Hej mitt vinterland

Igår kväll började det snöa. Jättefint att vakna upp till detta vita ulliga.

Tur att Astor hade med sin nya overall imorse. Vi var på utvecklingssamtal på dagis häromdagen. Fick jättemycket beröm för vår glada smarta kille. Han kan hela alfabetet, har läst ett par korta ord. Jätteduktig på att minnas sånger och intresserad av böcker. Omtänksam mot kompisarna och väldigt uppmärksam på allt möjligt som sker runtomkring.
Sen är han inte så mycket uteunge, behöver mycket motivation för att t ex klättra upp i ett träd och det är lite svårt. Vill gärna hålla handen när de går tur om han blir trött. Och overallen han hade kvar från förra året var lite i kortaste laget.
Så jag köpte en ny häromdagen. Först 104 men fick faktiskt byta till 110 pga längden.

En kväll här i veckan hade han fått nya tovade tofflor och vantar av bestemor. Ville stolt visa upp dem. Ville även ha på dem när vi skulle laga mat...

Idag lämnade vi in ett stort hjärta till dagis efter personalens instruktioner.
Vi skrev: nyfiken, smart, sångfågel, glad och tålmodig.

Imorgon tar jag med mig underbaringen och åker till Arlanda! Hoppas den treårstrotsen som härjat i två veckor lämnas vid säkerhetskontrollen!


Dagens Ernst

Ut i skogen och plocka material! Tänkte jag. Astor tänkte ligga på en sten samt följa rävspår. Men vi gick tillslut ihop lite granris. Vi påbörjade projektet, klä delar från en gammal lampa med granris. Tog pause för fika hos grannen och sen gjorde jag färdigt och plockade undan medan Astor var inne och lekte med brandbilar. Kent har nämligen städat och organiserat så bra i garaget att man vill lägga tillbaks allt på rätt plats.

När det blir advent ska den pyntas. Nu får den vara fin i sin enkelhet.

Vi har ritat och ätit gröt. Tittar nu på Emil i Lönneberga. Astor vill bara se när han gjort hyss!

Snart ska jag till Lise och vi ska ha tjejkväll och sovmorgon.


Like a bird on a wire

Blev så ledsen när jag vid frukosten såg att Leonard Cohen dött. Han blev ju 82 år och släppte (precis som Bowie) en typ av farvälskiva och var väl egentligen redo. Tråkigt för honom att något av det sista han fick uppleva var det fruktansvärda valresultatet i USA. Vilken vecka alltså. Vilket år överhuvudtaget.
 
Jag älskar Cohens texter, arrangemang och berörande röst. En av mina absoluta promenadfavoriter att ha i lurarna. Så många vackra berättelser, bara dra vilken textrad som helst och i sin enkla egenhet är den fantastisk. En allkonstnär med imponerande skills att göra vackert. Ledsamt att jag aldrig fick möjligheten att uppleva honom live. 
 
 
Cohen går före Dylan på alla sätt ochvis i min värld. Hans dotter heter Lorca, efter den fantastiske Federico Garcia Lorca, en idol för både mig och Leo (min kompis). Så vackert att döpa henne till det! Ska se NRK:s konsert nu. Tämker mig Cohen 60-taliskt New Yorksk även om jag vet att det inte direkt stämmer. Älskar den här bilden. 
 
 

Hej svej

Har tillbringat dagen på Ikea m.m. för att köpa saker till julpyssel och julfirande på Röda korsets ungdomscafé här i Meråker. Tre fullpackade vagnar senare hade vi fått med oss allt.
Lite lunch och kaffe blev det så klart. Norsk julmat, pinnekjøtt meg rotmos. Lamm ångat över björkpinnar. Typ. Gott iaf!

Åkte med två personer jag inte känner, kul och spännande.
Tyckte det fanns massa fint på Ikea nu. Tyckte det förra veckan oxå när jag var där med Kent. Vi kollade på svarta köksluckor. Det blev ju så bra sist! Inte helt samma då. Men vi får se till sommaren.

Jag och Astor kommer förresten landa på Arlanda nästa fredag! Stannar 10 dagar!

Shit vad jag känner av kylan nu. Kallont in i skelettet. Torr och stam hud. Flera vita pigmentfläckar. Kli i hårbotten. Fortfarande hostig, det är vilopaus för mig.


Burrigt ute

Vaknade till 8 minus idag. Men vi har ingen snö. Kent körde sitt flitiga race; jobba på tomten. Jag och Astor åkte på playdate till en från dagis.

När vi kom hem hälsade vi på en ny granne, en svensk! Sen gick vi in och tände brasa. Jag var helt färdig, gullungen sa att kan skulle värma mig och vi la oss under samma filt och såg på Babar. Det är verkligen så himla bra.

Godnatt godnatt!


Godnatt från skönt sovrum

Fick ett ryck här i veckan och efter en vända på Ikea blev det "nytt" sovrum. Kent har velat ha en sänggavel och nya nattduksbord länge. Vi flyttade oxå sängen till motsatt vägg för att få utsikt från sängen.

Valde sänggavel med inbyggda nattduksbord på sidorna. Egentligen va vi sugna på en annan men den kostade nästan 4000. Det tycker jag är för dyrt. Kompletterade denna med två feta kuddar, 100*70, hotellsize. Bara för att ha som mjukt att luta sig mot när man ligger och läser.
Idag har jag målat runt fönstret, vi bytte det för över ett år sen och då blev det 10 cm smalare. Gardinerna dolde tidigare spåren efter detta men nu ska vi ha en annan gardin. Den får åka upp imorrn.

En omgörning innebär kaos runt omkring, så hela övervåningen påverkades och blev stökig. Rensade bort massa kläder för gott och en del sommargrejer ner i källaren.

Knasiga och underhållande lilla sällskapet var idag utklädd till monster

Monstret fick idag ärva två barncyklar av grannarna, det var tacksamt!
Nu ska detta värkande wolverine-skelett sova.

Han delade iaf med sig till bestefar av lördagsgodiset han hade vunnit.


Tidig MoRgon

Sitter i väntrummet inför ytterligare en MR-röntgen. Kul är det inte men inte heller det värsta.

Det var tidigt och mörkt att köra hit men det gick bra. Försöker fokusera på god frukost och eventuellt gardinköp efter helvetesröret. Det går ju iaf ganska fort.

Lilla skrotet blev sjuk på dagis igår, hade feber och var slapp hela kvällen.

Det får bli en lugn hemmahelg. Tidig fredagskväll blir det nog oxå efter denna arla morgon.


RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!