Efter en lång vecka

Var det skönt med helg! Vi hade sån succé med premiärdagarna för cafét att stolarna tog slut! Himla härligt på alla sätt och spännande inför veckan som kommer. Det är höstlov men det kanske inte har nåt att säga, inte vet vi!


Igår var vi på studion hela dagen och sen fyllde Kent och Knute loftet med 15 cm extra isolering. Med det och allt vedarbete är vi nu redo inför vintern. Och det var tur! För imorse föll den första snön. Blöta tussar som smälte bort i plusgraderna, men ändå. 


Vi hade en slapp lördag, eller Kent har jobbat över 12 timmar nu och är inte hemma än. Men jag och Astor bakade äggmuffins, ritade, pärlade och lekte med playdoh. Mest Astor då. Jag läste lugg softade. Sen såg vi Wallace and Gromit. Fick besök och åkte sen till affären för lördagsgodis. Han plockade sina tio bitar plus bonusbit eftersom han imorse tyckte att en video med Manson va cool. Haha!Sen blev det lek, vin och middag hos Astri och Wilmer. Vi spelade spel och barnen va galna men snälla. 


Nu är det jag och Tom Petty här hemma. Rip på det. 

Imorgon öppnar vi café!

 Eftersom jag är frivillig i Röda korset här i Meråker blev jag tillfrågad att vara med och starta upp ett projekt. 

Vi har lokaler där vi under ett år haft bl a ungdomsklubb en kväll i veckan. 
Och imorgon startar vi café där. Två dagar i veckan ska vi ha öppet, det är ett café där alla ska ha möjlighet att handla något gott. Vi har goda baksaker för 5-15 kr, dagens smoothie för 15 och dagens soppa för 15. 
Detta baserat på en existerande modell med modifikationer för att passa här. 
Det är fler funktioner knutna till verksamheten såsom arbetsträning i samarbete med Nav och olika aktiviteter för främst ungdomar. 
Vi har också något som kallas Bua. Som ett bibliotek men med sport och fritidsgrejer. Allt ifrån fotbollsskor och sovsäckar till skateboards och kanoter. Man lånar gratis. Gratis! 
Har ingen aning om vad vi ska förvänta oss av de två kommande dagarna men vi är redo! 
Vi har myst till det i lokalerna och utanför samt bakat och förberett oss i tre veckor!

Förra veckan målade vi tavlor med tonåringarna på klubben, med tema höst. 


Tycker dem var duktiga!


Sånt som görs på söndagar

Sov jättelänge! Allihop. Gick upp vid halv tio och såg Zootropolis (Astors nya favvo) och drack blåbärste. Klockan tolv åt vi brunchvåfflor med ost. Sen kokades det lingonsylt och äppelmos på våra plock. 

Jag drog igång en gryta fårikål och sen gick vi ut och jobbade med ved. Jag kapade allt iförd vacker outfit med keps av alla vidrigheter. Men med rolig podd i lurarna gick sågningen bra.
Astor va så duktig och hjälpte först till, lekte sen ute och gick sen in själv. Så skönt att han är lite äldre nu. 

Nu kollar vi på Spirited away och ryggen är av.