Andra bullar

Ja det är bullar på ett nytt baksätt och med alternativa fyllningar. Du gör färdigt bullarna och jäser dem efter det. Så mycket smidigare att jobba med en ojäst deg! 

Så här gjorde jag. 

Blanda allt på en gång! 

50 g jäst
4 dl filmjölk 
1,2 l vetemjöl special och siktat dinkel
150 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 ägg
Salt 
Kardemumma 

Tjoffa ner allt i bakmaskinen, men ta det försiktigt med mjölet, det går åt minst 1 l, fyll på efterhand. Låt maskinen gå 30 minuter på låg hastighet. 
Vila degen 10 minuter.

Baka ut bullarna. Degen är så skön och okladdig att jobba med! 

Jag hade bakmarsipan och lite smör som fyllning på hälften, trodde jag köpt mandelmassa men nej då.
Till resten tärnade jag äpple, blandade med kokos och lite vatten i en kastrull, mosade ihop det lite grovt och smörjde sen ut på smörad deg. 

Sen jäste kompisarna nästan två timmar. Efter det penslade jag med ägg. Strödde lite kokos på äppelbullarna och in i 200 ° 8-12 minuter beroende på storlek. Hellre lite degiga än torra.

Kommer aldrig göra dubbel jäs igen! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: