No poo - ansikte

Ansikte

Ögonsmink tvättas lätt bort med lite olja och vatten, rengöring till ett osminkat ansikte är egentligen bara vatten, har du underlagskräm eller puder funkar honung milt och rengörande samt återfuktande. Hård tvål går också bra men kan vara aningen starkt för huden i ansiktet, sminkar du dig inte varje dag är det oftast inget problem. Och återigen ska ju då hudsminket inte innehålla silikon eller mineralolja.

Sen gäller samma smörjregel som på kroppen, fukt+fett, antingen smörja fuktig hud med olja, eller blanda oljan med aloe vera.

Det finns egna ansiktsvatten att enkelt blanda ihop, med olika blommor eller citron i eller så kan man köpa rosenvatten från utländska butiker eller utländska hyllan i mataffären.

Ansiktsmasker finns det många versioner av, beroende på vad man önskar, men t ex ren äggvita är uppstramande, youghurt är återfuktande, då kan man även blanda i olika kryddor. Honung är återfuktande det med och blandar man honung med salt blir det en bra rengöring när man tvättar av masken. Mjölk med bikarbonat är rengörande för porer och drar även samman porerna. Det finns hur mycket som helst i ditt eget kök.

Det finns mineralsmink som är populärt inom no poo-kretsar, och då snackar vi inte ID, utan t ex Idun, Tikei, Lily Lolo, Nilens jord m.m. 
 
 

Kommentera här: