Blomstertid

Solrosor, orkidéer  bougainvillea och annat exotiskt i all ära. Jag har blivit en brittisk tant som fotade massa blommor i Kroatien och längtar till fortsättningen i Spanien. 

Men. Inget är finare än ett blomstrande Norden. Som vi törstar efter vårens första vitsippor.
Vi har det till och med vackert längs bilvägar, utan ansträngning! 

Jag tycker detta är finast av allt. Naturen som sprider vitt älggräs, rosa rallarrosor, blåklockor och gul renfana. Tillsammans med olika typer gräs och blader. Det slår alla strukturerade planteringar.

Detta ger mig en trygg och barndomslig känsla. Naturen lever. Vi kan njuta den. Plocka blommor. Det finns mångfald. Bina surrar. 

Den vackraste lilla blomman av dem alla, mitt i regnblöt sommaräng.

Hönorna flyttar

Kent slet i denna regniga kväll för att få färdigt hönshuset, till slut blev det inflyttning för dem. Astor var så spänd och busig, nästan tre timmar på övertid. 


Lillen och jag har försökt vara kreativa idag, det har öst ner hela dagen. En kvart ute imorse, sen bullbak, bjuda bestefar på bullar i lekstugan. Där blev det mörkt när vi va tvungna att stänga dörren och vi inte satt på strömmen än. 
Två butiksvändor, på förmiddagen som Spiderman och eftermiddagen med Star wars-kläder och mask. Såg Big Hero 6 och Smurfarna från 90-talet.


Ser ut som en gammal chicken nugget! Men är en glutenfri bulle med choklad i. På Kents mormors gamla kakbox. 

Tack och hej svej lördag! Jag avslutade med en Almodóvar och en skvätt rödvin. 

Moster-resa!

Åkte ner med Astor, min närvaro behövdes för att mosters nästa gull skulle komma ut. Precis som sist. 
Vi fick skjuts ned och Astor var vaken hela vägen! De två första dagarna var det inga mostertecken. Men sen så! Jag fick hämta Dante på måndagsmorgon och natten till tisdag kom lille Ossian äntligen ut! 


Käkade på en mysig trädgårdsrestaurang i Roslagen efter vi varit på Niklas land.


Undersökning av magen 


Bad hos mormor och morfar 
Det visade sig att Astor älskade både Pecorino och Havarti
Vi badade med Sofie och co i Markim men det blev tyvärr inga bilder då. Efteråt däckade killarna i bilen.

Här åker dem tåg...

Gör egen glass med mormor Nya frisyrer innan bb-besök

G-ossi! Flashbacks till Dantes födsel! Samma bord i restaurangen och allt!


Vi firade tillökningen!
Med olika sorters bubbel! Kusinfrukost

Mosters stora kärlek 

Övade på sol och melon inför Spanien 


Så lik Dante!


Jag och Astor badade den sista morgonenHan skejtade lite i sina nya kläder


Så fyllde vi pappas bil och körde till Sundsvall för en hotellnatt

Faktiskt tredje gången jag hotellar i Sundsvall, varav andra gången på detta hotell. Mycket barnvänligt och väldigt god mat! 


Vi körde till Östersund och lunchade hos min moster och hennes man! 


Och till slut kom vi hem till Kent och två nya hus på gården! 


Längtar redan efter mosters nya kärlek! Tillbaka till hoodsen

Imorrn ändar vår vecka här 


Så hann jag bli moster och få gosa med Ossian ett par dagar. 

Gossi Ossi ❤ 

Det firades!


Byta rum

Astors rum hade kvällssol fin 17-23 och det var som en bastu för honom. Så han fick gästrummet i andra väderstrecket och det blev jättebra! Nu lyxar han runt i en dubbelsäng tillsammans med en liga gosedjur.

Det blev behagligt i det lilla (nya gäst-)rummet oxå, bra flyt på övervåningen. 

Vi har oxå skaffat oss ett gästhus/lekstuga.       9 kvadrat, plus veranda! Måste bara transportera hem det oxå.... bara några 100 meter men likaväl ett litet hus. 


En somrig söndag

Söndagen blev en dag när vi var ute hela dagen och vädret blev bara bättre och bättre. Kent byggde stomme till hönshuset, jag påtade i rabatterna, och Astor höll på med allt möjligt.


Topsy låg och solade sig och de stora kycklingarna fick komma ut på rastning.


Jag tvättade den ena bilen och svärfar skruvade på den andra.
Sen blev det grillning för halva Kopperå.


Tvätten torkade 

Grannarna hejaklackade Kents snickrande fram till tidig natt. Det är då man är extra nöjd med att bo glest. Slägga och punk klockan 24 är inget problem.Det börjar ta sig lite i rabatterna. Så svår zon här. 
Det behöver inte vara så prydligt och det måste få tid på sig. Så jag får bara ha tålamod med ogräs och kalla nätter. 
Välkommen.

Åre på en onsdag

Tut tut sa tåget och tog oss till Åre! Där mötte vi Helen, Selma och Linnea. Tyvärr visade sig vädret från sin suraste sida, som alltid när jag är i Åre. Men vi var glada! Vi tog Bergbanan upp och gick ner Vi prövade oss fram men det var liksom brutal downhilltrafik

Så hittade vi sen in på Trollstigen! 
Det var fint, spännande och sjukt opraktiskt med vagnen.

Fotominen


Pyssel på tåget hem

Tokigheter på vägen från station

Bästa sällskapet! 

Så mysigt att träffa Helen i Åre, nu när dem har flyttat till Dalarna och vi bor här på vischan. Samma dag hon hörde av sig hade jag suttit och kollat tåg till Mora. Hjärta på det! 

Hitta rätt

Jag och Astor har gjort en trädgårdsskylt för att hitta rätt. Blev inte så pjåkig! Hittade några fina kakelplattor, dekorerade runt min pipranka som är ett 15-kronorskap (om den tar sig)

Vi har varit på loppis i ett jättefint gammalt hus, Glasveranda och turkosa träpaneler. Den som orkar köpa det gör ett fynd! Jag fick med mig tre gamla hinkar jag ska plantera tomater i. Glömde sen att köpa mer jord.... Imorse planterade vi jordgubbar i trädgårdslandet, skulle oxå rensa ogräs där, men det låg två döda möss på marken så jag fick uuuäääähhh. Livet på landet med allt vad det innebär tydligen. 

Astor hade en liten kissolycka utanför affären så jag gick in och köpte nya kalsonger medan en av hans dagisfröknar satt med honom utanför. Det är fint med att bo på liten plats. 

När vi kom badades det lite, och solades, jag har tvättat bilen och vi har satt upp tavlor på Astors nya rum.Topsy är med ute och inne. 

Kent kommer strax från jobb och nu har vädret slagit om, det blåser massa och himlen är mörk. Tråkigt! 
Men Spiderman slappar framför Nicke Nyfiken.


Sista dagen på småbarnsavdelningen

Det var det där med att tiden går fort....! Idag hade Astor sin sista dag på småbarnsavdelningen på dagis. Nu är det stängt i tre veckor och när han kommer tillbaks ska han, och alla födda 2013, börja på Rogna (Rönnen), på storbarn. Han gläder sig, men jag och andra mammor har lite separationsångest från den lugna och mysiga småbarn. Där sitter de så fint på rad och äter frukt, de har sovit med varandra och läst sagor i kuddrummet. 
Men jag är oxå övertygad om att detta kommer va explosivt för hans utveckling. 

Dessa hade han plockat till mig som sommarpresent.

Och jag gjorde en liten tavla till hans avdelning.


Jag som hade en sån negativ och skeptisk inställning till dagis är så tacksam över att ha motbevisats.


Nu har han gått utan blöja i stort sett hela veckan, och det har gått så himla bra! Ikväll grillade vi med Tomine. Med flera haha. Då gick han på toa flera gånger. Men han ville oxå smaka babygröt, han är ju både stor och liten. 


Ruby Tuesday på Stjørdal

Fick ett ryck och hämtade Astor vid halv två, vi åkte till Bruktbon och han charmade personalen genom att vara lite fotomodell och sedan välja en påse lego som han sträckte fram bredvid kassan. Jag köpte inget speciellt men ville dra med mig både ett och annat stort hem. 


Sen fyndade vi på Plantagen, massor av reaväxter och tisdagserbjudanden för 400 spänn. Efter det shoppade Astor lite kläder, han fick välja själv.
De gula byxorna är förstås brandmansbyxor enligt honom. Jag lyckades styra bort honom från mössa och strumpbyxor i alla fall.


Ett orkidéfynd i sovrummet.

Vi hämtade Kent från tåget och åt thaimat innan färden gick hem för sov och plantering.

Livet hemma

Lupiner överallt på tomten just nu! 
Röd på verandan i kvällssol

Pönnukökur igår enligt Astors önskan. Han fick vad han önskade eftersom han är så himla duktig utan blöja nu. Fick som alltid lite hjälp i köket 

Killarna som inte ville upp ur sängen imorse

Kent byggde en ny stor bur till kycklingarna igår, nu hoppar och leker dem 


Snart ska jag hämta lillis tidigare på dagis! Och nästa vecka ska vi vara hundvakt till en jättegullig Boston terrier som heter Topsy!

Pip pip

Nu har vi fyra små kycklingar i en liten bur i garaget. Det är lite svårt att ta bild under den röda värmelampan men dem är väldigt söta.


De är bara runt en vecka gamla så än så länge bor dem fint där i. 

Sen håller vi på och röjer i vår så kallade grop på tomten, där ska det inhägnas så dem kan spankulera runt och äta allt grönt och alla insekter. Hönor ska tydligen vara riktigt effektiva på att "beta" ned. Vi har fått en risig lekstuga som, med lite modifiering ska bli hönshus.

Så här fint har dem vi fått kycklingarna från. 


Dem har det överhuvudtaget väldigt fint på sin gård och det var rena paradiset för Astor där. Höns och kycklingar, fiskar både ute och inne, och favoriten; kaninerna och framförallt deras ungar. Han klappade och gosade med dem, matade dem och var väldigt road över framfarten. Det fanns oxå fyrhjuling, elektrisk kickbike, pool, trampolin, stor gunga och två lekstugor.
I övrigt oxå så himla fint, blommor, Buddhor, gästhus m.m. inspirerande! 


Stan med min kille

Imorse sa Astor att han ville på loppis, så då hoppade vi upp ur sängen och följde med Kent till stan. Tyvärr hittade jag ingen loppisinfo nånstans men vi var på två Fretex och Astor köpte en liten verktygslåda med hörselkåpor han ska ha när han jobbar med pappa. Samt en walkie talkie som han pratar med morfar i.


Två glassar blev det idag, den första förolyckades nämligen varpå barnsorg skar i mammahjärtat.


Från topp till tå

För 8 år sen var jag på förkoll inför ögonlaser men sen gick tiden och den gick ända till 2016! Nu kände jag att det är dags! Så häromdagen gick jag på en ny koll och nu är tanken att jag ska operera in en ny lins i oktober. Jag är nämligen så närsynt att jag inte kan ta vanlig laser, men men. 


Var tvungen att gå med glasögon innan, de är för svaga så världen kändes förvirrande.

Efteråt lyxade jag till med en fotvård i två timmar, svävade därifrån.Svävade till marknaden på torget. 

Köpte ingenting. Provsmakssnyltade ostar och korvar. Tog en promme ända till Lerkendal med mina lätta steg. Och blev hämtad av Kent.


RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!