombs och jag blev jättefull! Efter det åt jag en korv och nytkrade till till lite mer Gogol. Sen var det dags för lite Trondheimsrock i form av Kvelertak! Efter att en steroidisk cp-vakt fightats med alla och även sina egna fick vi ätnligen bli insläppta ordentligt i konserttältet och trycka längst fram som sig bör under en svettig konsert med stagediving och sprit och alla klassiska tillbehör!
Vi tog oss hem och mötte girlsen som också varit ute.

Fredag tog vid och jag var lite seg men väldigt glad ändå! Linus följde med ut till Metaltown och det var soligt men kyligt. Vi spanade Doctor Midnight and Mercy cult samt Graveyard. Där i ett öltält sprang vi på Micke och Sanna med sällskap och vi hade härligt Göteborgshäng i öltälten innan det var dags för det stora bästa finaste grymmaste magiska SYSTEM OF A DOWN! Och de levde upp till allt jag förväntat mig! Allt var så mycket bättre än i Madrid för sex år sen, förutom kylan kanske. Allsången var brutal, speciellt på bästa vackraste Chop Suey. 25 000 personer stod i publiken och njöt i två timmar av låt efter låt efter låt. Då tror jag, som så många andra gånger, på världsfred.
25 000 skulle senare slussa ut från festivalen, på 60 bussar. Det gick mindre bra, kaoset, leran, den dåliga organiseringen, ja inte bra helt enkelt. Men vi kom till slut på och blev till slut avsläppta åt helvete i "stan".
Men vi tog oss till Järntorget, åt en burgare, tog en taxi hem och eftertjôtade med Lollo och Chris halva natten.

En regnig lördag, regn, regn, regn. Efter många om och regn tog vi oss till Egg and Milk för en brunch med mina kusiner! Men tiden blev tight då de av någon underlig anledning skulle stänga klockan tre en lördag. Så vi förflyttade oss sen till ett franskt café mittemot och fick socialisera oss där nån timme med släkten. Det var så kul att ses, det är något speciellt med blodsband, känns som igår fastän det aldrig var igår.
Jag försökte sen komma igång med diverse alkoholhaltiga drycker men jag hade bara ont i magen, var yr och mådde illa. Vi stod utanför ett regnigt och lerigt Metaltown och jag tackade Lollo för en gigantiskt stor regnponcho jag fått låna. Mobilerna sög där ute på landet så vi kunde inte möte upp våra festivalfriends från fjol men efter många droppar utombords och väldigt få för mig inombords började äntligen Korn!
Det var nånstans i det här läget jag var överlycklig för att vi inte tältade men jag var besviken på att jag inte hade kängor eller gummistövlar och kanske ett par militärbyxor ovan det....
Korn rockade lika grymt som sist och det var en asbra konsert! Jag var så happy och kände inte längre att jag mått dåligt! Tänkte åka hem efter det men Kent pushade mig att vara kvar och vi såg på Volbeat medan vi åt gratismat och drack gratisdryck, så blir det innan allt ska klappa igen. Jag har verkligen haft svårt för det bandet, och jag är inte alls överbevisad men några grymma låtar med mycket driv och lite sång fick mig ändå på gott humör, gästspel på scenen och ett avtagande regn hjälpte på att göra en helt ok show. Men då var det få personer kvar, ett par tusen kanske. Hade jag och vädret varit i bättre form hade jag gått på Bullet efteråt men jag pallade inte. Vi gick direkt ut till bussarna som snällt stod och väntade, helt kaosfritt.
Efter lite snurra runt vid Järntorget gick grabbarna ut och jag åkte hem.
Slökollade på teve tills resten kom och efterfestade medan jag sjönk längre och längre in i drömmar om evig rock n roll.

Så blev det söndag. Grå. Avsked. Packa. Lång bilfärd. Regn. Regn. Regn. Men vi kom hem till slut. Hemma kändes det skönt, men ändå lite obekant. Jag är så mentalt redo för flytt. Sov kanske en timme inatt för allt blev konstigt. Och regnet dundrade mot fönsterbleck och balkongräcke. Jag har inte packat upp. Jag vet inte när jag har tvättid. Jag hittar inte min mobilsladd. Men ni ska få se bilder så snart den är återfunnen. Tills dess ska jag headbanga inombords och tänka på sex par nya skor och en sidenjacka. Bland annat. Bland mycket annat.
Älskar och hatar att Lollo bor i Göteborg!
Tack alla fina för en bra vecka och tack System of a down för en oförglömlig konsert!
1 Mysan:

skriven

Låter som en riktig kanonhelg! Vilket härligt sommarminne från 2011 (redan!)!! Kram

Kommentera här: