Hyttehelg

Hytte. Så urnorskt. Det är en liten stuga. Och här omkring ligger de gärna fjällaktigt till. Vi tillbringade helgen på en som ligger en mil från oss. 

Kopperå idrottsklubb har den och under vintern är det öppet café där på helgerna.
Det är då någon från klubben som gör det som volontärarbete. Då får man låna snöskoter för att komma upp och vill man kan man sova i hytten. Det ville vi så klart!
Kom upp sent på fredagkväll med massa packning. Astor blev överlycklig över våningssäng och skulle absolut ligga högst upp i sin sovsäck. Så han la sig på en gång! Han tyckte att det var som att sova i en blomma..! 

På morgonen tar man skotern och kör upp olika skidspår med maskin. Det gjorde killarna tidigt och Astor tog uppgiften på stort allvar. Så koncentrerad men oxå överlycklig när han sitter på skotern. 

Mellan 11-15 är caféet öppet och det är såklart våfflor på menyn. 

Klockan sju på morgonen var det jättefint väder men sen regnade det oavbrutet hela helgen. Trots det kom en del tappra själar och värmde sig. Det är 8 kilometer från parkeringen. 

På kvällen tog vi på skidorna och gick till Jim Rogers hytte och hälsade på. 

Det är nära och det var inte så farligt med lite regn. Sista skidåkningen för säsongen. Astor är ganska duktig men lite kinkig, nu har han i alla fall lärt sig att resa sig efter han har ramlat.


Jag och Kent svettades järnet framför brasan och drack lite vin. Det fanns massa tv-kanaler men mest var det reklam så vi läste varsin bok. 

Idag var det tunt med besök men Astor serverade i alla fall våffla till Jim och sen lekte han ute. När vi hade städat ut oss och körde hem på skotern somnade han. Vi fick sätta honom mellan oss tillslut för han vägrade vakna och det blev bökigt för Kent att köra.

Efter att vi duschat och badat slocknade han som en sten i sin egen säng. Inte som en blomma. 


Mysig helg som fick avrunda "vintern" 2017.

Kommentera här: