Ett plan kom lastat för ett år sen!

Då när vår bröllopshelg startade! Vem kunde då tro att vi ett år senare skulle sitta och vänta på kärleksbebis?!
 

Ingen 10%-are

10 % av alla barn föds på beräknat datum, resten föds veckan innan eller veckan efter. Och enligt både vår läkare och barnmorskan är det en myt att förstagångsfödande går över tiden. Något som alla annars påpekat till mig att det alltid är. Men nu är det ju så.
Vi är otåliga och trötta på att vänta, jag har ont och kan inte göra nånting. Lång lördag.

Att stanna upp

Vi gick en långsam promenad för Kent skulle gå och förhandsrösta. Jag och Rocker satte oss att vänta på en sten vid älven i solen. Och så tänkte jag på hur lycklig jag kände mig. Trots väntan på bebis, längtan till Nibble och efter Dante, längtan till europeiska städer och tropiska stränder skulle jag just då inte velat vara någon annanstans i världen eller livet.
Sen kom Kent och vi åt på Skydsstationen, vår plats. Jag åt silltallrik och han majssoppa. Vi drack ekologisk ginger ale. Rocker vilade hakan under en stol. Folk gick kullerstenarna hem till fredagseftermiddag.
Och jag var precis där jag vill vara i livet.


Tänkvärt

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; -Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Dagen D!

Idag har vi beräknat förlossningsdatum. Vi tar en "promenad" i solen och ser om det sätter fart på något. Vad tror ni? Skicka goda vibbar är ni snälla! Bebishelg låter som en bra plan i mina öron. 
Bli inte stressade om jag inte svarar på telefonen och så, har stängt av ljudet när jag sover så jag ska få sova när chanserna finns. Kent och Rocker är hemma och tar hand om mig idag. Vi får göra nåt fint och mysigt av denna väntans dag. 
Orkar inte leta fram några bilder på nånting annat än det som upptar mina tankar nu.
Kram på er alla!

Till hööööööst! (operaröst)

Till hösten vill jag köpa ett par Minnetonkasaktiga skor, ett par praktiska (hatordet) promenadskor till skogen och några bra bh:ar. Tror resten får vänta till vårsäsongen.
 

Den första gång jag såg på dig, och kände hur du såg på mig

Se dessa bilder och känn gåshuden och tårarna. Eller är det bara jag? Jag minns i alla fall när jag såg Kent när jag kom in i kyrkan, han såg så glad ut och jag var så glad att det var honom jag skulle gå fram till. Kände mig inte så rörd över det faktiskt, mer glad och exalterad! 
 
 

Kärlek på skärmen

Grinade (hormontårar?) till The Office, avsnittet där Pam och Jim gifter sig. Man orkar inte. Jag är så svag för långa kärlekshistorier som fördats bumpy roads för att tillslut hitta rätt. My skrev att Pam och Jim var hennes favoritpar. Jag gillar också Rachel och Ross (Friends), Lorelai och Luke (Gilmore girls) och inga slår ju så klart Carrie och Mr Big! 
Vilka är era favoritpar? Reine och Mimmi? Jr och Sue Ellen? 
 
Första mötet, absofuckinglutely.

Ett dygn till Due date

Och vad vet man? Absolut ingenting. Läget är oförändrat, han är lugn, jag är lite piggare i kroppen, det trycker och molar i magen då och då, smärtar till rejält ibland, jag sover lite bättre, ansiktet är lite svullet. Många tecken, vilket inte förvånar eftersom det är så nära. Men hur nära? Timmar? Ett par dagar? Nästa vecka?

Ja ni....
Good morning

Igår var ganska ok eftersom vi hängde med bra kompisar och åt junkfood hela dagen, avslutade med Iron man 3 och jag är ju väldigt svag för Robert Downey Jr! Men dagen präglades också av väderångest för man är rädd att sommaren ska springa ifrån en och man känner att man måste fånga och utnyttja de fina dagarna nu. Inte minst präglades den av otålmodighet från både mig och Kent, till den grad att det vippar över till frustration och irritation.

Idag är en ny solig dag. Jag börjar med en ananas- och vattenmelonsmoothie och ser på förlossningsprogram. Sov inte så mycket inatt, drömde om min familj och antika hotell.

Säger det igen, känner mig redo och utvilad.


Det konstiga ansiktet

Känner mig svullen och inte helt som mig själv. Idag har vi varit hos doktorn, allt såg fint ut. Huvudet var verkligen fixerat sa hon och tröck ont.
Vädret är jättefint och vi har njutit det på uteplatsen, sen åt vi tidig middag ute med Lise, Hedvig och Tom, nu ska vi till Thomas och Maria och njuta sommarkvällen på deras balkong.Kvällsmat igår

Det här med kvällsmat är ju väldigt norskt, man äter middag tidigt eftersom man inte jobbar så länge på dagarna. Så på kvällen måste man fylla på med lite kvällsmat. Inte alltid vi gör det för vi lever ju inte efter några fasta tider. Men när man får kvällsmat som igår serverad, då blir man lycklig och drömmer sött!

Kent hade plockat kantareller!
Ananas och snicksnack

Hade besök av två kollegor idag, eller den ena slutade förut och den andra är sjukskriven och det är ju jag med. Men i alla fall! Vi satt ute i solen och åt kladdkaka, körsbär, vattenmelon och ananas. Så kanske bebisen kommer nu. Läste att man måste äta typ nio stycken för att vad det nu är i den som mjukar upp livmodern ska kunna ha eventuell effekt haha. 
Efter bebisprat och jobbprat sitter jag nu och väntar på Kent, han har plockat kantareller som vi ska njuta! Imorgon är det kontroll hos doktorn igen, inte så mycket att kontrollera nu tycker jag. Skulle hellre åka till sjukhuset haha. Drömde mardröm om Rocker inatt, sov för övrigt ganska som en stock. Två toapauser bara och med sliten kropp efter "aktiviteten" på dagen sov jag tio timmar. Skönt det! Tror ni stillheten i magen och den för övrigt piggare kroppen kan vara tecken på att något närmar sig? Eller vi vet ju att det närmar sig. Men ni vet. Analyseramera. 
 
Har nya solränder efter idag, såg jag nu. Och folk pratar om höst?! För mig är det fortfarande verkligen sommar, det är augusti och det är härligt! Bara för att man börjar jobba igen är ju inte sommaren över, det är inte så man kramar ur det sista av en sommar. Igår verkade hela facebook/instagram äta kräftor, det är sånt man gör för att fortsätta njuta av en sommar! Jag och Kent ska äta kräftor och goda ostar och en västerbottenpaj och iaf EN öl efter bebis har kommit!
 
 
Önskar er en fin start på veckan imorgon, love!

Gjenbruksdag

Idag på Trondheim Torg skulle det vara en gjenbruksdag, alltså handla om återvinning. Vi tog bussen ned eftersom halta lotta inte kan gå så "långt". Det var en förfärligt dålig konsert när vi kom. Vi gick genom marknadsstånd med godsaker, nästan alltid lite Bondens marknad när det händer nåt på torget. Vi åt kubbe, kålrotsbiffar i bröd med starka såser och vitkål. Så himla gott! Fretex hade marknadsstånd så vi kollade lite där men annars var det inte så mycket. Jag trodde det skulle finnas mer info om återvinning och dylikt. 
Det var dock full fart runt omkring, om tre veckor är det val här och alla partier stod vid små bodar och proklamerade sina tråkiga ord och reklamerade med sina ballonger och blommor.
Vi sneddade genom en bakgata för att komma undan och sen strosade vi med jämna pauser för att jag hade smärtattacker. En vila på mysiga Mormors stue passade bra innan hemfärd. När vi kom hem somnade vi, Kent hade inte sovit för han var på en sista laxrunda inatt/imorse, och jag var ju vraktrött bara efter att ha gjort nåt haha.
 
Nu har vi ätit fashionabel lördagsmiddag. Stort skämt men väldigt gott, grillkorv med italiensk sallad i lompe. Kent kokade lite nudlar också. Vi är helt enkelt segisar. Men redisar för eventuell händelse.
 
Skulle verkligen velat vara på nya arenan i Stockholm idag och sett Kent, Robyn och Lars inviga den. En sån fin svensk somrig line up, tror det blir en magisk augustikväll för många lyckliga. 
 
 
 

Gravid vecka 40

40. Vi är där nu. Sista veckan. Sluttampen. Inspurten. Overkligt att tänka på. En "vanlig" graviditet varar mellan 37 och 42 veckor. Inte nio månader. 
Bebisen kan komma när som helst. Och det får han gärna. Kent var på en sista laxtur idag. Vi är redo på alla sätt och vis. Det är viktigt för mig att äta mycket och sova mycket. Vilket jag gör. En förlossning jämförs med ett marathonlopp i hur ansträngande det är per timme. En förlossning kan ju också ta många många timmar! Plus att man inte sover unde hela den tiden/timmarna/dygnen. Många säger också att det är svårt att sova första dygnet efteråt. Jag känner mig i alla fall utvilad, jag äter som en varg hela tiden.
Hoppas han blir lite tidig och inte sen som jag trodde förut. Nu vet jag inte längre vad jag tror. Analyserar sönder varenda känsla och händelse i kroppen. Letar efter tecken hela tiden.
 
I torsdags var vi på föräldrakursen, ganska snabbt började jag må dåligt, det tröck som bara den i magen och det var hundra grader i salen. Kent hämtade vatten till mig och det hade helt svartnat för ögonen, var nära att svimma flera gånger, kräktes sen och vi gick ut i parken under pausen. Då mådde jag så himla dåligt. Kursen var på helsestasjonen (vårdcentralen) så vi fick vila i ett rum där och de kollade blodtryck och så och allt var bra då. När de hörde att det bara var en vecka kvar till bf sa det att då kunde det ju faktiskt vara nåt på gång. De erböjd en madrass så jag kunde ligga och vara med på kursen och vi fick komma och gå som vi ville. Men jag kände att jag hellre ville hem och vila om det nu var så att det hela var på gång. Magen jobbade och det gjorde inte döont men det var inte skönt. Det var som jag tänker mig värkar kommer med mellanrum. När vi kom hem sov jag flera timmar, sen fortsatte de där känslorna i magen hela kvällen. 
 
Sen hände ingenting mer. Och ingenting har hänt eller känts speciellt sen dess. Skittråkigt. Nu väntar man liksom bara. Och det kan man ju få göra några veckor. Kulijul.
 
Tar på mig mitt enda plagg nu och prövar att göra nåt. Kanske han överraskar oss då!

Plötsligt händer det!

Jag har varit skonad, jag har knappt varit svullen, jag har känt mig fin med kulan, jag har bara köpt några mammaplagg och i övrigt lyckats anpassa de kläder jag haft eller köpt nya men inte gravidkläder. Men idag. Med strålande sol och värme och vi planerar att gå på två marknader, inga kläder passar! För det första tycker jag mitt ansikte ser konstigt och annorlunda ur, har tyckt det den senaste veckan. Kent säger att jag är fin men jag känne inte igen min spegelbild! Blir värre med smink! Så stora solglasögon och läppstift får lösa det. Och så kan jag bara ha två par skor, men ballerina går jättebra idag så det är inga problem. Magen är dock gigantisk!!!! Allt som inte är långt är för kort i fram helt enkelt, och det är alldeles för varmt för leggings. Även om jag inte varit gravidsvettig skulle det varit för varmt med leggings. Jag har ett par långklänningar som skulle kunna passat men de är för tighta över brösten. Och den randiga långklänningen jag levt i hela sommaren ser knasig ut för den blir så kort i fram och kroppen får ingen form alls. 
Nu har jag på mig en svart långklänning, likadan som den gröna jag hade på bröllopet. Och jag skämtar inte när jag säger att det var i stort sett det enda som passade. Har ett plagg till, en klänning jag hade i torsdags, men den är smutsig. Nej jag ljög. Den är svettig och måste tvättas.
Tänker på folk som har det så här flera veckor i sin graviditet, och tycker synd om dem! Jag skulle säkert kunna ha mjukisar och nåt långt linne men det finns ju gränser för vad man visar sig i ute, speciellt när man redan känner sig rätt obekväm i utseendet. Plus att det då är hundra grader varmt. Ja det är liksom dags att få tömma den här magen nu.

Viva la Mexico!

Blev nachos igår igen, Kent e tålmodig med mitt tacosug. Skulle kunna äta det varje dag! Har anpassat smakerna nu efter mina halsbrännaattacker så det är inte mycket starkt men gott.

Det handlar inte om hur vi ser ut utan hur vi mår

Jag ser på Supersize vs Superskinny och skräms! Enligt dem vill 6 av 10 brittiska kvinnor ändra sitt utseende för de tycker de är för tjocka, 1 av 4 får ångest när de har ätit. De följer några tjejer med olika ätstörningar, vare sig de äter mycket eller lite har de gemensamt att de tänker på mat hela tiden, de har ingen energi till att göra någonting, de har extremt negativa självbilder. Något flera av dem nämner är att ätstörningen är deras längsta förhållande men att de hellre tar livet av sig än att låter det fortsätta vara den starkaste och främsta relationen i deras liv.
 
Fruktansvärt! Mat behöver vi alla, tänk att ha ångest över mat, att tänka på det hela tiden, tänka på vad man ska äta eller inte ska äta, hur man ska klara sig genom vissa situationer där man måste dölja hur mycket man äter eller inte äter. Unga fina friska människor som plågar sig själva och blir sjuka. Så hemskt. Samtidit också så svårt att ha förståelse och acceptans för, jag tänker på de som drabbas av andra sjukdomar, t ex cancer. Så går en missnöjd tjej och kräks efter varje måltid. Det känns mer självvalt och det är väldigt svårt att förstå att det är en psykisk sjukom och inte en som sitter i magen. Tycker jag alltså. 
 
Återigen tänker jag på samhället och dess ansvar, råkar det vara så att man har en skitfamilj ska det i alla fall finnas ett annat skyddsnät som kan plocka upp varningssignaler hos barn och ungdomar, vilka problem de än har. Skolan är ju så klart den främsta platsen för detta. Men alla offentliga personer tycker jag bär ett ansvar för vilka signaler de sänder ut. Det handlar inte om att vara smal eller tjock, men att våga visa sig som en "normal" människa, osminkad, i mataffären osv, och även visa att vägen till den där röda mattan-looken går via dagliga personal trainers, sminköser, behandlingar och designerkläder. 
Störst ansvar i samhället bär media som hänger ut och zoomar in kändisars kroppar med skrikande åsikter, tidningar och annonsörer som retuscherar kroppar till omänsklighet och visar upp orimliga ideal.
 
Mat. Vi köper, odlar, tillagar, samlas, vi har ett stort intresse idag för kokböcker, matlagningsprogram, kvalitet på varor, nyfikenhet på nya rätter. Och vi behöver mat för att både leva och överleva! Som blivande förälder hoppas jag på att ge vårt barn en neutral och positiv inställning till mat om ni förstår vad jag menar. Tänk på detta själva, speciellt ni som ska få eller har döttrar då de är extra utsatta.
 
 

Angie and the Golden god

20 augusti 1948 föddes min stora idol Robert Plant, han är alltså 65 år nu. Kan inte förstås! 
 
 
 
20 augusti 1973 släpptes en av mina absoluta favoritlåtar, Angie med Rolling Stones. Tänk att en låt kan vara lika bra 40 år senare!
 
Vissa saker och personer är bara tidlösa och klassiska. En påminnelse i dagens samhälle när allt rusar fram och är slit och släng.

Hemmakontor AmerikaUnderhåller mig med dessa kollegor om dagarna, lagom avancerat att engagera sig i och asgarva åt.

När midjan återvänderKolla vilka fina klänningar från midnatt.no
Och hela Miss Li-kollektionen på Indiska är ju fantastisk.Lite tricky att köpa nåt nu. Så jag väntar och hoppas amning och vagnpromenader ser till att midjan kommer tillbaka.
Tror jag kommer gå shoppingbananas till våren och sommaren, allt jag inte kunde köpa till den här sommaren ska tas igen.

Nu till hösten blir det väl nån spännande grej som nya bh:ar och skor.

Min valpremiär!

Klockan 12 vaknade vi av att kanonerna på festningen avlossades, detta till ära av Mette Marit som hade 40-årsdag. Okej. Då vet ni det. 
 
Vi gick upp och jag åt tunnbrödsmacka med prästost. Men ja så gott med svennefrulle! Efter det åkte vi till kajen på Trolla och kastade efter makrill. Ganska på en gång när vi kom dit dök två små valar upp över ytan! Jag dog! De var uppe några gånger och de var kanske 50 meter ut från där vi stod. Nise heter valen, eller liten tandval. De blir runt 1,5 meter och är ganska lika delfinen. 
 
Bild från Google
 
 
Kent tappade en makrill på väg upp, och annat än det såg vi inte till av fisk på våra krokar. Plötsligt slog vädret om, typiskt för Tröndelag, och det började blåsa som bara den, ett par regndroppar föll och kajen invaderades av kineser som skulle fiska. Då åkte vi vidare. Vi hälsade på Oddiz i hans nya hus, det ligger ute på landet med havsutsikt och det var fantastiskt fint! Allt nyrenoverat och fräscht, köket var stort, svart och blankt. Ett riktigt manskök, påminde liksom om ett lyxigt garage på nåt sätt. Och master bedroom, herregud, en vägg av glasbetong, full takhöjd med en ateljé ovanför som mezzanin. Så ovanför sängen var det takbjälkar och sen helt öppet. Så himla luftigt och häftigt!
 
Efter några timmar tänkte vi att det var dags för våra picnicplaner att genomföras. I jakt på en ny fiskeplats åkte vi vägar vi inte åkt förut, men hittade inte nåt optimalt för både fiske, matlagning och där en gravido inte behövde gå långt från parkerad bil. Till slut fann vi i alla fall en ok plats, vi packade upp maten och skulle tända gasbrännaren, klockan var över åtta och vi döhungriga. Men nej, krasch i idyllen, nåt har blivit pajjigt med brännaren och den funkar helt enkelt inte längre. Vi som skulle koka korv och äta med italiensk kladdsallad i tunna potatisbröd kallade lompe. Nej det var bara att packa ihop igen. Jag åt ett havrekeks och fick nästan måillaattack av hunger. Långt från stan men nära en annan okänd plats åkte vi in på dessa okända vägar och fann en inte så charmig vägkrog som skulle stänga om tio minuter. Vi slog till i alla fall. Och fick in så himla god mat!!! Väldigt positivt överraskade! Jag åt bakpotatis med massa god fyllning och sallad samt vitlöksbröd till det. Kent åt typ norska pannbiffar med ärtstuvning och allt var verkligen jättegott!
 
Med energi i magarna vände vi tillbaka och stannade på en annan plats vi sett och där totg vi några kast, men klockan var nästan tio och ljuset försvann och utan fisk hoppade vi in i bilen och styrde hemåt. En mysig dag avslutas nu i sängen med lite bloggovich.
 
Idag har babyboy varit ganska lugn i magen, kanske han samlar krafter? Därför ska jag i alla fall sova strax, får frukostbesök klockan nio imorgon också.
 
God natt!

Ett paket från andra sidan jorden

Nu fick vi paket från Kents kusin Eli och hennes man Ashley i Australien. Fint kort med fina ord och jag blev gråtig. Det kan inte fortsätta så här varje gång vi ska få en present, måste härda mig!

Hur som helst var paketets innehåll sjukt coolt och mitt i prick!


Vi fick ett jättegulligt set med kläder av Kents gudmor med man också här i veckan, de ligger i tvätten nu, och det har liksom blivit så mycket roligare att tvätta kläder sen innehållet i tvättkorgen blev så mycket gulligare! De kläderna var storlek 50 så de kommer användas inom kort, bara han kommer ut snart!

Lång dag med mycket fint och gott

Vi väcktes i arla morgon av en ringande mobil, då gick vi upp och åkte efter frukost till Bakken. Dit kom Tomas, Maria och barnen. Vi lekte och gosade med hästarna, Maria flätade manen på fölet. Killarna åkte och fiskade och vi hängde kvar, sen kom Vidar förbi och klippte gräset, snäll svärfar det!

När barnen blev spattiga åkte vi på loppis där det fanns antika möbler som fick det att blöda i mig och även i min plånbok. Vi köpte varsin våffla med hemgjord hallonsylt (ej antik) och gick runt bland massa fina blommor på deras gård.

Sen mötte vi upp boysen vid älven, dessvärre utan laxfångst, och åkte till Sverige och Storlien för en fantastisk middag på Flamman. Det är så bra där! Jag fick stilla mitt chevrebehov!

Vidare till Coop för lite svenskt lösgodis, prästost, filmjölk och norrländskt tunnbröd.

Sen åkte vi tjejer hem till Maria och mös och fiskarna tog några kast till.


Söndagslista

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

Sex and the city, Mad Men eller Dr Quinn typ.

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Sångerska, arkeolog, författare

3. Vilken är din favoritdoft?

Rockers tass, jasminblommor, mitt armveck i solen. Snart min egen bebis mjuka nacke.

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

I en skog där barn leker så jag kunder få vara ett fort, ett skepp, ett berg, en drake osv.
 
5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?
 
Lägger mig i sängen med utsikt på Bakken med Kent och Rocker och lyssnar på Zeppelin och äter en tårta.
 
6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?
 
Inte mycket haha, skulle vara praktiskt att vara lite mindre känslig kanske. 
 
7. Vilket är ditt favoritverktyg?
 
Verktyg? Jobbar inte helt så.
 
8. Vad gör du om tio år?
 
Bor i drömhuset med Kent, Rocker (rekordhunden) och vår glada son. Har besök vid poolen av kusin Dante med familj samt mina föräldrar. Niklas gör monstergrill. Pernilla och jag snackar goja. Kent är dj och barnen plaskar i vattnet.
 
9. Vilken är din bästa danslåt?
 
Kanske Dancing on my own med Robyn
 
10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Alla mina egna kläder!

11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?

Taxi och hämta upp Kent, sen till lyxrestaurang och fira med hummer och bubbel, ta in på lyxhotell i lyxig svit, ringa familjen, dricka mer bubbel, och gå loss på spa-behandlingar. Hoppa på ett plan, mellanlanda på Arlanda och plocka upp alla de bästa och fortsätta vidare till ett mansion i några spanska berg. Bubbel all way through.

12. Vad tycker du om ordet hen?

Höna på engelska, onödigt till något annat.

13. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?

Bönsallad (alla dör tråkighetsdöden men när de äter den tycker de det är jättegott!)

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?

Det r synd och jättekonstigt att vi äter kött sju dagar i veckan som huvudsak till våra måltider. Fantasibristen, ignoransen, okunskapen och nästan rädslan är förvånande och skrämmande. Äckligast är saker som t ex smörgåsskinka, vilket jag alltid hatat, ihoppressade köttrester med salt typ. När jag skriver vi menar jag de flesta. För så är det.

15. Är du beroende av något?

Läsa, musik, lugn och ro, goda grejer och mobilen.

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Nostalgiska? Typ Aboslute dance 7 eller nåt sånt. 

17. Vad gör dig riktigt förbannad?
 
Jag är inte så arg av mig, men har nära till road rage när folk kör som långsamma pensionärer.

18. Har du något riktigt bra husmorstips?

Ättika istället för sköljmedel, för naturen, huden, allergier, tvättmaskinen, tygerna osv.

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?
 
Hatar reklam. Måste muta eller byta kanal när det blir reklam.
 
20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?
 
Ja, envis, uppmärksamhetssökande, lillgammal, domderarn kallades jag när jag var liten. Stämmer än idag.17 augusti

Det var så mycket på agendan idag. Men inte mycket blev genomfört. Man tar liksom var dag som den kommer nu. Vi sov jättelänge, slappade en bra stund innan vi gick på myslunchen. Sen cyklade Kent på fotbollsmatch. Vi ställde in jobbfest för mig, rockabillyfest för oss båda och nu gick Kent och Rocker ut för att lyssna på Motorpsychokonserten medan jag ligger i soffan med öppen balkongdörr och hör nästan lika bra!

Tidigare idag hörde jag hela konserten med Monster magnet, liggandes på min egen solstol. Lyx!
Gravid vecka 39

39. Overkligt. Jag kan inte sälla mig till dem som är riktigt less, men han kan gärna få komma när han vill nu. Han är ju helt färdigväxt och redo. Nu tjockar han bara på sig ju längre han stannar på hotellet.
Min kropp är tung och ond. Jag har massa mjölk och flytningar och svettningar, som om kroppen läcker från alla möjliga hål/håll.

Naveln har inte ploppat men den ser bra lustig ut! Händerna och fötterna har lätt för att svullna nu, inatt var jag tvungen att isduscha innan sovning för benen brann. Runt naglarna blir jag helt rosa när det blir som värst.

Och så har jag börjat få karpaltunnel syndrom i armarna, det pirrar och domnar och de känns svaga och skakiga, men det är bara milt ännu och jag hoppas det inte blir värre och att det försvinner efter förlossningen.

Ibland får jag separationsångest när jag tänker på att jag ska förlora den fina och glädjande accessoar kulan har blivit. Både att klappa på och att stolt visa upp. Samt, inte minst, att förundras över! Man tröttnar liksom aldrig på att se sin kropp i profil!
Men det man får ju något nytt att ägna sig åt så det fyller säkerligen det eventuella tomrummet.

Hade förresten ett blåmärke på magen förut som jag har fått inifrån. Förundrade säger jag ju!Dog en liten mysighetsdöd

Vi promenerade (läs: jag vaggade, kämpade, masade mig fram) den korta biten till Kristiansten festning. Med utsikt över hela staden tronar den på sin kulle i Festningsparken.

Tanken var fika men byttes snabbt ut när vi läste den lockande menyn. Jag tog ett kort på årets godaste lilla måltid men nåt blev fel. Istället får jag prova beskriva ett hembakt focacciabröd med tomat och rödlök, serrano och gratinerat med en lokal blåmögelost. Till det frisk sallad, salt färskpotatis och aioli.

Serrano och blåmögelost tänker ni? Och nio månader gravid? Jo men upphettat så!

Kent drack en finöl, jag njöt av allt till den grad att jag ville gråta lyckliga hormontårar. Sensommar, strålande sol, vackra omgivningar, härlig utsikt, god mat, mysig uteservering. I sällskap av en norrman och en fransos.


Goda grannar

Ligger och jäser på min skuggade solstol och så dyker grannen ut med hembakt jättefin jordgubbstårta!
Sånt gör en så glad! Nästan så hormontårarna vill flöda.

Surgrannen vi krigar med gick förbi tio minuter innan och besvarade inte mitt hej. Man kan välja vilken sorts person man vill vara helt enkelt....Kolla den sugna fransosen!

Torsdagslista från MysanB

Vilket är ditt bästa sommarprat?
 
Nä vet ni, jag har jättesvårt för sommarprat och poddar, inte alls min grej. Så jag har inget svar.
 
Vilken är den bästa kombinationen av två saker?
 
Salami/brie Whisky/is Fransk/bulldog Hård/rock Lös/godis
 
Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?
 
Hade precis blivit sjukskriven på heltid i en månad, hade massa sammandragningar i magen och ont i ryggen. Så jag försökte vila men hade svårt med det de första dagarna och gjorde istället massa grejer hemma innan jag fann samvetet och ron att vila och tänka på mig själv och lillbebis.
 
När var du avundsjuk på någon senast?
 
På Lollo när hon åkte till Prag förra veckan med sin mamma och syrra. Det vill jag med!
 
Har du något onödigt du gör?
 
Försöker planera saker enligt nåt schema bara jag känner till, sen när folk (Kent) och händelser inte följer denna imaginära plan blir jag irriterad. 
 
Kan du visa en bild på nåt jättebra?
 
Vad är det sämsta med denna vecka?
 
Ja det måste varit natten till idag då.
 
Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
 
Om tillståndet inte förändras ska jag imorgon slipa lite på lekhagen och gå till färgaffären på gatan ovanför oss och hitta en fin orange att måla den i. På lördag är Kent ledig och vi är bjudna på rockabillyfest på kvällen, på söndag ska vi träffa Thomas och Maria.
 
När hade du hjärtklappning senast?
 
Var väl när vi gick in i kyrkan förra lördagen!
 
Vad ska du göra i höst?
 
Mysa och lära känna vår nya familjemedlem, amma, promenera i höstlöv med vagn och Rocker, få besök!
 
Har du några planer inför slutet av sommaren?
 
Ja det var ju det där med att klämma ut en liten bebismelon...
 
Vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
 
Flyttat till Norge.
 
Vad borde du göra men orkar bara inte?
 
 
Faktiskt inte direkt nånting för jag har lov att bara vara just nu!
 
Vad har du i ditt kylskåp?
 
 
Ganska mycket bra och gott för vi handade häromdagen, förutom basic (tacosås, thaisås, pesto, sylt, kaviar, ägg, smör typ) finns öl, tjock lokal blåbärsmjölk, havregrädde, römme, apelsinjuice, leverpastej, vaniljsås, ost, snöfrisk, snus (blä),  massa grönisar; vårlök, kål, paprika i flera färger, broccoli, blomkål, squash, gurka. 
 
Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
 
 
Kommer säkert handla om nånting graviditet- eller babyrelaterat, det är liksom där mitt sinne är just nu.

Kroppsskägg

När man står i duschen och drar ett slött rakblad halvengagerat under armarna och allt ser slätt och fint ut. När du en timme senare sätter upp en tofs, sträcker ut dig på en solstol eller vinkar till en fågel och ser i snabba ögonvrån att det är en sporadisk liten äng som fortfarande huserar i armhålan. Du undrar hur det är möjligt att missa så mycket på en så liten yta.

Raka benen gjorde jag i lördags. Tror det var sista gången själv hemma i denna dusch. Kent hann ringa tre gånger innan blåvalen 1, kommit sig upp på knä 2, pausat lite 3, vidare upp på fötter 4, kämpat mot och med stenhårda sammandragningar 5, vinglat ut ur duschen till mobilen på byrån.
Resultat: alltid är det en längsgående remsa fjun kvar nånstans mellan knä och fot. Med en son i magen och därmed extra hög testosteronhalt i min kropp (som om denna lastbilschaffis inte hade nog manlighet från förr) är fjunen lika lena som raggborst.


Åh herregud

Hade ont överallt igårkväll, vi gick en 200-meterspromenad på en kvart. Låg och läste på spikmattan och höll på att somna, men kunde aldrig somna helt. Kent kom och la sig med mig och masserade mig. Men det gjorde ont i nedre och övre delen av magen, i ryggen, bröstkorgen, benen, mellan benen, huvudet samt armarna. Lillbebis sparkade och levde runt, halsbrännan sved, blåsan tröck.

Somnade till slut i tidig morgon. Kent tog med Rocker till jobbet och ska bara jobba kortdag, jättesnällt. Men så började nån granne med snickarprojekt 5000decibel här på morgonen. Jag fick därför ge upp sängen och istället stänga alla fönster och dra ned persiennerna i vardagsrummet och retirera hit till en grotta med utestängd solskensdag.

Det var den klagan.

Pastöriserad pesto

Det är så gott med pestoost! Smaken av frisk basilika i en god ost är ett riktigt vinnarkoncept. Jag har frossat två kvällar nu. Pröva!
Mördaren ljuger inte ensam

En riktigt retro cluedohistoria som utspelar sig under en solig midsommarhelg på en isolerad ö i skärgården.

Jag gillade denna film och allt fint i den samt samlingen av bra skådespelare!
Boat färdigt

Vaggan har Kents morfar gjort år 2000, hans mormor, och vi(!) tycker det känns jättekul att den ska användas igen.

Lekhagen står ihopfälld bakom gungstolen i väntan på att jag skulle ha den som projekt att slipa och måla, men det regnar ju hela tiden!Så köpte vi en ny bänk till hallen, för att få bort lite skor i lådorna och ha en annan sittplats än fönstret. Vagnen har nu en given parkering där bilbarnstolen nu står.


För vagnen står i vardagsrummet, helt nybäddad och ska få lite luft i däcken.Från 50 till 60


Man tyckte tidigare säsonger av Mad Men var 50-talsfina med vippiga kjolar, rött läppstift och välkammat hår. Nu är det slutet av 60-talet och kjolarna är minimala, håren vildare och jag återigen överväldigad av känslan över att vara född i fel tid.
Whiskyn och cigaretterna består dock som viktig biroll i serien och jag vill klä upp mig och gå till en bar.


Med badboll i regnrusk

Ute öser det ner, som en dusch. Ska tydligen bli nåt rekord av nederbörd under morgondagen. Passar egentligen helt ok eftersom jag ändå knappt kan gå utanför dörren. Har två par skor som passar, men Kent har ju flera par haha.
Han är på en sista runda laxfiske, jag halvligger i soffan i en av ingen av de positioner som känns någorlunda ok. Trycket nedåt i magen är enormt!

Reste mig för en stund sen och stekte pannkakor, orkade två. Alltså ganska trångt i magen idag. Igår däremot åt jag som en brottare. Kollar på Mad Men och trots magtryck och asonda fogar har jag det mysigt med Rocker och min jultomtemage.

Högervriden bula!

Packa pappas kappsäck

I vår väska har jag packat ned massa små bodysar, overkligt små alltså, som troligen ändå kommer vara för stora! Där ligger även tre par byxor, en mössa och två par strumpor. Allt i ministorlek.
Vi har sovit med två babyfiltar i sängen, dessa två ska vi ha med till förlossningen, de ska nu lukta lite tryggt av mamma, pappa och fransk bulldog. 
 
Jag har packat ned lite nya stora mjuka trosor, inte Bridget Jones men inte snobbenstring heller. En amningsbh, två amningslinnen, en slapp tubklänning, en kofta, en morgonrock, ett par thaibyxor, ett par tunna slappa mjukisar och en lös kjol. Kanske låter galet mycket men jag tänker att jag inte vet hur många dagar man ska stanna och vad man kommer känna för att ha på sig, samt att man kanske inte vill ligga som ett fläckigt nedspillt vrak heller. 
 
Tofflor har vi köpt på Ikea och packat ned, något typ alla rekommenderade, jag har med strumpor också. Mandelolja för att smörja mig, mobilladdare, block och penna, leg, pengar, gravidjournalen, en platt kudde (hatar fluffiga kuddar som är vanligt på hotell och sjukhus) köpte en ny kudde på Ikea för 9 kronor. Tandborste, linsgrejer, egna hygienartiklar (2in1 frätande sjukhusschampoo - nej tack). 
 
Kent får packa ned nåt eget ombyte, och även badbyxor, tänker att om jag vill sitta i duschen, vilket jag tror, kan det vara smidigt för honom att ha badbyxor och stå med mig. 
 
Det skulle va gott att packa ned brieost, lösgodis och liknande men det är för tidigt, jag kommer inte kunna ha det i huset. Väskan kommer vara som en tickande bomb för mig då! En morgon när jag vaknar kanske mitt undermedvetna drivit mig i sömnen till att äta en brietårta med sura nappar på. 
 
MItt förlossningsbrev ligger överst i väskan.
 
Tror ni att jag glömt nåt? När man ser såna där förlossningsprogram på tv kommer de med rullväskor och Ikeakassar...! Vi bor ju bara minuter från sjukhuset så i efterhand kan ju alltid 

Gravid vecka 38

Kanske jag inte hinner skriva om vecka 39? Vem vet i dessa dagar av tryckande och jobbande mage? Eller kanske jag fortfarande kan skriva i vekca 41?
 
92% av alla barn som föds i Sverige kommer mellan vecka 38-42. Det finns inga konkreta svar på varför barnet kommer när det kommer, det anses vara genetiskt i bebisen om när den är redo att födas.
Förlossningsväskan är packad här hemma, vi har nästan boat klart, har tänkt och hoppas få ordna det sista idag och imorrn. Vilket innebär hämta vaggan samt köra bort lite grejer vi inte har plats för när vi ska ha plats för en halvmeter liten kropp.
 
Jag känner mig hungrig/illamående/proppmätt om vart annat. Spydde tom häromdagen efter jag ätit två mackor och lade mig på sidan. Det ska vara bra att ladda upp med mycket mat och energi nu, och ärligt hörrni, de här sista veckorna är det väl bara att lyssna på kroppen och förgylla soffaliggandet med det den vill ha. Hörde jag chokladpizza någon? Nej då, men det ska vara bra att ladda upp med kolhydrater och fett, så pizza och pasta funkar utmärkt. Inatt hade jag dock halsbrännan from hell, kan bero på gårdagens chilisås och coca cola. Morgonenn nu fick inledas med fil och müsli.
 
I måndags fixerade bebisen sig, det hände typ i Uppsala. När man har tio timmar framför sig på halvöde vägar vill man inte börja känna en molande och tryckande smärta samt förändring i magen. Det gjorde jag. Och satt helt tyst till Kent frågade om allt var ok. Vi stannade och gick på toa, jag tänkte att nu går vattnet, eller slemproppen eller så kommer huvudet ut! Jag drog mig till minnes att Gävle väl har ett stort sjukhus. Jag var redo att ringa pappa och be dem styra norrut. Det gjorde ont! En försmak av vad som komma skall antar jag. Inte hjälpte det att man bara hade en position att variera i bilsätet. Inte hjälpte den lätta mentala stress när vi svänger av in i Jämtland och vet att nu är det så långt både hit och dit. Vi stannade för en snabb lunch, annars körde Kent bara på, jag sa tamighemsåfortsommöjligt! Mellan sammanbitna tänder. Halvstressad chaufför.
 
Men det gick ju bra! Därefter har jag haft det annorlunda i magen, kanske är det vad som kallas förvärkar? Kanske bara ett annat sorts bök än vanligt. Men hur som helst är det inte så skönt.
 
Foglossningen har däremot lugnat sig en aning, dock inte idag efter att jag var så "aktiv" igår på fest. Men överlag, det kan bero på att det är nära nu, det kan också vara pga bebisen inte trycker likadant längre.
 

Egoboost!

Innan vi gick ut igår hade jag ingenting att ha på mig, ni vet känslan. Lägg till badboll på magen, värmeslag och platta skor. Blev i alla fall nöjd till slut och lade ut en bild på detta, fick tillbaka så mycket kärlek! Det kan verkligen behövas ibland!
 

Purple Pain 10 år!

Igår firade Kents studio tioårsjubileum på mysiga Familien, det var med vänner, vip-rum och rumptårta och presenter. Trots den ringa ansträngning det är att sitta i en chesterfield orkade jag inte längre än till halv tolv. Sjukt detta. Men det var i alla fall kul att komma ut! Vi är bjudna på fest även kommande lördag, får se om det går! 
 
Idag känner man straffet, huvudvärk och fogsmärta, lite som en form av baksmälla.
 

LördagspåminnelseDet är faktiskt du som styr vissa saker i ditt liv. Bara du. Jag låter inte negativitet, paranoia och rädsla ta stor plats i mitt liv.

Gör du?

Uppåner

Innan det blir ordning bryter kaoset ut. Halva lägenheten har vänts ut och in och upp och ner innan sakerna hittar tillbaka till sina platser eller finner nya sådana. På söndag kör vi bort lite överflöd, efter det bör vi kunna städa och känna ro och redo. Jag blir nämligen helt stressad av att bebis kan anlända när som helst egentligen och hemmet är ännu inte i ordning för det. Det stör min förberedelsevila en aning måste jag erkänna.

Så fortsätt böka i magen lille pöjk och låt oss bli färdiga i sista sekunden som vanligt! Då blir det mysigare för oss alla när du anländer till utsidan!
Fredagskväll med impulser

Först åt vi stekt makrill som Kent fångade igår, eller rättare sagt, vi pillade lite i dem. Så åkte vi och impulsköpte en bänk till hallen, och undrar nu om den kommer få plats? Så köpte vi med oss en pizza hem till det makrillsstinkande köket.

Nu ska vi snaaaaart ge oss på hallen. Snart alltså.

Suuuuuugen!

Baguette med salami och brie, kan fan inte tänka mig nåt godare! Skulle också kunna trycka en tårta eller en burk Ben and Jerrys.

Ikväll blir det öring som Kents pappa fångat förra veckan, det ska bli gott det med!
Plötsligt var det onsdag!

Idag började vi tidigt med rutinbesök hos doktorn och nu har lilleboy fixerat sig, det kan jag själv känna och det hände mest troligen i måndags. Allt såg fint ut och vi fick ny tid 26 augusti, om han inte redan kommit då vill säga!
Kent åkte och jobbade och jag och Rocker lade oss i sängen och läste men somnade snabbt. Sov till klockan tre! Sen fixade och plockde vi här hemma. det hade liksom typ exploderat av saker och packning och sånt. Vi möblerade om i sovrummet i måndags så jag fortsatte att ordna där inne. 
Igår fick vi jättefina kläder av Ingvild och ett kort som fick mig att börja grina. Den ena bodyn hade en Rockerliknande skapelse på bröstet, mycket fint och ekologiskt!
 
Kent och Rocker åkte på en fisketur nu, efter att ha gjort nudlar med grönisar till middag. Det mörknar fort ute nu! Inte kul tycker jag. Men men 
 
Magen är galen! Det trycker och härjar och känns en massa hela tiden, det är nästan omöjligt att sitta och skriva på datorn lätt framåtlutad. Såg på Ernst idag, allt är ju så fint och fantastiskt i det programmet, vilket ställe, vilka grejer, så himla härligt och sagolikt! Nu ska jag fortsätta med Mad men, ingen idé att anstränga sig mer än så.
 
 

Please bleed

Vi lyssnar på Ben Harper hela tiden nu. Soundtracket till denna sommar skulle jag säga. Upptäck honom!

Sjömän och exotiska smaker

Mamma, pappa, jag och Kent åkte tidigt in till stan och parkerade utanför ett pridepyntatSjöhistoriska museet för att se utställningen Tro, hopp och kärlek om gamla sjömanstatueringar. Den var rolig med fina inspirerande och fascinerande bilder! 
Sen fortsatte vi till Biskopsudden och fikade medan världen verkade vakna till liv i semestertiderna. Vi spankulerade på bryggorna bland drömbåtar för 4 miljoner. Det kan man ju också använda pengarna till.
Kent skulle handla på East street så vi parkerade precis utanför där och fann en japansk lunchrestaurang som imponerade och gladde oss med annorlunda lunchmat. Runt hörnet från Ölandsgatan gick vi på ett riktigt fynd på Östgötagatan, Extreme food,  där blandades chili, bbq, jerk och ätbara insekter på de färgglada hyllorna. Som att kliva in i en mexikansk raritetsbutik, väldigt kul! Vi köpte med oss lite heta såser och jag rekommenderar verkligen ett besök där. 
Mysig dag med familjen i ett somrigt Stockholm!
 

Gravid vecka 37

Barnet har växt färdigt på längden men lägger fortfarande på sig vikt. I organen lagras näring inför den påfrestning förlossningen är för den lille. Lungorna är det som utvecklas sist och just nu tränas de genom att andas in och trycka ut fostervatten. Jag sover dåligt i osköna positioner, kissar ofta på natten, det är mycket tryck nedåt. Fortfarande är det full aktivitet på honom fast jag läst att det kan bli lite lugnare pga platsbrist, men det verkar inte han ha läst.Annars är vi väl rätt så redo som man nu kan bli. Bb-väskan är packad, vagnen väntar i hallen, kläderna är i lådorna, bilstolen monterad. Men han får gärna dröja en liten stund till i grottan.

Världens finaste systerson ♥

Leker och busar mest hela dagarna på sina mjuka men stora fötter och nyfikna klåfingrar. Ler glatt med sina små tänder och skrattar högt med sin fina stämma! Moster älskar dig så mycket!


Hemkomna

Kom hem till Trondheim igårkväll, då var vi trötta. Tur att Kent hade ledigt idag. Vi har möblerat om i sovrummet och rensat massa grejer. Trots att bebisar är små tar de plats har vi förstått. Tvättmaskinen har gått hela dagen med nygamla småkläder från loppisar och från Dante. Samt våra kläder så klart. Vill ha bb-väskan helt redo nu känner jag. Och ordning hemma så man kan slappna av ordentligt.

Veckan i Stockholm var så bra! Den gick i solvärme och kärleksvärmens tecken. Fint väder, mycket Dantegos och familjetid och avslutningsvis ett underbart bröllop!

Nu är det vänteveckor som stundar för oss...!
Idag smäller det!

Dax för bröllop mellan dessa två underbaringar!
 
 

Då beger vi oss till Mariefred!

I tjejbilen är det jag, Lollo och helgens huvudperson, bruden Gunilla!
 
Imorgon är det dags för bröllop!
 
 

RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!