Fjernsyn

Det norska ordet för TV. Används inte till vardags men det finns i alla fall.
Här har vi Nrk1, Nrk2, Nrk3, TV2, Tv Norge, TV3, Tv2 Sebra, Viasat 4, Fem, Bliss, Max, och sen lite övriga kanaler som TLC, Animal Planet, Discovery, Svt, Fox crime,  Filmkanalen, Canal9, TNT7 osv.
Det sänds en del svenska program, men vi har ju också Svt1 i alla fall, bra för hemlängtan ibland.
På vissa kanaler är det reklam hela tiden men korta korta snuttar, á la USA liksom, på vissa är det knappt någon, på vissa är det reklam i programmen men bara för andra program. Viasat4 sänder halvtimmeskomedier på löpande band, Seinfeld, Drew Carey, Simpsons, Family guy, King of Queens osv. Max är en kanal som riktar sig till män, komedier, stand up, Top gear och sånt. Bliss riktar sig till kvinnor, de visar Desperate Housewives, Private practise, Greys Anatomy och annat dravel.

Något jag uppskattar här är inredningsprogram som är reportage från spännande hem i Norge. Som ett smaskigt inredningsmagasin men i livebilder.

TV:n här känns fortfarande väldigt "utländsk" för mig, ni vet som det är lite kul när man är i ett annat land för att det är annorlunda. Det är dock lite irriterande att zappa fram och tillbaka eftersom det inte är sifferföljd på kanalerna som vi har hemma i Sverige. På nätterna sänds musikvideor med sms-funktion, ni vet.

Här sänds tom filmer i repris, om Nrk sänder en film på prime time en fredag visar de den igen på någon av sina kanaler på typ söndagnatt. Och så är det nyheter hela tiden, ni vet om man är hemma en vardag i Sverige så är det sega sändningar från Plenisalen som man undrar vem i hela friden som ser på. Här är det så med nyheter sport, väder, på samiska, vanligt och så går det runt.
Just nu ser jag på svenska Arga snickaren som visas här under namnet Sinnasnekkern :)

Kommentera här: