Året som gick

2010, året då jag lärde känna Trondheim på riktigt, sex gånger har jag varit här, druckit vin på Bakklandet under ljusa sommarkvällar, shoppat i stan, gått längs med vattnet eller suttit i fönstret på Möllenberg.
Jag och Kent har bott ifrån varandra nästan hela det här året och det har fungerat väl, som jag trodde men inte kunde veta förrän vi var igång. Jag har flugit elva gånger och en av de gångerna landade jag i Oslo som jag verkligen kom att tycka om, där var vi på en grym tatuering- och musikmässa. Höstsolen strålade och jag gjorde blommor på min arm.
Tv har varit ointressant för min del förutom våra heliga tisdagar, annars är det Sons of anarchy och Våra vänners liv som förgyllt min skärm. Jag har även uppäckt att Playfunktionerna är här för att stanna.
Året började med rejäl kyla och massa massa snö. Och så tenderar det också att sluta. Däremellan hann vi med en sen men snabb vår och en tropisk sommar som jag önskar i år igen.
Tankarna och funderingarna på framtiden har varit många och även om olika frön av idéer växer så får tiden utvisa vad som komma skall, man kan inte planera allting.
Jobbet har varit fyllt av roliga utmaningar och intensiva perioder blandat med lugna tillfällen det gällde att passa på att njuta av utemöblerna. Att kontoret blivit fint gör var dag roligare från 8.00

Vinet har flödat i mina stora glas, i goda vänners lag, under konserter, i varma sommarnätter, under en filt i soffan.
Vi är väl alla överens om att långklänningen kom för att stanna, den passade perfekt i sommarhettan.
2010 växte Helles mage tills Selma ploppade ut, spänt för oss alla och nu har vi en till kompis! Kärleken levde runt med många av oss, sambos, särbos och avslut. Vet inte vad som är mest läskigt, men kärleken har ju alltid rätt, vad vägen än är kantad av så kommer man fram till slut. Men innan dess kan det vara svårt att veta var man ska.
Mina ögonfransar har aldrig varit längre, jag har gjort mig själv beroende av eyelashextensions och kommer aldrig att sluta, hör ni det, aldrig!
Ett annat beroende är min underbara nya lur, Samsung galaxy och att jag aldrig mer kommer ha en stationär dator nu när jag har två bärbara varav den ena är minimini och bästa smidigaste när man vill ligga och skriva. Kents Ipadinköp har gjort mig avis och delberoende av den enkla skärmen. Jag gillar teknologi när den är enkel och tillgänglig.
Våren 2010 känns så avlägsen just nu, men påsken tillbringades på Bakken med kompisar och där en solig och snöig dag när vi var på tur(!) friade Kent till mig på isen och visade den vackraste diamantringen jag någonsin sett. Den satt perfekt på mitt finger där den ska finnas hela livet ut! Efter detta blev jag en hemlig bridezilla, blev medlem på massa sidor och började spara en välfylld mapp på skrivbordet med massa idéer... som tur är har ingen drabbats av bridezilla. Än.
För att öva lite hade jag turen att få gå på två bröllop på raken under sensommaren, det var kul, känslosamt och vackert.

Under den varma sommaren hann jag också gå på Metaltown och Westcoast riot i Göteborg och därmed få två nya festivalfavoriter. Grinade så klart till In flames när marken gungade och jag trodde på världsfred. Som tur var kunde vi bo hos Lollo och Chris och därmed slå massa flugor i smällaren eftersom jag vill hänga med dem mest hela tiden och gärna i en västkustpark eller på bästa baren Sticky fingers.
Mina vänner är så duktiga, de börjar plugga, de blir klara, de får grymma jobb, de flyttar, de skaffar barn, de förlovar sig, de vågar bryta sig loss eller våga släppa taget, de är snyggast, vackrast, grymmast, finast och smartast och dom är mina! Det gör varje år till ett toppenår!
I år fick vi visa vår lilla del av Norge för mamma och pappa, Pernilla hade redan varit här två gånger tidigare men för mamma, pappa och Niklas blev det första besöket. Vi bodde på Bakken och bara slappade några dagar med god mat, bad och andra världskrigetturism som var mycket roligare än det låter. Sen gjorde vi Trondheim ett par dagar och hade det sommarvarmt och mysigt.
Självklart har jag hängt mycket i Nibble som är ett litet paradis på jorden, där kan man softa i jacuzzin när snöflingor faller, eller vila i hängmattan under trädens skugga. Och där finns familjen alltid till hands :)

Min lilla gudboll Alicia har förgyllt många kvällar och dagar, det är så skönt att vara välkommen till sin bästa vän när som helst. Och det är så mysigt och vuxet att de bor i ett hus!
Förutom den gungande piren under festivalerna har konsertåret inte varit välfyllt men det som varit har hållt högsta kvalitet! Jag har fått se och höra min bästa Robert Plant igen under en väldigt mysig kväll, Melissa Horn har jag sett två gånger, Winnerbäck upplevde jag bredvid kyrkan i Trondheim och Kent höll ljusshow i februari.
Hela 2010 har lättats upp av vetskapen om vad som väntade den 16 november. Att vi då skulle åka till Thailand för att fira att den bästa mamman i världen fyllde år! Hösten blev lättare och gick fort när man visste vad som hägrade runt hörnet. Och semestern blev perfekt! Sol, värme, stränder, mat, shopping och umgänge med de bästa, man kunde inte bett om mer. Ja kanske fler dagar då ;)

Vad 2011 bjuder på kan vi inte sia om såsom jag försökte om 2010, för jag trodde att det här var året som var året med stort Å. Jag hoppas jag inte förlorar någon i min närhet under 2011. Annars håller jag det öppet för allt möjligt, för man kan aldrig veta någonting. Men älska, gå på konserter, dricka vin, skriva, krama mina vänner, njuta av snö och solsken, gosa med Rocker, umgås med familjen, undvika dammsugaren, äta grönt och starka ostar, det ska jag.

2010

Höll du några av dina nyårslöften? Jag tänkte att jag skulle ha lite mer förståelse för människors olikheter, ha mer tålamod och bara acceptera att vissa är som dom är och det är inte meningen att vi ska försöka förändra varandra. Om jag har lyckats eller ej finns det inget konkret svar på men jag har det alltid i bakhuvudet och det verkar fungera bra.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, på jobbet och i huset :)
Dog någon som stod dig nära? Ja tyvärr, och det hoppas jag verkligen få slippa under 2011 för det är bara ett onödigt ont.
Vilka länder besökte du? Norge och Thailand!
Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Att ha både Kent och Rocker med mig hela tiden.
Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 16 november då vi lyfte mot ett efterlängtat Thailand!
Har du varit sjuk eller skadat dig?Jag är förkyld just nu och det har jag varit ett par gånger. Inga skador, tur det!
Bästa köpet? Allt i Thailand, festivalbiljetter.
Vad spenderade du mest pengar på? Först sparade jag massa, sen spenderade jag i Thailand, och så gick det åt väldigt mycket i baren på Westcoast riot....
Gjorde någonting dig riktigt glad? Varje gång jag kom till Trondheim, varje gång K kom hem, när vi åkte till Thailand, när In flames fick hela Frihamnen att gunga under våra fötter, när jag fick se Robert Plant live-igen! När jag hämtade Selma och hennes päron på Danderyd, varje gång Alicia väntar i köksfönstret, att Piffi ska flytta nära mig, att återse Rocker efter några veckor isär, att se en älg två dagar i rad.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Dancing on my own med Robyn, Kids med MGMT, Mary med Patty Griffin
Vad önskar du att du gjort mer? Lagat mat, tatuerat mig mer, åkt till Peace and Love
Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt och funderat, försökt att planera
Hur tillbringade du julen? Mätt och betlåten om och om igen i Meråker
Blev du kär i år? Ständigt
Favoritprogram på TV? Våra vänners liv
Bästa boken du läste i år? Just kids, Patti Smith
Största musikaliska upptäckten? Spotify premium
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Solsken och värme, bra firanden, god mat, Jade Jagger, Desigual och smycken
Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Vaknade i ett soligt Nibble, bar Jade Jagger och grillade med mina finaste vänner!
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag inte hade förlorat en vän, om jag haft fler långklänningar och sett Håkan Hellström live.
Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Färgglad arm, solbränd i november, långklänning, diamanter!
Vad fick dig att må bra? Att Kent friade på Flaksjöns is!
Vilken kändis var du mest sugen på? Slash, en ung Plant, Erik Johansson.
Har det kommit in någon ny betydelsefull i ditt liv? Selmisen och kotten och min svåger Niklas såklart!

Trætavla

Den hær køpte jag idag på Kremmerhuset. Jag ælskar den affæren alltså.

50's vår hos Dior

Sjukt snyggt! Bra vårinspiration.

Minimoonis

Moon Boot Mini Moon Boot Stövlar Ljusrosa
För de minsta fötterna kan du hitta moonboots här

Skotur!

Sonize Short Boot With Zipper Black
De här godingarna spanade jag in redan i oktober men jag höll mig due to mitt shoppingstopp. Nu har jag köpt båda paren på rea! Båda är svarta, snygga och mina!
Jag har såklart köpt lite annat oxå, men bara lite. Orkade vara ute en timme, K åkte på shopping med en kompis och de är inte tillbaka ännu. Hmmm.

Host host

Jag hoppades det skulle ha vänt när jag vaknade idag. Men icke. Kul nyår om man ska må så här liksom. Igår gjorde vi ingenting, vi hade tänkt se Harry Potter på bio för vi fick biobiljetter i julklapp. Men jag pallade nada. Mysigt det med, att göra ingenting, speciellt då det snöade mjukt och himlen var liksom ljus hela natten. Idag är allting inbäddat, det är fint.
Jag måste dock ner på stan ett varv idag för jag måste kolla på ett par skor. Bara så ni vet!

La lista

1. Hur gammal är du om fem år? 31 år.

2. Vem var den sista du träffade? Arild, han e bakis, jag e sjuk, vem e d mest synd om?

3. Hur lång är du? 163 cm.

4. Vilken var den senaste film du sett? Harry Potter och eldbägaren

5. Vem ringde du senast? Kund

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Nej i stan, ta inte lilla g. Säkert lång tid hos många, ett par månader lr så men aug var ju extremt." Till en kompis om tatuering

7. Vad är dagens planer? Jobba, bli frisk, orka ner till stan o kolla ett par skor.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? På vår lilla julafton, 19 december

11. Vilken ögonfärg har du? Blå

12. När vaknade du idag? 07.36

13. Har du någon gång hittat en katt? Ja, på landet

14. Vilken är din favoritplats? På en strand, i skogen, på en uteservering en sommarkväll osv osv...

15. Vilken plats föredrar du minst? Oharmoniska platser, typ gången på Centralen, McDonalds, omysiga affärer.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? där jag vill vara då, dan innan nyårsafton 2020, kanske i Australien eller nåt!

17. Vad skrämde dig som barn? Inbrottstjuvar och katter

18. Vem fick dig att skratta senast? Rocker imorse

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, har många

20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? utan

22. Hur många kuddar har du i sängen? tre

23. Hur många landskap har du bott i? ett

24. Har du någon gång spytt på fyllan? ja ofta

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? barfota, just nu tofflor

26. Är du social? ja.

27. Vilken är din favoritglass? Häagen Dazs strawberry cheesecake

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Våga vara ledig en stund, åka till New York

29. Tycker du om kinamat? Jo då

30. Tycker du om kaffe? Inte druckit det på två år

31. Vad dricker du till frukost? Te lr vatten

32. Sover du på någon särskild sida? Höger

33. Kan du spela poker? Nja

34. Tycker du om att mysa? Alltid

35. Är du en beroendemänniska? Ja d tror jag

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja

37. Vill du ha barn? Nej

38. Kan du några andra språk än svenska? engelska, spanska, norska

39. Har du någonsin åkt ambulans? bara som medföljare

40. Föredrar du havet eller en pool? havet

41. Vad spenderar du helst pengar på? mat, småprylar, nöjen

42. Äger du dyra smycken? ja

43. Har du någon gång testat narkotika? nej.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? te

45. Vem är den roligaste människan du känner? henke på jobbet

46. Välj ett ärr på din kropp? i pannan, rosa bmx, dörrpost.

47. Vad har du för ringsignal? nån melodiös sak från en app

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? ja.

49. Flirtar du mycket? ja

50. Vart togs din profilbild för din blogg? i skogen

51. Kan du byta olja på bilen? ja

52. Har du fått fortkörningsböter? nej.

53. Vilken var den senaste bok du läste? Läser Tilbake til Riverton

54. Läser du dagstidningen? Online

55. Prenumererar du på någon veckotidning? fick en gratis från Göta energi på Elle

56. Dansar du i bilen? Som oftast

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Nån norsk

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? ett telenummer


En liten hattaffär på hörnet

Feelgoodbok som verkligen skulle kunna bli film i samma anda, med typ Andie McDowell, ja ni hajjar. Ellies mamma dör och hon ärver hennes lilla hattaffär i ett Dublin vars genuina gågator är på väg att bytas ut mot stora köpcentran. Den nya borgmästaren har dock hjärtat på rätt ställe och alla människor som köper hattar till de speciella tillfällen som kräver hattar, har sina historier i boken.
Mysig och läsvärd!

Snor och liten shopping

Usch och fy, jag är tung i hals och nos, blir inget tatuerande om man mår så här, får se vad morgondagen bjuder på för form.
Igår jobbade jag, det var väldigt lugnt och efter det mötte vi upp Kents mamma för lite mellandagsrea. Kent köpte skidor, jag köpte en vårmössa, två hårfjärilar och ett par kalsonger. Till Kent alltså. Sen åt vi hemgjord pizza, sen åkte vi hem och jag somnade på en gång. Drömde om Rosenborg, snacka om påverkad av min omgivning.
Börjar bli ljust här nu. Jag dricker te. Rocker snarkar, K är på jobbet.
Imorrn är det sista arbetsdagen hiörrni! Sen ska det gamla året firas ut och det nya in. Har ni planer? Jag har outfit och vi ska till en nyöppnad tatueringsstudio här i Trondheim och ha knytis och fira nyår. Ska bli riktigt kul!

Tattoo inspiration

Men för min del blir det inte någon av dessa idag, utan flera blomkompisar på min högerarm, och massor av rosa om vi hinner med det. Och så ska ju jag sätta nålen i Kent....!

Pälsmössa!

Har beställt denna från Ellos, exakt en sån jag tänkt mig. Hoppas den blir bra på mitt huvud.

Gott te

Sitter och myser med sådana påsar i kopp. Riktigt gott te, stora påsar med mycket blad och smak. Rekommenderas verkligen!

Nu ljusnar det här

Bättre sent än aldrig

Romjula

Meaning dessa mellandagar vi nu är inne i. Jag är tillbaka i civilisationen i Trondheim, ont i halsen och snorig men annars är det bara fint. Julen har varit otroligt lugn och skön och präglats av mättnad och åter mättnad, mycket trevligt umgänge och massa fina julklappar.
Idag ställde jag klockan på halv åtta och är nu igång och jobbar, går smidigt och känns bra, förutom halsen då.
När vi åkte upp tog det dubbelt så lång tid som vanligt upp till Hudiksvall, dit är det motorväg så man brukar kunna trycka på, nu var det först olycka som gjorde allt stillastående en timme, sen var det ordentligt med snöstorm. Hastigheten låg mellan 30-40 och en gång fick jag stanna på motorvägen för jag inte såg nånting alls. Det var småcreepy och ansträngande och när vi stannade på vår stammispizzeria i Iggesund var vi båda trötta. Men efter det gick allting fint, vi svängde av inåt landet och vädret blev bättre, sedan flöt det på utan problem, Kent körde och jag var DJ. Ett tag var det 30 minusgrader. Det är inte så varmt....
Vi kom fram prick klockan tolv, vi startade halv ett från Väsby.
Jag sprang in till Rocker och vi blev så glada att se varandra efter nästan två månader. Vi åt lite middag där hos Kents gudmor och Rocker höll sig intill mig hela tiden. Sedan åkte vi till Kents pappa och somnade sött.

Dagen efter, alltså dan före dopparedan(!) hälsade vi åp Kents gudfar, sedan åkte vi till stan och hämtade lite grejer och skulle köpa nå skor och kläder till Rocker. Det var 25 minus här och saltade vägar och Rocker frös. Men allt i hans storlek var slut, det var väl fler småhundar som frös helt enkelt. Han fick två strumpor till baktassarna och det var inte populärt vill jag meddela. Vi hämtade sedemera upp Frank och körde tillbaka till Meråker. Ett glas rött senare och jag hamnade i instant ledighetsmood. Vi lade alla paket under granen, förvånande många! Jag gick och la mig eftersom jag ville att det snabbt skulle bli julafton!
Och när jag vaknade så var det julafton!
Jag åt vört med västerbotten och såg både A christmas carol och Kalle Anka. Vi åkte ner till affären och köpte några bortglömda matgrejer men kyrkan var vi tvugna att skippa för det var 25 minus och en kall kyrkbänk lockade för lite. Vi åkte i alla fall och tände ljus på några gravar innan det blev dags för julen att ringas in.
Till middag åt vi ribbe med sprödstekt svål, medisterkak och julkorv, till det kokta grönsaker, rödkål, surkål och god sås. Efteråt hjortron med grädde och sen tänkte vi att det vore på sin plats att ta tag i högen under granen. Jag fick den första klappen, då var jag tvungen att följa med till köket, och där i frysen låg en stor påse lingon som jag önskat mig!
Sedan fick jag även Band of joyskivan, hemstickade raggsockor, en bok, leggings, matt överlack, pengar, både norska och svenska, vin, långa raggsockor, koppar, eltandborste och av Rocker fick jag soundtracket till Cornelisfilmen! Duktig hund det där.
Juldagen gick i det lugna tecken den bör, leka lite med klapparna, kolla film, åt svensk sill och den godaste ugnsbakta lax jag nånsin ätit, en stor röd rackare som legat i frysen sen den fångades i somras, på kvällen åkte vi och fikade och sen var det tillbaka till soffläge. Temperaturen hade blivit mildare också vilket var skönt.

Söndagen började med julfrukost hos Kents småssyskons mamma, de bor i världens finaste hus. Som taget ur en inredningstidning men med massa hjärta och värme. Ett gammalt gammalt hus med massa antikviteter och fina saker men med moderna coola inslag, som en guldmålad träpanel och färgglada tavlor. Jag älskar att vara i det huset och bara se på allting. Hilde hade dukat upp till långbord som dignade av godsaker och vi å, återigen, tills andnöden satte in. Efter det åkte vi tillbaka och kollade på Polarexpressen, en riktigt mysig julfilm det!
På kvällen hade vi bjudit in till rakfisklag, rakfisk kan nog mest sammanliknas med vår surströmming, men den är mildare. Den äts med potatis, en typ av tunnbröd, mjukt eller hårt, lök, römme (gräddfil) och senap. Öl och akvavit är ett måste och stämningen blir därefter. Vi tänkte ta oss ut på fest men plötsligt var klockan tre, ni vet hur det kan bli. Jag lade mig i alla fall då och efter det åkte killarna till en kompis för att inte störa oss som sov. Kent var ganska opigg när jag hämtade honom igår på dan, han sov och vi kollade Harry Potter. Sedan var det dags för magen att börja jobba igen, släktmiddag med älgkött i massor! Jag kände halsontet som ett hot mot formen och jag var trött men glad. Vi packade sen bilen full och åkte till Bakken för att stänga av strömmen där. K hade nämligen besök av Deno från Madrid för några veckor sen, då var de där uppe men en eftermiddag hade det snöat så mycket så de kom inte upp! Sen dess har det varit svårframkomligt på den vägen men med vår superbil var det inga problem alls. Jag förvarnade spöken att vi var på väg och med pannlampa pulsade vi genom snön.
Jag älskar att vara där! Igår var det så stjärnklart som om man såg på en tavla uppspänd ovanför. Helt tyst och otroligt imponerande, himlen var som en strålkastararena.
Väl framme i Trondheim tömde vi bilen på våra en miljard påsar, jag är en riktig baglady. Nu ska vi vara här året ut, hihi, låter roligt att säga.

Hoppas ni haft en underbar julhelg och att ni inte fryser ihjäl. Nu är det inte kallt här längre, bara tre minus, hoppas det kan hålla sig så.
Bilder får ni en annan dag.

Kök som ser ut som rum

Jag gillar när det används saker som inte är så köksiga, i ett kök. Det behöver inte vara tavlor med matmotiv, det behöver inte vara praktiska saker och avtorkningsbara om de inte sitter i riskabel stänk- och kladdhöjd.
Låt er inspireras och tänka lite mer outside the kitchen.
Desire to inspire
Millymarina.blogspot.com
minlillaveranda.blogspot.com
Inredningsbloggen
Annars får man plats med allt man behöver i en sån här modul...

Fina damer


Blow my mind off


Världens bästa!


Julafton!

Idag mina små nissar är årets mysigaste dag och ni kollar på Kalle!
När ni läser det här befinner jag mig på landet i Meråker och har inget nät, jag ska gå i kyrkan för första gången på julafton, det är mycket snö, jag har fin klänning och jag kan inte låta bli att gosa sönder min lilla vovve.
På det följer den norska, annorlunda men goda, julmaten, klappar och skönt häng.
Morgondagen är oplanerad än så länge men på söndag blir det fest och på måndag blir det middag.
Jag önskar er en riktigt god jul!
På tisdag är jag tillbaka med internet. Hörs då, love you!

Thaithai julkalender hemgång

Klockan ringer innan sex. Det var inte milt. Men vi borstar tänderna och beger oss. I repan väntar en ogod frukost, sedan kommer den hemska charterbussen. Med en hurtig reseledare i högtalarna känner jag återigen charterfobin. Vi åker genom den vackra Krabiprovinsen och gatorna är öde. Flygplatsen är liten och den tidiga arrivalen är helt i onödan. Vi äter lite mer frukost, och mitt bland böckerna i ett stånd stöter Niklas på ingen mindre än Mike Tyson. Och det är grymt!
Vi boardar och lämnar ett Thailand där det regnar. Det känns ju på nåt sätt bra.
Planet är litet igen, maten går ner, barnen är rätt lugna, jag skippar stödstrumpor och läser min bok. Vi ser bra filmer och tittar mycket ut genom rutan. Ett par timmar när man bara är mittemellan allt, har åkt fem timmar och har sju kvar, då känner jag att ingen position är rätt, men tillslut lägger sig rastlösheten och jag blundar en halvtimme.
När vi landar på Arlanda är temperaturskillnaden 50 grader. Men det är vitt och vackert och julpyntat.
Vår egen säng är skön, och inombords bär jag solen.
Tack världens bästa, finaste, generösaste, roligaste och superbaste familj för en jättehärlig semester!!!

Sovharmoni


Meryl Streep

Snacka om att åldras med värdighet, och bara bli snyggare för var år, för var roll.

Thaithai julkalender hotellet

Best westerm en stor kedja med hotell världen om. Mina förhoppningar var att det var rent och fräscht men jag trodde att det skulle vara ganska tråkigt. Typ som Scandic. Fast jag sett fina bilder så visste jag inte vad som väntade.
En bred entrétrappa med blommor och vatten runt leder upp till receptionen. Disken är i mörkt trä och längs motsatt vägg står rader med datorer med plattskärmar, en stor bokhylla har massa böcker och tidningar och prydnadssaker. Väggarna är helt vita eller med mörka träribbor på, stora vackra tavlor med ornamentmönster i guld pryder dem. Här finns plats att sitta ned i någon av de många de orientaliska träsofforna, och lägga fötterna på de låga borden. För att komma vidare tar man någon av trapporna, eller en vinklad backe, till vänster finns poolen. Kantad av vita stenar, lagom stor, väldigt varm, en barnpool, en sittdel.
Poolrestaurangen var jättebra, god mat, bra priser såklart. Till hotellet hörde också en superfräsch massagesalong med proffsig och gullig personal. Resten av hotellets personal var alltid närvarande, servade, städade och log.
De många gemensamhetsutrymmena nyttjades frekvent av oss men inte av många andra.
Best western Ban Ao nang kan vi verkligen rekommendera!

Brudklänningar


Realtid

Mitt sista inlägg i realtid innan 28/12. Sjukt internetberoende. Alltid skönt med en kommunikationsdetox på landet. Måste åka till jobbet för jag glömde min dator, sen måste vi en tur till centrum. Sen drar vi. Vi ska köra försiktigt idag. Love you och god jul till er alla!

Den jag älskar mest i hela världen


Jul med tjejerna!

Carro hade såklart gjort ultramys med god soppa och massa smarr efteråt! God jul tjejer!
Mina klappar från Gunsan, Lojsan och en bonus från Karo!
Malin och Selmisen myser

Varde ljus, här och där


Fredlig julklapp

Dessa fredliga blingbling fick jag i julklapp av Nayra idag. Jättefina! tack!

Thaithai julkalender dag 14

Jag ställer faktiskt klockan idag. Vill inte sova för länge denna vår sista heldag i Thailand. Frukosten som man hunnit tröttna på avnjuts ändå högaktningsfullt. Sedan lägger jag mig stressat platt på en solstol med en bok. Min nionde på denna resa. Poolen känns lagom ansträngande idag, vi tar oss inte ut någonstans utan ligger bara här och njuter av solens sista strålar. Försöker liksom fånga dem och kapsla in dem för att kunna plocka fram dem i januari.
Jag vill hinna med en sista cocospannkaka innan vi åker hem, men tyvärr har tjejerna inte öppnat än. Jag beställer istället en mandelcrêpe vid poolen och en färskpressad apelsinjuice. Jag vill bada mycket mycket för jag vet att det dröjer tills nästa gång.
När vi ändå känner att solen gjort sitt och eftermiddagen går mot kväll går vi alla på besök till massagen. Jag har duschat och tar en milkymassage. Känner mig ironiskt nog bränd så här sista dagen. Men hon smörjer och smörjer och jag som älskar krämer tycker att det är underbart. Sista massagen här. Buhuu.
Efter vi alla är färdigbehandlade går vi ut till en restaurangfylld liten strandsnutt där päronen ätit en kväll tidigare. Det spelar väl egentligen ingen roll vilken vi väljer, alla har i stort sett samma urval på menyn. vi vill bara sitta längs med stranden, alla åtta tillsammans.
På ett av ställena finns ett sådant bod och vi slår oss ner. Vi får en jättegullig servitris som pratar bra engelska och vi beställer massa mat och dryck. Sedan går allt fel.
Maten kommer aldrig, när den första rätten väl anländer får vi ändå väntar 30 minuter på resten, det som kommer ut är fel, jag har beställt en tallrik med tre sorters musslor och grillade tigerräkor. Musslorna är kalla och en hel hög är oöppnade. De tar ut tallriken till köket och micrar på den, jag försöker förklara att det inte går att äta men ingen lyssnar. Vi går och frågar men får inga svar på vad som händer. Vår stackars servitris springer tårögt omkring och vill ställa allt till rätta men får ingen backup nånstans. Till slut ber vi om att få tala med en chef och efter lång väntan kommer en skitsur tjock thaikärring ut och är så otrevlig och vägrar lyssna på vad vi har att säga, vi meddelar till slut att vi bara vill ha notan men inte vill betala fullt pris, och jag vill absolut inte betala för min maträtt som inte ens var ätbar. Hon skriker åt servitrisen att dra av 10% på mat men ej dryck sen försvinner hon. När vi kallar ut henne ytterligare en gång är hon inte intresserad av att lyssna på mig utan säger att om inte jag vill betala för min mat så får mina kompisar göra det. Tillslut rätar notan upp sig i alla fall och vi betalar utan att lämna en enda baht i dricks. Vi tackar den trevliga servitrisen för all hjälp och rekommenderar henne att söka ett annat jobb. Hon säger att hon ska meddela sin riktiga chef vad som hänt. Vi stormar upprört därifrån och tror att allt ska vara över. Då får vi slängt i ryggen ett "goodbye you fucking assholeguests". Man tror inte att det är sant, inte i ett land som Thailand där alla är så vänliga och leende, inte på en restaurang där, vad som än hänt, vi är gästerna. Jag, pappa och Prillan vänder tillbaka och ifrågasätter den här tjejens beteende, hon börjar hota med att ringa turistpolisen och meddelar att hennes pappa äger den här hotellkedjan och vi kan inte göra henne någonting. Hon säger att hon sa så för att vi satt och skrattade och sa fucking hela tiden. Ja ni hör ju själva nivån på det hela.
Tillslut går vi bara därifrån och jag vill meddela er att inte äta på Beach terracehotel i Ao Nang.
Vi kan inte låta det här vara slutet på vår sista kväll här så efter ett par sista inköp, Pernilla hämtar deras beställda tavlor och jag är inte mätt efter mina sammanlagt fyra musslor, går vi till en bra bar. Vi måste få i oss ett par goda drinkar och kalla öl för att räta upp stämningen. Och när vi går hem slinker jag och K in på Burger King, så det blir vår sista måltid i Thailand.
Vi har redan packat allt i vår gamla och vår nya resväska och de är proppfulla. Resekläderna är framlagda och för sista kvällen ställer jag mina plingande flipflops utanför dörren, står på tå för att nå upp i det höga handfatet, justerar ac:n och kryper ned mellan manglade vita lakan.

Folkabuss!

hippie-2.jpg hippie van. image by shan_shan07
hippiebus.jpg Hippie bus image by truestarr14

Jul i mina hem!

Lilla julafton firades i Nibble
Granen hade tagits in tidigare så jag och Prillan kunde klä den, precis som det ska vara!
Här är lite paket jag slagit in....!

2010


Underbart vackert


Thaithai julkalender dag 13

En bil väntar på oss efter tidig frukost, den kör oss alla till grannstranden, där liggerlongtailbåtarna huller om buller men vår speed boat är mer tillgänglig. En chaufför och en liten assistentkille får oss ombord och sedan bär det av till Bamboo island. En vacker ö med miljön i åtanke, på flera stränder betalar man en avgift för att gå iland eftersom de är naturskyddsområden. Så även här, (men avgifterna ingår i båthyran) och de har ett miljötänk på den här ön. På en stor skylt finns information om hur länge det tar för naturen att bryta ned olika skräp. Visste ni att det tar fem år för naturen att bryta ned en fimp, och mellan 200-500 år för att bryta ned en läskburk.
Små hyddor ligger på rad och några byggen är på g, vi går en promenad och kollar på det. Sanden är vit, korallreven täta, havet turkost, men det blåser tyvärr väldigt mycket.
Efter en stund åker vi vidare med båten och stannar till utanför en grotta där nio personer bor. Den ligger rakt in i en bergsvägg utan access från land. Det kryllar av vackra fiskar i vattnet och vi kastar ner bröd, de blir som tokiga och hoppar på varandra ovan ytan för att komma åt maten. Väldigt intressant och underhållande. Bakom berget ligger PhiPhi lagoon. Solen gassar inte idag så naturens vackra färger kommer inte till sin fulla rätt men vattnet är fint ändå. Vi hoppar i från båten och det är ganska svalt och oerhört salt. Inne i lagunen är det många båtar och de flesta överfulla av turister. Vi är glada att vi har en egen båt och slipper trängas med andra. Båten styr vidare mot Maya beach, här spelades braiga och konstiga The beach in. Fast vi känner inte alls igen oss. Jag sätter mig mot en nedfallen trädstam och läser, men det går tydligen att gå över ön till andra sidan så vi gör det för att titta. Stigen är platt med höga träd runt omkring och berg på sidorna. Och det är helt tyst och lugnt, tyst som det bara kan vara i en skog. Vilken skog som än omger en. Här tältar personal som tar hand om ön, de vaktar även fågelägg som tydligen är attraktivt stöldgods för vissa turister. På andra sidan är det ebb och man får då klättra upp för en trappa till en hålighet i berget som visar ett turkost underbart vatten och en liten, men hög ö mittemot. Vi vandrar sen tillbaka genom den lilla skogen som ger ett mäktigt intryck och sedan övergår i kritvit sandstrand. Jag badar för mig själv och kollar förvånat på koreanska turister som badar med kläder, shorts och t-shirts och munkjackor, de har superavancerade kameror med vattenskydd och de vuxna leker som treåringar och fotar varandra när de skvätter vatten. Det är väldigt många som fotar varandra på den här stranden. Typ tar tillfället i akt att göra ett "läckert" julkort och därför hänger i grenar, klättrar på palmer, står under bergen och åmar sig. Skämsfaktorn är hög haha. Vi lämnar den vackra stranden för det är dags för lunch, det ingår i utflykten, vi släpps av på PhiPhi Island. Thailands kanske mest kända ö, här spelades en Bondfilm in och det är väldigt turistigt.

Vi hoppar av båten och följer en tjej med visselpipa som visar rakt in i en stor byggnad där lunchen serveras. Jag är barfota och går på en stinkande toalett med vatten(?) på golvet, ing ahandtag på dörrarna. osv osv. Hemskt. Sen kommer jag upp till andra våningen där "buffén"  serveras. Platsen tycks bekant, jag har sett den på film i böcker, det är som ett koncentrationsläger. Stor slamrig sal, små och få fönster, långa bord, risiga plasttallrikar, smutsig disk i tvättkorgar, kall kyckling, tomatsås, stelnat ris. Magsjukan kommer vara en garanti och de mentala menen ska vi itne prata om. Vi går därifrån och äter på stranden istället. Efter det går vi ett varv på den geografiskt coola ön som går smalt ihop på mitten och har en strand åt varje håll. Det var också på grund av det som den blev så hårt drabbad av tsunamin. Men gatorna är trånga, affärerna och restaurangerna för många, krossat glas på gatorna, jag var barfota, usch, ingen plats jag alls tyckte om. Vi tog oss därifrån och lägger till utanför Monkey beach. Ja som namnet avslöjar finns det en hel del apor på den här lilla stranden som är omgiven av riktig djungel. De många olika gröna träden visar verkligen naturens äkta och supervackra sida här. Fantasierna sätts igång och jag förväntar mig nästan att se en elefant, giraff eller tiger sticka upp sitt huvud längs bergväggen.
Även här är det fullt med fisk i vattnet, vi badar men det är lite mycket för mig när fiskarna nafsar på benen så jag går upp igen och läser istället. Chauffören skär upp ananas och melon och vi mumsar på det och kastar i skalen till fiskarna som är som tokiga! Kent är som en norsk fisk, han kan inte sluta snorkla utan är helt fascinerad av undervattensvärlden, och jag förstår honom! Innan vi beger oss hemåt stannar vi på öppet vatten och K får snorklar ännu mer, vi ligger bara och guppar med båten och livet är skönt!
På väg hem börjar det blåsa och regna en hel del, det är nästan en timme tillbaka till Ao Nang och skrovet slår stenhårt mot vattenytan medan båten kränger fram och tillbaka, alla tycker det är lite småjobbigt och jag ser bilder av spräckta skrov, hajar och ananasringar i vattnet.
Tillslut är vi i alla fall framme. Mörbultade i kroppen efter den slagkraftiga hemturen. Himlen öppnar sig som en dusch men det gör ingenting. Vi är strax tillbaka på hotellet och tar en vanlig dusch. Och en foot scrub med pedikyr på det. Vi är nästan hela gänget samtidigt på massagen vid hotellet. Trots att jag brukar fixa mina fötter och har gått till doktorsfiskarna här och sen gått i sand varenda dag, kan hon ändå hyvla av berg med död hud. Sorry för äckelvarningen. Sen kör de pimpsten och hon smörjer och trycker och mojjar. Avslutningsvis blir naglarna röda och hon masserar nacke och axlar.
Trötta efter dagens äventyr går vi ut och käkar och sedan är det natta för vår del!

Jag tappar sugen

I några dagar tydligen.Har skrivit mycket annat. Men ikväll kommer mer Thaithai!
Och hörrni, det är dan före dan före dan före dan före dopparedan!
Igår firade vi lilla julafton, det var urmysigt. Vi åt mammas älggryta och massa hemgjort julgodis. Niklas mamma och syster var också med, vi var tio stycken runt långbordet och det var väldigt julig stämninge. Inte minst pga julgranen som snällaste mam o pap tagit in redan nu så jag och Prill kunde klä den och allt vara precis som det ska vara innan jul hos oss. Fast vi alltid tagit in granen 23 december annars.
Sen fick vi med oss ett fåtal paket, men de får vänta tills på fredag. Då ni!

Är detta mina ord?

Detta är enligt Facebooks sammanställning mina vanligaste använda ord i statusuppdateringar under 2010. Dom var inte så otippade och sa ju en del om mig eller hur?
 • Bästa Använd 17 gånger
 • Trondheim Använd 13 gånger
 • Tack Använd 10 gånger
 • Lite Använd 10 gånger
 • Bra Använd 9 gånger
 • Vin Använd 8 gånger
 • Middag Använd 8 gånger
 • Underbar Använd 7 gånger
 • Solen Använd 7 gånger
 • Love Använd 7 gånger
 • Kent Använd 7 gånger
 • Sofie Använd 6 gånger
 • Mat Använd 6 gånger
 • Imorgon Använd 6 gånger
 • Världens Använd 5 gånger
 • Tjejer Använd 5 gånger
 • Rocker Använd 5 gånger
 • Rock Använd 5 gånger
 • Igår Använd 5 gånger
 • Hemma Använd 5 gånger

 • ...plus några udda ord som du har slängt ur dig:

  Dundertågetkonsert, Arbetarklassidiot, Bautapartybrøllop


 • Lilla julafton

  Nu är K hemma och vi ska till Nibble för att fira lilla julafton. Det ska bli riktigt mysigt, det har snöat hela dagen och jag har massa julgodis med mig, men först blir det mammas älggryta, sjukt gott!
  Sen jobbar jag bara två dagar innan vi styr kosan till Trondheim. Nästan alla klappar är inslagna och ligger i stor hög på bordet. Men det får jag visa er imorgon eftersom mobilsladden e på jobbet.
  I fredags var vi på julbord på Sjätte tunnan, medeltida, mysiga lokaler, trevlig personal och god mat men tyvärr totalt risig logistik runt själva buffébordet så kön var brutal, sen tog massa saker slut, t ex potatisen, och jansson fanns det ingen.
  Sen har jag avklarat alla säsonger av Sons of anarchy och snälla tomten, trolla fram en fjärde säsong tack! Våld, vapen, sex, motorcyklar. Ja det blir inte mkt bättre än så.

  Thaithai julkalender paus

  Ibland måste man vila lite och bara flyta med....

  Så mörkt!

  I Stockholm idag, kommer vi nånsin få se solen igen?

  Julbord idag!

  Idag ska vi på julbord med jobbet på Sjätte tunnan, det är jag som fixat allt så jag hoppas det blir en bra kväll. Jag är taggad på sill och lax.
  Hoppas det inte slaskar så mycket, eller snöar mycket ikväll. Gud vad det är mörkt ute nu, men snart ska det ju faktiskt vända.
  Igår gjorde jag , mamma o piffi julgodis. Det ska ni få veta mer om imorgon. Då ska jag även smaka på godsakerna.
  Idag har jag bara min jobblur så ni vet.
  Önskar er alla en fin fredag så här en vecka innan julafton!

  Thaithai julkalender folket & landet

  Thailand har blivit svenskarnas populäraste resmål. Värmen, maten, shoppingen, kulturen, att det är billigt, ja allt det har såklart betydelse, men jag tror också en stor del handlar om det inhemska folkets oerhörda vänlighet. Det ligger i luften att folk är glada, det är positiva vibbar även vid inkastningstjat utanför restauranger och pubar och vid stenhård prutning. Thailändarna kallas det leende folket, och det är inte ett namn de gjort sig oförtjänt av.
  Turismen känns fortfarande ung där, varför de värnar om den på ett annat sätt än de luttrade Medelhavsländerna. De är inte bara ute efter att tjäna pengar på vår iver och dumhet, det finns fortfarande en känsla av intresse för att kunden ska vara nöjd, alla ska var nöjda och glada, annars är ingen nöjd! Som när K köpte kalsonger, badbyxor, solglasögon och två par flipflops från samma kille. Han har sitt lilla lilla stånd. Som ändå rymmer så otroligt mycket, under bordet finns påse efter påse med fler exemplar av pirattröjorna i fler färger, fler storlekar. Och han vill verkligen hitta exakt det vi söker, och han vill inte ha hjälp. Vi får till och med komma tillbaka och byta om kalsongerna inte skulle vara bra, och när vi sedan kommer är det verkligen inget problem att byta dem.
  Alla ler och bockar och bugar och när du går ut från en restaurang kan det var fem-sex stycken som tackar dig för besöket.
  Thailändarna är supergulliga med barn, det verkar som om föräldrar ofta får äta ifred för hotell- eller restaurangpersonal leker med barnen på sidan om. Engelskan är bristfällig, anpassad för dem men den finns där och de försöker, de pratar på i sin tysta asiatiska stil och restaurangen blir ingen svårighet, bara du själv kommer ihåg vad du beställt och försöker identifiera det sen när nån tyst ropar sicken flaj lajs.
  Pappa och Chrillan åkte moppetaxi runt i en timme för att komma iväg en bit inåt landet och se lite mer. Jag och K hade ju redan varit runt en del men de hade inte det så detta var ju ett perfekt sätt. Chauffören började med att visa dem sitt hem som han var mäkta stolt över, det var litet men fint och fräscht, sedan pekade han på alla hotell som håller på att byggas, något han tyckte var rakt igenom positivt.
  När vi gick hem på nätterna genom Ao Nang var affärerna och restaurangerna stängda, men stolar och bord, blomkrukor och saker stod framme utanför Den möjligheten finns som bekant inte här hemma, men inte heller i t ex Spanien där allt kedjas fast för att inte stjälas. Sen om det är för att vänligheten ligger i luften eller för att polisen typ kommer hugga av dig en hand och kasta dig i en kackerlackshåla i Bangkok hilton om du stjäl, det låter jag vara osagt.
  Tropiskt klimat kommer alltid locka frusna nordbor men i Thailand är det andligt vackert. Jag minns första gången vi var i Thailand, för 12 år sedan. Första kvällen var vi bara trötta och morgonen efter, gick vi till stranden och man förväntar sig en fin strand, som man sett många gånger. Men när den uppenbarade sig ramlade jag nästan baklänges.  Som en overklig tavla låg havet helt turkost och oändligt, sanden kritvit och mjölfin, palmerna höga, gröna och vajandes. Och nu i Krabi var stranden ännu vackrare, den topografiska skärgården överraskade hela tiden. Kalkstensbergen är helt unika och gigantiska, vassa och ändå så porösa. Detta begränsar tillväxten i orterna här för det går inte att bygga med den porösa stenen som grund. Många öar är obestigbara, de står som ljusa utropstecken med grönskande topp mitt i havet. I många bergväggar finns plötsliga håligheter och grottor med växtlighet i.
  Orkidéer är deras tulpaner, bananklasar hänger från palmerna, bambuns blad rasslar i vinden, ananasens styva borst sticker upp ur jorden, gummiträden står på raka rader, granar murrar till det i skogen, tunna stammar till diverse träd slingrar sig om varandra. Djur och insekter påminner om sin närhet med pip och ljud, geccos springer snabbt och smidigt i taket, mäktiga elefanter skänker ro bland gröna djungelblad, fiskar i all världens färger lockar under ytan, stora fjärilar med vackra mönster fladdrar förbi.
  Med all denna imponerande natur runt sig tror jag thailändarna får inspiration till sin vackra religion, även om islam har framfart i Thailand och vi såg många vackra nybyggda moskéer är det främst buddhismen jag tänker på. Rofyllda tempel i fina färger och med vackra utsmyckningar, stora glänsande statyer av Buddha i olika former, ofta i gigantiska tappningar och skinande guldiga.
  En orkidékrans runt halsen är naturligt vackert, en vänlig gest och känns fint att bära. En liten buddhastaty att vila ögonen på kan ge ro och lugn. Ris som serveras i form av en blomma på ett bananblad är godare än en oformlig uppslevad hög.
  Eller kolla bara på ett vykort över en vacker strand och känn hur du blir varm inuti, försöker frammana känslan av solens strålar mot din kind, sand mellan tårna och havets salt på läpparna.

  Besök mig i graven om ni vill ses

  Andas in andas ut
  Sons of anarchy är det bästa som nånsin visats på tv.

  Thaithai julkalender Maten

  Jag äter ju inte ris. Sedan ungefär 25 år tillbaka. Men jag smakar då och då, bara för att konstatera hur vidrigt det fortfarande är. Jag smakade även nu i Thailand, men nej, det var inte godare för att vi var där.
  Annars älskar jag det mesta med thaimaten, favoriten är vegetarisk Pad thai. Äggwokade nudlar med lök, böngroddar, morot, broccoli och hackade jordnötter.
  Självklart är det mycket wok i Thailand, med fina råvaror, dagens fisk- och skaldjursfångst, fräscha och krispiga grönsaker, aromrik cocosmjölk och smakrika kryddor. Men inte nödvändigtvis starka kryddor. Ostronsås, tamarindsås, plommonsås och cocosmjölken är söta smaker som uppväger hettan från chilin som ändå används flitigt.

  Ett klassiskt tillbehör är fried rice, wokat/stekt ris med grönsaker. Den serveras såklart också som egen huvudrätt, då med bitar av ditt val av kött/kyckling/räkor.
  En ny favorit för mig blev wokad spenat med chili och vitlök, jag har iofs gjort stekt babyspenat på samma sätt här hemma, man det var ett tag sen.

  Det som är så smidigt är att wokandet går ju fort på en stark gaslåga, så märker man att man fått lite för lite mat är det bara att ropa in en extrarätt. Tar man som jag, inget ris på sidan, kan det ibland bli lite lite med några wokade räkor och några tärningar grönt. Man vet ju aldrig riktigt vad man får, hur mycket och om det är ett helt fat eller en liten tallrik. Men en sak vet man, och det är att beställa in vårrullar, fiskkakor eller friterade räkor. Supergott att doppa i medföljande såser.
  Jag åt mest räkor och grönsaker, fiskkakor, musslor, krabba, ja herre gud så gott!
  Frukten är oxå ett kapitel för sig, den vackra men inte så smakrika pittayan, ananasen är från en annan värld av smak och vattenmelon läskar gott. Har ni prövat lite salt på? Sjukt gott!
  Och deras gulliga upplägg, fina skålar, blom och hjärtformer på maten, bananblad under vårrullarna formskurna grönsaker, ja vackert helt enkelt.
  Nu kommer ni nog bli hungriga när ni scrollar ned.

  Fransfrans

  Igår åkte jag till city, fyllde på mina fransar. Blev ändå inte lika nöjd den här gången, känns som det är lite mer på ena ögat och inte lika mycket överhuvudtaget. Ska be henne ösa på lite extra nästa gång. Vilan på bänken var skön och sedan pälsade jag på mig för att hämta Teresa på hennes jobb. Vi gick till alltid lika mysiga Chutney och åt middag, supergoda chèvreknyten med rödbetor, valnötter, honung, grönsaker, bröd och dip.
  Innan jag sen hoppade in i bilen köpte jag allt som behövs för en sats Rocky road, ikväll ska jag, mamma o Piffi göra lite julgodis.
  Idag ska det bli årets värsta snökaos sägs det. Vi får väl se hur det artar sig. Rätt omysigt nu i alla fall, stackars mina drivers idag.
  Igår fick jag en Aladdin och en stor julstjärna för jag hjälpte en kompis med en transporttjänst. Blev så himla glad! Den asken ska jag njuta av på lördag i min baksmälla.

  Ikväll: julgodis
  Imorgon: julbord med jobbet
  Lördag: bakis, mystrött, kolla Sons of anarchy
  Söndag: hämta K på Arlanda, fira lilla jul i Nibble!
  Måndag: jobba, skvallra om julfesten, hänga med K på kvällen
  Tisdag: sista dagen på jobbet, lilla jul med tjejkompisarna
  Onsdag: off to Norway!

  Världens bästa film

  Vi känner ju alla till den

  Nu läste jag en sorglig sak. Nog dax att se kultfilmen snart igen.

  Fårfot

  Låt Shepherd hålla dig varm om fötterna i vinter
  Skor | Shepherd - Sheperd: Ulrika OutdoorSkor | Shepherd - Shepherd: 21-1006-10Skor | Shepherd - Shepherd: 21-1006-52Skor Shepherd Josefin Outdoor
  Skor Shepherd KlasSkor Shepherd AnnaSkor Shepherd Linda Outdoor
  Skor Shepherd Mimmi OutdoorSkor Shepherd Titti Outdoor

  Julklapp

  Idag fick vi julklapp på jobbet, Supekortet. Då får man gå in på den sidan och välja själv vilken present man vill ha. Jag valde en japansk kniv. Det fanns massa bra köksattiraljer, skärbräda, Margretebunkar, Iittalaskålar, grillpanna och så fanns det massa mat. Parmesan, hummer, lamm, lax, perfekt att få hem till jul och nyår. Men jag ska ju inte vara hemma så det blev inget sånt för mig. Det fanns även pilatesboll, spikmatta, handdukar, filtar och lakan från Newport. Men det har jag ju redan.
  Väldigt bra present, speciellt till ett företag där folk är ganska olika.
  I år var det vårt bemanningsföretag som stod för julklappen, så det var en överraskning i paketet :)

  Desperateduett

  Igår hade jag sett fram emot årets sista Desperatetisdag hos Carolina. Hon skulle bjuda oss på julbordsrester från i lördags och jag var till och med ltie sugen på skinka som jag inte ens äter! Men så var Helen dålig och sen blev Carro själv dålig. Då var det bara jag o Gunsan kvar.
  Jag ville inte deppa ihop för det för Gunsan är ett nog så bra sällskap bara hon! Jag köpte bakpotatis, skagen opch baguette. Skalade massa extra räkor och gjorde baguetten till ett vitlöksbröd. Och det kunde vi leva med! Lite vin och pepparkakor och ett spännande tv-avsnitt som gjorde att vi kanske inte kommer kunna hålla oss från nedladdning.
  Vi har ju i alla fall en tisdag kvar i år att hänga, nästa tisdag är det nämligen Lilla jul med tjejerna, alla har med sig en liten klapp och vi ska äta och fika tillsammans. Det blir ultramys, morgonen efter åker jag och K till Norge och kommer tillbaka först nästa år. Låter länge va :)

  Thaithai julkalender Dag 12

  Det är lite mörkt när vi vaknar och det beror inte på tidig timme utan på att det spöregnar ute! När det regnar här öser det verkligen ner och man kan inte göra nånting utomhus. Förutom bada såklart.

  Vi äter frukost och lägger oss sedan på terassen under tak och läser. Sedan tar jag och Pernilla varsin ansiktsbehandling. Det kladdas på med mjök, honung och det masseras ine så mycket som jag ändå hade hoppats på. Men en riktigt grym grej som jag själv ska pröva igen är att de lade långa remsor gurka, skuren med osthyvel typ, i isvatten och lade sedan dem över hela ansiktet. Det var verkligen iskallt, uppstramande, uppfriskande och det doftade fräscht och gott. När vi legat och njutit en timme duschar vi och planerar för en tur till stan.

  Vi fyra ungdomar tar en taxi med en chaufför som pratar engelska mer gärna än bra men som berättar massa intressant. T ex att en byggarbetare som bor i plåtskjul tjänar 200 baht om dagen. Det är inte ens 50 sek. En kock tjänar 500 baht, han frågar mycket om Sverige och han och Niklas jämför massa grejer länder emellan. Vi åker först till Tigergrottans tempel. Templet ligger vid foten av ett berg, på toppen finns en stor Buddha i guld. Men till toppen är det över 1200 trappsteg. Och trappan ser ut som Lustiga husets entrétrappa, så vi avlyser den idén på en gång. Miljön runt templet är fin med massa statyer, minitempel, vattenfall, blommor och bänkar. Ett ganska stort tempel i en stil som ger mig kinesiska vibbar tronar längst in i området. Bakom det finns munkarnas bostäder. Vi köper dagens offergåva som idag, söndag, offras till skogen. Det är en krysantemum och röda rökelser och ljus. Blomman sätts i en vas i bur, ljuset tänds och sätts i ett ställ, inte olikt de som finns i våra svenska kyrkor. Rökelserna tänds och sätts i en gigantisk hög av lera och aska. Jag står en stund. Det är viktigt att respektera och fundera på deras kultur och religion när man kommer till en sådan plats.

  Tyvärr störs friden av flugor som kryper på benen pga klibbig mark efter massa läskspill. Det är rätt skräpigt, det byggs en ny restaurang och kaklet klyvs högljutt. Tror ni nån av arbetarna har hörselskydd.

  Det största problemet här är dock det som enligt skyltarna snart ska få en lösning. Apor. Överallt, tjuvaktiga små kvicka apor. De är i elledningarna, klättrar överallt, väntar slugt utanför kiosken. Kläser på väggarna runt dörrar och fönster. Lösa föremål är vad de är ute efter, jag tar ner solglasögonen från huvudet och blir helt svettig när de kommer nära. Några av de minsta bebisarna är lite gulliga men annars känns det skabbigt och obehagligt med deras orädda beteende. En man som bär på frukt blir bestulen på den av de galna apgängen och jag börjar känna mig som jag är med i uppföljaren till Fåglarna; Aporna.

  Innan vi stressat flyr djuren hinner vi ta en titt på det gigantiska nya templet som de nygger, vilket är en anledning att aporna måste bort. De stjäl och plockar av allt så templena blir förstörda. Något som också imponerar i storlek är den hockeyrinks stora vattenreserv munkarna håller, trots att vi är i slutet av regnperioden är den ändå inte välfylld. Undrar hur det kommer se ut sen.

  Vi hoppar in i vår väntande taxi och åker till Krabi town för kvällsmarknad. Niklas går och gymmar och vi andra strosar runt på marknadsplatsen där det plockas fram prylar i alla stånden. jag köper mest örhängen för billig penning, ett par får jag till och med av försäljartanten!

  Vår taxichaufför har såklart väntat på oss och vi åker hem med honom i mörkret. Utanför hotellet står päronen och fixar med något för morgondagen. Vi går i samlad trupp till den italienska restaurangen strax intill hotellet bara för att den e så bra och deras spenat är en killer! Sedan blir det lite mer shopping, jag köper en kokosnötslampa och lite presenter samt den underbara långklänningen och lite annat. Sen får jag ett turkost peacehalsband av Kent. Han känner mig kan man säga. Ochh efter det går vi tjejer hem. Grabbarna fortsätter ut på stan.

  Av nån anledning går det inte att lägga upp från mina bilder just nu, så ni får fler bilder från templet en annan dag.


  Huvudsmycke i guld

  Jag vill ha ett huvudsmycke i guld!
  Finns bl a här
  Kanske skulle kunna knåpa ihop ett eget...

  Allow me to die


  Började kolla på Sons of anarchy s02 igår, Men jag dog! Kunde inte slita mig, klockan blev alldeles för mycket och jag drömde hela natten om Jax. Vilket inte gjorde nånting....
  Man får både se honom sexa och duscha. Så det finns många anledningar att kolla på serien.
  Ikväll blir det Desperate hos Carro med julbordsrester, ska bli riktigt smarrigt! På fredag blir det julbord med jobbet, mitt första och enda det här året.

  Thaithai julkalender Dag 11

  K går upp kvart i sju, klockan sju börjar fisket. Jag går upp närmare halv tio. Börjar läsa Shantaram på norsk. Skriver en del. Badar och hänger över poolkanten och blickar mot sjön. Jag sover lite på en bambubädd med tak. Sen hoppar Kent ner i poolen, han har tyvärr inte fått något napp på hela tiden. Men det har ändå varit fantastiskt.

  Vi får skjuts tillbaka genom den spännande lite mer landsbygdsaktiga miljön. Resten har åkt till Phra Nang idag igen, vi ligger vid poolen och äter sedan lunch och tar massage.

  Idag vet ni, idag är dagen som är det stora skälet till att vi verkligen är på den här underbara semestern. Min fina och bästa mamma fyller 50 år! Tro det eller ej, men nu händer det!

  Hon får fina handdukssvanar på rummet, hon får fax från sina tjejkompisar hemma i Sverige. Av pappa får hon ett jättefint silverarmband hon spanat på på en smyckesaffär här i Ao Nang. Vi firar på den stora terassen med rosa champagne, whisky och flera presenter. Av oss väntar något 5 februari, hon är bra nyfiken. Av Eva och Chrillan får hon presentkort så hon kan fortsätta med sina nya massagevanor hemma. Mamma tycker skumpan smakar lite surt, och så har hon lite ont i magen. Sen blir hon dålig, precis som jag och K varit varsin dag. Så det blir inget fortsatt firande för henne. Så homla knasigt att det blev just idag på hennes födelsedag!

  Vi andra går i alla fall ut så småningom, men bara till en närliggande restaurang i fall hon skulle ringa och behöva något. Efteråt tar vi en öl men det är så himla varmt att vi orkar inte ens sitta och göra det! Vi travar hemåt och hoppas att ingen mer ska bli sjuk.

   

  Om  ni undrar ang bilderna så var jag tvungen att byta om för det för varmt att ha ärm på känningen....

  Återigen; Grattis världens bästa mamma!

  Bröderna Karlsson

  Niklas är adopterad och när hans biologiska mamma dör får han kontakt med sin, sedan tidigare, okända tvillingbror. Som är rena motsatsen till den strikta och ordentliga person Niklas är.
  Självklart kommer brodern in i hans liv och ställer till det i och med att de är på pricken enäggstvillingar.
  Skämsfilm med många roliga inslag men också väldigt förutsägbart och med en väldigt konstig och naiv inställning till vuxna relationer.

  Kommissarie Späck

  Parodi på Beckfilmerna som har många roliga punchlines och verkligen komiska inslag. Men samtidigt blir det för lite story och film och för mycket fars tycker jag. Jag har sett alla Beckfilmerna och tycker i alla fall att de har lyckats bra med många knasiga grejer, men filmen är snabb och verkligen i enklaste laget.

  A christmas carol

  Min favoritsaga, från när jag var liten och lyssnade på sån ljudbok där man vände blad vid "den här tonen" och till alla olika versioner den finns i; mupparna, Kalle anka osv.
  Så kom den här förra året, med Jim Carrey bakom spakarna. Den är animerad och den skulle säkert varit grym att se i 3D. Många scener med flygning och mycket rörelser osv. Men men, den var bra ändå!
  Handlingen är som vanligt att den snåla Ebenezer Scrooge inte vill ge sin anställd ledigt ens på juldagen, men så får han ett rejält uppvaknande natten innan, och detta förändrar den surgubbe han är. Riktigt julig och mysig historia!

  Luciadagen!

  I lördags hade vi glöggfest med bostadsrättsföreningen, en trevlig tillställning under eftermiddagen. Jag hade bakat en mandelkaka och en med apelsin, choklad och rom. Sedan packade jag lite och åkte till Sofie och Alicia, vi lagade enkel men supersmarrig mat. Rökt lax, stekta tigerräkor, sallad, avocado och youghurtsås. Alli var lite trött i ögat och fick lägga sig tidigt, vi kollade på sista Så mycket bättre (det kommer en till säsong btw!)  men detta sista avsnitt var inte så jättebra.
  Sedan kollade vi på Bröderna Karlsson, den var ganska rolig! Att Sofie var trött kan man förstå, hon hade ändå jobbat hela dagen. Att jag var lika gäspig är en gåta. Vi lade oss tidigt och jag sov som en stock. Morgonen efter var det grötfrukost och lek med Fliso, mest "gömma sig" kanske det roligaste hon vet.
  Sedan åkte de iväg på shopping och jag hämtade Carolina för en årlig tur till Steninges julmarknad, den mysigaste jag vet. Härlig stämning i den gamla stenladan där golvet knakar och folket trängs. Vi mötte upp Helen, Linus och Selma och gick ett varv men jag köpte ingenting. Carro köpte en skål.
  På hemvägen stannade vi på Plantagen och där hittade jag äntligen brunt julklappspapper som jag älskar. Med röda snören och lack är det det finaste att slå in med.
  Och slå in klappar var precis vad jag gjorde när jag kom hem, med en lussebulle, en julmust och sedan rödvin. Massa massa klappar från Thailand!
  För att fortsätta i stämningen, med tända adventsljus och allt, kollade jag på A christmas carol med Jim Carrey, blev liksom aldrig av förra året. Sedan fortsatte söndagskvällen i detta lugna spår.
  Idag är det Lucia! När man inte går i skolan längre försvinner det mesta av vitsen med den här dagen, men jag lyssnade på Luciatåg på Svt2 imorse och vägen till jobbet var kantad av marschaller så det var mysigt. När jag kom hit tände jag massa ljus och släckte ned.

  Några saker

  1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

  Gick mitt första och enda år på Barn och fritid, hur tänkte jag där? Bar och fritid kanske passat bättre. Hade Adidasbrallor eller Savann med klossklackskor till. Och lila polo, typ varje dag. Snobbentrosor. Fikade på Fabben mest hela tiden.

   

  2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

  Shoppade julklappar, pyntade som en galning i hemmet, väntade på att mamma skulle boka en resa till Thailand!

   

   

  3) FEM SNACKS DU GILLAR

  Choklad, lakrits, pepparkakor, glass, chips.

   

   

  4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:

  Men gud, det är asmånga! Allt med Roxette, mycket med Stones och Zeppelin, Maria Mena, Melissa, Kent, Lars, Janis, Imperiet, Madrugada. Jaja, jag kan tydligen inte räkna till fem.

   

   

  5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:

  Köpa våning i Trondheim, köpa våning i Stockholm, anställa personlig massör

   

   

  6) FEM DÅLIGA VANOR

  Sovmorgnar på helgen, sötsug, facebook, kolla mailen, babbel.

   

   

  7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

  Läsa, skriva, jobba, promenera med Rocker, umgås med friends and family!

   

   

  8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

  Stuprörsjeans, sandaletter med nätt klack, vindtygsjacka, piké, cargopants som kan göras kortare och längre.

   

   

  9) FEM FAVORITLEKSAKER:

  Då: Barbie, bilar, kulor, lekstugan, stereo med microfon

  Nu: Samsung galaxy, datorn, smink, köket, Rocker!


  Listolainen

  1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

  Okänd ("boken" blev min kalender på jobbet....)

   

   

   

  2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

  Vattenflaska från Vattentornet

   

   

   

  3. Vad var det senaste du såg på tv?

  Luciatåg på svt2 imorse, mysigt!

   

   

   

  4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

  kvart i nio (rätt svar 08:47!)

   

   

   

  5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

  Rullande hjul på lagret, Nayra prasslar med nåt

   

   

  6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

  När jag gick från bilen till dörren på jobbet, vinkade till mina chaufförer

   

   

  7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

  Min mail

   

   

  8. Vad har du på dig?

  Turkos tunika från Thailand, svarta sammetsleggings, vintergympaskor från Le coq

   

   

  9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

  Ja, att jag var i Trondheim!

   

   

  10. När skrattade du senast?

  När vi alldeles nyss pratade om barn som sjunger fult i Luciatåg

   

   

  11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

  Ett skåp med tyg under, en klädkrok med min jacka, sjal, och tröjor.

   

   

  12. Har du sett något konstigt på sistone?

  Marschaller längs vägen hit, men det gjorde mig glad!

   

   

  13. Vad tycker du om den här utmaningen?

  Gillar att fylla i

   

   

  14. Vilken var den senaste film du såg?

  Kommissarie Späck

   

   

  15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

  En våning i Trondheim, en i Stockholm, en privat massör

   

   

  16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

  Igår tvättade jag håret med nytt shampoo, hade i en repairkräm, borstade, imorse borstade jag igen och satte upp med hårspänne. Ni som känner mig vet att det är ovanligt beteende.

   

   

  17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

  Ingen skulle vara hungrig utan att ha möjlighet att mättas

   

   

   

  18. Tycker du om att dansa?

  Ja, på rockklubb eller konsert

   

   

  19. George Bush?

  The devil

   

   

   

  20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

  Mick och Elvira.

   

   

  22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

  Såklart!

   

   

  23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

  Här finns det rödvin och ljuslyktor, Zeppelin uppträder varje dag och man kan vara barfota hela tiden. Håll igång festen tills dina vänner joinar.

   

   

  24. Vilka vill du ska fylla i den här listan?

  Lollo, Helle, Nilla, Mysan, Linda, Anncha!

   


  Ett stycke stickad turban

  STICKAD TURBAN LENA I ULL OCH FIN ALPACKA
  Skulle jag kunna tänka mig, den finns här

  Thaithai julkalender Dag 10

  Äntligen ska det bli av! Kents största ambition med resan och det vi var tvungna att avboka tidigare i veckan pga mötena med Ulrik. (toan ni vet...)

  Klockan 11 blir vi hämtade och åker 20 minuter inåt land mot Gillhams fishing resort. En sötvattensjö där det kan nappa både näbbgädda, rocka och världens största sötvattensfisk, Arapaima. K är uppspelt som ett barn! Vi kommer fram till resorten som är avskild och väldigt vackert belägen i en nationalpark. Runt den lilla sjön ligger några bungalows placerade samt en huvudbyggnad med restaurang.

  Vi får läsa igenom en massa regler och skriva på några papper innan vi blir visade till vår bungalow. Kent fiskar, jag hänger på altanen eller vid poolen och sedan ligger jag på dubbelsängen och tittar ut genom fönsterväggarna ner mot sjön. Det är bara ett tiotal meter ner. Geckosarna kryllar i horder utanför och en liten håller tydligen till inne hos oss. Jag blir mäkta förvånad av att de låter!

  Klockan åtta är fisketiden över och det är kolmörkt här. De höga kalkstensbergen här omkring lyses upp av blixtar och ett regn har passerat. Vi äter en thaibuffé tillsammans med resten av gästerna, alla är britter. Nu ligger vi i sängen och det är helt tyst förutom den symfoni alla apor, insekter och fåglar häromkring skapar. Häftig känlsa att sova såhär naturnära.

  Jag ska skriva ett eget inlägg om Gillhams så ni får veta hur mysigt det var där.

   

   

   


  Thaipresenter

  Som vanligt slår jag in i fina tapeter

  Ansiktsmassage

  Köpte den här massagebollen i Thailand. Det är en tygboll fylld med örter, bl a svart sesam. Först blöter man den i tio minuter och sedan micrar man den lite snabbt så den blir varm.
  Efter det är det bara att slappna av och massera och ansiktet. Efteråt känner jag mig fräsch, ren och så smörjer jag med Weledas Skin food.

  Apelsin med nejlika

  Visst är det ett måste till jul

  Bra koordination

  Jag tycker inte låten är bra men jag förstår varför den visats nära 8 miljoner gånger på You tube, videon är grym!

  Till Lulu

  Jag har försökt för din skull, men det går inte att fota en bränna med halvkass mobilkamera, men jag är fresh as a daisy! Förutom en finne på hakan...

  Thairagg

  Lodar runt hemma i thailandsklänning och raggsockor, har bakat två kakor till föreningens glöggfest, har softat och städat lite. Kollar just nu på när Jamie Oliver upptäcker Stockholm. Ute är det vitt vitt, himlen är vit, snön ligger kvar. Ikväll blir det middag och mys med Soffan o Flisan.

  Mina sjalar

  Ni vet ju att jag gillar sjalar.... 28 stycken har jag. Plus några små scarves. Det går liksom aldrig ur modet att ha nån form av sjal. Sen kommer sjaletten tillbaka med jämna mellanrum, några sådana har jag ju oxå. Och så blir scarf ála flygvärdinna inne ett tag, sedan turbanen, sjal runt höften, sjal ála Beatrice, sarongen. Man kan tom bära barn i sjal om man är intresserad av barn.
  Hur många sjalar har ni? Är det nån som har fler än 30?
  Fr vänster, vit som är bra att ha över håret när man solar, gul med pinglor, från när mamma var ung, färgglad historia från Marbella, grön/blå/grå randig, blåmönstrad från när mamma var ung, blå tunn från när mamma var ung, lila från farmor, gul en present från tjejerna, konsumgröna var min favvo när jag var 18, grönmelerad present från mamma, grön bra hårsjal.
  Fr vänster: prickig med bollar från förra årets mellandagsrea, min första storsjal från Visby, blommig från Gina, petrol från Indiska, mönstrad från Nilla, indisk från Hultsfred, indisk från My
  Fr vänster: orange present från tjejor, tvådelad vintage från Rut m fl, lila mest använda favvosjal från Spanien, klassisk Palestina från när mamma var ung, HD-sjal från Spanien, Kents döskallesjal, randig från My

  Nitskor

  Jag MÅSTE köpa nitskorna på Risöe som jag hittade i Trondheim i höstas. Kolla alla de här läckra från Henry Kole, från 1590 kr.
  Lorissa Sam EdelmanTrash AshRalf AshUranus Marte AshSpirit Rover AshRebel AshJoss Nubuck Sam EdelmanTrash Bis AshTemptation AshZoyla Sam EdelmanAll- 100 Jeffrey CampbellColt Ash

  Thaithai julkalender Dag 9

   

  Vaknar och äter lite frukost, de andra ska åka till Krabi town, först tvekar jag men ombestämmer mig efter att ha känt att jag inte är i toabehov längre. Dock är jag sliten på flera sätt men lite sightseeing och shopping hjälper ju mot det mesta! Vi åker Lexusbuss till stan och den är liten, varm och fylld av lukter. Den stora korsningen har gorillastatyer på höga pelare som håller upp rödljusen som signalerar åt vilket håll du inte får köra.

  Vi går loss på ett litet mall, det påminner om El Corte Ingles som är en av mina favoritplatser på jorden. Det är skönt att få titta i fred utan påstridiga försäljare och det är skönt att ha en prislapp och inte behöva pruta och böka fram och tillbaka. Jag köper presenter och juklappar, jag hittar nya Converse vilket jag hoppat  på för mina gamla är i slamsor. Jag köper ett par ballerina, datorfodral, fläkt till datorn, necessärer, hårspännen, smycken, krämer och massa annat en kvinna behöver. Vi äter flottig lunch på KFC som ligger i centrumet, jag vågar knappt svälja nånting med min ostabila mage. Regnet är på intågande och vi åker till Big C, ett annat shoppingcenter. Jag köper väska, solglasögon, smycken, mera presenter och Pernilla köper coolaste sandalerna i skinn som jag helt missat. Det här påminner mer om Carrefour och jag är lika lycklig för det. Jag älskar att shoppa utomlands!

   

  Genom djupa pölar åker vi tillbaka, vanen måste nästan stanna innan pölarna som täcker hela vägen i bredd. Vi sätter oss i poolbaren med en drink och sedan går vi tjejer på lite mer shopping och jag letar efter thaityger, som tunna saronger egentligen som de har som dukar och som ligger på madrasserna på massagesängarna och som även används vid thaimassage. Men jag hittar inga. Jag köper tre små buddhor för 100 B. Nu har jag köpt sammanlagt sex stycken småbuddhor...!

  På kvällen föreslår jag faktiskt att jag vill äta något västerländskt, vi tar en italiensk restaurang där ägaren som är italienare är på plats och direkt när vi satt oss får vi grissini och pesto framställt, bra start! Jag går på antibiotika och får inte äta mjölkprodukter enligt vår apotekare där vi typ är stammisar nu. Allt jag kunnat tänka på hela dagen är därför glass glass glass. Nu kommer jag på att jag inte kan ta in en pizza men jag småfuskar med en liten bruschetta med lök, tomat och mozzarella och en med rökt lax till förrätt. Sedan får jag och K in stora tallrikar med hemgjord köttfylld tortellini och pesto till det. De andra äter goda pizzor och Piffen får in en gigantisk kotlett i schnitzelstil.

  K har sprätt igång sin shoppingnerv och vill kolla lite mer så vi går iväg och jag hittar mina tyger! Köper tre rakt av, han hittar en tavla med insekter. Uppstoppade eller vad man kallar det. Cool men inte så fräsch. Vi möter upp de andra och går mot strandens ände, där jag och K tog morgonpromenad första morgonen. Där ligger The last fishermans bar. En bambuvärld med lyktor och lampor, kokosnötter och vindspel, en riktig thaidröm med sand mellan tårna och en drink i handen. Drinklistan är spektakulär i ingredienser men framförallt med sina roliga drinknamn. Jag tar en magdrink utan alkohol med olika juicer, det beställs även Sexy eyes och milkshake.

   

  Återigen är det vi ungdomar som går hem först, gamlingarna fastnar på Rockbaren mittemot hotellet.


  Idolfinalen 2010 genom mina ögon

  Jay vinner
  Olle e så snygg
  Linneas styling är underbar, hon har superfint skärp och hon kan nog lyfta Globen redan nu
  Minnahs coola sidencape hon hade på sig en gång ar väldigt fin
  Nu ska jag kolla om de verklar kära
  Vad glada de ser ut när cylindern lyfts och de står där
  Laila ser ut som hon har vagel
  Andreas beter sig som det gäller Nobelpris på liv eller död
  Varför är deras fanläktare halvtomma?
  Hur tänkte han när han valde Creed, tyvärr inte så otippat med hans mjukrocksmusik han ofta valt
  Jag vill oxå köra sumogrejen!
  Clarion har en schysst vy som känns internationell men ändå något annat än den vanliga skylinen
  Shit va glad hans er ut när han sjunger, som om han inte kan hålla leendet tillbaka
  Skitsnyggt med en vit ärm på skinnjackan
  Väldigt karaokig version
  Bästa skillnaden mellan American och svenska Idol är att moralkakan är inte lika tjock här, de får stå i Converse och trasiga kläder
  Scenen e snygg med runda former som upprepas, när man ändå e i en glob liksom
  Undra om han skrek så där när han o Minnah hade legat första gången
  Hur gick det till när de låg med varandra första gången? Spänning på hotellrum?
  Har de ens legat?
  Minnahs pappa verkar så skön och rolig
  Väldigt svårt låtval
  Men hallå! Varför har hon inte visat mer av den coolheten innan? Hon nosar i Linneas coolspår. Men sången är inte perfekt. Dansarna och kamerorna gör henne en stor tjänst. Nu tror jag hon raggade många ungdomsröster. N är confettin sprutar ser det ut som om hon redan vunnit.
  Den lila soffan blir inte mindre nu
  Jihdes byxor är i kortaste laget och lackskor.... nä
  Men han e rolig!
  Jag zappar till Nobelfesten, verkar inte lika festligt.
  Snygg frack på Jay!
  Undra om Madonna har hört versionen, hon skulle nog gilla den
  Han e mer en Idol än Minnah, mer personlighet och kontinuitet
  Magisk kille
  Globen sätts i rullning när alla reser sig
  Man får rysningar
  Minnah e snygg! Jättefin catsuit. Men överdelen e lite sned
  Hon kör diva och stjärnstil och hon är bra, men det är Jaysom har magin och det stora extra!
  Om nåt så e hon grym på klackarna!
  Och flirtig som få, kanske var därför de blev kära :)
  Minnah sjöng på min kollegas dotters dop
  Hon borde ha ljust hår igen
  Nu har Jay en blomma på slaget, dressat haha
  Jag tror vinnarlåten inte är lika sockrig och smörig i år, Christian Waltz e med i produktionen
  Tur att Jay sparat håret, ju längre desto bättre vet ni ju
  "du träffade rakt i hjärtat, rakt i hjärtat träffade du"
  Vilken slick siluett han fick ide svarta kläderna, undra hur han ser ut utan kläder
  Dra igång den här skitlåten lite nu då
  Lite reklam det är
  Shit! Minnahs maffiga halsband och coola klänning!
  Jag tror man tjänar på att komma från en liten ort, hela Hallstavik lär ju rösta, men inte röstar hela Helsingborg, då blir det för stor ort så man tappar den där familjära känslan
  Ja det är ju uppenbart att den sk vinnarlåten passar Minnah bättre eftersom den är poppig, arret e bättre
  Men jag hejar och tror fortfarande på Jay!
  Nu e d lång paus. Tänk hur lång den e för dem
  Tillbaka, tänk va länge sen det var Idol började, ännu längre sen för dem, det är ju sedan i våras för dem
  Pinuppig hallåa
  Dom där trapporna i Globen e så jäkla branta
  Peter Jihde verkar vara så god rakt igenom, känns so han blivit riktig kompis med idolerna det här året, kanske för att de verkar vara lite äldre och mognare i år oxå
  Han ser så glad och rörd ut när de sjunger till honom
  Undra i vilket mediasammanhang man kommer se A Weise härnäst
  Ni vet väl att Peters fru Karin har en bra blogg på Mama
  Minnahs bild är väldigt snygg med skuggorna
  Men Olle alltså!
  Minnahs blanköga när hennes pappa pratar smittar av sig
  Jay e lik sin mamma!
  Han e så rörd av henne, de har nog varit med om mkt, inte så otippat att de inte pratade med frugan
  Blir nervös!!!!!
  Tror fortfarande på Jay
  Visste att de skulle köra reklam alltså
  Le kuvert
  Olle!
  Erik, nu får han lämna över, han gråter nästan, fint!
  Tänk hur nerviga de är nu, det gäller att komma ihåg att andas
  Nu lyssnar vi
  YES!!!
  Gu va han andas och hon e helt samlad " på egen hand" säger hon trodde dom var ett par ;)
  Synd att det inte är Madonna han sjunger
  Lär ju inte bli nån repris av förra året när flcikvännen sprang upp, då skulle han ju ha två stycken haha
  Alla andra idoler ser så glada ut!
  "frugan" gör ett hjärta i luften, stackars henne!
  Bra med ett growl på slutet, stackars honom som måste dras med den här låten
  Några fotografer....
  Många som får semester nu!
  Over and out

  Sex and the city the movie

  Varför visar tv4 halva filmen i reklamen?
  Aja, den visas imorrn och den ska ni se tjejer!

  Una Dios con falsa

  Årets nobelpristagare i litteratur, Mario Vargas Llosa berömmer Stieg Larssonböckerna och kallar Lisbeth Salander Una dios con falsa- en gud med kjol.
  Vackert, intressant och man hoppas Stieg Larsson hörde honom.
  En dag kanske jag får det priset, undrar hur jag kan toppa det fina uttrycket.

  Doftsensation

  Glölggfesten med föreningen var visst redan imorgon. Jag ska baka en apelsin- och chokladkaka och en mandelkaka. Tänkte jag. Men redan innan baket doftar det mumma här hemma för jag har satt nejlikor i apelsiner, tänt rökelse, tänt aromalykta med julolja i och hyacinterna blommor för fullt!
  Rött vin i stor kupa och nu blir det lite hemmaspa innan idolfinalen börjar. Jag hoppas och tror att Jay vinner. Men lite tråkigt låtval med Creed liksom. Jag funderar på vad mitt soundtrack ska bli ikväll. Dör på Mtv Rock som tyvärr visar mest sugiga moderna tonårsband som Kings of leon, 30 seconds to mars, Pretty reckless och My chemical romance. Jag hatar sån musik, det blir Spotify innan och efter Idol.
  Jag fick en ny dator igår på jobbet, jag är väldigt lycklig för det!
  Vi har haft kul på jobbet idag, sen åt jag lasagne till lunch. När jag åkte hem var det 12 minus...
  Vad händer för er denna kalla fredagkväll med följande lördag och tredje advent?
  Nu ska jag bjuda er på ett skolfoto som en gammal klasskompis lagt ut på facebook

  Thaithai julkalender Dag 8

  Jag ligger och tror att jag kan andas bort det. Men det går inte att värja sig, jag kaskadkräks halva natten, andra halvan sitter jag på den kalla toasitsen. Sover i stort sett ingenting, sen vid fyrasnåret tar toapappret slut. Jag vill grina och dö, min bästa karl springer och hämtar mer. Nån gång somnar jag i alla fall för jag vaknar vid tio. K går till apoteket och hämtar ut allt möjligt. Det fungerar och toaletten är inte längre min närmsta vän utan huvudkudden tar över. Något jag älskar med alla länder utom de nordiska är de asstarka piller och mediciner man kan köpa bara så där. De plockar ut kartorna ur askarna och lägger dem i små knarkpåsar. Det är billigt och det funkar. De säljer Voltaren och Pulmicort från hyllorna.Kanske Sveriges problem med sjukskrivningar skulle minska om man kunde självmedicinera med starka grejer mer. Kanske inte.

  Jag äter lite ananas, en rostad brödskiva och personalen på hotellet kommer med fruktfat när de hör att jag är sjuk. Vänligaste folket alltså! Thailändarna gör verkligen skäl för sitt rykte som det leende folket. Nu ligger jag ensam och väntar på att K ska komma tillbaka från middagen, förhoppningsvis har han med sig något jag kan tugga på.

  Internetuppkopplingen är för dålig för att jag ska kunna kolla på nåt tv-program men jag har efter en kvart per stycke kollat på tolkningarna från lördagens Så mycket bättre. När de hyllar Sandelin. Men han är fortfarande obehaglig alltså. Och låtarna är inte mycket att ha. Ont i ryggen har jag fått av att bara ligga i sängen. Ska läsa vidare nu.

   


  Vill du ha ett fjäderfä på foten?

  Klicka för att förstora bilden
  Ruskigt coola pumps från Have2Have! Hela nyårsfestens outfit är klar med dessa.

  Så mycket bättre, nästa säsong

  På Aftonbladet finns en lista på deras önskemål till nästa säsong av Så mycket bättre.
  Jag tycker deras lista är bra, föga förvånande och väldigt genomsvensk, vilka skulle dina sju val vara?

   

   

  Agnetha Fältskog

  Robyn

  Carola

  Timbuktu

  Björn Skifs

  Håkan Hellström

  Per Gessle

   

  Mina listor:

  Håkan Hellström

  Robyn

  Dregen

  Miss Li

  Marie Fredriksson

  Ulf Lundell

  Björn eller Benny

   

   

  Bo Kasper

  Thåström

  Eva Dahlgren

  Timbuktu

  Roger Pontare

  Lykke li

  Sofia Karlsson

   

   

  Egentligen kan man göra listan hur lång som helst med sina favoritartister, men tänk på att de inte bara ska tolka, de ska även tolkas. En gedigen låtportfölj och sammansättningen i gruppen känns också viktig. Man kan inte bara ha rapartister eller singersongwriters. Det är väldigt roligt när otippade artister ska tolka varandra, som Lasse Berghagen tolkar Petter.

  Tänk så mysigt om de spelar in nu under vintern med snö runt det fina huset som showar i.


  Julgodis

  I år tänkte jag, Prillan och mamma inte baka småkakor utan göra nåt roligt julgodis. Självklart Rocky road, men vad mer? Har ni några förslag?

  Thaithai julkalender Dag 7

  Mitt i natten vaknar jag av mystiska ljud, inser snabbt att det är K som ligger på toaletten och kräks. Stackars, stackars honom, det är verkligen hemskt att bli så där dålig. Genast börjar vi båda tänka på att vi ju skulle iväg på vårt äventyr och nu kommer det inte gå. Han ligger helt utslagen på sängen och mår fortfarande dåligt när jag vaknar. Jag får boka om äventyret och istället åker vi andra till Phra nang, stranden som ligger bredvid Railay där vi var igår. Knasigt nog är halva stranden avstängd för filminspelning, mamma berättar att i de fina bungalowsen som gömmer sig bakom staketen har både Madonna, Sting och Brad Pitt bott. Jag spanar efter moviestars men sedan kommer ett thailändskt gäng utklädda soldater med plastiga automatvapen, efter det slutar jag spana.


  Vi promenerar till strandens ände där folk klättar i kalkstensbergen, det droppar från de uthängande klipporna ner i vattnet, i en grotta offras gåvor till ett uppställt tempel. Det finns lyxiga solstolar med sköna kuddar ett par meter upp från strandkanten. Longtailbåtar fungerar som restauranger och jag äter en underbar vegetarisk Pad thai för 60 Baht. Jag läser ut en bok och börjar på en annan. Men det är ju så synd att K inte är med, och man vet att han ligger på hotellet och mår dåligt. Stackarn.


  Vi återvänder precis när regnet kommer och det faller bara ett par droppar, vi hoppar ner i den alltid lika varma hotelpoolen och tar en öl. Sedan går jag, mamma och Eva ner till massagen. Jag tar en fotmassage, en timmessköna tryck på fötterna och benen avslutas med snabba xel och nackmassage. Otroligt skönt!


  Efter en stunds vila går vi ut för att äta, alla minus K. Vi tar nån restaurang längs stranden och det blir nog semesterns sämsta middag. Återigen tänker jag att de enkla torgrestaurangerna är de allra allra bästa. Jag äter små korgar med kyckling och majs och några köttbullsliknande saker som smakar sula. Så jag går hem, magen bubblar och är spänd. Jag känner mig hängig. Nu myser jag och K på hotellrummet med film och magont. Så kan det gå. Säkert bättre imorgon. Då vi ska boka båttripp!

   

   


  Motörhead släpper vin!

  Fan va grymt, en riktigt bra julklapp till valfri person som gillar rock! Beställningsvara på Systemet.
  SCM och Motörhead har tillsammans tagit fram detta vin, Motörhead Shiraz 2009 och valt oss på Grapes som leverantör. Vinet har en mycket fruktig doft med inslag av vanilj, björnbär, plommon, eukalyptus och lakrits. Smakrikt fruktigt vin med inslag av mörka körsbär, björnbär, vanilj, plommon och fat. Med mjuka avrundade tanniner. Njut av Motörhead Shiraz med till t.ex. grillade lammkotletter med vitlök och rosmarin. Passar givetvis också till andra rätter med lamm eller nötkött samt pasta och smakrika ostar.

  Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

  Läs receptet här
  Baka det sedan och låt mig smaka, tack så mycket!

  Morgondagens julklappstips

  299 kronor på Siba, bara imorgon.
  Jag kan tänka mig att många tjejer önskar sig något sådant i julklapp. Dock inte jag :)

  Julafton runt hörnet

  Idag är det redan torsdag. Vad hände? Imorgon är det fredag och sedan helg. (Om ni inte visst det redan)
  Nästa vecka har vi Desperatekväll, jag ska fylla på mina fransar och på fredagen är det julbord med jobbet, på lördagen glöggeftermiddag i föreningen, på söndag ska vi fira förjul med familjen.
  Sen jobbar jag bara måndag och tisdag innan julafton. På onsdag 22 december bär det av till Trondheim!
  Längtar jättemycket! Självklart efter Kent, men väldigt mycket efter Rocker också!
  Men jag längtar även efter staden, platserna och att shoppa lite där, jobba lite där, fira lite nyår där och så vidare.
  Men först blir det en lantlig jul med Kents pappa och alla hans syskon. Kanske ska till kyrkan på julafton, blir i så fall första gången för mig. Här hemma brukar vi åka till kyrkogården och tända ljus, sedan brukar vi promenera ett varv runt Sollentuna Holm. (tror det heter så) men att gå på gudstjänst eller vad det heter på julafton, det har jag aldrig gjort. Kan nog bli mysigt. Bara det inte krockar med Kalle!
  Kalle går även på julafton i Norge, men det är ingen traditionsgrej att kolla på det, som det är här. Men jag vill såklart kolla ändå! Där kollar man på Grevinnan och hovmästaren. Det är ju också roligt, men inte på samma sätt som Kalle.
  Här är en bild från förra årets julafton när vi var på kyrkogården

  En legends födelsedag idag


  Thaithai julkalender Dag 6

  Vi fick sms från Fritidsresor om att det varnas för dödliga maneter, vi hänger vid poolen medan mamma kollar upp fakta. På den här sidan Thailand är det ingen fara.

  Dagen börjar halv nio, frukost, sova vid poolen, läsa i poolen, cocospannkaka och jordgubbs-isshake. Vi tar båt till närliggande Railay beach bara tio minuter bort. Där möter vi återigen upp grannarna från hemmavid. Tyvärr imponerar inte stranden stort efter att ha varit på vackra Hong tidigare. Sanden är inte lika vit och det blir snabbt ebb och snäckor och stenar gör sanden vass under fotsulorna. Dock är inramningen de lodräta kalkklipporna skapar oerhört vacker. Ebbet gör att det blir otroligt långgrunt med en del koraller på botten, vi vadar långt men är ändå bara i knähöjd när vi sätter oss ner för att blaska av oss lite. Bastmattorna var ett grymt köp och vi hänger på dem innan vi äter lunch på den korta gågatan. Alltså typ tvåhundra meter kort och liten och gullig. Jag äter cashewnutsallad med lök och en halv grillad majskolv. Saltchocken är brutal men allt smakar jättegott. Innan vi bär barnvagn, påsar och kids ut till en båt som ska ta oss tillbaka men som ligger hundra meter från stranden anar vi mörka moln men det är bara ett lätt regn som faller när vi hoppar av båten. I samlad sandig trupp går vi till vårt hotell för en öl och sedan blir det siesta när grannarna åker hem. De ska till Sverige på torsdag och jag är inte avis.


  Jag får mitt hår genomborstat på altanen innan vi går ut, det är svart, mjukt och blänker som thaihår. Vi äter på lilla torget där vi åt häromdagen, nu väljer vi en annan restaurang. Och det är så gott, så billigt, så bra. Jag äter chicken satay och en glasnudelsallad. K äter friterade räkor och en kycklingwok med cashew, två öl på det och vi betalar 650 Baht. Regndroppar börjar falla, vi tar en tuktuk till en bar som reklamerar med fred och 60- och 70-talsmusik och Rock n roll. Det stämmer inte helt så vi tar baren bredvid som har biljardbord och jag dricker en Sunburn. Passande drink. Fast idag har vi varit försiktiga med solen och det burnar inte alls.

  Regnet faller och blixtarna dundrar, varje gång lyses himlen upp med svarta palmer i förgrunden och det ser ut som en 80-talsaffisch. Väldigt mysmonsun och tropiskt och inte alls som kalla riviga stormar hemma.

  Imorgon väntar äventyr och vi är båda väldigt spända, om än K lite mer än jag....

  Fina lyktor på baren

   

   


  Julklappstips

  Siba har varje dag fram till jul en "Grej of the day"
  Bara idag gäller detta 99 kr istället för 298 kr
  Och jag med flera önskar mig eltandborste i julklapp...

  Doktorsfiskar

  Här käkar de små liven död hud från mina fötter. Det kittlades lite och kändes som kolsyra runt fötterna. Man märkte att något var gjort med foten men det var ingen babyfeeling efteråt. Sista dagen i Thailand gick jag på fotvård, nu, en vecka senare, är foten fortfarande riktigt baby. Lite torr men ändå helt fri från all död och hård hud. Aldrig varit med om ett så bra resultat! The thaiway!

  Färsk pasta

  Pappa hade fått en stor påse hemgjord dagsfärsk pasta
  Vi gjorde egen pesto, stekte bröd i kryddor och olja och hade goda tillbehör.
  Vilken middag, vilken smakrik och supergod pasta!

  Thaithai julkalender Dag 5

  Vi ställer klockan på 7, går upp en halvtimma efter det. Äter frukost vid poolen, det har kommit mer folk nu. De har skivat upp den vackra Pittayan, men den är ju inte så spännande i smak så jag håller mig till min vanliga meny här. Ett vändstekt ägg med sallad, morot, lök, gurka och underbart solmogen tomat. Efter det två rostade lite mörkare skivor, med jordgubbssylt. Sedan två skivor ananas och två skivor vattenmelon. Ett glas juice, en kopp te. Det är gott. Saknar inte mörkt bröd, pålägg och havregrynsgröt ännu.

  Jag och K ska åka iväg idag, inga mindre än våra grannar från hemma, de som bor i dörren mittemot oss till och med, de är här. På Klong Muang, nästa strand så att säga. Vi åker 25 minuter på en moppetuktuk in i skogen, in i små fattiga samhällen med kläder på tork, fallfärdiga hus, små stånd som säljer bensin i plastflaskor, bostäder med sophögar utanför. Men även rosa och gröna hus, stora resorts, kossor längs vägarna, och plötsligt står ett gäng elefanter på höger sida och inger lugn. Jag älskar att se de här mer ”äkta” områdena. Hade vi varit hungruga hade jag gärna stannat och bara pekat på nåt på nån kyffig restaurang här. Säkert supergott och hutlöst billigt.


  Snart kommer vi fram till bommarna in till Sheraton Krabi. En kille öppnar utbommen och en annan öppnar inbommen nu när vi kommer. Grannen möter oss och berättar att han skulle precis skicka en liten golfbil att hämta oss vid bommen. Detta är ett femstjärnigt hotell med egen strand. Ingen av oss är vana vid såna miljöer och trots lyxigheten säger de att de trivdes bättre på sitt första boende, en enkel beachbungalow i Koh Lanta. Vi går ner till den mjölvita stranden och möter upp resten av familjen, de har två små barn och vi leker i vattnet hela dagen. Det blåser skönt vilket gör att det blir lite mer vågor och de flaggar orange för nån manet. Men vi ligger i några timmar utan sikte på maneter. Och det handlar inte om den farliga som ni i Sverige läste så mycket om.


  Det är inte trångt på den långa stranden, man har många många kvadratmetrar för sig själv. Efter ett tag går vi upp till poolområdet, de är bara att lämna grejerna på solstolarna på stranden för hit kommer inga obehöriga. Om inte jag och K är obehöriga då... Det finns två stora pooler, den ena är gigantisk med vattenfall, nivåskillnader och krabbor på väggarna ur vilka det sprutar vatten. Det finns också en riktigt härlig poolbar, stolarna är i vattnet och vi simmar fram och beställer Chang och milkshakes. Sittflytandes på en sån här stol skulle man kunna slå ihjäl många timmar. Men en stor ödla lockar oss mot gräset och där finns även hängmattor mellan palmerna.


  På en liten strandrestaurang köper jag en minibuddha för 20 Baht och vi äter god lunch. Sedan är det dags för havsdopp igen. Nu har lite kyligare strömmar flödat in. Men det är inte i närheten av kallt. Vi ligger i och plaskar eller i vattenbrynet och bara njuter. Jag peelar mig med den finkorniga sanden och barnen leker vilt och fritt. Krabborna har gjort stjärnformade mönster i sanden med sitt kryphål centrerat och det är dit de flyr när de känner vibrationerna av våra steg. Det blir dags för glasspaus i palmernas skugga och jag känner mig röd. Sedan kollar vi in ett femstjärnigt rum. På vägen dit genom det stora hotellområdet kollar vi på små små krabbor i ett mangroveträsks torra kant. De har alla en stor klo var som de stillsamt vajar med som en hälsning.

  Hotellrummet är fint med mysig grön utsikt och espressomaskin. Vi tar en öl på balkongen innan vi åker pimpad Lexusvan tillbaka till Ao Nang. Riktigt coola bussar med extra allt.
  Brösten och axlarna lyser röda efter duschen och vi hinner inte med nån direkt vila innan det börjar bli middagsdags. Jag blir lite småtjurig i humöret av tröttheten och det faktum att vi sätter oss på en turistig svenskägd restaurang. Servicen är det mest oengagerade jag varit med om trots den stora personalstaben. Och så börjar det såklart regna efter den första tuggan mat. Vi får flytta in och trots att rödvinet är riktigt gott och serveras ur stora sköna glasså är mitt tråkiga val av cheeseburgare, ja, tråkigt och inte så gott. Mitt i maten avbryts vi av fyrverkerier som jag måste kolla på. Regnet upphör inte så för att försöka förbättra kvällen tar jag in mer vin och en Baileys zabaglione med vaniljglass. Det är första desserten jag äter här och den smakar smörkola med vuxen touch är jättegod. Jag ger fem Baht i dricks för jag blir lack på trögservicen.


  Ikväll är en kväll man verkligen skulle uppskattat bra väder som vi haft alla andra kvällar, men det regnar. Ihållande på ett sätt vi svenskar är vana vid men som är sällsynt här. Det är nämligen en festival ikväll. Loi Kratong, man tackar havet för vad det ger oss och ber samtidigt om förlåtelse för vad vi tar från det. Längs hela strandpromenaden är träden kantade med kulörta papperslyktor och på bord står lotusskapelser som liknar tårtor och är riktiga konstverk. En stor scen med en lotus i mitten delar vägen i två och överallt kan man köpa vackra små flytande flottar av bröd och bananblad med blommor, rökelser och ljus. Egentligen skulle man offra något från sig själv, hår eller liknande och även skriva en lapp att lägga med den när man skickade ut den på guppande vågor. Jag sänder tusen tankar upp och ut och ser min lilla väldoftande flotte gunga iväg ut bland de hundratals andra. Ovanför allt flyger tsunamilyktor i skyn som eldflugor och fyrverkerier smäller av med vackra färger. Hade det inte varit för ösregnet hade folkfesten varit total. Istället blir den kort. Jag ska köpa rökelser innan vi åker.

   

  '


  Svart flicka vit flicka

  Den nionde och sista boken från min semester. Man hinner läsa mycket på en solstol!
  Oates skriver fångande och trovärdigt vilken roll hon än antar.
  Den här boken handlar om en annorlunda vänskap mellan två flickor på ett universitet. med olika bakgrund och livssyner delar de rum och tyvärr urartar en serie händelser i något så grovt som att den ena av dem dör.
  Genna som berättar om detta i boken är väl porträtterad men den som fångar mitt intresse är hennes hippiemamma. Men där är jag subjektiv för jag själv älskar sådant.

  Nej vet ni vad, ny önskelista till jul kommer här!

  För min del behöver jag inte få en massa paket, det finns andra som behöver det bättre än mig.
  Kom ihåg detta när ni ska köpa klappar till de runt er, det finns kanske de som behöver en klapp mer än oss här. Ni kanske kan avstå från en av klapparna ni tänkt köpa och istället köpa något från länkarna nedan. Eller någon annan välgörenhetsklapp. 
  Unicef
  Actionaid
  Läkarmissionen
  Bidra
  WWF

  En liten lista

  Min bästa vän är Soffanproppen. Och Rocker. Och Alicia. Och några till :)
  När jag borstar tänderna går jag oftast runt och gör något annat och spiller tandkräm
  När jag lagar mat har jag gärna i vitlök och spiskummin
  Jag är rädd för att livet ska springa förbi
  Den värsta känslan är hjälplöshet
  Den bästa känslan är när glädjen fladdrar i magen
  Jag är bäst på att smörja mig så jag är brun länge
  Jag är sämst på att plocka undan i köket
  Jag kommer alltid vara lite för babblig
  Jag lyssnar på musik som är gammal och har gitarrer
  Jag pratar för det mesta hela tiden
  Jag tycker om att titta ut på frostiga grenar
  Kärlek är livets elixir
  I somras var jag på bra konserter och det var väldigt varmt
  Sist jag grät igår när jag kollade på Våra vänners liv
  När jag vill tänka så gör jag det
  När jag bakar så bakar jag gärna bröd och svävar ut från receptet en del
  Innan jag går och lägger mig duschar jag, drar i madrassen, lämnar en lampa tänd i köket
  Just nu tänker jag på att jag vill hänga med girlsen ikväll
  Bebisar är korta människor
  Idag har jag jobbat, ätit färsk pasta med lax, druckit rooiboste och blivit glad över solen
  Ikväll ska jag fortsätta med vår tisdagstradition
  Imorgon kommer jag hitte på någe
  Jag vill verkligen åka utomlands igen, mkt snart
  Om jag var ett djur skulle jag vara en brunbjörn, äta och sola och bada på sommaren, sova mig smal på vintern
  Min mobiltelefon är samsung galaxy
  När jag vaknar på morgonen har jag dimmern på lägsta i badrummet, smyger igång mig själv.

  Jofa recomendar

  Jag har varit fruktansvärt torr sedan vi kom tillbaka från Thailand, body oils, snabba duschar, inga bad, men ändå en torrboll. Till ansiktet investerade jag i Weledas skin food i helgen. Känns redan bättre! Den har en konsistens som nästan påminner om eight hour, fast inte fullt så tjock, men ändå tränger den in i hyn väldigt snabbt. Man känner skyddet när man sedan går ut på morgonen till elva graders kyla.

  Önskelista till jul

  ¤ Stegräknare

  Men hallå!

  Jag har glömt att ta igen avsnitten jag missade i Thailand, jag har nu tre timmar mys med dessa grabbar framför mig.

  Önskelista till jul

  Ljusslinga Blomma
  Ljusslinga med blommor, bollar eller dyl. T ex denna från Coctail.

  Mörka strömmar

  En modernare deckare av dessa som utspelar sig i Reykjavik. Jag känner mig alltid bekant i dessa böcker och ajg tycker om att se de isländska miljöerna i min fantasi och höra det fina språket. Dock tycker jag att den här mordgåtan saknar spänning innan avslöjandena börjar. En man hittas mördad i sin lägenhet i Reykjavik, iförd konstiga kläder och med doftspår som sätter igång sökandet hos polisen Elinborg som även brottas med att vara mamma till tre krävande barn.
  Roligast är beskrivningarna av maten hennes mamma lagade under barndomen och kokta fiskar och annat äckligt beskrivs ingående nog för att man ska förstå Elinborgs matlagningsintresse,

  A men sjukt söt


  Det som ska sonas

  Skånsk deckare som följer en svagt porträtterad journalist vars gamla och oförargerliga adoptivföräldrar mördas. Han nystar i detta på eget bevåg och det leder till hans egen barndom.
  Konstig och spårlös uppnystning men ganska rolig på vägen dit.

  Önskelista till jul

  ¤ Överlack från Make up store som blir matt
  ¤ Läppstift från Mac, färgen Ruby Woo

  Thaithai julkalender Shoppingen

  Smink
  Nagellack, ansiktsmassageboll med örter i, ansiktstvål, hårspänne, paketstjärnor
  Nytt lyxigt penselset
  Hud- och hårvård en masse!
  Kokosnötlampa
  Den högra bilen är ny kompis!
  Låååånga rökelser
  Fodral till datorn, har även köpt en ny fläkt till datorn
  Sjalar!
  Sköna klänningar
  Bra linne
  Älsklingsklänning! Kommer bo i den varenda fest hela sommaren, så jag hoppas på många inbjudningar!
  Slappa byxor
  Klänning med både färg och mönster
  Shoes, äkta Converse
  Fint träsnideri och en hel hög med småbuddhor
  Necessärer, plånbok och solglasögon
  Hårblommor och smycken

  Sen har jag även köpt flip flops, bastmattor, handduk och sånt där. Och en helt ny resväska!
  Det är intressant med shoppingen, först och främst så är det prutning som gäller, det är en del av deras kultur och inte alls oförskämt eller snålt. Men däremot måste man ju också tänka efter, att låta affären falla pga den där sista femman du inte känner för att lägga, det är bara dumt. Den sista femman är kanske, trots deras överpriser för turisterna, det som sätter mat på bordet den dagen för dem. Och för oss är den inget.
  Sen tycker jag också att det handlar mycket om vad man själv tycker det är värt att betala, är det en t-shirt som finns i alla stånd kan man ju bara gå vidare, är det något extra fint eller något man behöver just den dagen, då är det ju bara att betala så man får det.
  Men det var skönt att komma till Krabi stad, handla på köpcentrum med prislappar och bara betala som vanligt. Billigt är det ändå.
  Ett tag fick jag nån shoppingkris och kände att det blev för mycket, att man skulle kunna köpa hur mycket som helst för att det ändå inte kostar nånting men samtidigt kan man ju inte det heller. Väskorna var full så man får väl gå på den mängdbedömningen.
  Vi har även köpt alla julklappar och det är himla skönt. Och andra presentar. Kul för folk att få saker från Thailand!

  Happy ending story

  Sjukt bra låt som får gå på repeat tills jag lägger mig. Idag har jag efter adventsfrukost varit på Stinsen, Jysk, två utförsäljningar, kyrkogården, Ica och avslutat med supergod middag i Nibble. Tillslut vek jag också in alla kläder i garderoben och nu är allt alltså uppackat från Thailand och resväskan undanställd. Buhu, längtar tillbaka!
  Nu är det 2½ vecka att jobba för mig innan jul så det känns ändå okej.
  Såg nu att Sons of anarchy börjar om tio minuter på TV400 och de två sista avsnitten från säsong 1 har jag inte sett och detta är det sista så jag ska försöka hålla mig vaken nu!

  Hjärtats mörker


  Bok tre som utspelar sig på både sjukhus och polisstation i Sundsvall. Den här gången är det ett kvinnomord i löparspåret som historian kretsar runt och det blir både personliga och historiska inblandningar.
  Ettan, Dödens pendel var avsevärt bättre.

  Fortfarande gott

  Det sägs att detta är 2009 och att det är chutneys som gäller i år. Men det här är oslagbart gott tycker jag!

  Askungar

  En snabb och bra deckare som utreder ett barn som försvunnit spårlöst från ett tåg. Poliserna som letar är en gammal räv, en med personliga problem och ett nytillskott som inte trivs i rollen alls.
  Ledtrådarna är intressanta för läsaren och boken är spännande utan att vara läskig. En bra sommardeckare.

  Thaithai julkalender Dag 4

  Idag sover vi länge och vaknar när frukosten är förbi. Utanför hotellet finns ett stånd på knappa två kvadrat där vi köper bananpannkaka, sandwich och äpple- och mangoshake. Det är liksom bara krossad is och frukt mixat, så otroligt läskande, svalkande och gott! Ett dopp i poolen friskar upp och sedan intas ryggläge men idag i skuggan. Man känner att huden är mätt av sol. Ett lätt regn får oss att fly in för en timslång oljemassage på vackert mönstrade madrasser på breda ornamenterade träsängar. Efter det steker solen obarmhärtigt igen. Vi promenerar med sjal över axlarna på en enkel lunch för två. Och här snackar vi enkelt. Matstånd på rad, kopplade till kokerskornas mopeder, det är mobilt i allra högsta grad. Jag pekar på några spett och frigolitskålar, hon häller chilisås i en påse, vi sätter oss bland flugorna på varsin plastpall och äter godsakerna, det visar sig vara vegetariska vårrullar, friterad scampi, krabba påspett, fiskbollar på spett och vårrullebitar med korv i. Och det är så gott så gott. Vi dricker en stor flaska vatten med sugrör i. Det är en hurtig festmåltid och den är underbar. 120 Baht.


  Vi byter kalsongerna som K hävdar är bakochframsydda, hos den trevliga försäljaren från häromdagen. En mataffär är alltid spännande att botanisera i när man är utomlands, vi hittar smink, glass, buddhor och krämer. En karthoi står i kassan. Han har finare naglar än jag. Dags för ett dopp säger kropp och knopp, sedan läsställning vid poolen, verkar vara dags för regn säger himlen, jag lägger mig på soffan under tak på terassen. Min favoritplats. Där kan man skåda himmel, hus, berg, regnskog, tsunamilyktor i skyn och färgglada blixtar.


  Med turkos klänning och ny blomma i mitt hår beger vi oss till ett litet avlägset torg. Pernilla och Niklas åker till Krabi town, jag är nyfiken på deras omdömen när de kommer tillbaks. På torgets enkla restauranger kan man äta dagens fångst, jag ville ha musslor men de var slut, det blir istället krabba för min del. Och morning glory, som vi äntligen fått reda på vad det är. Jag gissade förut på nån form av ägg men det är spenat! Med chili och vitlök har den wokats innan jag får den till mitt bord, krabban har klor som en urtidsfilur. Mamma får in en wok som de först flamberar i meterhöga lågor som trots avståndet slickar våra ryggar. En grillad barracuda är inte vad vi förväntat oss men det gör ingenting när festmåltiden kostar några spänn per person med några öl osv.

  Vi går från centrum mot en bar vi passerat nån dag tidigare, förblindade av mysig inreding, hög musik och discostämning ser jag bara först att vattnet är kant i kant med baren. När vi var här för ett tag sedan var det ebb, vilket vi förstod då men inte insåg vilken skillnad det var på vattennivån. Vi uppdagar efter detta att den här platsen säljer mer än drinkar, tjejerna nästan nakna i minimala shorts och höga klackar, de flamsar och bjuder ut sig själva på ett sätt som måste vara väldigt krävande i längden. Drickan är ingen höjdare, rödvinet smakar motorolja. Att det kan var kallt och surt kan jag leva med. Men vill jag dricka nåt som kan sammanskopplas med kubik ska det inte var rödvin utan ett hemkört som får en att ramla baklänges.


  Vi splittar på oss och jag och K handlar lite på ett fräscht och spännande apotek, sen köper K en vit tunn skjorta mot solen och jag ett Rolling stoneslinne. Nu sitter vi i sängen med Backyard babies på nya dockingstationen och cola och pringles och ska släcka lampan tidigt. Imorgon väntar en get together samt nattlig folkfest...

   

   


  Lite jul i mitt hus

  Eftersom julhelgen ska spenderas i Trondheim har jag bara pyntat med en låda i år. Att tomtarna och allt annat inte är framtaget gör inget men jag saknar gardiner, dukar, kuddar och julfilt. Men det står grisar i fönstret utanför dörren så ni vet :)

  Andra adventsfrukost


  Kunzelmann & Kunzelmann

  Han kan sina ord Vallgren, vackert så det förslår och samtidigt väldigt modernt. Här berättar han livsöden för far och son Kunzelmann. Vi får följa med genom andra världskriget till nutid, det handlar om konst som senior vigt sitt liv åt på ett speciellt sätt. Det handlar om moderna lyxproblem som junior tafatt försöker reda ut. Boken handlar mycket om krig och konst och är verkligen ett levnadsdokument och jag älskar sådana böcker och filmer. Hemska upplevelser som utsatta grupper tvingats genomlida under kriget samsas med vackra och fula kärlekar.
  Det här är en bok som får en att läsa långsamt mot slutet av de dryga 500 sidorna för du vill inte att den ska ta slut.

  Dyngkåt och hur helig som helst

  Samlade krönikor av roliga, nojiga, direkta, råa, träffsäkra, mammiga, smarta och underhållande Mia Skäringer

  Dödens pendel

  Polis och läkare i Sundsvall är kompisar sen många år tillbaka, de stöter och blöter privatlivet men även jobbproblem. Och deras nuvarande huvudbry är en serie dödsfall som verkar vara mer än bara de hjärtstillestånd de rubricerats som. Frågan är om det ligger brott bakom eller ej.
  Ok sommardeckare med verklighetstrogna personporträtt.

  Älskade syster


  Boken grundar sig i en sann historia om en miniskönhetsdrottning som blev mördad blott sex år gammal. Här handlar det istället om en liten isprinsessa som råkar ut för samma öde och vi får läsa ur hennes äldre brors vinkel. Med ett speciellt språk och många fotnoter och hoppande dramaturgi blir berättelsen intensiv och känslosam. Vem mördade lilla Bliss?
  Men mest av allt är det ett tidsenligt dokument av en tragisk livsstil i de amerikanska förorterna där barn går hos psykologer, knaprar piller, opereras och deras föräldrar gör allt för att bli populära i rätt kretsar och barnen får inte möjlighet att se en annan verklighet än den.
  Gripande läsning som kräver mycket uppmärksamhet och koncentration från läsaren.

  Thaithai julkalender Dag 3

   

  Vi tar Longboat till Hong island. Ute på vågorna fläktar det skönt och vattnet och himlen tävlar i blå nyanser. Skärgården här är topografiskt plötsligt och imponerande i variation och ögat har alltid något att vila på förutom horisonten. Efter 45 minuters färd saktar vi in och svänger in mot en smal passage innanför vilken det väntar en himmelsk lagun, vattnet är grunt, helt kristallklart, Mangroveträdens rötter letar sig ned i botten och kalkstensklipporna ramar in allting med nittiogradersvinklar rakt ner i vattnet. Grottor och håligheter sätter igång sagofantasin och våra röster ekar i den lilla lagunen. Vi hoppar i från båten och badar i det varma vattnet. Himmelskt skönt!

  Sedan åker vi ut och tar ett varv runt ön innan vi sakta glider in mot stranden. Den mjölliknande sanden är ljus och sval, vi finner skugga under stora tunga grenars bladverk och fascineras snabbt av vattnets värme och fiskstimmen som oblygt beblandar sig med badande turister. De flesta i vattnet har på sig cyklop och snorkel och även om korallreven är förstörda av människans framfart här är Nemo och hans kompisar väldigt vackra. Jag ligger på gigantisk bastmatta som känns mer som plast än bast... jag läser om konst och andra världskriget. Dricker Chang, silar sand och plockar en stalaktitlikande sten med mig i väskan innan vi kliver på båten för återfärden.

  Prinsessans residens glimmar på en udde innan Ao nang, som beryder just prinsessans vik, krabbor täcker klipporna nedanför där ett fåtal fiskare utan båt testar sin lycka. Kanoter paddlar förbi och vi smider likande planer. När vi kommer iland och hoppar av båten är det ebb och vattnet är säkert 35 grader varmt. Vi går de korta metrarna till hotellet och kastar oss i poolen för att få av oss sand och salt och hinna med ett dopp innan de mörka molnen gör allvar av sitt hot. Under taket på den öppna restaurangen vid poolen äter jag superstark soppa med räkor och råkar missta en chilifrukt för en tomat. Branden inombords är brutal, snoret sprutar och öronen kliar, efter lite mer mat och Chang går det ändå bra och vi överröstas av regnets bröl och fukt.

  Efter maten tar alla en siesta, jag lägger mig med min tjocka bok på altanens soffa och lyssnar till dundret av tunga tropiska droppar mot plasttak och bara njuter. Direkt när det upphör åker jag och Prillan en moppe-tuktuk till en marknad som chauffören berättar är öppen. I 70 sprutar det från den blöta gatan och svalkar gott, den snälla killen låter oss handla och väntar under tiden på sitt flak. Marknaden är sval, mörk och folktom, väldigt skönt. Fokuset ligger på mat och vi är inte hungriga utan går igenom resten av stånden. Örhängen, klänningar och skor kommer med därifrån. På vägen tillbaka hoppar vi av lite tidigare och handlar mer kläder. Nu är näsan röd och Kents axlar ömma. Snart väntar middagsmys och kalla öl.

  Jag och Kent promenerar disträa och missar de andra, men hinner hitta info om Gillhams och bestämmer oss för att dit ska vi!

  Sedan blir det middag på en favvorestaurang, hur vi nu hunnit få en sån efter tre dagar. Jag köper hårblommor, vi går till en irländsk pub, får iskallt rödvin, inget är irländskt här förutom trubaduren som sjunger illa illa. Vi går vidare till en bar som blir vår favvobar, äntligen bra skiva med rock och ingen trubadur, sköna killar i baren tipsar om tatueringsstudior, vi dricker sprit. Blir ganska fulla, travar hemåt genom ett öde Ao nang. Väntar in alla i lobbyn, somnar skönt.

   


  System of a down till Metaltown

  Hoppade nästan sönder den thailändksa sängen och rusade till Prillans rum när jag såg nyheten! Så jävla grymt band som jag sett live en gång och det blev tyvärr inte så lyckat. Det var på Festimad i Madrid, jag och Kent väntade fyra timmar och det blev kaos i publiken pga förseningen. De välte bilar som var på höga ställ för utlottning, de krossade plasmaskärmar, jag blev typ hög av de andras haschångor, K fick kramp i benet av att stå så konstigt och efter fyra timmar stående rätt upp och ner bland tiotusentals människor kommer bandet som skulle spela innan System på. Incubus, ett av de banden jag tycker sämst om i världen. Då var vi tvungna att ge upp, vi letade oss ut ur folkhopen på 40 000 personer. När vi kommit ut efter nån halvtimme köpte vi pannkaka och satte oss ner i gräset, då gick System strax på. Och det är klart det var grymt. men jag är inte den som står längst bak i en publik och är nöjd med det. Så nu är jag jäkligt glad att jag ska få se dem i sommar igen.
  Metaltown kommer inte hålla till i Frihamnen längre och det kan jag fan förstå för piren skulle sjunkit av System live där. Såsom den gungade till In flames i somras så kan jag garantera att den pajjat till System.
  När jag tänker på första gången jag hörde dem var det på en fika på Fabben, den riktiga old schoolvarianten av Fabben alltså. I ettan i Vilunda. Pinsamt att säga med vem så det utelämnar jag från den här bloggens offentliga sken.
  System of a Down

  Nu vet jag en sak

  Så nu behöver jag inte fundera mer på det.

  Thaithai julkalender Dag 2

  Jetlagen gjorde sig påmind, vi slocknade tidigt igår och jag vaknar redan vid 04.00 idag, ligger och lysnar till ac:ns brus innan K tittar upp nyvaket men utvilat vid fem. Ingen idé att wasta den här sällsynta morgonenergin så vi smyger ut genom tomma korridorer. På gatan syns inte en själ till, en taxi frågar om vi vill ha skjuts men vi vill njuta av de folktomma gatorna som om ett par timmar kommer myllra av folk, varor och trafik. De korta metrarna till stranden bjuder på en morgonskir havsutsikt med de toppiga öarna och guppande fiskbåtarna som utropstecken en bit ut.

   

  Vi borrar ner fötterna i den ljusa sanden som är uppblandad med krossade snäckskal. Konsistensen påminner om negerbollssmet. Vattnet bjuder inte på svalka men vågorna rullar lent in över våra vrister. En herrelös hund får sällskap av en artvän, jag pratar om Rocker. Vi promenerar lojt, långsamt och fotograferande längs med vattenbrynet. En större fisk hoppar ivrigt över ytan och vi ser ett stim småfiskar attackera den tills den förgäves söker skydd i sanden men spolas för långt upp. Sargad kippar den med sina små gälar innan naturens gång gör sig påmind. Kanske ett havssnacks för någon av vovvarna. Jag plockar en kalksten som ironiskt nog påminner om mina isländska stenar. En vit skruvad snäcka med håligheter ska bli ett halsband. K småpratar med fiskarna som vittrar näten.

   

  Solen går upp och det är den andra soluppgången vi ser på två dygn. Den förra från planet och då brinnande orange, den här bara ljusnande och hade vi inte redan varit förlovade hade detta varit tidpunkten för det. Några enstaka personer passar, precis som vi, på att fånga morgonens svalka. Som ändå är tryckande varm redan. Morgondopp för ett kärlekspar som ritar hjärtan i sanden, snäcksamling för ett äldre thaipar, morgongymnastik för några hurtiga holländare och morgonlek för några barn i skoluniform. Gatorna spolas rena och vi slinker efter ett par timmar in på 7/11 för att köpa tandkräm, vatten och iste för den fina summan 50 Baht. Där säljs även Ipod-högtalare och lurar, frallor med chicken tikka fyllning och hundra e-ämnen som gör att den inplastade bullen inte behöver ligga kyld, energidrycker som får den röda tjuren att verka lika energigivande som blaskigt kaffe. Den lilla kassadamen stoppar servicefullt ner sugrör i vår påse.

   

  Precis när vi kommer in på hotellet serveras frukosten bredvid poolen, omelett, röda tomater, juice, te och fruktsallad mättar gott efter morgonpromenaden. Sedan sätter vi oss i bilbioteket som är inomhus men samtidigt utomhus eftersom ytterväggar inte alltid behövs här. Jag hittar Kunzelmann och Kunzelmann av underbara Carl-Johan Vallgren. Vi sitter i varsin soffa och läser under de totalotippade retrotaklamporna och när resten av hotellet vaknar upp ligger vi redan vid poolen på varsin stol. Jag lyssnar på Håkan och Kent.

   

  K behöver diverse kläder men mest akut är nya badbrallor då hans spruckit! Jag köper ett par plingande flip flops samtidigt. Thaikillen ger oss bytesrätt på kalsongerna.

   

  För att pröva något omtalat och få lite svalka går vi tjejer till en salong som har Doktorsfiskar. Vet inte om ni sett det på tv, det är små fiskar som äter upp all död hud på fötter och händer. Vi sitter skrattande med fötterna i vattnet och det kittlas och känns lustigt, efter det lutar vi oss tillbaka och får fin pedikyr. Jag väljer neonrosa.

   

  En milkshake senare sitter jag nu på hotellrummet nydyschad och insmord. Inte bränd alls men lite färg har jag fått. Plötsligt hörs ljud utifrån balkongdörrarna, jag öppnar och i den mörka kvällen öser regnet ner, blixtarna färglägger himlen bakom palmerna och jag lägger mig under en sjal och lyssnar på Oh Laura. Somnar tydligen till för vaknar sedan av en knackning, gubbarna har druckit whisky för att inte bli blöta utanpå, bara inuti...

   

  K stupar på sängen, i väntan på deras tillnyktrande, om det nu är möjligt, hänger vi på en stor gemensam terass på hotellet och dricker rosé. Jag bär en ny klänning från Nelly som var otippat bra. Grå sandaler till det rosa, nästan orange nagellacket blir jättesnyggt! Regnet har upphört men blixtarna och tsunamilyktor lyser upp himlen. Slutligen går vi alla tillsammans, i olika vingliga tillstånd mot en svenskägd restaurang, jag har låga förhoppningar. Det är väl inte därför vi är i Thailand? Men några önskar en biff, jag blir oxå sugen på kött när jag ser spareribs på menyn. Det möraste kött jag nånsoin ätit äntrar bordet efter två gignatiska thaiförrätter vi alla delat på. Det mörkglazade köttet faller av revbenen bara man tittar på det. Papayasalsan till är otroligt god. Jag kan nog säga att det är topp tre av kött jag ätit i år.

   

  Alla nöjda, en redan hemgången pga utslagenheten man får av Jäger i solen. Vi trampar vidare på gatan och köper bastmattor och en handduk. Trycker oss igenom en tight bargata där superhög dunkmusik avlöser varandra och de korta kjolarna döljer blandade kön. Inget för oss. Vi slår oss ner i en gigantisk bambumöbel och får besök av två herrelösa hundar. Men de är snabbt bortsjasade och istället dricker vi drinkar, jag dricker rödvin och vi garvar ihjäl oss åt larv innan pappa och K känner att dagens sprit gör sig påmind och vi tar varsin moppe tuktuk hem för 60 Baht. Kent snarkar innan han landat på kudden. Han sover i nya badshorts och svettig t-shirt. Jag hade orkidéer i håret när jag kom hem och jag längtar så mycket till imorgon. Då väntar något spännande och vackert. So long!


  Det är inte alltid en smidig tjänst

  Autocorrection I mean
  damn you auto correct funny iphone fails and blunders
  damn you auto correct funny iphone fails and blundersdamn you auto correct funny iphone fails and blunders
  damn you auto correct funny iphone fails and blunders
  damn you auto correct funny iphone fails and blunders

  Önskelista till jul

  ¤ Thaimadrass

  ¤ Hårfön i litet format men med mkt drag i
  ¤ Boken Shantaram
  ¤ Ljusbeige skinnhandskar
  ¤ Lång pälsväst
  ¤ Eltandborste med lång batteritid
  ¤ Pälsmössa av det ryska slaget helst utan öronlappar (fuskpäls såklart)
  ¤ Turkosa och röda pluppörhängen typ dessa från Pilgrim
  PILGRIM örhängen Classic orangeröd guld 5 mm rundPILGRIM örhängen Classic grön guld 7 mm fyrkant

  Beskjutna ovan Kabul


  Färgglada retromöbler att drömma om

  Malibu Series Pleated High Back Barstool

  Back @ work

  Vaknade tidigt imorse efter en orolig natt, K hade nån magsjukesläng igår och jag la mig astidigt vid tio och vaknade därför tidigt, lite jetlag kvar tror jag allt.
  Tvättade allt igår, man vill ju tvätta det mesta från resväskan även om det  inte är smutsigt, det blir fukt och sand och salt. Och tvättade alla mina nya plagg! En klänning jag köpt är verkligen to die for, lång, färgglad, mönstrad, underbar! Men tråkigt att jag inte kan ha den här i snön utan får hålla den till sommaren.
  Lämnade Kent på Arlanda imorse. Högg till rejält. Men han kommer hit om två veckor och sedan är det jul tillsammans så det går bra ändå.
  Är otroligt torr i ansiktet, vill inte tappa färgen, måste ha en annan kräm nu känner jag. Ikväll ska jag packa upp allt och leka med mina nya saker. Jag ska använda min nya duschkräm, hårinpackning och body oil. Efter det kommer jag dofta som en kokosflinga och vara lika len som kokosmjölk. Då kan jag tända min nya kokosnötslampa!
  Igår kollade jag Så mycket bättre från i lördags, det var bra men nu på lördag, alltså redan imorgon, väntar Pluras kväll. Det ska bli kul! Då ska jag få krama om mina tjejer och dricka rödvin och prata. Det längtar jag till. Alla är välkomna till mitt kokosnötshus.
  Vad ska ni göra i helgen?

  Thaithai julkalender Dag 1

  En snabb stund senare är vi iväg i en färggrann buss med en hurtig reseledare i högtalaren. Just då får jag oerhörd charterångest och känner hur mycket mer gärna man suttit i en egen taxi. Men biten till hotellet är inte lång och under den dryga halvtimmen passerar vi spännande handelsplatser, hus i rosa och mintgrön och guldbuddhan på toppen av ett berg. Det enda unset charter jag går med på är transfern fram och tillbaka till flygplatsen så det är bara att njuta av utsikten.

   

  I hotellreceptionen serveras vi juice och ett varmt välkomnande. Fem minuter sebare efter ett snabbt ombyte till bikini på vinterblek solhungrande kropp glider jag till poolen. De nya sandalerna är hala undertill!

   


  En avduschning och nedstigning i poolen var precis det som behövdes för att få en till verkligheten. Vi är här nu! De andra ansluter och vi får underbar service vid poolen, de häller upp ölen, dukar fram lunchen, och jag äter underbara nudlar med böngroddar, räkor och tofu, allt inuti en omelett! Lätt nåt av det godaste jag ätit nån gång. Två Singa senare och mamma säger att jag inte får bada efter att ha ätit men jag simmar över till solstolarna. Finner ändå ingen ro i kroppen. Jag är såklart trött, men samtidigt uppspelt, och stel men orkar ändå inte röra på mig. Och nu är vi ju ändå här så det är ingen idé att skjuta på något. Jag tar en massage. Axlar, huvud och ansikte. Blir religiös och försvinner in i en annan värld. Oljiga drag och fingerfärdiga tryck genom mjuka tyger. Den här massagen trycker bort kontors- och flygstolsstelhet i ett nafs. Plötsligt har en timme gått. Jag ska hämta pengar från väskan vid poolen men ett varmt skyfall har startat så alla har tagit reträtt till rummen. K sover som en stock, jag går i dvala till den gulliga tjejen med cirka 70 sek. Sen somnar jag bredvid min karl i ett svalt hotellrum.


  Tidig kväll går vi ut från hotellet, möter upp alla. Spanar lite i förbistroset i de otaliga stånden och butikerna som lockar mig med sina fina saker! Middagen intas på en stor restaurang med toppigt tak och ljusslingor som myser till det hela. Ungefär samtidigt som jag får in fiskkakor med chili och mangosallad börjar det regna igen. Vi sitter trygga under tak och bara myser. Jag har verkligen längtat efter denna sorts mat. Efter en nöjd måltid promenerar vi tillsammans runt och kikar på allt och inget. Tillslut blir det frozen drinks och Bloody Marys på en mexikansk bar. Tillbakalutade i stora trästolar med fötterna på blanka stubbar. Vi är här nu.

  Men vi har lurat natten och dygnet, klockan blir nio här, tre på eftermiddagen hemma i Sverige. Jag har sovit två timmar på mer än ett dygn. Linserna skaver, vi återvänder till hotellsängen. Och fixar internet...

   

   


  Tung träff på Krabi airport

  Kolla vem Niklas hittade bland böckerna på Krabi airport igår!

  Hemresa

  Vi kommer hem idag 1/12 på kvällen. Då hoppas jag på julmysig stämning i ett vinterSverige. Själv ställde jag fram adventsljusstake och stjärna och elljusstake innan vi åkte. Mys!

  Thaithai julkalender

  När ni läser det här är jag på väg hem till Stockholm. Flyget är någonstans ovan Ryssland och jag kommer frysa ihjäl när jag går ut på Arlanda till taxin i Converse, leggings och tunnstickad tröja.
  I år mina vänner kommer min julkalender handla om den här underbara semestern jag haft. Ni ska få allt så detaljerat beskrivet att ni tror ni varit med. Tills ni kollar er i spegeln och inte hittar ett enda solbränt pigment.
  Vi börjar med Arlanda 16 november:
  Taxichauffören gissar på Thailand och han har rätt. Jag har hunnit med en frukost, tur till centrum och banken, lite Selmagos, Farmorhäng och nu bär det snart av. En resväska på delning har jag och Kent, packningen är sparsam men inte plågsam. Vi möter upp mamma, pappa, Pernilla och Niklas, samt mamma och pappas grannar, Eva och Crillan. På våning 2 äter vi lunch, jag fortsätter i mitt svennehusmanska spår ( köttbullar och falukorv dagen innan) och äter Raggmunk och dricker rödvin. Sedan checkar vi in väskorna, vår väger 14 kilo. Bra jobbat va!
  Taxfreens oundvikliga attack slår emot oss, vissa ryggar tillbaka, andra kastar sig in. Jag köper solskyddsfaktor 25 och 30 från Clinique, samt en body butter nötdoft från Body shop. Mitt läppstift hittar jag inte och min rougefärg har utgått från Make up store. Med näsan full av dofter lämnar jag och Prillan taxfreen och hittar de andra i en bar såklart! Vi köper tidningar och godis och sedan är det dags att boarda. Tiden flög iväg!
  Planet är mindre än jag trott, barn skriker, svennebananer är osmidiga och bökiga och kan inte bara lägga upp sitt bagage och sätta sig ner. Det är frågor, platsbyten, väskletanden och jag undrar vad det är som är så svårt! Vi sitter placerade bakom varandra i tvåsäten. Alla har varsin tv-monitor i sätet framförs rygg. Jag vill slå på en film och slappna av, men det är info och info. I högtalarna, i gångarna, i stolstyggarna. Det är vagnar fram och tillbaka, när jag tillslut ska få titta på film fungerar inte min skärm :(
  Kent är snäll (eller så vill han bara undvika att jag ska bli ett gnällbarn ) så vi kollar tillsammans och byter plats ibland.
  Tur i oturen har vi två barn över gången som tillhör en familj där det används teckenspråk. Så inga skrik där inte!

  Stödstrumpor är ingen höjdare, tar av mig bekvämt barfota sen istället. Maten är god, typ pannbiff, jag ser Sherlock Holmes. Enbart för Robert Downey Jr och snygga fightingscener, resten suger tyvärr. Sen ser jag Simpsons, Friends och Musse Pigg. Lyssnar på Ane Brun, Midnight Choir, Rolling Stones och Uriah Heep. Ser sedan en underhållande komedi, The other guys. Skrattade högt flera gånger. Får ont av planets feta hörlurar. Men står ändå ut för jag vill lyssna på Eldkvarns Hunger hotell. Och då särskilt Bröllopssång och Kommit hem.

  Flygturen är spännande för att vi ser flera stora städer och något vi inte vet om det är sibiriska skogsbränder, oljeplattformar eller mysterium. Vi får sedan veta att det är just oljeplattformar. Delhi dyker upp under oss, enormt och utan strukturella mönster, men stadens belysning ger ifrån sig ljussken ända in i kabinen. Kabul är inte heller nån småort och även platser för mig okända, som t ex Lahore, imponerar i storlek. Över Andameda sea har jag gått in i nedräkningsstadie och tittar ut mest hela tiden på molnens imaginära skärgård och fantasifulla former. En smal ö visar sig, jag tänker på Visningsö i Småland. Vi är långt ifrån Småland nu. Jag är övertrött. Inte en blund har jag fått på hela vägen för jag känner så bubblig och pillimarisk inuti!

  Plötsligt flyger vi över gröna dalar och vita stränder med turkosa kanter som mynnar ut i mörkare blå. Och så går vi ner för landning mellan palmer, risfält och gummiträd. Leggings är ett plagg för mycket när vi går från planet till passkontrollen så de ryker på toan. Värmen är fuktig och ögonen torra. Men man mår bra!

  Vi är framme!

   


  RSS 2.0
  Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
  Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

  Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!