Promme

Promenerade 9981 steg. Skön promenad men träningsvärk och kyligt väder gjorde det hela lite mindre nice. Lyssnade på ljudbok, Rocker flåsade på. Nu när vi kom in blev det sol. Jahaja.
För två veckor sen, på min födelsedag faktiskt, tog jag det här fotot. Nu är det så himla mycket grönare, våren är i full blom, häggen doftar fantastiskt och jag är så glad över att jag fick två vårar. Det fick jag för att jag var i Stockholm och sen kom hit. Och hann med båda två. Det ska jag komma ihåg nästa år, perfekt restid. 

Norsk konfirmation

Ja så var det det där med norsk konfirmation då. Som inte alls är som vår svenska. Här är det väldigt vanligt, och det är en väldigt stor grej, man kan jämföra den med vår student, för någon sådan har de inte riktig här. Eller jo, fast inte på samma sätt. Så vi säger så.
Kvällen innan var vi och spanade in ladans loft som gjorts i ordning för att kunna ha festligheter i. Ladan ligger bredvid huset som konfirmantens mamma bor i. Nu hoppas vi på fler snygga fester där. För vilket ställe det blev, så snyggt! Vi gjorde bordsplaceringen, plockade fram det sista, folk sprang hit och dit med mat, dammsugare, strykjärn och servetter.
Jag gjorde en daim- och romkaka på morgonen och dekorerade den med blad från trädgården
Och så klädde jag mig i fina födelsedagspresenter
I kyrkan gjorde konfirmanterna ingen teater eller högläsning eller så som vi gjorde. Men tiden gick ganska fort ändå. Här är Ingar framme och får sin bön av prästen. Samma präst som ska viga oss. En snacksalig sådan.
Vädret var strälande
Och inne på ladan var det fantastiskt fint
Storebror och lillebror, eller hur var det nu igen?
Förrätten var något av det godaste jag äit i hela mitt liv. Gravad, ja vad var det nu igen då, tjäder eller orrhane, med en supergod sås till. Kents pappa hade fixat den smarriga maten. Huvudrätten var älgstek och älgkarbonader (biffar) med potatis, grönsaker och en supergod sås!
Ingar önskade sig chokladmousse till dessert, så det fick vi.
Det här är något av det galnaste jag varit med om, hur många kuvert som helst med pengar. Vissa visste han inte ens vilka de var, så som kollegor och vänner till föräldrarna, för så är konfirmation här; man skickar en eller två hundringar till de man käner som konfirmerar sig. Femtonåringen fick så mycket pengar, det tog tre sidor att skriva ned, och han satt med gott över en vanlig månadslön. Och då menar jag gott över! Helt galet. Av oss fick han flugspö med massa massa tillbehör.
Dax för norrmännen och deras tårtkalas, om ni tycker det här är mycket, då ska ni gå på ett norskt bröllop. Inte ett svorskt, för jag har bett om att folk inte ska ta med tårtor på vårt.
Gott är det i alla fall, och man vill ju smaka lite på flera. Man blev ganska proppmätt.
Festen lider mot sitt slut, med gemensamma krafter tömde vi ladan för disk och skräp. Alla var nöjda med dagen som varit, och jag skulle gärna konfirmera mig igen, i Norge :)

Dante bloggar!

Här kan ni läsa mer om världens coolaste bebis vardag.

Vi möblerade om lite på Bakken


När Dante kom till jorden

Pernilla ringde mig på torsdag morgon och hade värkar, det hade gått ett par dagar sedan planerat födseldatum så jag var beredd. Jag hade redan packat väskan och det vara bara att sätta sig bilen med Rocker och åka ned. Jag kom fram vid sju på kvällen, och vi tyckte att vi hade tur som hann ses och att förlossningen inte kommit igång än. Jag kom in i deras lägenhet som var så ombonad och mysig, som om de bara väntade på Dante och att de skulle få bo där som familj, och det var ju just det de gjorde. Utanför regnade det men inne lyste tända ljus överallt och det luktade gott. Det var renstädat och Dantes lilla rum hade en bäddad säng med gglor på täcket. Pernilla hade värkar med täta mellanrum, men ganska ojämna sådana, ibland bara tre minuter emellan, men ibland upp till tio minuter. Detta visste vi eftersom Niklas hade antecknat tiden på varenda värk hela dagen.
Vi mös lite och sen blev klockan sen och vi tänkte att vi skulle pröva och sova. Men det gick ju såklart inte. Pernilla ringde till bb och de sa att hon kunde komma in för en undersökning, så jag skjutsade dem till Danderyd. När jag åkte tillbaka hem till dem var jag väldigt spänd, men jag trodde helt ärlgit inte att det var dags ännu. Efter en dryg timme ringde de och frågade om jag kunde hämta dem igen, självklart hade jag inte klarat av att somna så jag åkte och hämtade dem. Pernilla var jättetrött, hon hade varit vaken ett dygn och nu fick hon med sig citodon så hon skulle få sova lite om värkarna mildrades. Vi åkte förbi McDonalds där i natten och sen somnade jag när vi kom tillbaka till dem.
På fredagmorgon ville hon inte sitta inne längre, vädret var härligt och vi ringde mamma och pappa för att berätta att värkarna var igång och att jag kommit ner, de blev båda väldigt överraskade och spända!
Vi åkte och lämnade Rocker hos pappa och sen åkte vi tll Täby Centrum för Pernilla ville köpa en mascara, ja det låter kanske konstigt, men sån e hon. Klart man inte vill sitta inne en hel dag till. Vi gick runt i sakta mak, hon stannade upp och hade värkar då och då och sen åt hon en stor Ben and Jerrys efter en manisk attack, det hjälpte nog en del.
Efter det körde vi en solig sightseeing i Danderyd och Djursholm, vi spanade lyxvillor, båtar och fantiserade om en alternativ framtid.
I Djursholm centrum tog vi en smarrig lunch på en uteservering. Vi njöt och det kändes nästan som semester utomlands. Men Pernilla hade ondare och ondare. Niklas ville att hon skulle ringa in till BB, men hon ska ju alltid vara benhård. Jag tyckte vi hade ett så underbart dygn tillsammans där, med vetskapen om att snart är han här!
När vi kom tillbaka hem till dem var Pernilla trött och sliten. Så kände hon att det var dags att åka in igen, hon ringde in och vi åkte till mamma och pappa för att lämna min bil. Sen körde jag till Danderyd igen, och hon hade riktigt ont och var trött. Efter ganska många timmar ringde hon igen och frågade om jag kunde hämta dem, hon var inte mer öppen ännu. Men oj va trött och sliten hon var; inne på sitt andra dygn av vakenhet och smärta.
Dagen efter såsade jag i Nibble med mamma och pappa, vi var spända oc precis när jag skulle ta första tuggan av lunchen, då fick jag samtal om att nu var det dags, och det på allvar. Jag hämtade en trött lillasyster, hon var så fin och glamorös i långklänning och piffig som bara hon kan vara. Och den här gången fick de stanna kvar på Danderyd.
Timmarna därpå var lång och många, vi satt hemma och hoppade till varje gång mobilen ringde, flera gånger var det Niklas som var så snäll och ringde och meddelade hur allt fortskred. Men vilken väntan! Extra mycket för oss, de själva hade inte alls haft samma tidsuppfattning.
Sista gången ringde han strax innan halv elva, då hade hon precis fått epidural,och sen dröjde det, och dröjde, och dröjde. Till slut var vi tvungna att lägga oss. Sova var ju omöjigt, och när mobilen började lysa och det stod Pernillas namn på displayen, då visste jag! Hon sa hej med en så glad röst och i bakgrunden hörde jag små ljud från världens gulligaste lilla pojke, Lyckan var obeskrivlig! Jag sprang ut  i köket och ropade att han hade kommit, mamma kom ut och vi pratade bara en halvminut eller så med Pernilla. Sen väckte vi pappa som hade blivit morfar och inte vaknat av vårt ståhej! Så dröjde det tio minuter innan det kom ett mms med en mininiklas! Så fantastiskt att älska en liten person som knappt hunnit finnas till och innan man ens träffat honom!
På måndagen fick vi komma till BB-hotellet och hälsa på, där i cafeterian satt världens lyckligaste familj om tre och såg pigga och glada ut. Dante var liten och skrynklig emd torra fötter. Och han var det sätaste som burit en mössa på denna jord!
De blivande föräldrarna dagen innan födseln

Iron sky

Konceptet är både kul och spännand, 1945 flydde en grupp nazister till månen. Där har de sedan dess huserat i hemlighet, de har ingen uppfattning om hur denna moderna världen ser ut, de pratar tyskaa och engelska och Hitler har blivit ersatt ev en ny führer. De parar sig efter vetneskapliga dna-tester fö att föra vidare den ariska rasen på bästa vis.
I Washington sitter en stressad kvnnilig president, med en än mer stressad kampanjledare för att bli omvalda. De har sänt en raket till månen, där landstiger två astronauter och den ena blir tagen till fånga av nazisterna. Ganska snabbt återvänder de till jorden, och då förväntar man ju sig liksom en brutal korck, chock från deras håll, förvåning och ja, nån reaktion. Men där tappar filmen helt, de kvinliga politikerna är dåligt spelade och väldigt överdivna. Det intressanta i filmen är ju att nazisterna levt i en bubbla på månen utan att veta något om jorden.
Det som är kul med filmen är att den är gjord av finne, tyskarna är riktiga tyskar och den känns inte Hollywood. Mer än 10% av filmens budget kommer från fans, idén har funnits länge men bleb lite taffligt genomförd tycker jag.

Mysattack

Jag var tvungen att mysa till det lite när jag kom hem förut, det var grt och kallt ute, jag kände mig frussen och hade ont i huvudet. Så jag kokade en stor kopp chai och tände några ljus. Genast blev allt bättre. Oj, nu började det spöregna, verkligen SPÖ! Kent är på väg från bussen, hoppas han inte blir så blö, hoppas han är nära hemma.

Cykelkorg

Mamma httade sin fina gamla cykelkorg så jag kunde få den, det är perfekt att ha och frakta grejer i!

Metro 2034

Andea delen i det som ryktas bli en trilogi om Moskvas underjordiska nya samhälle i tunnelbanorna. Människan har blivit nedtvingad där efter ett kärnvapenkrig på jordens yta. I första boken följde vi Artiom, en ung pojke med ett viktigt uppdrag. I den här boken är han bara en bifigur, vilket känns trist. Istället är det hans tunnelbanementor Hunter som står i fokus tillsammans med den unga flickan Sasja och drömmaren Homeros. Hunter är tillbaka från ingen vet vad, något har hänt i tunnelbanan och stationer har stängts av, ingen utanför dem vet vad som sker. Tunnelbanan känns bekant att återkomma till i boken, man måste ha läst 2033 innan man läsaer denna. Jag gillar Hunter, redan från första början, en komplex krigare med dunkel historia.
Jag tyckte första boken tog mig mer med storm, den här var efterlängtad av mig och jag ville liksom suga på karamellen för jag visste att den skulle bli så god! Och det var den verkligen!

An eight ball isn't love

Morgonen började med att jag mötte Moa och Niila och gick en tvåtimmars det är kyligt här! Trist! Men solen skiner i alla fall. Sen åt jag frukost med Kent och Frank som var här på besök, de var ju nämligen hos skräddaren igår och ordnade bröllopskläder. Spännande tycker jag, nyfikenheten härjar inombords.
Så cyklade jag till gymmet och sen drog jag cykeln med fullhandlad cykelkorg hem igen. Nu jäser baguettedeg och ikväll ska vi grilla ribs och majskolv och äta coleslaw till det. Inte nästa vecka, men veckan efter det kommer min klänning....! Den veckan kommer jag verkligen springa till brevlådan!
Nu har jag skickat ett par arbetsansökningar och tvätta min tumme som blev röd av nektarin.

Puss på er!


Fixade ett skoställ

För när sommarskorna togs fram blev dte fullt på övriga platser. Kent fattar ingenting. Men så ställde jag en sockerlåda i en annan låda och vände på steken. Och det blev ju superbra tycker jag själv!

Snö och sol

Det sjuka när man är i Meråker är att det alltid ligger snö på toppen av Fonnfjellet. Året om. I söndags var det 25 grader i skuggan, i solen stekhett, och då satt vi med denna utsikt. Lite konstig känsla. Men ändå sönt att vet att man var på rätt plats så att säga.

Hemgjort björkschampo

Lägg två nävar björklöv i cirka en liter kallt vatten, låt stå en halvtimme. Skaka sedan burken kraftigt, och häll av. Förslagsvis ner i en shaker eller tom petflaska. Sen schamponerar du håret med vätskan, skaka om flaskan så skummar det rejält, björklöv innehåller nämligen saponider, ett ämne som gör att det skummar. Det ämnet finns till exempel i tvättnöterna som blivit så populära.
Det är viktigt att du masserar hårbotten ordentligt, och sen sköljer du igenom med björkschampot en sista gång, det behöver inte sköljas ur sen.
Doften är fantastisk, som en blandning mellan äpple, melon och blommor. Friskt och gott, håret blir mjukt och blankt och schampot främjar hårväxt.
Det går bra att tvätta hela kroppen med detta.

I lördags fick jag hänga med Hugo

Han var så gosig i min famn. Och snäll, och trött! Så är det väldigt bra at han har fått ett namn tycker jag, och ett fint sådant!

Meet Eddie

Strakbent framtill, lite rund om magen, väldigt valpig och oerhört söt!
Petter och Andreas skånska gårdshund!

Vi stannade en dag extra

Och gick upp tidigt idag för att åka hem så Kent kunde jobba. Pingst är fortfarande helgdag här så det är rätt dött på stan idag.
Konfirmation i Norge var något annat hörrni! ni ska få veta, jag ska bara lägga över bilder.

Meline ett år!

Igår hade minimelonen sin forsta födelsedag! Och den tillbringade honi Grekland, vissa sätter standarden högt! Där verkar hon i alla fall trivas, i poolen, med syrran, och så kan hon äta melon! Om hon vill. Sötare ettåring finns inte på denna jord! De gulliga fötterna som har börjat stappla framåt, luggen som hänger och slängar, de små och få tänderna, det busiga humöret och mammas ögon. Grattis Meline, hoppas du har varit nöjd med ditt första levnadsår, det har jag varit i mitt första år som din gudmor!

När man går lite på Bakklandet

U gotta love this town

Kalasering på landet

Idag åker vi till Meråker, imorgon konfirmeras Kents lillebror, det är väldigt stort här, ungefär som studeten är i Sverige. Så det ska bli kul! Jag ska ha min nya prickiga klänning och Kent har köpt nya kläder. Självklart har iv med oss massa presenter och imorrn ska jag baka en kaka och ta med!
På söndag är det barnkalas hos Alexander, så det blir en festlig helg!

Önskar er alla en fin helg!

Mys!


Picnic hemma

Igår satt vi på en bastmatta på tomten och hade picnic, åt den godaste sommarmaten och bara slappade. När solen försvann bakom träden drack vi rödvin och tände ljus, vi fick besök och gräsmattehänget blev ett faktum som kommer fortsätta hela sommaren!
Sen kom vi inte i säng förrän vid två nån gång, det var inte det minsta mörkt ute kan jag meddela, och vi sov med två fönster öppna för det var så varmt.
Idag däremot är det svalare, men ändå skönt. Jag ska nu cykla iväg på en grej, återkommer!

Rabarberkräm!

Jag plcokade rabarber på Bakken i helgen, och idag kokade jag kräm, kokade upp 4 dl vatten med i dl socker och lite kardemumma, en vaniljstång hade varit extra gott att ha i, men det hade jag ingen hemma. Så på med alla rabarber, lite i omgång så de täcktes av vattnet. Kokade 7-8 minuter och hade i lite maizena. Gött!

Färga utväxt

Idags ska jag träna, färga håret, fixa lite hemma och ändå hinna njuta av solsken, aja jag hinner! hHr ju redan satt igång med en del, önskar er en fin dag, ta till vara på sommarkvällarna som redan börjat och som är så ljusa och härliga!
Det finns inget som är fulare än mörkt hår med utväxt, man tycker det blir utväxt så fort men ändå tycker man itne att håret växer nåt, hmm, mystiskt det där.

Festningsparken

Igår låg jag och Lise två timmar i parken, jag smorde mig med 15 men hade tydlig vit hudbikini när jag duschade på kvällen. Så starkt tar solen! Glöm inte det. Sen hämtade vi Hedvig, åkte på en lunch samt en rekognoseringsrunda för våra karlar önskade sig shorts och då ligger ju Moods of Norway mittemot Indiska... :) Så mycket snyggt! Jag köpte inget.
På kvällen kom Moa och Niila hit och vi invigde nya grillen! Och satt ute, himla skönt! maten blev jättegod och hundarna lekte så snällt med några avbrott för lite bråk.
Ramona klänning grönDanuta klänning multiMenorca sandal grönAgadir sandal turkos

It's a wrap

Såg precis det sista avsnittet. Ever. Trist! Men jag som inte sett serien från början kan ju alltid börja om haha. Ett bra sistaavsnitt, sorgligt, lyckligt, sentimentalt men också ett bra slut helt enkelt!
Synd att jag inte fick se det med mina egna desperata hemamfruar :)

Garderobspyssel

Plckade fram allsommarkläder idag, och plockade undan en del vinterkläder. Så härligt när man plockar fram saker och har glömt en del , som att shoppa i hemmet! Och alla tunna tyger och härliga färger, I love! Men vi har allt för lite garderobsplats, allt för lite.

Kölörs

Färgglad och varm promme igår. Jag och Rocker gick hem till Lise. Det var redan fär varmt för Rocker, stackarn. Ska se om Niila kan lära honom att bada ikväll!

Räkfrossa tonite!


Chokladmandelkaka

Den här sega kakan var så god! Rekommenderas verkligen.
225 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl råsocker eller farinsocker
4 ägg
200 g sötmandel
175 g mörk choklad

Rör smör och 1½ dl socker, samt råsockret luftigt. Rör ner äggulorna. Mal mandeln och blanda ner den samt den rivna eller hackade chokladen. Vispa äggvitorna separat till ett skum, och blanda i resten av sockret. Rör ihop allt och häll i form med avtagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 miuter, 150 grader.

Ni måste bara pröva den, mandelsmaken, de stora bitarna choklad, segheten, mums!

Önskelista - bröllop!

Nu finns hela vår önskelista på vår bröllopsblogg, här hittar ni den. Det var svårt att komma på saker, men alla efterfrågade en ösnkelista så nu har vi lyckats rada upp en del tingestar vi önskar oss. Bland annat det ni ser på bilderna här. Men vi önskar oss också pengar till bröllopsresan.
Hur som haver, den största presenten är er närvaro, och det är verkligen ingenting vi bara säger, vi hade inte ens tänkt på önskelista förrän folk började fråga.
Stor kram!

Sommarskorna fram, och barbent!


Tvättat fönster

Köpte lite attiraljer, jag har aldrig tvättat fönster förut,men det gick bra! Höll inte på och öppnade dem och sånt, utan tog bara inne och ute. Men vilken skillnad, det var verkligen katastrof innan.

Vårhelg!

I helgen var vi på Bakken och pysslade och slappade, i söndags hade vi kakkalas eftersom jag har fyllt år! Vi kom upp på fredagen och hade med oss Norberto, en gästartist som varit här och jobbat, han är från Buenos Aires. Han blev förälskad i det gamla huset, sakerna och naturen. Det händer ju de flesta som kommer upp hit. Norberto är vegetarian så vi gjorde grönsakspaket i ugnen med massa gott, en klyfta lime, en klick smör och fetaost. Med oss hade vi oxå nybakta baguetter som jag gjort på dagen. En riktigt härlig fredagsmiddag!
På lördagen åkte de och jobabde medan jag och Rocker var kvar, vädrret var ingen höjdare så jag var inne och bakade till kalaset, och bara tog det lugnt, jag har varit förkyld så jag snöt up fyra rullar på ett par dagar. Men nu mår jag bra!
Med hästarna i närheten har man alltid sällskap
Fölet ville typ klättra in i köket
Rocker älskar att springa och leka på gården och sen slappa i husses knä
Vårblommor!
Vi grillade två kvällar
Kent oljade båten, jag solade lite och tittade på
Tur att jag hade fått en solkräm dagen innan!
Kungen i utemöblerna
Gröt i solsken
Frukost på söndagen med Kents mamam, mormor och onkel
Fikabuffé uppdukad för de tjugo gästerna som kom sen, ska dela med mig av receptet på världens godaste kaka
Lite kvällsro. Vet ni, det blir liksom inte mörkt här nu. Så coolt och härligt!
Jag hittade lite gamla tidningar
Äppelträdet var grått när vi kom på fredagen, men igår hade det börjat knoppa!

Bord/piedestal

När Kents mamma flyttade nu fick vi massa saker, grill, cykel, gräsklippare, massa grejer upp till Bakken; kökssaker, tv-bänk, tv, ja helt enkelt massa!
Blanda annat den här lilla möblen, jag gillar den! Jag gillar småmöbler man kan flytta runt och ha olika fina saker på. Så det så.

Lax- och räksallad

Mmmmm, så här god sallad gjorde mamma en dag. Perfekt sommarmat!

Nationaldagsbrunch

Man kan inte äta havregrynsgröt på 17 maj sade Kent, så vi gick ut och åt. Laxmacka och räkmacka, varm choklad, ekologisk ingefäröl. Och inifrån restaurangen tittade vi på tåget utanför, och alla var blöta. Utom vi tre för vi satt inne och mös! Rocker var finklädd dagen till ära. Och jag var imponerad över firandet på gatorna.

Liten bebis

På min födelsedag fick jag en väldigt bra present! Kents syster Lone födde en liten son, som ännu inte har något namn så jag kan inte presentera honom helt ännu. Vi hälsade på på BB den 17 maj och jag kunde inte hålla och gosa med lillisen för jag var förkyld, men det fanns gott om andra varma famnar för honom att ligga i.
Systersöner kan vara de bästa sönerna som finns!

Youghurtbaguetter

Blanda 50 g jäst med 4 dl ljummet vatten. Häll i 6 dl naturell youghurt, nån tesked salt och en tesked socker, samt eventuella brödkryddor. Blanda i 2 liter mjöl, dinkel, ja valfritt mjöl helt enkelt.
Låt maskinen knåda och knåda, ju mer knåd, desto trådigare och segare  baguetter. Cirka tio minuter är perfetto!
Låt jäsa två timmar. Baka ut till 8 snurrade baguetter, strö över frön, grovsalt, eller pensla med ägg eller så. Jäs 30 minuter och baka sen i 225 grader, 20 minuter. Enkelt, klassiskt, och alltid rätt!

Instagram

Mitt nya beroende, sjukt kul beroende!
Ni som inte har instagram i telen, klicka helt enkelt på nedan länk och följ mina bilduppdateringar.
Retrobohem!

Snor och baguetter

Idag åker vi till Bakken, imorrn ska Kent jobba och då ska jag pyssla lite där uppe. Plantera en rosenbuske och gå ett varv i skogen. Och så ska det bakas för en liten kakbjudning på söndag, eftersom jag fyllt år.
Igår regnade det hela 17 maj, tråkigt men tydligen typiskt, idag har det regnat men nu skiner solen och i helgen väntar ok väder. Nästa vecka ska det bli 23 grader! Herregud så härligt om det blir så!
Jag har precis bakat youghurtbaguetter, de ska med pp. Och ikväll ska det grillas. Jag ska läsa ut en braig bok och börja på nån ny. Ja ni hör ju, life is wonderful, förutom regnet. Och den här jäkla förkylningen med flödande snor och trasig näsa!!!
Aja, ja ä int bitter, ha en lovely weekend!
PS. Hittade ett recept idag som jag fått av Sofie, på Kesoknullar, receptet avslutas med ett "phuuuu!"
Jag skrattade.

17 maj utanför vårt fönster

Vi stod i hallen och såg tåget från skolan passera med orkestermusik och hurranden. Det regnar just nu så vi väntar ett tag med att gå ut. Vi ska sen kolla på tåget nere i stan och vi ska ut och äta frukost.
I eftermiddag åker vi för att besöka det nya tillskottet i Storengenfamiljen och sen blir det ut och äta nationaldagsmiddag med Kents mamma, onkel, lillasyster och mormor.
Om bara solen dyker upp blir det en än mer härlig dag!
Önskar er alla en fin 17 maj eller kristi himmelsfärd!

Även tystnaden har ett slut

Återigen en bok som verkligen fångade mig. Ordet fångade är nästan ironiskt använt här, för boken handlar om den Colombiansk-franske politikern Ingrid Betancourt som blev tillfångatagen i Colombia när hon var senator. I ver sex år var hon en fånge i Sydamerikas tuffa djungelklimat, boendes i loika ruckel och burar tillsammans med andra politiska och militärfångar behöll hon på ett imponerande vis sin kämparglöd, sina goda manér och sitt intresse för livet, folket och världen.
Hon berättar rakt och lättläst i boken om de brutala omständigheterna, bristen på hygien, hungern, sjukdomarna, människors girighet och grymhet samt de flyktförsök hon flera gånger påbörjade,
Boken är väldigt tjock men den rörande berättelsen får en att vilja vända blad så fort det bara går. Jag vet inte om jag vill eller inte vill föreställa mig latrinhögarna med tillhörande insektsfarmar, eller den obarmhärtiga värmen och det fuktiga klimatet, de livsfarliga djungeldjuren, de kalla människor som på djuriskt vis vaktar fångarna.
Man blir starkt imponerad av hur Ingrid lyckas hålla sig sinnesfrisk när saknaden av familjen, den dagliga skräcken och plågorna samt det fysiska förfallet är så påtagligt. Fruktansvärt bra berätttelse, sen är det lite si och så med språket och det hade varit intressant med ett par bilder.
Läs boken gott folk!

Snorbomb och Stockholmsbomb och liten bebis!

Jag ska göra ett inlägg med bildbomb från mina härliga veckor i Estocolmo, och självklart ska ni få se massa bilde rpå lille Dante, the love of my life. Men först måste jag kurera min snorighet och förkylning. Den kom som en dålig present igår när jag vaknade. Allt firande som var planerat till igår och idag ligger på en hylla högt upp någonstans. Men imorrn ska jag vara med om mitt första 17 majfirande så det är bara att pigga på sig.
Och så ska jag meddela er om den bästa presenten jag fick igår, jag blev nämligen tante igår morse när Kents syster Lone födde en liten son! Det var inte illa det! Imorgon ska vi träffa honom och det ska bli så kul!

Vissa grattismail värmer extra fint!

Wishing you a very Happy Birthday!

Hopefully you have a great day and make sure you blast out a few of your favourite Rolling Stones tracks to celebrate!Okej då, jag får väl göra som de säger, är inte direkt svårbedd på den biten. Bra fansite i alla fall som uppmärksammar fansens födelsedagar!

28 vårar!

Idag är det min 28:e födelsedag, jag vaknade täppt och trött, men det går bra ändå, solen skiner, jag är tillbaka i Trondheim och telefonen plingar hela tiden av härliga människor i mitt liv som vill gratulera. Det är svårt att bli gladare än detta!
Tack alla sköna personer som minns den femtonde maj, kram!

Patti Boyd gör en glad!


Fångande stilleben av Edwaert Collier

Ni kan beskåda några av dessa nästan fotografiska stilleben på Göteborgs konstmuseum, som jag gjorde i somras. Fantastisk konstsamling de visar upp. Våning efter våning, men mer om det en annan dag.

En fin fredagssång!


Return to Trondheim

Sent imorgon kommer Kent hit. Sen åker vi hem tillsammans på söndag. Vi har inte träffats på två veckor så det ska bli så kul! Och så ska han få träffa Dante, vilken lyx va!
Men först ska jag hinna med massa mer kompishäng, tjejmiddag, barnlek och familjemys. Man passar på att fylla upp dagarna.

Fika med Alicia på Nuthouse


Så sant så sant


I Stockholm

Jag körde ju ner direkt när Pernilla ringde och berättade att hon hade värkar, jag kommer vara här några dagar till. Tror jag åker på måndag. Då får jag träffa underbara lilla Dante lite mer, och så har jag en del bestyr att stå i.
Bloggen har semester samtidigt som jag, så uppdaterar vi när jag är tillbaka i Norge.

RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!