On hold

Nu ær det så mycket hørrni. Ikvæll åker vi hemifrån med bilen full av brøllop!!!
Uppdateringarna får ligga på is så længe. Næsta gång jag skriver ær jag væl gift :)
 

Made up


Plocka bär

Vi hade nån form av harvest på Bakken i lørdags. Plockade massa bær och en del kantareller!

Mums i skogen!!!


Fredagkvæll

Frank kom hit och øverraskade Kent, de ær nu ute och æter middag med sina pappor. Jag ær hemmavakt med Rocker och tratten. Vi kollar på senaste Piratesfilmen, men den var inte så mycket att ha tycker jag.
Imorgon blir det Meråkertur før fler førberedelser infør brøllopet, spænnande! Bara en vecka kvar!
Åt nya chips med smak av tre olimka sorters løk, de hette Smaksløk, hihi. Goda! Jag gillar løk.
Idag har jag hållt på med så många finurliga små hemlisar, det ær kul! Tur att jag har Rocker att anførtro mig åt, crazy dog lady!
Hær ær en fin bild på Dante och Kenrt nær de dansar runt!

Min möhippa!

Jag visste ju ungefär när den skulle genomföras eftersom jag hade blivit ombedd att komma ner, men jag var nervös flera dagar, och för att inte tala om nätterna! Då hörde jag bilar och viskningar hela tiden tyckte jag. 
Så blev det lördagmorgon, jag vaknade och satt med mamma i solen tills Pernilla kom, hon sa att det var dags för mig att göra mig i ordning och sen försvann hon. Efter en stund sa mamma att det var dags för oss att bege oss. Mitt hjärta hamrade och svetten rann! Vad skulle ske?! Bar inte strippaerobics eller sjunga in en singel så skulle jag vara nöjd, det hade jag flera gånger påtalat, och egentligen skulle jag vraq nöjd bara över att få vara med alla, nu har man ju inte den möjligheten så ofta längre.
Mamma vilseledde mig lite men sen förstod jag att det var mot Rosersbergs slott vi styrde kosan. Hon släppte av mig, fotograferade mig och instruerade mig om att gå till parken. 
När jag kom ut med utsikt mot den stora gräsmattan höll jag på att svimma av glädje, spänning och förväntan, med tårar i ögonen och bultande hjärta såg jag en grupp människor med barn och bollar?! Sen såg jag den rätta gruppen människor sitta och vinka längst ned i hörnet. Vandringen över gräsmattan var milslång, sen kom de rusande emot mig, brölandes med Foppamasker framför ansiktena, skratten tjöt och kramarna kramades hårt! 
Jag fick byta om till en söt liten dräkt som har sin bakgrund i en fyllehistoria, den här var dock pimpad för att passa mig och den var väldigt tjusig! Runt halsen fick jag ett fint halsband och ett shotsglas. Och snabbt en shot i det så klart!
Skumpa hälldes upp och vi slog oss ned på filtarna, det var dags för picnic! God sallad, tzatziki och bröd förtärdes under mycket skratt och prat, solen stekte och livet lekte. Vad visste jag om vad som väntade... Efter en stund gick jag in i skogen för att kissa, när jag kom tillbaka stod en naken karl vid våra filtar, det var dags för kroki!
Vi målade enligt hans instruktioner och det fnissades en del åt vår avsaknad på konstnärskunskaper. 
Bilderna blev inte så vackra men vi var nöjda ändå! 
Ett smyckeskrin åkte fram och i det låg massa små lappar med roliga frågor, de handlade om Kent och mig och jag fick under hela dagen svara på saker som vad jag föll för hos honom och vice versa, vad han stör sig på hos mig och vice versa, och de hade ställt samma frågor till Kent så svaren jämfördes. Ibland lika, ibland överraskande!
Finkompisarna hade bakat och vi åt gott och champagnen slank lätt ned.
Plötsligt var det dags att packa ihop, var avförden skulle gå visste jag inte nu heller och det tog ett tag innan jag började lista ut det. Vi svängde in till Teresas föräldrar, bytte om till bikini och alla hoppade i poolen, musik sattes på och drinkar blandades i utebaren. Vi hängde i pooltrappan och blev serverade. I poolen blev det även vattengymnastik, konstsim och annat vi trodde oss kunna hantera med två liter champagne i blodet. Efteråt var jag väldigt dragen och skulle precis börja dricka vatten när en okänd person dök upp. Jag kunde inte läsa henne, vad skulle hon göra här? Hon behövde ett bord för sina attiraljer sa hon, och så åkte en armé av penslar och pryttlar upp, för nu skulle jag bli sminkad! Härligt, lyxigt och något som alla kvinnor älskar! Jag låg i stolen, lite snurrig i huvudet men också uppmärksam på vad hon berättade, det blev ju inspiration för bröllopet! Mina brudtärnor följde också med i stegen och jag drack många glas vatten. Färdig och i en perfekt version av mitt vackraste jag var det fototime och sedan middagsdags!
Kött grillades, såser och sallader åkte fram, fråor besvarades, bra musik spelades. Allt hade damerna tänkt på, från playlist till de fina papperstallrikarna vi åt picnic på tidigare.
Nu hinkade vi vin som aldrig förr, eller jo, vi är ju rätt bra på det...
Jag fick trä ett armband med fina pärlor och för varje pärla nämna en kärleksanledning till Kent. Dessa antecknades då jag idag minns typ två, men armbandet blev långt och fint! Alla berättade också sitt första minne av Kent, det var väldigt fint!
Musiken ändrades, jag förbjöds att gå in på toa och fick istället sätta mig vid bordets ände. Ut kom en glamourös burleskdansös, hon dansade och svängde på höfter och rumpa, drog av sig handskar, lekte med hatten och avlsutade med tazzles på tuttarna! Efter dans nummer två fick vi pröva tazzeltekniken som inte var bara och bara. Vi studsade mest omkring med brösten åt ett håll och tofsarna bångstyriga, men kul hade vi i alla fall!
Efter detta åkte min bästa kompis fram som det så fint presenterades, en flaska whisky och sen var det kört. Fylla, nattbad, nakenspring, sexprat, iputtad i poolen, vara jobbig och ringa alla på fyllan, tom whisky, och kräkas lite. Men vad gör det?! 
Fick skjuts hem och hade en legendarisk baksmälla på söndagen som höll mig gisslan i sängen.
Tack alla inblandade för en fantastisk dag och natt! Allt var perfekt från start till slut, från head till toe, från papperstallrik till sminkös!
Jag har de bästa kompisarna på jorden, älskar er!!!
Vem har så fina vänner som jag! Vad har jag gjort för att förtjäna er? Ni är bäst!!!!
 
 
 
 

Lite mer film- och lästips

Olle Lönnaeus -  Mike Larssons rymliga hjärta
Mons Kallentoft - Pesetas
Mirror Mirror
Hunger games
Like Dandelion dust
 
Har inte ron och koncentrationen att läsa eller lyssna på ljudbok just nu, men det och stelheten i nacken släpper väl efter 1 september skulle jag tro.

Rocker och hans øga

Under någon av våra skogspromenader førra veckan har Rocker skadat ena øgat på en kvist eller liknande, vi trodde det var en øgoninflammation men igår blev det bara værre och værre och stackarn har varit himla hængig. Imorse åkte vi till veterinæren, hon spærrade upp hans øga och jag såg tydligt hur illa dæran det var. Hornhinnan ær inte skadad men inre øgonlocket. Han opererades idag och allt kommer bli bra om ett par veckor, fram tills dess har han en obehaglig plastknapp ovanfør øgat och vi ska smørja och ge honom antibiotika och smærtstillande. 
Det ær hjærtskærande nær ens husdjur inte mår bra, men skønt att han fick bra omvårdnad idag. Det blir några omhændertagande dagar nu framøver.

Dante fick sitt namn

I lørdags var det namngivningskalas før Dante och 80 personer var bjudna till Nibble før att æta grillat och fika bakat.
Førberedelserna var långa på fredagen och nær gæsterna børjade droppa in på lørdagen var maten iordninggjord, segel uppspænda, partytælt framstællt och massa bord och stolar utplacerade. 
Slækt och vænner kom och firade Dante på hans førsta kalas, han hængde mest omkring och var cool i en liten keps, men han verkade ypperligt nøjd med dagen. 
Presenterna var många och fina, vilket omtyckt litet barn han redan ær, med så många generøsa personer i sin omgivning, vældigt rørande att se!
Moster, onkel Kent och kusinen Rocker gav en blå uppblåsbar ko man kan hoppa på, en galge med uggla samt en ljuslykta i form av en uggla. Dante och hans førældrar verkade vældigt glada!
Solen sken och hela dagen, kvællen och natten blev party och fantastisk med massa næra och kæra! Huvudpersonen sjælv høll sig nykter och somnade ganska tidigt, men innan det hade han så klart charmat alla!
 
 
 
 
 

Vackert i annan vacker tappning

 

Gullhäng idag hela dagen


I Sverige

Skönt att vara här! Hann redan igår med att hänga med Dante hela dagen, matade honom, han sov i min famn, han var världens snällaste bebis som vanligt! Vi fikade med Sofie, Jennie och Alicia på Nuthouse, mysigt och gott som vanligt.
Efter middagen med mamma och pappa plockades det gula kantareller! Ska plocka mer ikväll, härligt! 
Idag blir det häng med Carro!
Photo: Bästislycka!
 

Åker till Stockholm!

Tar med mig den här lilla klumpen och åker ner till estocolmo!

Thåström

I lördags var vi på ett snurrigt tapasätande och en fantastiskt häftig konsert med Thåström i gott sällskap. Konserten var maffig, intensiv och imponerande.

 


James Dean på mitt ben!!!

Tack Izzy! Så nöjd!

Är på Lowlife

Ska få mig en ny tatuering av Izzy! Blir bra det!

Ny kjol från Myrorna


Låt inte ögat lura dig

Väldigt gott och snabbt lagat, tonfisk med massa örter, lök och paprika, honungsmojade tomater.
 
 
 
 
 

Jag har odlat en ros!

Vet inte hur det gick till, men plötsligt var det blommor på den. Plantan hade växt till sig sen sist och har massa knoppar! 
 

Så många filmer och böcker, så lite tid att skriva om dem

Boktips är i alla fall Ann Rosmans Själakistan och Porto Francos väktare, bra sommardeckare som det kallas. Bengt Ohlssons Gregorius, inte lika lätt, men så otroligt välskriven och bra!
Tyvärr blev besvikelsen stor på Begravningsplatsen i Prag, jag lade faktiskt ned den, något som inte händer ofta.
Tummen upp för Ice age 4, det är fortfarande asroligt, och samma sak gäller Abraham Lincoln, inte så rolig dock, men väldigt grym och underhållande film, jag gillar verkligen 3d, man blir lite bortskämd!

Anana!


Skulle plocka hjortron

Först stod fåren i vägen
Bären var inte mogna
Men utsikten var fin
Så jag tog ett nakenbad i fjällsjön, 11 grader friskt!

Magsår, hjärnblödning och hjärtattack

Ungefär så känns det just nu. Men ändå på ett bra sätt!

Vill ha ett sminkbord

Som jag hade i Spanien. Men nu har vi ingen plats.

RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!