17 mai

Sverige har mycket att lära när det kommer till nationaldagsfirande. Känns mer som om midsommarafton är vår nationaldag. 
Här är det verkligen kul att alla firar! 
Vi började med att Kent väckte oss och så gick vi direkt ned till lekplatsen där det var orkestermusik. Sån "ljuvlig" musik är en stor del av 17 maj. Som tur är vill Astor börja spela " rockegitarr" och inte nåt blås. Men en trevlig start på dagen med grannarna.
Vi åt frukost ackompanjerat av tv-sändningarna från runtom i landet. Det gillar jag att se på. Militärshow från slottet, olika bunader, firande i fjäll och på klippor och skär.

Vi åkte till Kents pappa och joinade tåget därifrån. Nästa år måste vi gå i tåget med Astors klass, nu när vi var fria gick vi längst bak haha. Det slingrande, trumpetande, hurrande tåget slutar i idrottshallen. Där är det korv, fika, lekar, tal, prisutdelningar, sånger m.m. Och så träffar man liksom alla. I år var Astor äntligen stor nog att springa runt själv som han ville och leka med kompisarna och äta glass.
17 maj är barnens dag och det ska vara obegränsat med glass! 
Vi avslutade dagen med grillning hemma hos oss enligt vårt önskemål, vi hade inte lust att gå ut och äta i år. Då åkte finkläderna av, solen stekte, Astor röjde och Kent grillade. 
Sent på kvällen eldade vi i murgrillen, hängde på verandan, lyssnade på musik, Sol låg i hängmattan, och precis när jag skulle lägga mig kom det kompisar. 
En lyckad dag!