Gjorde det här brödet inatt och det var ju väldigt enkelt! 5 dl vatten50 gr jäst½ dl linfrö½ dl rågkross1½ dl solroskärnor3 dl grovt rågmjöl3 dl rågsikt7,5 dl vetemjöl½ dl olja2 msk sirap1 tsk stött fänkål1 dl tranbär eller russin1 msk soja kulörBlanda samman alla ingredienser och kör dem i maskin 5 minuter eller arbeta samman till en deg för hand, degen blir ganska lös. Låt den jäsa i 30 minuter och lägg under tiden lergrytan i blöt. Torka ur grytan och olja in den med en neutral olja. Klicka i degen och låt jäsa 15 minuter utan lock. Sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och låt den stå inne i 80 minuter. Stäng av ugnen och låt grytan svalna helt i ugnen, gärna över natten. Jag hade inga russin och rågkross och glömde ha i sirap. Men man tager ju som bekant vad man haver.