17 mai

Vaknade till snöslask. Ville kansellera allt. Så kom solen! Och jag ville ha på mig mina nya skor. Så plötsligt snö igen. Och så höll det på om vartannat under vår 17 mai frukost.

Jag hade dukat kvällen innan (svärmorstips) och hade kalljästa frallor i kylen. Smidig och god frukost efter en oväntad sovmorgon. Nästan så det blev lite tight med tid. 
Astor hostade och satt under filt och sa att han var sjuk. 

Men så fick vi på oss finkläder och lillis gillade verkligen allt han hade på sig, han visade stolt fram sitt armband under dagen. Vädret blev okej och vi kom till slut iväg. 




Plötsligt skulle Astor varken gå i tåg eller vifta med sin flagga de tillverkat på dagis. 




Jag hann knappt fota tåget. Men när det kom och det dansades fram med musik och hurra då blev jag lite rörd i dessa krigstider.


Efter att ha visat upp oss och socialiserat oss skippade vi arrangemanget nere i byn så Astor fick sova lite i bilen. 

Vi skulle nämligen hjälpa till på Friheim här i Kopperå. 

Där blev det ett lyckat firande med köttgryta och massor av kakor och tårtor. Det som blev över körde vi till våra nyinflyttade asylgrannar. Några av dem hade varit uppe och presenterar sig tidigare och vi bjöd dem på fika på Friheim.
 De blev sen så överraskade och glada när vi kom med leveransen. Vi snackar typ sex tårtor. Bland dem var en tjej som skulle börja trean här i skolan idag. Hon var så hoppfull och spänd att nästan inte kunde stå still. Hon kramade oss och jag svalde tårar. Hon är ett ansikte på "dem som gärna kan drunkna på vägen hit" som folk kastar ur sig ibland  (ofta gömda bakom en skärm).

Lille sjuklingen hjälpte mig i kassan innan han åt mat, lekte med resten och sen fick gå med hem till Solveig och Bjørn Aksel för att vila lite. 

Min gluten- och laktosfria vanilj/chokladkaka. 

När vi kom hem och det bara var vi två i soffan knäckte vi en guldig prosecco och värmde oss framför brasan. Det var den kallaste 17 mai på 60 år.....

1 mamsen:

skriven

Låter som en mysig dag i alla fall. Bättre kallt än regn. pok m

Kommentera här: