Låta plaggen falla

Strumpbyxor. Raggsockor. Kofta. Stickat. Mössa. Halsduk. Vantar. Kängor. Kappa.
Inatt har det snöat flera decimeter här och det är inte så kallt längre, typ fyra-fem minus. Jag trivs med vintern. Men det jag längtar efter att få klä av mig lite.
Klänning. Linne. Sandaler. Barbent. Siden. Ballerina. Sjal.
Det är så tråkigt att klä sig när man sen ska dra en lång jacka över alltsamman och sätta på sig ett par mörka och höga skor. Man är aldrig finklädd på samma sätt på vintern, och man är aldrig avslappnat klädd på samma sätt på vintern. Man är alltid lite påbylsad och opersonlig. Och ingen passar ju i bullig jacka och höga stövlar eller kängor, det blir ju lite som en uniform som varierar i de skandinaviskt vågade färgerna grått, svart, beige, brunt och mörkblått. Dyra och tråkiga kläder att köpa är det också.
Vet ni att svenskarna är kända i Norge för att ha så himla dålig klädsmak på vintern. Norrmänn tycker att svenska tjejer är supersnygga, men på vintertid förfaller vi tydligen för vi har så fula gamla jackor och skor. Här har alla flashiga sportmärken på sina vinterkläder. Jag vet inte vilket som är värst. Men killar i dunjacka. Det går fetbort.

Kommentera här: