No poo - kropp

Kropp

Svett är vattenlösligt, och jobbar du inte i extremt smutsiga miljöer behöver du egentligen inte mer än vatten för att tvätta dig med. Eventuellt en hård olivtvål, aleppo eller en mild duschkräm utan våra tre största fiender, SLS, silikon och mineralolja. För att raka benen fungerar någon av dessa tre ovan utmärkt, och även ren aloe vera.

När du kommer ut ur duschen och är blöt, smörj kroppen med en olja, fukt plus fett är vad huden behöver för att hålla sig smidig. Badda dig med en handduk och vänta en liten stund innan du klär på dig. Olja på torr hud ger inte mycket effekt, det måste vara fukt inblandat. Är man inte blöt kan man blanda olja med t ex aloe vera eller glycerol för att få samma effekt. Jämför med en torr disktrasa, den suger inte alls upp kladd lika bra som en fuktig. En torkad aprikos som läggs i olja förblir skrynklig, läggs den däremot i vatten sväller den.

 

Torrborstning med en grov handduk eller en borste innan dusch är bra för att få bort döda hudceller och öka blodcirkulationen. Du kan också göra en egen peeling med olja och socker, har du i en tesked vaniljsocker eller lite rivet lime kommer det hela lukta ljuvligt! Du reglerar själv grovheten på peelingen genom att addera mer eller mindre olja. Skölj av denna i duschen och sen behöver du inte ens smörja dig efteråt. Men tänk på att det kan bli halt i duschen och för mycket olja i avloppet är inte bra.

 

 

 

Kommentera här: