Iron sky

Konceptet är både kul och spännand, 1945 flydde en grupp nazister till månen. Där har de sedan dess huserat i hemlighet, de har ingen uppfattning om hur denna moderna världen ser ut, de pratar tyskaa och engelska och Hitler har blivit ersatt ev en ny führer. De parar sig efter vetneskapliga dna-tester fö att föra vidare den ariska rasen på bästa vis.
I Washington sitter en stressad kvnnilig president, med en än mer stressad kampanjledare för att bli omvalda. De har sänt en raket till månen, där landstiger två astronauter och den ena blir tagen till fånga av nazisterna. Ganska snabbt återvänder de till jorden, och då förväntar man ju sig liksom en brutal korck, chock från deras håll, förvåning och ja, nån reaktion. Men där tappar filmen helt, de kvinliga politikerna är dåligt spelade och väldigt överdivna. Det intressanta i filmen är ju att nazisterna levt i en bubbla på månen utan att veta något om jorden.
Det som är kul med filmen är att den är gjord av finne, tyskarna är riktiga tyskar och den känns inte Hollywood. Mer än 10% av filmens budget kommer från fans, idén har funnits länge men bleb lite taffligt genomförd tycker jag.

Kommentera här: