Baka bröd

Bakar ni bröd? Vi har gjort det till och från under åren, men nu tror jag inte det blir något mer från. Här i Norge äts det väldigt mycket bröd, till frukost, lunch och kvällsmat. Då är det viktigt att brödet innehåller något mer än gluten och luft. Bröden i butik här är en dröm i jämförelse med Sverige, inga skohagolmslimpor och polarbröd, utan grova butiksbakade grejer. Allt är grovt, även om det inte är mörkt och torrt. Men man tröttnar ju ändå. 
Nu har vi bakat hemma hela året. lite blandade recept, jag gilar ju hurtbullen med youghurt, nötter och bär, och även att göra egna baguetter och frallor. Vi fick ett superrecept på grovt bröd som blir tre limpor varje gång, det har Kent bakat flera gånger och utvecklat receptet med frön och gryn. 
Nu köpte vi färdiga mjölblandningar där man bara tillsätter jäst och olja, då räknade vi at varje rdö kostar 6 kronor. Gansa bra va. Och så mycket godare det är och man blir mätt på en eller två skivor. Baka några bröd åt gången och frys in. Det tar inte lång effektiv tid, när det jäser och så kan du plocka undan redskapen och torka bänken. Man kan också förbereda degen på kvällen och grädda brlden på morgonen på helgen, lyxigt va!
Brödrecept jag testat och gillat finns här, här, här, här, här, här, här
Och hörrni, krångla inte till det!
 
Dagens havrebröd

Kommentera här: