Lyckat vs misslyckat

Man kan inte alltid vara på topp. Igår gjorde jag en favoritsås till fisk och den blev god men ändå inte. Grädden hade blivit dålig så den fick slängas och torsken var skuren som kotletter och då var det mer ben i. Såsen följer här:
Stek lök, vitlök, fänkål och äpple. Koka mjukt med fiskfond och eventuell mejeriprodukt. Mixa slätt med stav. 
Stek fisken i smör, slå på såsen och lägg på locket några minuter. 

Astor är hängig och bad om brownie i affären, jag var trött och köpte fuskig mix. Det skulle snart straffa sig självt. Man skulle blanda med 1 dl vatten. Jag tog 1 l. Godnatt.
Tog i mjöl och tänkte att det kunde stekas i långpanna som en ugnspannkaka typ. Det kan man göra om man gillar gummi med chokladsmak och mjöklumpar.

Men ikväll blev det en magiskt god middag! 
Ren från vår frys. Innerfilé och ytterfilé. Helstekte med lök, slog på soya, saft, whisky. Småputtrade till 58 grader. Fick sen dra. 

Paj med kokt potatis, ost, fänkål och svamp. 


Både renen och torsken är köpt privat. Hemmagjord fiskfond. Egenplockad svamp. Ägg från trädgården. Lyxigt och blir ännu godare. 
Tack för att man kan ha den tillgången på mat.
Tack och mums. 

Kommentera här: