Min valpremiär!

Klockan 12 vaknade vi av att kanonerna på festningen avlossades, detta till ära av Mette Marit som hade 40-årsdag. Okej. Då vet ni det. 
 
Vi gick upp och jag åt tunnbrödsmacka med prästost. Men ja så gott med svennefrulle! Efter det åkte vi till kajen på Trolla och kastade efter makrill. Ganska på en gång när vi kom dit dök två små valar upp över ytan! Jag dog! De var uppe några gånger och de var kanske 50 meter ut från där vi stod. Nise heter valen, eller liten tandval. De blir runt 1,5 meter och är ganska lika delfinen. 
 
Bild från Google
 
 
Kent tappade en makrill på väg upp, och annat än det såg vi inte till av fisk på våra krokar. Plötsligt slog vädret om, typiskt för Tröndelag, och det började blåsa som bara den, ett par regndroppar föll och kajen invaderades av kineser som skulle fiska. Då åkte vi vidare. Vi hälsade på Oddiz i hans nya hus, det ligger ute på landet med havsutsikt och det var fantastiskt fint! Allt nyrenoverat och fräscht, köket var stort, svart och blankt. Ett riktigt manskök, påminde liksom om ett lyxigt garage på nåt sätt. Och master bedroom, herregud, en vägg av glasbetong, full takhöjd med en ateljé ovanför som mezzanin. Så ovanför sängen var det takbjälkar och sen helt öppet. Så himla luftigt och häftigt!
 
Efter några timmar tänkte vi att det var dags för våra picnicplaner att genomföras. I jakt på en ny fiskeplats åkte vi vägar vi inte åkt förut, men hittade inte nåt optimalt för både fiske, matlagning och där en gravido inte behövde gå långt från parkerad bil. Till slut fann vi i alla fall en ok plats, vi packade upp maten och skulle tända gasbrännaren, klockan var över åtta och vi döhungriga. Men nej, krasch i idyllen, nåt har blivit pajjigt med brännaren och den funkar helt enkelt inte längre. Vi som skulle koka korv och äta med italiensk kladdsallad i tunna potatisbröd kallade lompe. Nej det var bara att packa ihop igen. Jag åt ett havrekeks och fick nästan måillaattack av hunger. Långt från stan men nära en annan okänd plats åkte vi in på dessa okända vägar och fann en inte så charmig vägkrog som skulle stänga om tio minuter. Vi slog till i alla fall. Och fick in så himla god mat!!! Väldigt positivt överraskade! Jag åt bakpotatis med massa god fyllning och sallad samt vitlöksbröd till det. Kent åt typ norska pannbiffar med ärtstuvning och allt var verkligen jättegott!
 
Med energi i magarna vände vi tillbaka och stannade på en annan plats vi sett och där totg vi några kast, men klockan var nästan tio och ljuset försvann och utan fisk hoppade vi in i bilen och styrde hemåt. En mysig dag avslutas nu i sängen med lite bloggovich.
 
Idag har babyboy varit ganska lugn i magen, kanske han samlar krafter? Därför ska jag i alla fall sova strax, får frukostbesök klockan nio imorgon också.
 
God natt!

Kommentera här: