Året som gick

2010, året då jag lärde känna Trondheim på riktigt, sex gånger har jag varit här, druckit vin på Bakklandet under ljusa sommarkvällar, shoppat i stan, gått längs med vattnet eller suttit i fönstret på Möllenberg.
Jag och Kent har bott ifrån varandra nästan hela det här året och det har fungerat väl, som jag trodde men inte kunde veta förrän vi var igång. Jag har flugit elva gånger och en av de gångerna landade jag i Oslo som jag verkligen kom att tycka om, där var vi på en grym tatuering- och musikmässa. Höstsolen strålade och jag gjorde blommor på min arm.
Tv har varit ointressant för min del förutom våra heliga tisdagar, annars är det Sons of anarchy och Våra vänners liv som förgyllt min skärm. Jag har även uppäckt att Playfunktionerna är här för att stanna.
Året började med rejäl kyla och massa massa snö. Och så tenderar det också att sluta. Däremellan hann vi med en sen men snabb vår och en tropisk sommar som jag önskar i år igen.
Tankarna och funderingarna på framtiden har varit många och även om olika frön av idéer växer så får tiden utvisa vad som komma skall, man kan inte planera allting.
Jobbet har varit fyllt av roliga utmaningar och intensiva perioder blandat med lugna tillfällen det gällde att passa på att njuta av utemöblerna. Att kontoret blivit fint gör var dag roligare från 8.00

Vinet har flödat i mina stora glas, i goda vänners lag, under konserter, i varma sommarnätter, under en filt i soffan.
Vi är väl alla överens om att långklänningen kom för att stanna, den passade perfekt i sommarhettan.
2010 växte Helles mage tills Selma ploppade ut, spänt för oss alla och nu har vi en till kompis! Kärleken levde runt med många av oss, sambos, särbos och avslut. Vet inte vad som är mest läskigt, men kärleken har ju alltid rätt, vad vägen än är kantad av så kommer man fram till slut. Men innan dess kan det vara svårt att veta var man ska.
Mina ögonfransar har aldrig varit längre, jag har gjort mig själv beroende av eyelashextensions och kommer aldrig att sluta, hör ni det, aldrig!
Ett annat beroende är min underbara nya lur, Samsung galaxy och att jag aldrig mer kommer ha en stationär dator nu när jag har två bärbara varav den ena är minimini och bästa smidigaste när man vill ligga och skriva. Kents Ipadinköp har gjort mig avis och delberoende av den enkla skärmen. Jag gillar teknologi när den är enkel och tillgänglig.
Våren 2010 känns så avlägsen just nu, men påsken tillbringades på Bakken med kompisar och där en solig och snöig dag när vi var på tur(!) friade Kent till mig på isen och visade den vackraste diamantringen jag någonsin sett. Den satt perfekt på mitt finger där den ska finnas hela livet ut! Efter detta blev jag en hemlig bridezilla, blev medlem på massa sidor och började spara en välfylld mapp på skrivbordet med massa idéer... som tur är har ingen drabbats av bridezilla. Än.
För att öva lite hade jag turen att få gå på två bröllop på raken under sensommaren, det var kul, känslosamt och vackert.

Under den varma sommaren hann jag också gå på Metaltown och Westcoast riot i Göteborg och därmed få två nya festivalfavoriter. Grinade så klart till In flames när marken gungade och jag trodde på världsfred. Som tur var kunde vi bo hos Lollo och Chris och därmed slå massa flugor i smällaren eftersom jag vill hänga med dem mest hela tiden och gärna i en västkustpark eller på bästa baren Sticky fingers.
Mina vänner är så duktiga, de börjar plugga, de blir klara, de får grymma jobb, de flyttar, de skaffar barn, de förlovar sig, de vågar bryta sig loss eller våga släppa taget, de är snyggast, vackrast, grymmast, finast och smartast och dom är mina! Det gör varje år till ett toppenår!
I år fick vi visa vår lilla del av Norge för mamma och pappa, Pernilla hade redan varit här två gånger tidigare men för mamma, pappa och Niklas blev det första besöket. Vi bodde på Bakken och bara slappade några dagar med god mat, bad och andra världskrigetturism som var mycket roligare än det låter. Sen gjorde vi Trondheim ett par dagar och hade det sommarvarmt och mysigt.
Självklart har jag hängt mycket i Nibble som är ett litet paradis på jorden, där kan man softa i jacuzzin när snöflingor faller, eller vila i hängmattan under trädens skugga. Och där finns familjen alltid till hands :)

Min lilla gudboll Alicia har förgyllt många kvällar och dagar, det är så skönt att vara välkommen till sin bästa vän när som helst. Och det är så mysigt och vuxet att de bor i ett hus!
Förutom den gungande piren under festivalerna har konsertåret inte varit välfyllt men det som varit har hållt högsta kvalitet! Jag har fått se och höra min bästa Robert Plant igen under en väldigt mysig kväll, Melissa Horn har jag sett två gånger, Winnerbäck upplevde jag bredvid kyrkan i Trondheim och Kent höll ljusshow i februari.
Hela 2010 har lättats upp av vetskapen om vad som väntade den 16 november. Att vi då skulle åka till Thailand för att fira att den bästa mamman i världen fyllde år! Hösten blev lättare och gick fort när man visste vad som hägrade runt hörnet. Och semestern blev perfekt! Sol, värme, stränder, mat, shopping och umgänge med de bästa, man kunde inte bett om mer. Ja kanske fler dagar då ;)

Vad 2011 bjuder på kan vi inte sia om såsom jag försökte om 2010, för jag trodde att det här var året som var året med stort Å. Jag hoppas jag inte förlorar någon i min närhet under 2011. Annars håller jag det öppet för allt möjligt, för man kan aldrig veta någonting. Men älska, gå på konserter, dricka vin, skriva, krama mina vänner, njuta av snö och solsken, gosa med Rocker, umgås med familjen, undvika dammsugaren, äta grönt och starka ostar, det ska jag.

2010

Höll du några av dina nyårslöften? Jag tänkte att jag skulle ha lite mer förståelse för människors olikheter, ha mer tålamod och bara acceptera att vissa är som dom är och det är inte meningen att vi ska försöka förändra varandra. Om jag har lyckats eller ej finns det inget konkret svar på men jag har det alltid i bakhuvudet och det verkar fungera bra.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, på jobbet och i huset :)
Dog någon som stod dig nära? Ja tyvärr, och det hoppas jag verkligen få slippa under 2011 för det är bara ett onödigt ont.
Vilka länder besökte du? Norge och Thailand!
Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Att ha både Kent och Rocker med mig hela tiden.
Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 16 november då vi lyfte mot ett efterlängtat Thailand!
Har du varit sjuk eller skadat dig?Jag är förkyld just nu och det har jag varit ett par gånger. Inga skador, tur det!
Bästa köpet? Allt i Thailand, festivalbiljetter.
Vad spenderade du mest pengar på? Först sparade jag massa, sen spenderade jag i Thailand, och så gick det åt väldigt mycket i baren på Westcoast riot....
Gjorde någonting dig riktigt glad? Varje gång jag kom till Trondheim, varje gång K kom hem, när vi åkte till Thailand, när In flames fick hela Frihamnen att gunga under våra fötter, när jag fick se Robert Plant live-igen! När jag hämtade Selma och hennes päron på Danderyd, varje gång Alicia väntar i köksfönstret, att Piffi ska flytta nära mig, att återse Rocker efter några veckor isär, att se en älg två dagar i rad.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Dancing on my own med Robyn, Kids med MGMT, Mary med Patty Griffin
Vad önskar du att du gjort mer? Lagat mat, tatuerat mig mer, åkt till Peace and Love
Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt och funderat, försökt att planera
Hur tillbringade du julen? Mätt och betlåten om och om igen i Meråker
Blev du kär i år? Ständigt
Favoritprogram på TV? Våra vänners liv
Bästa boken du läste i år? Just kids, Patti Smith
Största musikaliska upptäckten? Spotify premium
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Solsken och värme, bra firanden, god mat, Jade Jagger, Desigual och smycken
Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Vaknade i ett soligt Nibble, bar Jade Jagger och grillade med mina finaste vänner!
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag inte hade förlorat en vän, om jag haft fler långklänningar och sett Håkan Hellström live.
Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Färgglad arm, solbränd i november, långklänning, diamanter!
Vad fick dig att må bra? Att Kent friade på Flaksjöns is!
Vilken kändis var du mest sugen på? Slash, en ung Plant, Erik Johansson.
Har det kommit in någon ny betydelsefull i ditt liv? Selmisen och kotten och min svåger Niklas såklart!