Bluffen

Unni Drougge skriver om verkliga personer men i en fiktiv roman. Väldigt lustigt när hon själv blir en central figur. Boken är vass och ord används på det sätt som bara Drougge kan, rått och vackert, med beskrivningar som får en att skratta och tänka till.
Berit blir vittne till ett mordförsök på en stor (icke fiktiv) författare på Bokmässan i Göteborg. Innan det är hon en överviktig, medelålders, halvt försupen skvallerjournalist som kallas Kåta Berit. Efter mässan drar en riktigt otippad karusell igång, det är kriminalitet, droger, människoöden och Berit står i mitten, fortfarande bitter, medelålders och halvt försupen, fortfarande Kåta Berit. Men hon får också lite jävlar anamma i sig på ett nytt sätt och var fan ska den här resan sluta?
Den riktiga Drougge porträtterar i boken några av Sveriges största personligheter, både hatade och älskade, och det gör hon på pricken.
Spännande och väldigt underhållande bok, roliga slangord och nydanande sådana, bra språk, spännande story på många plan!

Kommentera här: