En god köttbit i ugnen

Vi har ju som bekant köpt en hjort och har därför massa fina hjortbitar i frysen. Så här har vi tillrett dem. Låt biten tina såklart, sen pepprar ni den rejält och steker den på hög värme runtom hela för att försegla saftigheten. Sen saltar ni den rikligt och lägger biten i en form och skjuts in i ugnen, med termometer. finns för tjugo spänn på Ica, den har jag och den är ganska dålig, jag ska skaffa en ordentlig. Låt biten nästan komma upp i den temperatur som rekommenderas (googla) men ta ut den innan och låt den vila, i alla fall en kvart, då kommer den upp i perfa temperatur. Inget är ju tråkigare än en torr köttbit!
En god kantarellsås exktra smaksatt av köttsaften från stekpannan är smarrigt till! Och stekta grönsaker, ibland är det skönt att bara ta en sån fryst blandning med grönisar och fräsa på med kryddor.

Kommentera här: