Fredag på Copper Creek.

Idag är det fredag, då jobbar Kent på sin nya studio i Meråker, det innebär fem minuter till jobbet. På morgnarna sover vi då lite längre och äter frukost alla tillsammans innan vi kör Astor till dagis, det är fredagsskönt. Idag hade Kent tid hos frisören klockan 9.
Jag hjälper till lite med morgonbestyren på studion och är sen social med kunderna, jobbar lite med hemsidan, kokar kaffe, och tar det lugnt. Idag skiner solen höstigt lågt och klart och all smuts syns på rutorna. Men vad gör det om hundra år.
 
Jag är väldigt stolt över att Kent har realiserat en av sina drömmar och startat en studio här ute på landet, efter mångas efterfrågan och sin egen lust. Han har också renoverat, och visat sig kunna mer än han hade trott själv. Och sen har vi inrett med bara begagnade möbler vi antingen haft, fått, köpt eller hittat. Det enda som är nytt är handfatskommoderna från Ikea, köksskåpen och alla ramar. Resten hade vi i garaget, en del stod här, vi har handlat från antikaffären i Kopperå och vi har fått möbler av kompisar. Till och med en teve, handfat och diskbänk! Det mesta av tavlor och pynt hade vi hemma och det är kul att göra i ordning en plats som inte behöver vara stilren eller ha samma funktioner som ett hem. Här är det snarare ju mer desto bättre.
Tillsammans blev det en ihopknuten retroblandning som passar både tatuering och huset studion ligger i. Bara för att man startar något nytt behöver man inte åka och handla ihjäl sig.
 
 
Kents morfars gamla skrivbord med tillhörande hylla. Begagnad gammal tandläkarstol i förgrunden, till och med papperskorgen är en gammal glasspaperskorg från 70-talet.
 
 
 
I väntrummet står en soffgrupp vi köpte och hade i förra huset, vårt gamla bord, en matta vi fått, lampor som fanns här, mammas gardiner. Hyllorna satt här.  Ja ni fattar.
 
 
En rufsig fredag ett par veckor sedan. Ingen dagens.
 
 
 

Kommentera här: