Grilla grönt!

Vem grillar vi helst som? Morberg, Plura, Tina, Leila eller någon annan favorit? Jag fick boken Grilla med Niklas, alltså NIklas Ekstedt, inte min svåger, och den var fylld med smarrigheter och tips. Generellt är det ju inget som slår en gott marinerad blodig köttbit. Men nu när jag inte kan äta blodigt blir det inte samma sak, om man inte har fläsk då. Vi äter ju i stort sett inte kyckling och lax längre pga både etiska och hälsoskäl. Men att grilla grönsaker hörrni. Det är  ju så himla gott!
 
Majskolvar så klart, grillfavoriten hos de flesta tror jag. Men det finns fler saker att pröva. Halva bifftomater, hela knippen med coctailtomater, lök, helst vårlök, delad på längden, samma sak med purjo, släng på dem hela bara! Lite sotigt och bränt är bara bra. Dela squash på längden och gröp ur kärnorna, fyll med feta och ringla över olivolja. Låt bli mjukt på grillen och njut! Hel aubergine grillas svart och sedan kan du mixa köttet med vitlök, paprikapulver och eventuellt youghurt, baba ganoush är fött! Spanska paprikor, ni vet de långa och smala, utmärkt på grillen! Endivesallad delad på längden grillad och serverad med mögelost, mums! Champinjoner fyllda med ost, grillade bakpotatisskivor, grillade äpplen, bara fantasin sätter stopp!
Och det är ju alltid enkelt att skära lite blandat grönt i en form med lock och slänga på grillen! 
Vilka är era grillfavoriter? Både mat och personer?
 
 
1 Mysan:

skriven

Vi grillade fänkål. Också smarrigt! :)

Kommentera här: