30 dagar- 6, vad är vänskap

Tisdagarna lyses upp mitt i en ödslig vecka. jag får sätta mig runt ett vackert dukat bord och äta god mat tillsammans med mina tjejer. Och inget kommer mellan våra heliga tisdagar när allt från jobb och hem till kärlek och död diskuteras.
Ringa varandra hundratals gånger om dan och egentligen inte säga så mkt, vara helt olika men ändå min äldsta vän och få en guddotter. Men det kan jag inte skriva mer om nu för då kommer mottagarens gravidhormoner orsaka översvämningar i ögonhöjd.
Jag är rik för jag kan skratta, avhandla, skvallra, gråta, festa, vardaga, har alltid nån som är där. En stor men tight krets. Det finns alltid nån. För det man behöver just då.
Vänskap är också att inte bli sur för att jag lägger ut de här bilderna från Kos...!

Lite nytt, lite gammalt, men allt så älskvärt, från DIor

Den här gula skapelsen skulle jag bära på vilken sommartillställning som helst. Även grillfest med femkamp!

Indiskas version av Tolix

Lite rundare i formen, med ett mjukt och fint blommönster, inte lika industriell i looken. Men I like it!Stolen kostar 1295 och pallen 695, även om det är en del så är det mindre än halva priset av en Tolixkompis.
SIGGA chairSIGGA stool
Tolix, det franska originalet som finns i massor av färger och som passar lika bra i en stilren miljö som i en shabby chic eller murrigare träigare indisk inredning.

Ballerinaklänning, fjädrar i öronen, rosett i håret

När Lollos examen och Afrikaresa skulle firas i lördags. Finns massa foton, men dem har inte jag. Det finns en bild när jag precis serverar min tunga ett grillchips, den bilden borde ingen ha. Sen finns det bilder på våra charadlekar, Lollos frågesport, hennes välkomsttal och presentöppnande, mitt och Gunsans tal till Lollo, den smarriga och vackra buffén, följt av ett dignande dessertbord, soffahäng, pussar och kramar och allt annat som hör ett party till!

Ungefär så här såg veckan ut

Tre gånger om, så den kommande veckan blir det inget sådant! Men gott va det ;) det här var hos Pernilla.

30 dagar- 5, det här åt jag idag (fredag)

Min vattenflaska
Havregrynsgröt
Lite vitaminer
Goda rester från Därmedpasta
Delade ett äpple med Rocker
Den godaste tjejmaten på kvällen, följt av en stor skål popcorn!

Presenter till Piffen

En onepiece och en kaffemaskin fick hon bland annat till sin nya lägenhet.

Lite rött i det grå


Tonight tonight!

Ikväll ska hon firas, denna duktiga donna som stått ut i nykristna universitetssällskap i flera år. Nu är hon färdig att vårda sin omgivning och för att kicka igång ordentligt börjar hon med en månad i Sydafrika och Mozambique! Sjukt coolt!

Här vill man vara idag

Last fishermans bar i Ao Nang
last fisherman, ao nang
Så här såg det ut när vi var där

30 dagar- 4, vad är kärlek

I varsin frusen stad
Med hand som saknar håll
Sen fladdrar fjärilar till när flygplanet tar mark
och kyssar tar igen dagar

Friday I'm in love!

Då får man börja denna ljusa fredag med att tacka Malin för igår. Vi kom efter en lång bilkö hem till henne och hade med oss lass med mat från Därmedpasta, hon hade även gjort en galen bakning och vi åt för fulla lass medan hon visade upp fina saker som vi köpte loss av henne för småpengar. Men bättre det än bara skänk och släng, nu blir det ju först sälj, sen skänk!
Nu ska jag köra på under den här arbetsdagen och sen ska vi klippa Rockers klor hos veterinären, måste köpa linsvätska och sånt tråkigt. Men sedan är det fredagsmyyyys! Med de bästa, nämligen Lojsan och Gunsan. En tjejmeny och lite socker på det, men bara lite! Imorgon ska solen lysa till en minusgrad, då tänker jag långpromenad med Rocker, inte till Kairo utan nånstans öppet där man får sol på sig. Men först tänker jag ta de onda plasttänderna till sängs och sova tills jag vaknar av mig själv.
Vad har ni för fredagsplaner?

Roligt mail

Det här mailet fick vi helt seriöst till jobbet. Han verkar tro vi är en tv-verkstad, inte så förvånande med hans uppenbart låga intelligensnivå. Men det är ändå roande läsning!

 


"Hola
Hur står det till?:)
Ni är roliga, försöker få tag på Er men det liksom ... impossible, tredje dagen dag in och dag ut, nåväl bara TV-n blir hel och bra så behöver jag inte jaga Er osynliga kundtjänst mer med ljus och lykta :)))))
Jag jobbar idag till kl 18.30... that is da problemas... så jag vore jätte ödmjuk och lufta turbanen för Er om Ni kommer mellan 19.00-21.00 ....som tack kan jag bjuda med turkisk kaffe och magdans! Jag är lite mull-ig med har very sexiga stringtrosor, hm vad säger Ni? Är det okej??? :)

Ps. Nu ska jag till Maxi och köpa lite tillbehör...bönemattan börjar bli trasig, jag fick be mycket ...Ni vet, ingen TV så måste man be till Gud för att se Pamela igen.... *suck*

Porfeten må vare med Er och Er bil :) Yalla Yalla! :)"


Norrländskt skägg

Jag blev lite kär i norrlänningen på Halv åtta i tisdags, han hade tryggt skägg, lagade grym mat, var o.e.r.h.ö.r.t. långsam och norrländsk men jobbade ändå med datorer och hade ett snyggt hus. Och värsta fiskenörden. Som den karl jag har nu ;)
Men iaf så har han rakat sig till kvällens finalprogram, me no likey.
Bjuder på en bild på den bästa norrlänningen vi har!

Jobbhund


Har så ont i tänderna

Och huvudet, svårt att sova pga det, även om jag är supertrött...

Lång sommarkompis

Från Rodebjer, denna får gärna svänga runt mina ben sommaren 11!

Dresses

Lanvin
Temperley London
Se så fin den är i ryggen
Alice Temperley

Let me in

Det här är alltså den amerikanske versionen av svenska Låt den rätte komma in som är baserad på John AJvide Lindqvists bok om vampyrer i förorten på 80-talet. En ensam pojke blir kompis med en mystisk och nyinflyttad flicka som inte behöver några skor mitt i vintern och som luktar konstigt. Den gamla gubben hon bor med beter sig inte heller helt normalt.
Boken är ju något av det bästa jag läst, filmen var också bra, väldigt bra gestaltad av en såpass speciell bok. Den här amerikanska versionen var också bra, men den saknade det där förort och 80-tal som vi kan känna igen oss i, kvarterspuben, de fula kläderna, de speciella lägenhetsområdena och folket som bor i dem. De extra ångestframkallande faktorerna som är så bra beskrivna av Ajvide Lindqvist är en del av historian.
Den svenska är verkligen en blivande kultfilm, den måste ni se!

Sebbe

Ta fram toapappret, för det här är en snyftare. 15-åriga Sebbe bor i en risig lägenhet i matchande förort med matchande mamma som gärna dricker lite extra. Deras förhållande pendlar upp och ner, när det är bra är de bra kompisar och när det är dåligt får man ont i magen av att se dem. Det hjälper inte att de inte har några pengar och att Sebbe är mobbad i skolan  av sin granne. Jag kände mig tom efter att ha sett den, verkligen sevärd film!
Sebbe är smart och supersöt, spelas verkligen bra av den unga och lovande Sebastian Hjort af Ornäs, född 1992 (själv känner man sig gammal).

Halv åtta hos kändisar!

Nytt tv-program, halvåtta med kändisar, kan bli kul!
HEMMA HOS JOAKIM – 19.30 | Joakim Nätterqvist, Agneta Sjödin, Johan Pråmell och Ma Oftedal är ett av gängen som tävlar mot varandra. Att Joakim ställde upp var en självklarhet. ”Jag gillar att äta”, säger han.

30 dagar- 3, mina föräldrar

Dom bästa på denna jord. Bor i Nibble i finaste huset där dörren alltid står öppen, speciellt för Rocker :)
Pappa: en mekaniserande konstnär som kan allt som en pappa ska kunna.
Mamma: en praktisk, planerande källa till all information.
Hos dem äter man godaste maten, blir bjuden på godaste vinet, det är hemma fast jag aldrig bott där.
Dom har låtit en göra det man vill och de stöttar såsom föräldrar ska, även om de ibland ifrågasätter på föräldrars oroliga vis. De är roliga att umgås med, de är inga gamla stofiler liksom.
De har uppfostrat mig att tycka om bra musik. Med Stones, Zeppelin, Metallica och annat gung i barndomens högtalare är det givet att det får positivt utfall.
Sen har de gett mig det bästa i denna värld, min lillasyster!

Alternativ syssla jag skulle kunna tänka mig. Från 16.05-02.30 med duschuppehåll 20.00-21.00

TV6

TV6

07:35 Stargate SG-1
08:30 Jims värld
09:00 Jims värld
09:30 The Legend Of The Seeker
10:25 Simpsons
10:55 Våra värsta år
11:25 Våra värsta år
11:55 Seinfeld
12:25 Magnum, p.i.
13:20 Stargate SG-1
14:15 Jims värld
14:40 Jims värld
15:10 The Legend Of The Seeker
16:05 Simpsons
16:30 Simpsons
17:00 Family Guy
17:30 Scrubs
18:00 Scrubs
18:30 How I Met Your Mother
19:00 Cops
19:30 Family Guy
20:00 Chuck
21:00 2 1/2 män
21:30 2 1/2 män
22:00 My name is Earl
22:30 My name is Earl
23:00 Scrubs
23:30 Scrubs
00:00 How I Met Your Mother
00:30 Spin City
01:00 Seinfeld
01:30 Skål!
02:00 Simpsons
02:30 Våra värsta år
03:00 Våra värsta år
03:25 Magnum, p.i.
04:15 The Man Show
04:40 Whacked Out Sports
05:05 Cops
05:30 Scrubs


Idag firar vi henne!

För hon har fyllt tio, så jag kan vara evigt fjorton...

30 dagar- 2, min första kärlek

Pappa var väl den första, som för alla små flickor! När jag var fem år blev jag ihop med Olsson på dagis. Men min första riktiga var Johan såklart :) riktig tonårskärlek. Den till pappa och Johan håller i sig.
Sen får ni själva välja vad som räknas.

Vårsko

Jag älskar den här underbar våriga och somriga skon från Vagabond. Den kommer att sitta på min fot väldigt mycket kan jag lova!

Vad jag vill ha just nu

Ge mig!

Grön orange röd

Tack för en god söndagslunch och bra shopping idag!

Kul vecka!

Imorgon är det måndag och den här veckan har jag fullt upp hela tiden, men bara med roliga saker. Så ska livet se ut! Vi kickar igång veckan med ett födelsedagsfirande av världens bästa syster. Det ska bli kul att se hu det blev i lägenheten när soffan och de sista grejerna kommit på plats. Och så är det premiärbesök där för farmor och farfar.
Nu kollar jag på Whale wars, mår så dåligt när de fångar valar. Vann jag nån miljon skulle jag följa med på en valkamp i några månader där insatsen behövs som mest. Jag älskar valar!

30 dagar- 1, det här är jag

26 år bor i norrort i älskvärd lägenhet i skogen. Särbo med tatuerande norrman i Trondheim, vi har en fransk bulldog, Rocker fem år. Jobbar med it-logistik, älskar mitt jobb. Har mamma, pappa och lillasyster runt hörnet, mycket lyxigt och kul! Skriver och läser mycket, annars handlar jag på loppisar och samlar ljuslyktor. Mitt liv är berikat med underbara vänner, släkt och gudbarn. Gillar gamla saker, kläder, musik och filmer. Tycker om grillad mat med vitlök och rödvin, äter inte ris. Förlorar mig helt på konserter och blir hög på livemusik. Samlar pinnar under hundpromenader. Har jättemånga sjalar. Pratar en hel del, även i sömnen. Är nära nog blind utan linser eller glasögon. Min hud är ganska tatuerad och mer blir det. Jag är en godhjärtad hippie som undviker trista saker, tror gott om folk, kan skriva en hel natt och sova en halv dag. Jag tror det är farligt med energiutsugande sysslor eller personer, du måste använda din energi rätt, det är du som bestämmer i ditt liv.

En soffdag

Kom hem ganska tidigt, vid tre kanske, satte på teven, Höstlegender. Vacker Brad Pitt. Det roliga är att efter Gunsans födelsedags fest för två veckor sedan var det också Höstlegender på teve på natten. Jag var i alla fall väldigt full igår, vet inte vad jag höll på med innan jag däckade på soffan framför filmen.
Jag var ledig igår och fick en långpromenad med Rocker först, sedan åkte jag till stan och fyllde på mina fransar. Efter det åkte jag mot Kungsholmen och tog en liten promenad, sen satte jag mig på Levendi, ett jättemysigt litet ställe där jag drack vin och läste. Sen blev klockan lagom tid till att gå till Mys examensfest. I en liten lokal hade hon förberett för sitt firande, bubblet stod redo och sen droppade härlig tjej efter tjej in och lite släktingar och familj och vi åt en god italiensk buffé. På det följde lite spex och lek, fin musik och My sjöng vackert för oss. Det blev tal och mycket känslor och tårar i skratten. En varm kväll där vinet och (tyvärr) sambucan flödade. Det gjorde mig riktigt full och vi halkade vidare till Lokal. Jag och Carolina delade en taxi hem och minnet av den är rätt suddat, likaså mitt fall som blev en rullning och några telefonsamtal som hade varit intressanta att hört inspelningar av.

Tack alla tjejer och särskilt tack till dig My för en underbar kväll!
Idag har jag således legat på soffan, kollat på Golden globe och fått McDonaldsleverans av pappa, tack för det!
Men sen shapade jag till mig, duschade, plockade undan och fick hit Gunsan, Helle och Selma på middag. Med sig hade Gunsan pizzor från Stazione och det satt fint det! Vi myste till det och jag började komma till liv igen. Jag satt i soffan igen och nu ligger jag fortfarande här. Det är så det ska vara en sådan här dag!

Överbakis

Länge sen jag var så här dålig alltså. Som på den gamla goda tiden. Sjukt kul kväll igår!

Idag ska du firas

Idag ska jag till stan och möta massa underbart folk för att fira denna donnas examen! Grattsi och bra jobbat My! Där du ska verka behövs det verkligen såna godhjärtade personer som du.

Fina ting!

Ting jag vill ha från Kremmerhuset men mest av allt vill jag ha den finfina folkabussen som tyvärr inte finns på hemsidan utan bara i butik. I Norge. Då skulle jag börja ha en folkabussamling. Och det vill jag!

Plasttand

Idag var det dags. Jag var sjukt nervös, hade svårt att sova inatt och kunde typ inte andas innan jag gick in genom dörren idag. Jag tog bort mina fula trasiga fasader på framtänderna idag. Sist blev det katastrof pga slarvig och förvirrad tandläkare och det resultat visade sig tyvärr väldigt fort.
Idag har jag en ny tandläkare och kände mig ändå tryggare när vi väl började. Efter ett par timmar med smärtsam bortslipning av de gamla fasaderna har jag nu provisoriska i plast och de är helt okej. Förra gången var det en stor gul plastklump, den här gången är det två tänder i ok form och lätt gul färg. Slipningen lät som en stålborr i hjärnan och det kemiska smakerna, blodet, och lukten av typ bränd koppling är ingen höjdare.
Nu har jag jätteont, ilar som bara den, det känns som om ni skulle trycka in en tandpetare till höger, vänster och mittemellan framtänderna. Liksom spänner. Och tandköttet är ömt. Sen ilar det och under promenad nu  på kvällen i kylan kändes det som om framtänderna bytts ut mot två stålsylar rakt upp i hjärnan. Nu har jag tagit ett par värktabletter och dricker med sugrör.
Om två veckor får jag de nya fasaderna. Hoppas verkligen att de är perfekta på en gång!

Syra

Grattis på födelsedagen världens bästa finaste lillasyster!

Mörka Marilyns!


Älsklingskaffe :)


Benbyte


Tänker mig hit

och var leder det?

Wall street, money never sleeps

Vet inte varför jag såg den här men dålig var den. Michael Douglas var rätt cool men annars var det bara en Hollywoodrulle med massa blinkande siffror och skärmar och en liten kärlekshistoria. Ni vet. Hela tiden tänker man hur kan han fått Catherine Zeta Jones och sen fått behålla henne trots att han varit ett as. Och lilla terminatorpojken kommer nog aldrig bli en man i mina ögon.

Till salu

Kontorsstol från Ikea. Numer utgången modell. Inga armstöd.
200 pix, Upplands Väsby

En lårkaka

Missade ett hemligt trappsteg på krogen i fredags...

Min man


Due date

Gullig fransk bulldog, het Downey junior, rolig film.
Detta omaka par tvingas av (för oss i publiken) roliga omständigheter att dela bil genom USA.Downey har bråttom till sin frus förlossning, den roliga Ethan har siktet inställt på Hollywood. Även om en del jobbiga grejer händer längs vägen och Downey en gång är du mot hunden (ajabaja!) så har den också ett roligt slut!

Nån som vill ha?

Olika tapetprover att pyssla med?

Någon som vill ha?

Tre nummer av FOTO

En liten grodram

Till salu

Besticklåda från Bruka design, cirka 22 gånger 35. Vi har haft pennor i den så den är lite repig och så där. Man kan ju ha den till många saker.
100 pix, Upplands Väsby

Till salu

ljuslykta, indiska, orkide, medaljongtapet
En oöppnad rulle av denna tapet; Rasch interiors The designers collection, textured vinyl 545547
200 pix, Upplands Väsby

Till salu

Helmer hurts från Ikea i färgen rostfri, utan hjul
B 28
D 43
H 69
200 pix, Upplands Väsby

Till salu

Rustik taklampa. Saknar just nu armatur.
H 60 ex repet
Diameter 30
200 pix, Upplands Väsby

Till salu

Vit liten rottingbyrå, jag har haft den i femton år men jag har inte den vita stilen och jag har inte så mkt plats längre. Men den e bra gullig.
H 70
D 18
B 45
200 pix, i Upplands Väsby

Någon som vill ha tidningar?

Hyllmetrar med inredningstidningar, flest Allt i hemmet, sedan Elle Interiör och ganska mycket Plaza. Från 2007 och framåt. Ni får hämta dem hos mig eller på jobbet. Innan helgen.
Jag rensar.

Proffsbagare

Snygga och roliga kakor får du lätt med kakstämplar, köp dem här

Candy

Candy Poster
Å vackert men tragisk film. Vackra fina Heath Ledger, vilket slöseri att du dog. Candy och Dan blir ett par och hon lockas in i hans bohemiska livsstil som även innefattar droger. Självklart går det snabbt utför och tillslut handlar allt såklart om drogerna, de kommer alltid i första hand. Men sen försöker de, och man hoppas, sen faller allt isär och så försöker de igen och man får sånt medlidande för dem, för deras familjer. Samtidigt som man bara vill skaka om dem och säga åt dem att skärpa sig!
Vacker film, fint soundtrack, lämnar dig med en lite tom känsla.

Teresas födelsedag firades i fredags

Och tyvärr har jag inga bilder. Så blir det ibland. Vi började i alla fall hos henne med pizza och vin, gick vidare till nya Retro och hängde där i flera timmar, plötsligt var klockan ett och det stängde, som vanligt vet man inte hur det gått till. Vi var två stora bord med folk och några droppade av. Resten av oss gick tillbaka till Teresa och åt upp pizzarester och drack mer vin. Och öl. Och jag och Teresa drack whiskey ur flaskan som om det vore öl. Så jobbar vi. Sent omsider var det bara vi två och Hedman, jag tillät honom inte att gå hem. Men själv klädde jag av mig och kröp ner i sängen och däckade. Helt normalt och socialt.
På morgonen städade vi och slängde glas, sedan åt vi brunch och hamnade i koma. Efter toast, fetaostkräm, sylt, ananas, äggröra och pancakes var det skönt att promenera till tåget även om Medis var en frusen puckelpist att ta sig över. Sen fortsatte helgen i lugnets tecken, jag har sett några filmer och skrivit och läst. Tvättat kläder, lekt med Rocker och sovit.
Vad hände under er helg?

Wait, I don't even want to be here...


Jared Leto är het!

Såg starten på en gammal film går, Highway, från 2002, den börjar som nedan, med en ashet Jared Leto som poolguy. Sen kör han sexigt som en dåre och sen blir filmen tyvärr dålig. Men ägna två minuter åt nedan och torka ert dregel.

Song to the siren

Säger godnatt med detta. Har precis sett en film som gjorde mig så tagen. Berättar mer imorrn.

Dagen efter...

...Teresas födelsedag med tillhörande firande! Superkul kväll och natt med massa finisar. Nu ligger jag trött på soffan, får se vad kvällen bjuder på.
Puss på er!

Rekommenderas på TV ikväll: Max Manus

Jag har inget större intresse för Andra världskriget  men sen jag blev med norrman och har tillbringat mycket tid i Norge har jag fått en annan synvinkel. Norge var helt ockuperat av tyskarna under kriget och historian lever kvar i landet både fysiskt med museum, krigsminnen och fästningar, men också hos folket.
Den här filmen är så bra, baserad på den sanna berättelsen om Max Manus och hans vänners kamp för ett fritt Norge. Produktionen håller hög klass med bra krigsscener och effekter och verklighetstrogna miljöer, berättelsen är gripande och slutet får ögonen att tåras.

Återigen rekommenderar jag den här filmen och ikväll visas den på Svt1 kl 22.00
Här och här kan ni läsa om vår sommarturism i krigets spår, var roligare än det låter!
Norsk-dansk krigsdrama från 2008. Efter att ha krigat mot kommunisterna i Finland återvänder Max Manus till Norge, som ockuperas av nazister. Han förenar sig med den norska motståndsrörelsen i kampen mot Tyskland men arresteras. Han lyckas fly till Skottland där han får träning innan han skickas tillbaka till Norge för att begå sabotage mot ockupationsmakten.
Norsk långfilm från 2008. Max Manus var motståndsmannen som blev krigshjälte under den tyska ockupationen av Norge under andra världskriget. Han var en av de ledande krafterna bakom den sabotageverksamhet som bedrevs framgångsrikt under många år. Regi: Espen Sandberg och Joachim Rønning. I rollerna: Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Christian Rubeck, Knut Joner, Mats Eldøen m.fl

Solgult i vår

#mce_temp_url#
Åh vad man inspireras och längtar när man ser det här.

Sitta med stil

Grått med stor divan är inget för mig, här är några riktiga godisar för vardagsrummet.

Trädkoja

För stora och små. Tänk läsron där uppe under grenverket. Se fler här

Kärlekens ord

Det är på modet att berätta om sin kärlek. Romanens comeback efter år av lättlösta deckare anpassade för att läsas på en solstol.
Berättelser om kärlek ska inte vara sötsliskiga och förutsägbara. De ska vara smärtsamma, framkalla andnöd, få hjärtat att skutta till och magen att bli varm. De ska kunna förmedla de känslor som författaren känt när den vackra/bökiga/sorgliga/tafatta kärlekshistorian skedde. Det behöver självklart inte vara biografiskt eftersom detta är väldigt personligt och utlämnande, den andra parten kanske inte vill ha de mest intima orden tryckta för allmänheten, och ofta kan det finnas ännu fler inblandade längs vägen. I många kärlekshistorier finns en sida med sårade hjärtan som blir lämnade kvar.

Tom Ford berättar om kärlek här
Alex Schulmans bok kan ni beställa här

Vackra kärlekshistorier


Bibliotekstjuven

John Manneus (spelad av Gustaf Skarsgård) i Kungliga biblio
Såg ni del 1 av 3 på SVT igår? Gustav Skarsgård spelar en loserkille med ekonomiska problem, han får en deltid på Kungliga biblioteket och för att kunna frottera sig med denna kulturelits vanor krävs en världsvana och ekonomi han inte har. Ändå bränner han pengar på fina cigarrer och trams, för att kunna leva så börjar han stjäla böcker från biblioteket och sälja vidare.
Faktsikt har det funnit en sådan historia i Danmark, självklart baseras serien på det även om den inte handlar om samma personer. Ångestframkallande att titta på när han långsamt gräver sin egne grav, man blir irriterad men samtidigt är det en bra serie. Intressant att se insidan av Kungliga biblioteket.

Körbusar

Stopp på E4 genom Stockholm orsakas i sex av tio fall av att en bilförare kört in i bilen framför.

Folk kör helt enkelt för fort, för tätt och för aggressivt.

Polisen arbetar med att stoppa, bötfälla och videofilma de farliga förarna, skriver DN idag

Det är klart att det är rätt. Men det är ändå jobbigt för oss fartglada. Läs här

Så mycket kostar det:

Köra för nära framförvarande fordon: 2000 kronor.

Köra i busskörfält: 1000 kronor.

Köra över spärrområde eller heldragen linje: 1500 kronor


Happy new fab 2011

Jag har en så fin och pysslig vän. Som skickar småsmå brev som gömmer sig bland reklam och man nästan missar dem. När man öppnar blir man först nyfiken och sen helt varm inombords. Som skriver om vårt år som gått, och vi är glada över våra kärlekar, och vi blickar framåt mot ett ljust 2011.
Är så tacksam över att ha dig som vän också Carolina!

Antm cycle 15

Obs, liten spoilervarning på bilderna om ni är nyfikna på vilka som går vidare. Jag kollade klart säsongen igårkväll, den här gången sökte de en mer speciell modell som skulle passa in i haute couturebranschen.
Älskar de här bilderna! Stilen, stylingen, kläderna, miljön, allt! Någon form av barock-punk som är omöjlig att bära själv, eventuellt skulle man kunna ta in den i inredning hemma eller bära stilen på en maskerad. Vackert är det iaf.
min favorit, Liz, trots hennes gnäll, jag gillar den här sortens utseende.

Känns länge sen

En lunch i Thailand, för mindre än två månader sen. Känns avlägset just nu. Men solen finns inombords!

Liten text

Tycker ni storleken på brödtexten i inläggen är för liten? Så olika för vilken dator man kollar på. På min nya är den rätt liten, hemma är den bra, på min gamla var den bra.
Vad tycker ni?

Gråskalor

Snälla snälla, kan det inte sluta snöa, jag orkar inte mer snö. Jag orkar med den som är, men inte mer. Så är det totalgrått ute, blaskigt, halt, moddigt och faktiskt inte det minsta mysigt alls. Var ska all snö ta vägen? Om det väl blir vår nån gång kommer det bli som förra året, en sen vår som varar en vecka innan det blir tropisk sommar. Jag vill ha tidig och lång vår, med kalla kvällar, värmande sol mot en vägg i lä, limegröna blad och blommor som slår ut så snabbt att man nästan kan se det med blotta ögat.

morgen
13.01.2011

Klarvær -3° Lett bris, 4 m/s fra nord-nordvest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra nord-nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Fredag
14.01.2011

Klarvær -7° Flau vind, 1 m/s fra vest-nordvest

Klarvær. Flau vind, 1 m/s fra vest-nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
15.01.2011

Snø -1° Svak vind, 3 m/s fra sørøst

Snø. Svak vind, 3 m/s fra sørøst. 1,8 mm nedbør i døgnet.

Søndag
16.01.2011

Skyet Lett bris, 4 m/s fra sørvest

Skyet. Lett bris, 4 m/s fra sørvest. 2,3 mm nedbør i døgnet.

Mandag
17.01.2011

Snø Svak vind, 2 m/s fra sørvest

Snø. Svak vind, 2 m/s fra sørvest. 1,0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
18.01.2011

Skyet -2° Flau vind, 1 m/s fra vest-nordvest

Skyet. Flau vind, 1 m/s fra vest-nordvest. 0,5 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
19.01.2011

Klarvær -6° Lett bris, 4 m/s fra vest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
20.01.2011

Skyet -4° Svak vind, 3 m/s fra vest-sørvest

Skyet. Svak vind, 3 m/s fra vest-sørvest. 0,4 mm nedbør i døgnet.

Fredag
21.01.2011

Snø -1° Svak vind, 2 m/s fra nord-nordøst

Snø. Svak vind, 2 m/s fra nord-nordøst. 2,2 mm nedbør i døgnet.


Tortilla

Frysta räkor med skal är ett måste i frysen, med de kan man göra det mesta. Här på snabbtining under ljummet vatten.
Valfria grönsaker och många ägg
Stek lök och gärna potatis först, häll på vispade ägg med lite mjölk eller vatten, stek till litegrann. Lägg på övrigt och stoppa in hela sjabraket i ugnen. Där sköter den sig själv och blir supergod!

New York in my dreams

Drömde inatt att jag, Kent, mamma, pappa, Pernilla och Niklas ankom till New York. Vi gick direkt till nåt Mall och käkade lunch, det var halt och snöigt på gatorna även där, men solen sken. Det fanns även en BR leksaker längs vägen(?!). Sen gick vi mot vårt hotell, längs vägen stannade vi vid en fotbollsplan som jag drömt om tidigare när jag drömt om New York. Fast jag e hundra på att jag aldrig sett den i verkligheten, kanske nån film som spelar in. Bredvid planen var ett trasigt rött plank. Vi hängde där en stund, solen sken. Vi pratade om vad vi skulle göra under veckan. Så ringde vi hem till farmor för att meddela att vi kommit fram. Inget speciellt hände i drömmen, men den var verklig. Sen vakande man i en snöande förort.

Megamind

Rolig animerad film som säkert är grym i 3D. Två superhjältar får olika start i livet vilket påverkar deras vägval om hur de sk använda sina superskills och krafter sedan. Men utan den ena, kommer den andra inte till sin fulla rätt och bestämmer sig för att skapa ytterligare en motpol. Men allt går såklart inte som planerat, och så finns det kärlek med i spelet. Såklart.

När det plötsligt töade

Stor skillnad på bara en dag eller hur. Och som sagt, ljudet av drippandet och droppandet framkallade vårkänslor fast man vet att det är alltför tidigt. Snön får gärna vara här för mig, men massan av den, och halkan och modden. Det är något jag helst inte vill ha på köpet.

Bra hillbilliefilm?

Verkar bra tycker jag!

Stor lykta

I den här stora lyktan kan jag ha nästan vad som helst, man kan typ bo där i!

Trötta ögon

Migrän igår, började på natten, gick inte över förrän på eftermiddagen. Var hemma och tog sen två långa promenader med Rocker. Kollade några Top Model cycle 15 och åt en grekisk sallad. Hade väldigt svårt att sova sen och det resulterar i trötter idag. Men men så kan d va.
Ser fram emot alla födelsedagar och examensfirande och festande som stundar de kommande veckorna. Ser inte fram emot att jag återigen ska byta fasaderna på mina framtänder nästa vecka. Kommer ha tillfällig lösning i två veckor, sist var det en mardröm och ett helvete. Känner mig riktigt nervig inför detta.
Min pälsmössa var inte så bra. Tror jag. Pernilla du måste avgöra.
Efter två dagar med först drippdroppande vårkänslor och igår solsken hoppas jag på ingen mer nederbörd förrän regnet ska skölja bort snön och välkomna våren om nån månad. Gärna tidigt, typ slutet av februari tack.

Gulleguns fyllde år

I lördags firade vi en fin födelsedag hos Gunsan. Hon hade gjort goda grejer och nästan alla fina flickor var närvarande och jag var så glad att se dem alla! Vinet flödade och vi gjorde jätteroliga lekar. En charad i tre steg, vi skrev massa personer och figurer på lappar och lade i en skål, sedan var vi två lag och man drog lappar under en minut och förklarade vem personen var. När alla lappar var genomgådda lade vi tillbaka dem och nästa steg var att förklara personen med tre ord. När vi gått igenom alla igen lade vi tillbaka dem och sista steget var att göra en helt vanlig charad.
Detta följdes av spelet Oogachakka, en låtrad sjungs och sedan fortsätter laget med följande låtrad. Allt ledde såklart till skrattsalvor utan dess like. En underbara kväll med de finaste tjejerna i världen!
Jag hade nya skor, nya leggings, ny klänning, nya hårfjärilar. Men samma donna!

Terracotta blev Pepparkaka

En del av Terracottaarmén hänger just nu på Östasiatiska och vi skulle se dem idag. Men när vi kom dit var det hur lång kö som helst som ringlade sig utanför och det kändes helt enkelt bara uteslutet. Även de som hade förköpt biljetter hade ganska lång kö in. Vi gick istället på Moderna och Arkitekturmuseet. På Arkitekturmusset hade de en pepparkakshusutställning, det var jättefina skapelser med temat Hem. Vissa var gulliga och fina, vissa var riktigt imponerande! Det var också en bra utställning när vi hade två barn med.
På Moderna var samlingen lite utbytt men bra som vanligt, nytt sen sist jag var där var ett ryskt rum med propagandaaffischer och en stor skulptur. I like! Men de tillfälliga utställningarna där var inte intressanta. De var såna som får folk att bli irriterade på konst. Pappersbitar, en film med tysta tanter framför industrimaskiner, wellpappa på hyllor, ja skumma grejer helt enkelt. Vi åt en god lunch i restaurangen med sin alltid lika imponerande utsikt.
Terracotta har öppet till 20.00 så jag får se om man hinner ge det en andra chans sen.

Fina ord

Häromdagen fick jag orden " Jag tror 2011 blir ditt år"
Sånt gör en glad, positiv och framåtagerande!
Tror ni 2011 blir ert år oxå?

Terracotta and friends

Snart ska vi bege oss till Östasiatiska museet som just nu har en del av Kinas terracottaarmé hos sig. Min kusin Linda är här så hon och hennes barn ska med, ska bli riktigt kul! Igår åt vi alla middag i Nibble, smaskigt stekbord med älg och kalkon. Ikväll blir det vinflöde hos Gunsan. Asjobbigt e att jag har mina kängor i bilen som e på verkstad :( I det här vädret hade jag behövt dem. men men.
Ha en underbar lördag!

Kompislördag

Ser verkligen fram emot lördag! Gunsi fyller 27 år! Det ska såklart firas med massa vin och vänner, jag satsar på fullt ös och är så glad för att nästan alla kommer, det är inte alltid man får ihop det så men den här helgen är väl relativt planfri för de flesta. Årets första helg liksom! Jag vill bara krama alla och skvallra med dem.
Ses imorrn tjejer!

Adrien Brody

Han har ett så intressant ansikte, man vill bara kolla mer på det och se vad det har att erbjuda. Det är i klassiska kläder på en kullerstensgata med en cigarett och allt i svartvitt som han kommer till sin fullaste rätt. Därför passar han så bra i Borhers Bloom, som annars var en rätt dålig film tyvärr. Men Pianisten är ju såklart i en klass för sig. Har ni inte sett den innan är det dags nu.

Prisläge

Sjukt att det inte skiljer mer än så på priserna ;)


14 230 SEK Totalpris
7 115 SEK per vuxen
76 474 SEK Totalpris
38 237 SEK per vuxenPiffi fixar i nya lyan

Nu bor hon oxå i Runby, alldeles förträffligt! Så jag travade ner igår på moddiga oplogade vägar med tung snö och hjälpte henne med klädkammaren. Tio sopsäckar senare var en del av det uppe, men inte allt. Hon har mycket kläder den damen. Och så ska ju Niklas få lite plats där inne också. Med en rejäl förkylning blir det inte lättare att flytta och packa upp medan man jobbar en del också. Men det går! och fint blir det! Jag känner ingen med lika mycket kläder, som en klädaffär, finns plagg för alla tillfällen och många olika stilar. Flera hundra toppar, de tog liksom aldrig slut, över femtio klänningar och nästan lika många kjolar, påsar med Björn Borgtrosor, lådor med leggings, och då har vi inte ens kommit till skor, väskor, jackor osv....
Men vi slängde lite, och gjorde klädbytardaghög. Så blev man bjuden på middag, vilken lyx! Bara så härligt att ha syster boendes så nära som vi har nu!

The experiment

Sjukt bra film jag inte hört mycket om. Vackra Adrien Brody förtjänar ett eget inlägg, i den här filmen deltar han i ett psykologiskt experiment för pengar. Experimentet ska utspelas som ett fängelse, några är fångar, några är fångvaktare, avbryter någon får ingen betalt, används våld eller om reglerna bryts avbryts experimentet och ingen får betalt. Och de som är med är såklart i stort behov av pengarna. Självklart uppstår situationer som skapar regelbrott. Riktigt brutal film, Adrien Brody är för det mesta i bar överkropp och smal och deffad. Full fart hela tiden, se den!

Rockers nya leksak

Man skjuter och lyfter och under vissa ligger en godis! Han är jätteduktig! Dock sover han i Nibble ikväll eftersom snön orsakar kaos jag inte ens orkar gå in på igen. När dessa plastsaker ligger på golvet känns det nästan som man har en unge, men så kommer man på att det inte är så illa utan att det är en snarkande gosehund som sprider grejerna :)

Brutal video!

Ett band jag verkligen inte tycker är bra på något sätt är 30 seconds to mars. Jared Leto är ju såklart en gammal 90-talskärlek från Mitt så kallade liv, och de andra killarna är inte fy skam de heller, men musiken är inte alls min stil.
Men så igår såg jag en video, Hurricane, som en liten film, jag älskar såna videos. Rå, grym, cool, sexig och riktigt bra video. Även om låten inte var bra.
Ascensurerad version från Youtube. Den ocensurerade kan ni se här

Ledig torsdag

Skönt, tog sovmorgon, färgar nu håret och kollar på Madicken. Usch för att det snöar utanför. Ska ner till Prillan sen!

Påfågel

Våren hos MAC. Sjukt snyggt!

Kollar på Fredrik och Filips årskrönika

Dom e verkligen sjukt roliga, en underbar duo som på ett osvenskt sätt gör och säger det andra inte vågar. Dom e väl lite så att man antingen gillar dem eller inte, jag gillar dem verkligen!
De verkar ha smarta fruar oxå, Filips bloggar smart på Elle där Fredriks är redaktör.

Randiga pjuck

Dynamic SEK 599, Vagabond - NELLY.COM
Snyggt i vår från Vagabond

After life

Anna vaknar på ett bårhus, dom säger att hon är död men hon känner sig levande och kan inte ta in något annat fakta. Finns det ett tillstånd mellan levande och död och begraven? Inte så läskig som man kan tro men lite creepy underton. Filmen är ganska långsam men man är ändå nyfiken på hur det egentligen ligger till med döden. Och livet. Och allt däremellan...

Piffi flyttar

Så här snyggt hade de börjat måla i måndags. Sen har jag inte varit där något mer. Men det kommer bli ett grymt hem med mycket färg och coola saker. Ska bli så kul när det är klart, nu bor hon nära mig också :)

Garden state

Älskar Scrubs, älskar Zach Braff. Har därför länge velat se hans Garden State som han både regisserat och spelar i. Gullig film om återvändandet till hemstaden och känslorna det väcker. Speciellt om man har ett mindre stabilt pyske. Bra soundtrack! Dock är det svårt att se Braff som någon annan än JD i Scrubs. Och han spelar väldigt likt.

Nytt hemma

Jag drog fram soffan. En toffla, en julgranskula från 2009, ett godispapper och en fin samling damm.
Gjorde äntligen slag i saken och satte upp massa tavlor ovanför soffan, jobbig betongvägg med massa gamla hål i sen tidigare gör att man inte kan bestämma helt hur de ska sitta, men jag blev nöjd! Ska fylla på lite mer sen.
Flyttade kinaskåpet hit
Och Spitiskåpet hit
Ställde smala bordet i sovrummet
Med smycken påDet röda kinaskåpet fick stå i hallen

Jul i Norge

Kallt på vägen upp. Färden blev lång också, tolv timmar tog det pga olyckor och snöstormar. Men vi var två så det gick bra ändå!
Massa klappar under granen! Eller jultell som det kallas på norska.
En del av mina klappar
Kents lillasyster leker med kameran, Kents pappa tar en snaps
Norsk julmat. Rödkål och surkål (grymt underskattat), potatis och grönsaker, medisterkake (fläskfärsbiffar) ribbe (tjocka hela revben) och god sås!
Hanna clownar mest hela tiden :)
Kent med finbyxor och jultofflor!
Värme vid spisen
Juldagens middag, en lax från i somras som var den godaste lax jag någonsin ätit. Sill till förrätt!
Här hade vi Rakfisklag. Som jag nämnde tidigare är det väl mest jämförbart med surströmming. Jag äter min á la tunnbrödrullestyle och de andra skrattar lite åt det svenska påhittet. En Lefse (som tunnbörd typ) med mosad potatis, massa lök, pyttepytte senap, en utmosad fiskbit och massa Römme (som gräddfil typ).
Starkt, smakrikt och måste ackompanjeras av snaps och öl.
Mitt "kontor" när jag jobbade från Kents lägenhet.

Härligt att mysa alla tre

Slapphund


Bautabutter

Fick den här stora stora Body buttern av Piffi när hon flyttrensade. Doften påminner lite om Ck One.

Ljus i ett hål

Blir en lugn kväll ikväll. Ska lägga in lite suddiga julbilder från Norge. Hoppas på bättre form och soligt väder på torsdag när man e ledig. Då ska jag nog bara ta hand om mig själv och skänka mig och Rocker massa solljus om det finns.
Ett hål i en murstock blev ljusförvaring hos en inredare på Ikea
Sjukt snyggt, sånt kan inte köpas i ett modernt och nytt hus.

Tre helt olika klänningar

Asymmetriskt och skitsnyggt från Asos
Långlångt, slappt med fin urringning från HM, med grymma accessoarer kan man bära den här i stort sett hela sommaren.
Den här långa drömmen från Malina behöver däremot inte så mycket accessoarer för att glänsa.

Myrrha

Hannah växer upp i ett fattigt hem i England på 1800-talet, hon får snabbt lära sig att jobba hårt och jobbet som piga blir hennes liv. En dag möter hon en man och dem emellan skapas en relation som handlar om underkastelse och härskare, men vem har egentligen vilken roll? Ett bra tidsdokument och samhällsskildring, intressant med rollerna som fanns så djupt graverade i samhällets uppbyggnad men också hur nya roller skapas innanför det dolda hemmets fyra väggar. Samtidigt är det en otroligt fin kärlekshistoria och en gripande berättelse, baserat på verkliga personer.

Frihet på nätet

"Folk vill hellre hata en grej som låtsas var på riktigt, snarare än att uppröras över verkligheten."
Ett underbart citat från Romain Garvas som har regisserat bl a den här videon för artisten M.I.A. Den och flera andra av hans videor är censurerade från tv, inte så otippat, men även från Youtube pga dess verklighetstrogna våldsscener. Mycket märkligt eftersom det finns både självmord och Saddam Husseins avrättning att beskåda om man känner för det.
Jag tycker internet ska vara öppet för allt, det är valfritt att gå in på en site och kolla på saker, det är inte som att råka zappa förbi en kanal och det visas något övergrovt.
Älskar internets tillgänglighet till allt. Självklart inte barnporr och sånt skit men det kommer aldrig kunna vara  helt skyddat från sånt tyvärr. På nåt sätt kanske det är bättre om folk hittar vad de söker på en skärm istället för att gå ut och leta efter det. Men det är en fråga som kan diskuteras i år och dagar och alla tycker säkert olika. I alla fall är det imponerande att tänka på vad internet gjort för världen de senaste tio åren bara.
Hur utbildningar förändras, hur världens avstånd blir kortare, hur sociala medier ersätter och utvecklar vårt sociala liv, alla information du söker finns bara ett knapptryck bort, googla har blivit ett verb som används flitigt och med ett tangentbord under fingrarna har du hela världen för dina fötter.

Robin Hood

Robin Hood Poster
Jag har alltid älskat Robin Hood, tv-serien The new adventures, filmen från 1991 med Kevin Costner och det finns över 50 olika filmer och serier om Robin Hood genom tiderna. Gladiator är såklart superbra, men det här samarbetet mellan Ridley Scott och Russel Crowe imponerar inte lika stort. Själva delen när de bor i skogen och så vidare, den gillar jag verkligen, den är liksom inte med här. Den här filmen handlar om när Robin blev en outlaw. Det mest imponerande är hans och Cate Blanchetts snyggheter.

Städ, tvätt, flytt, host och 2011 är igång

Igår åkte jag hem och tvättade som en maniac, kläderna från resväskan, massa lakan o handdukar och samtidigt började jag riva omkring hemma. Pernilla sa att jag inte kan möblera om men lite variation går det att fixa faktiskt.
Precis som Linda skrev hjälper det bara att städa bort julen och köpta lite nya roliga prylar, gardiner, kuddfodral blommor osv. Oxå att flytta om sina egna grejer och bara se dem i ett nytt ljus kan hjälpa. Och rensa. Vet inte hur mycket man kan påpeka det. Och jag är ändå en sakoman.
Jag och Rocker gjorde ett efterlängtat besök i Nibble, han sprang omkring mellan mamma och pappa och verkade så glad. Så åt vi spenatsoppa och sen bar vi några flyttlådor åt Piff och Niklas, de flyttar nämligen ihop nu! Vi åkte och kollade på lägenheten sen och det blir så fint!
Det är en tvåa i Runby (nära mig!) det är ett dagis som blivit ombyggt tilllägenheter så det är helt nytt allting. Det är på markplan så de har egen yttterdörr och brevlåda utanför uteplatsen. Lite radhusfeeling av att slippa en port. Svarta klinkers i bad och hall, helt nya vitvaror, genomgående trägolv, ja jättefint helt enkelt! Igår hade de börjat måla, en plommon/aubergine i halva vardagsrummet och resten vitt, och en medelhavsturkos på en vägg i sovrummet. Idag ska de bära in möblerna, de har köpt matbord och tv-bänk på Blocket och de väntar på en ny gigantisk soffa. Det kommer verkligen bli ett färgsprakande hem med coola detaljer.

När jag kom hem fortsatte jag med fix och moj och hängde in alla kläder, bäddade rent och plötsligt var klockan jättemycket. Jag lade mig men kände mig tolv steg tillbaka i förkylningen som härjat under sista julveckan. Mådde verkligen skit och kunde inte sova. Sen micrade jag vetekudden och lade under täcket, det hjälpte på bra.
Idag är det flera här som är sämre, känns som folk åt alla håll och kanter är sjuka. Tål vi inte vintern?
Nu jobbar man bara morgondagen sen har man ledigt en dag, känns skönt.
I helgen får vi kusinbesök, vi ska gå på Östasiatiska och sen ska Gunilla firas på lördag när årets första födelsedag går av stapeln. Vinet kommer flöda och jag har en ny outfit, längtar verkligen efter mina tjejer!

Visste att det skulle komma

Akutbehovet av att göra om något hemma. På torsdag kanske... ska försöka titta med nya ögon först. Och så åker lilla julpyntet ut då.
Det är svårt med färger den här säsongen, man kan inte ha ljusa vårfärger och höstmurr känns fel. Jag tycker lila och även grått och svart är ok nu.
Har ni nåt snabbtips när man får den här känslan?

Black Swan

Black Swan Poster
Gud vilken överhypad film, neurotiskt kvinnoporträtt av pretto Natalie Portman. Hon är balettdansös som ska dansa Svansjön, men det är en roll som lämnar henne ganska ensam på toppen. Med en överbeskyddande och sjukt irriterande morsa och svartsjuka 40kiloskollegor kämpar hon för att orka med pressen som rollen innebär. Mila Kunis är med och hon är snygg och cool, det enda som gör den här filmen bra.

Billåt igår

Kent

Det kanske kommer en förändring


Älskling, sommaren kommer långsamt
Tänk om du kunde se
Lilla Sverige ändrar form
Husen & gatorna är tomma
Semestertid är landet i undantagstillstånd

En motorväg, skär genom centrum
Över torgen och betongen
I en plötslig hagelstorm
Man glömmer att nätterna är korta
och sömnen den bedrar mig
Med min hjärtesorg

Men älskling, i natt kom du tillbaka
och allting var förlåtet
I en sällsynt lycklig dröm
och just i ögonblicket när jag vaknar
Hänger skuggan av hoppet kvar i mina rum

Älskling, jag vet att du är vaken
Signalen når din del, av världen
men får inget svar
I värmen står luften dödligt stilla
Tänk om du kunde se
hur processen tappar fart

Älskling, i natt kom du tillbaka
och allting var förlåtet
I en återvunnen dröm
Och just i ögonblicket när jag vaknar
hänger skuggan av hoppet kvar på mitt rum

Älskling, jag har hittat in från mörkret
det finns hopp om en förändring
men det tar den tid det tar
En ny start, jag tänker nya tankar
men allt det där du föll för
finns fortfarande kvar
Allting har förändrats
men jag känner likadant

Älskling i natt kom du tillbaka
och allt fick sin förklaring
i en återvunnen dröm
Och just i ögonblicket när jag vaknar
ser jag skuggan av hoppet försvinna från mitt rum
Skuggan av hoppet försvinner från mitt rum …

Despicable me

Ibland behöver man en enkel, animerad barnfilm med många vuxenskämt. Då ska ni sen den här, rolig, enkel, moralisk men ändå inte kräksöt. Den handlar om skurkar som vill vara den bästa skurken, en pyramid har stulits, nu är planen att stjäla månen...!
Jättebra skrattfilm!

Tilbake til Riverton

Fick denna i julklapp, och den var riktigt bra. Vi möter Grace, en gammal kvinna på ålderdomshem som blir kontaktad av en regissör till en film som utspelar sig på Riverton. Godset där Grace en gång jobbade som betjänt. Minnen vaknar till liv och vi får följa med på en resa genom det aristokratiska England i 1900-talets början. Där alla ska veta sin plats och reglerna är många. Grace jobbar för en familj med två döttrar som hon inte kommer nära fastän de är jämnåriga och hon spenderar mycket tid med dem. En dag tar allting slut på Riverton och exakt vad som händer får vi veta i slutet av boken.

En dag från helvetet

Jag gick upp innan sju, bilen var gömd under metervis med snö, K var snäll och värmde upp bilen och sopade av den, vi bar tillsammans ut alla mina påsar, blir alltid så att jag har massa packning i påsar. Sen sa vi hej då, och det är ju liksom aldrig kul.
Iväg bar det, klockan var åtta och jag lyssnade på nyheterna och bra musik på p3, det var mlrkt och väldigt få bilar. Allt kändes bra. Så efter en timme skulle jag stanna i Meråker och hämta några grejer i Ks pappas hus som jag hade glömt. Men det skulle jag aldrig gjort, dit kom jag, men inte därifrån. Upp för fjällbacken var det helt enkelt omöjligt att ta sig, orkar inte ens gå in på snö- och isdetaljerna men efter flera timmar och hjälp från diverse grannar, plogbil, skottning, sandning, kom jag äntligen upp. Supertacksam till dem tänkte jag att jag äntligen kunde få bege mig hemåt, men nej. Då hade under vår kamp, en lampa börjat lysa som betydde typ nåt fel med motorn, så det var ner på macken, fylla på och kolla alla vätskor, sen efter många om och men körde jag mot Sverige. Eftersom jag inte litade på bilen tog jag den längre vägen via Östersund och Sundsvall så jag i alla fall skulle befinna mig längs några större orter där jag dessutom känner folk. Annars är typ Ytterhogdal typ  den största orten längs Inlandsvägen som vi brukar köra.

Första stopp OKQ8 Åre bland vidriga svenneturister som inte hade nån koll på bilarna, barnen, pjäxorna eller livet. Andra stopp Preem i Åre, eftersom jag inte fick nån mat på första stopp så prövar jag här på Ica. Sveriges mest hjärndöda kille står i korvkassan och kan bara göra en sak i taget och knappt det. Kön väcer och växer, han hajjar inte att det är läge att lägga på fler korvar, han meddelar kön att korvarna kommer ta knappa 20 minuter. Jag är förvånad över att ingen mejjar ner honom. Hade jag haft ett vapen hade jag först tagit idiotmorsan framför mig som vill berätta högt om hur hon resonerar kring chilidressing och ketchup, som duttar omkring små såsskvättar till sin vidriga treåring, som ska ringa mannen o fråga vad han vill ha på. Och korvkillen bara ler och tror han jobbar på nån snajdig restaurang och vill snitsa till mosbrickan lite genom att lägga korvarna på sned.
Om det inte vore för att klockan var ett och jag låg tre fyra timmar bak i min tidsplan och inte hade ätit sen halv åtta, så hade jag åkt. Men jag var tvungen att få i mig nånting och jag slukade korvhelvetet (som inte hette french hot dog utan korv i baguette?)
Sen åkte jag i alla fall, och det pendlade mellan 60-80 på vägar som är 80-100. En hel del olyckor längs vägarna och jag var lugn i mitt körande men var på sjukt dåligt humör. Vad är det för fel på familjefäder i v70s med takbox som måste trycka förbi så fort fet blir två fält och sedan orsaka kö när det blir ett fält. När det är så mycket trafik kommer man ingenstans snabbare ändå. Men riskera era barns liv och vi andra, ja varsågod om du sparar 17 minuter färdtid kan det kanske vara värt lite död.
Det tog 12 timmar upp pga snöstorm och olyckor, det var jobbigt men då var vi ju två så det var ändå ingen fara. Hem var jag själv och det tog 14 timmar.
Man e inte så sugen på att sitta i bilen nu om man säger så.

Årets första inlägg

Jag vill inte att årets första inlägg ska vara negativt och skapa oharmoni i bloggen, därför börjar vi så här.

RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!