Bäst före...?

Läs en intressant artikel här om hur svenskarna slänger 56 kg ätbar mat per person och år. K.A.T.A.S.T.R.O.F. för den egna ekonomin, för butikerna som slänger grönsaker med skönhetsfel och mest av allt för miljön.
Jag lever inte efter ett bäst före datum på en förpackning, doft och färg och smakprov får avgöra. Och bli bättre på att äta upp era kylskåpsrester, sväng ihop en omelett eller pastasås, en pajfyllning eller bara lägg resterna på en tallrik jämte en brödskiva och lite grönt och du har en perfekt andra måltid. Marit Paulsen var på rätt spår angående detta redan för flera år sedan och hävdade att slänga mat var den största miljöfaran i vårt land som skulle kunna vara så enkel att motarbeta.
Kanske inte storhandel passar alla, kanske det inte är en bra idé att lockas av att köpa tio liter mjölk när du bara hade tänkt köpa fem, även om du sparar några kronor. Slängd mat är slängda pengar.
Eller bli bättre på att frysa in, då håller sig saker upp mot ett år.
Så rota lite djupare i kylen nästa gång och återuppliva gårdagens eller förrgårdagens mat istället för att göra en macka eller koka upp lite nudlar.

Kommentera här: