Hultsfred Stockholm

Tycker synd om byn Hultsfred, ni som aldrig varit på festivalen kan nog inte ens föreställa er hur det är där. En liten liten håla mitt i det småländska intet får en vecka med jobbtillfällen, folk hyr ut sina hus, de säljer saft i trädgårdarna och kör skytteltrafik mellan campingen och "centrum". Man kan duscha i badhuset för en billig penning, stå i kö utanför systemet i timtal. Väktare och ordningsfolk släpper in och ut kunder på Konsum och Apoteket. Peace and Love blir inte alls samma sak för då är festivalen i stan och Borlänge är mycket större. 
Det som är fascinerande med Hultsfred är att resten av året är det ingenting där, gigantiska åkar och ängar och en liten sjö. Usch, det vattnet hinner nog aldrig rena sig mellan festivalerna, och jag badade där första gången vi var på festivalen, blä. 
Sigtuna, jaha liksom, de tyckte det var bra med många hotell i närheten och det korta avståndet till Arlanda. Och vi som kan bo i Väsby och åka och se konserterna har det ju praktiskt, men det är liksom inte så det ska vara.
Lite bilder från sista gången vi var på Hultsfred, 2008 måste det ha varit. Nej det var 2007! Vädret sög, men resten dög! Sällskapet var jag och Kent, Lollo, Teresa, Tonie, Erik, Crigge och Hedman. Så var väl Linn och co på plats oxå. Och så träffade vi ju Franco där... :) Många glada minnen från denna blöta festival! 
Wolfmother (en av mitt livs bästa konserter!), Ozzy, Turbonegro, Korn, Velvet revolver, Roky Erickson osv osv.
 

Kommentera här: