Lyckat vs misslyckat

Man kan inte alltid vara på topp. Igår gjorde jag en favoritsås till fisk och den blev god men ändå inte. Grädden hade blivit dålig så den fick slängas och torsken var skuren som kotletter och då var det mer ben i. Såsen följer här:
Stek lök, vitlök, fänkål och äpple. Koka mjukt med fiskfond och eventuell mejeriprodukt. Mixa slätt med stav. 
Stek fisken i smör, slå på såsen och lägg på locket några minuter. 

Astor är hängig och bad om brownie i affären, jag var trött och köpte fuskig mix. Det skulle snart straffa sig självt. Man skulle blanda med 1 dl vatten. Jag tog 1 l. Godnatt.
Tog i mjöl och tänkte att det kunde stekas i långpanna som en ugnspannkaka typ. Det kan man göra om man gillar gummi med chokladsmak och mjöklumpar.

Men ikväll blev det en magiskt god middag! 
Ren från vår frys. Innerfilé och ytterfilé. Helstekte med lök, slog på soya, saft, whisky. Småputtrade till 58 grader. Fick sen dra. 

Paj med kokt potatis, ost, fänkål och svamp. 


Både renen och torsken är köpt privat. Hemmagjord fiskfond. Egenplockad svamp. Ägg från trädgården. Lyxigt och blir ännu godare. 
Tack för att man kan ha den tillgången på mat.
Tack och mums. 

Alla dessa dagar

Mors dag i söndags, Kents födelsedag i tisdags, Valentines igår. Trevligt och mysigt med lite piff på vardagen. Det är ju annars ganska segt nu. Blåsigt, kyligt, jag har gått mycket och har ont i fötterna, känner en liten förkylning som inte bryter ut. 
I söndags fick jag orden/ ordern "assistentmamma, ta mitt te". Åååkej.

Sen va killarna ute på spark och lekte i snön, jag tvättade fönster och grejade inomhus. Ordnade renskavsgryta till middag. 

Har oxå haft besök av det här gänget.
Både morgon och kväll. 

17 timmar senare

Vår lördagsinsamling till barncancerfonden resulterade in över 16000 kronor. På kvällen började Kent bli lite försenad och då blev allt snabbt lite förskjutet. Vi kom hem halv tre på natten. Då hade han jobbat sen kl 9. Två kvartar pause under hela dagen. Han var stel och jag var söndersocialiserad och fylld av kaffe. Men självklart glada och nöjda med ytterligare ett års insats och rekordet slaget. Eller... Vi var 50 kronor från förra årets resultat så vi la till en hundralapp själva för att komma upp i 16250 kronor som oavkortat går till fonden. 
En fin dag som alltid! Tacksamhet blandat med känslan av att ha tur med sitt friska barn. Dagen resulterade också i två tidningsfeatures vilket aldrig är fel. Utan barnvakt, sponsrad fruktkorg, levererad hembakt kaka, kunder med glatt humör och generösa människor som donerade både små och större summor hade ju detta aldrig gått. 
Det är fint att få bidra. Blir också otroligt stolt och rörd över min älskade man som kör på. 17 timmar om det så behövs.