Hostig men duktig

Astor snörvlade lite igår och hostade idag. Vi gick i alla fall de fem kilometer till studion. Det tog lång tid och vi hade lite pause och det blev lite tjat men han var så duktig! 

Men efter det drog hostan igång rejält. Vi åkte och köpte en stor godispåse lördagsgodis och han bjöd alla på studion. 

Så kollade vi Bamse på pappas jobb och sen tvättade dem bilen och jag handlade lite mat. Tvättar helst inte bilen och sånt för det är såååå tråkigt. Hemma badades barnet och dränktes in i vicks och hostmedicin. Han önskade gröt så jag gjorde havregrynsgröt med röda linser, olika frön, ingefära, kardemumma, kanel, smör och ägg. 


Vi wokade massa gott grönt och en bit entrecôte. Blev supergott! Man kan inte använda sån påse med fryst wokblandning för det är så äckligt. Får väl se hur lillis mår imorgon. Kents enda lediga dag. Då vill man gärna hitta på nåt. 

Eget dagis

Igår träffade vi gamla mammagruppen. Det var studiedag i Trondheim kommune så allas barn var lediga från dagis. Vi var 11 ungar hemma hos en av tjejerna. Som ett eget dagis! Astor sa tom det, att det var som barnehagen fast med tv och kakor. 

Vi hade knytis med massa gott och hängde i många timmar. Nu lekte ju barnen både uppe och nere och en satt till och med i badkaret. Vi behövde nästan inte göra nånting utom att sitta och dricka kaffe och prata. Inte som förr när vi ammade, gungade bebisar i famnen, rullade vagnar och det var skrik och kräks.
Nu ramlade iofs Astor ner från soffan och slog sig blå bredvid ögat, det grinades över leksaker och en unge ramlade nedför hela trappan när trappgrinden (ikea såklart) släppte! DET var inte kul! Men det gick helt bra med honom så vi kunde pusta ut.

När vi åkte hemifrån var det strålande sol men i stan bara tjock dimma som en vägg hela dagen. Synd eftersom dem bor precis vid vattnet men man såg knappt grannens tak.

Efteråt handlade jag och Astor och utanför en djuraffär fanns det ett stort akvarium. Den där fascinationen minns man ju från typ Obs när man var liten. 


Hemma blev det jättegod räkpasta och sen va ja så trött att jag la mig tidigt som en tant vid halv elva. Men vi har ju ikväll oxå!


Det blev ordning

Det blev en bra dag! Pysslade lite på studion, åkte på träning i det varma sköna vattnet, hämtade den lilla turisten.


Han var väldigt nöjd med dagisdagen och det kan man ju förstå! 


Lise och Tomine kom på kvällsbesök när Astor satt i badet och han passade på att visa sina bokstavsskills og höll galen låda. No filter där nej, det kommer många roliga påhitt från en treåring!

Lite mys här hemma och återigen en vacker kvällshimmel. Snart är denna långa månad förbi.