Vaffel - våffel

Norrmännen älskar sina våfflor. De säljs överallt för en tia, ungefär som vi svenskar med en kokt korv med bröd. På loppisar, på alla fik, det bjuds på vaffel när tillfälle ges, när man har gäster eller är småhungrig.
I Sverige äter vi våffla ungefär en gång per år, eller hur, och då är de frasiga och serveras med sylt och grädde.
Här serveras de mjuka, lite degigt sega, och med smör och ost, eller brunost som är som hårt messmör ungefär, ska man söta till det blandas sylten på våfflan med rømme, motsvarar typ vår gräddfil.
I lördags när jag gick på Bakklandet satt det en stationerad tjej på ett cafés uteservering och stekte våfflor, doften lockade nog folk. Då kunde man få en våffla plus dagens kaffe för 30 kr.
1 Mysan:

skriven

Å, brunost! Så smarrigt på rostis med hallonsylt. Åt jag tills magen stod på tvären när vi var i Ullvik på Emils dop (för tusen år sedan när brorssonen döptes).

Kommentera här: