Wedding photo

Har framkallat en större bild från bröllopet som vi kan titta på och minnas! Och så har vi ju förstås den fantastiska boken.

Kickstart my heart

Bebisen sparkade precis uppåt så hårt att mitt ena bröst gungade till. Kanske han vill lyfta upp dem ett par centimeter när han ändå är igång?

Mitt nya vrålåk!


Terrassen är född!

Så här fint blev det! Och stort! Tog bilden klockan 12 nu på kvällen, då var det så här ljust och härligt! Förstår ni att man vill ha en bra uteplats när nätterna är så fantastiska som de är. Ljuset, värmen och solen verkar aldrig sina.

Gravid vecka 28

Jag måste säga att den senaste veckan varit min sämsta gravidvecka, har spytt en dag, varit illamående två dagar, haft ont i huvudet, noll ork eller lust med nåt samt gravida hormonutbrott.Bebis är 40 cm och väger 1200 gram, själv hade jag bara gått upp 2 kg från februari till min födelsedag så det var bra nyheter! Brösten läcker mjölk och det är varmt men livet är ju underbart!

Födseln av en terrass

Igår kom jag hem och möttes av förändringar på vår baksida. Så mycket att det syntes från framsidan. Kent slet och jobbade i solhettan med vår blivande terrass. Vi fick grävhjälp och middagsbesök av Thomas och Maria med barnen. Eftersom jag inte kan kratta, bära nåt eller stå framåtböjd och jobba lagade jag mat och grillade åt alla. Sen åkte Kent och handlade plank och vi gick till lekparken.

Imorse åkte vi iväg tidigt med ett fullastat släp med buskar och annat skräp hemifrån och slängde på tippen. Jag var illamående innan och det blev inte bättre av soplukten, men jag överlevde!

Snart kommer Kent hem och ska såga planken och skruva fast dem och så är det i stort sett färdigt!
På plats med lite möbler och några odlingskrukor och sommarens hängplats är skapad!


Träskor åt folket!

En lockande utförsäljning!Jag är tjatig

Vaknade tidigt och tycker liksom att resten av världen borde följa min konstiga och varierande tidszon. Måste istället vänta, och vänta. Var seg som klister igår men fick goda nyheter som lyste upp dagen! Sen sov jag några timmar på kvällen, genom en fotbollsmatch faktiskt.
Idag är det dags för sol och bad. Tonfisksallad till matsäck, huden insmord, vatten fryst och väskan packad.

Bara lite väntan på resten av folket då.

Om jag gift mig i år

Anana till mina tärnor :)Mellan hägg och svett

Igår hade jag värmeslag hela dagen, solen stekte, jag sov i omgångar hela dagen. Åt middag klockan tio, vi kollade lite på tv och gick sen ut på nattpromenad, det var ljust och doftade fantastiskt från alla blommande hägg. Man vill bara spara den sommarnattsluften i en burk och sniffa på i februari när livet känns som mörkast och tyngst. Jag gick i linne och tunna byxor och höll på att rinna bort. Tog en lång kalldusch när jag kom in och lyckades sen somna för natten trots aktiv bebis i magen. 
Sov länge idag, som en däckad, och vaknade till en svalare och lite blötare dag, vilket var en lättnad. Mötte Marna, Lone och Hugo på stan och åkte sen till Ikea med dem. Köpte ingenting! Men det var en fin dag :)
 
Nu ska jag softa lite och göra lite manikyr, vilka naglar jag fått nu under graviditeten! Bara att passa på att njuta och vara fin. 

Systrar for ever

Vi låg vakna i sängen och pratade innan morgonen skulle tvinga oss upp. Men telefonen hann före, det var Pernilla och klockan var halv nio på morgonen, nu händer det! Visste jag innan jag hunnit svara. Och lilla lillasyster sa med glad röst att hon haft värkar under natten, jag svarade att jag kommer då. Hon förstod inte helt, men för mig var det solklart. Jag skulle vara vid hennes sida. Väskan var redan packad och jag hoppade in i bilen och försökte stressat hitta en verkstad som hade tid att byta mina vinterdäck till sommardäck, gav till slut upp och stoppade in däcken i bilen och körde söderut. Flera gånger pratade jag med Pernilla i telefonen och vi var inte ens säkra på att vi skulle hinna ses ikväll. Jag körde fort men försiktigt och hade knappt tid att stanna och kissa, men när jag kom fram till rondellen som berättar att man är hemma i Väsby igen var det inte dags för någon bb-färd ännu.
Regnet öste ned och inne i det blivande familjehemmet var ljus tända, det var varmt och mysigt och luktade gott, helt nystädat och det lilla barnrummet stod och väntade på att fyllas av en inneboende. 
 
Trots ihållande värkar var Pernilla vid gott mod, Niklas en aningen stressad och vi drack kaffe och bokförde med klockslag varje värk. Sent på kvällen, runt tolv körde jag dem till Danderyd, jag var aningen tveksam till att ankomsten var så nära men vad vet man när det är första gången? Släppte av dem utanför förlossningen och åkte tillbaka till lägenheten och skulle försöka sova. Det gick ju så klart inte. Så när telefonen ringde en timme senare åkte jag piggt och hämtade dem igen. Då var Pernilla rätt sliten. 
Några timmars sömn senare var det morgon igen och vi ringde mamma och pappa och berättade vad som var på gång, de var chockade och glada! Men ännu skulle vi få vänta ett par dygn på lilla Dante. De dagarna är en annan historia.
 

Gravid vecka 27

Bebisens ögon öppnar och sluter sig nu, något den tycker är underhållande och gärna sysslar med. Om man lyser med en ficklampa mot magen reagerar bebisen genom att röra sig mot eller bort från ljuset. Hjärnan är mycket aktiv från och med nu, det sägs att bebisen börjar drömma nu men vem kan veta det? De karaktäristiska valnötsliknande vecken bildas nu på hjärnan och mer hjärnvävnad formas. Livmodern når upp till bröstkorgen vilket kan göra en ännu mer andfådd än man blivit idigare pga det ökade blodomloppet. Yey.
 

Inget är som doften av gula Blend

Eller? Just nu tycker jag att cigarettrök och askkoppar luktar gott. Så sjukt! Jag har alltid tyckt att det luktar så äckligt när folk röker och för att inte tala om gammal askkopp liksom, hatade att tömma dem på jobbet. Nu stannar jag gärna till vid en full askkopp eller saktar in om någon suger på en cigarett, man kan ju hoppas den här grejen går över fort!
 

Att bli trött

Nu för tiden finns det ingen extra energi i mig, när man blir trött blir man dödstrött och måste gärna vila där och då. Är det kväll finns det inte en chans att man kan komma igång igen på nåt sätt, då är det sängen som gäller. Ganska ovant för en som är van att ha massa grejer på gång att nu ta varje dag som den kommer och kanske inte orka allt man planerat. Men så är det väl bara, då får an vara glad att man inte måste tänka på massa måsten med jobb, hus eller andra barn. Däckar jag nu så gör jag det, inte så mycket mer med det liksom. Sen väntar väl några år med sömnbrist så egentligen är det bara att passa på att njuta huvudkuddens gos nu,

Sommarkliché

Man vill plocka fram färgerna

hjälpa våren en bit på vägen

Svenskar fryser på uteserveringar och inga kyliga leenden kan värma den med för tidig jacka men mycket hopp

Vilka blir vi när vi äntrar den knoppande världen

Livet i vinterns kokong har varit instängt under mönstrade filtar med blicken på fladdrande lågor

Tryggt men bittert

Nu ska vi istället bli redo, fräscha och gärna ha färg på kinderna innan solen hunnit dyka upp

Tekoppen byts mot just det här årets innedryck, nånting svalkande och friskt, representerande den vi vill att andra ska tro att vi är

Vid grillen står männen och fryser i träskorna

Fruarna skär en sallad och vill inte ha balsamico på tunikan

April är stressande schizofren mot den som bytt till sommardäck, alla twittrar och kvittrar om det rådande väderläget

Maj rusar förbi fast allt vi pratar om är att njuta av denna saliga årstid

Lite ledighet fullproppad med sommarförberedande måsten

Ett par födelsedagar, konfmationer, bröllop och studenter och midsommar är redan runt hörnet

Idyllen spräcks redan innan akvaviten ens kommit på bordet, den avslappnade bryggfesten blir snålblåsig och surare än sillen

Hade vi det inte varmare på den snöfria julaftonen i fjol?

Fyra veckor i juli tänker vi frihet och trycker sen ihop oss på strand vid insjöar eller internationella vatten, vinglar vi på rangliga campingstolar med tillfälliga grannar alldeles för nära husvagnsknuten

I juli är arbetsdagarna längre på sommarstället än på kontoret och de där unika nordiskt ljusa sommarnätterna stör bara vår sömn

Nån semestrar hemma som det så fint heter, och i slutändan har missöjda barn och motgång från vädergudarna slösat era kronor mer än vad euron skulle kostat er om ni bara åkt

Om vi bara...

Som en vanlig svensk alltför ofta tänker. Och beställer in en stor stark till.
För egentligen är vi fortfarande på premiären för uteserveringen

 


17 mai

Norges varmaste nationaldag i Trondheim sedan mätningarna började utföras. Som mest 28 grader under dagen! Vi strosade ned och hade av någon anledning med oss både jacka och kavaj och jag hade strumpbyxor, man kunde liksom inte ta till sig att det var verkligt att det var så pass varmt. Gatorna myllrade av folk i kostymer och bunad, det vill säga norsk folkdräkt av alla olika slag, det finns nämligen en för varje plats i Norge. Typ. Och jag tyckte synd om de som pliktskyldigt använder bunaden som är  ull och bärs med strumpbyxor eller stickade knästrumpor, många med huvudbnad till. Grilad norsk någon?
Vi hade me oss berto frånArgentina som tyckte att det var kul att se detta speciella firande, för visst  är det speciellt! En nationaldag som kommer från uniossplittringen från Storebror Sverige och som handlar om självständighet och frihet, inte krig eller fred eller döda kungar. Nu är 17 mai barnens dag och ungarna går i tåg och äter glass och leker hela dagen. 
Vi började med att se på borgertåget, fotbollslag, quiltklubbar, Star warsgäng, orkestrar, poliser och brandmän, u name it, de är i tåget. Musik spelas hela tiden och stora banderoller och flaggor viftas med. Det sköts kanonkulor från fästningen och det smällde här och var i tåget också. 
Tidgare på morgonen går barnetåget, då går varje skola i tåg med musik, kör, drillflickor och massa skrikande skrattande barn. Det allra tidigaste tåget börjar faktiskt 6.45 nere i stan. En lång dag för många alltså.
Vi stod i alla fall och kikade på tåget och trängdes med alla andra, fantastiskt när staden lever upp så där och något osm är riktigt kul är att alla är finklädda. Då menar jag alla! Du ser inte ett par gympaskor, knappt ett par jeans och inga gamla träningskläder så långt ögat kan leta sig in i folkhoperna. Bunad, kostym, långklänningar, sommarklänningar, sjömanskläder på barnen, höga klackar, slipsar och fina frisyrer är vad som rör sig på gator och torg. Hundarna har rosetter och band i blått, rött och vitt och barnvagnar och cyklar är pyntade.
 
Vi behövde svalka i solen och gick tillbaka till Bakklandet och satte oss på vårt stammisställe och drack öl, åt soppa och tittade på passerande människor i flera timmar. Efter det gick vi till SOlsiden och trodde det skulle vara omöjligt att hitta ett bord, men första stället vi gick förbi hade ett ledigt där vi fick plats alla sex! Det var fullsmockat överallt, solen stekte fortfarande trots att klockan närmade sig sex, det luktade fisk och vitlök från restaurangerna och stämningen var på topp överallt!
Några timmar senare åkte vi hem till oss och grillade, det var en befrielse att komma ur den tighta klänningen, hårda bh:n och varma strumpbyxorna. Min rygg var nära brottet då lillnorsken i magen inte accepterade mer än en sittställning hos sin bärare på hela dagen. Efter grillningen drog resten vidare och jag satt i duschen ett par timmar innan jag slocknade i sängen. Glad över att denna, min andra 17 mai, inte var blöt och kall som sist när jag inte alls fick uppleva den säregna folkfest nationaldagsfirnadet faktiskt är här. 
 
När ska vi börja ta efter i Sverige?

It's raining men

Jag lägger inte till ett halleujah där. Men det är faktiskt ganska skönt. Jag är stel idag efter gårdagens träning och promenader och det har ju varit oerhört varmt i flera dagar. Så nu tar jag en hemmaslappardag. Ikväll påbörjar Kent grejandet med vår terass! Blir skönt att få den iordning, synd bara att handikappade jag inte kan hjälpa till att göra nånting, ganska frustrerande att bara titta på. Jag får ordna det fint med blommor och sådat sedan istället, en kvinnas uppgift eller vad säger ni?

Saker till babyn

Vi har redan samlat på oss en hel del klæder och saker infør bebisens ankomst, och vi vill førsøka hålla det hela på en ganska sparsam materialistisk nivå. Men en del ting behøver inførskaffas till skøtbordets væntande tomma lådor.
 
¤ En digital ørontermometer
¤ En ihopfællbar badbalja
¤ Pyjamaser med føtter, helst med dragkedja i benen
¤ En skøtvæska
¤ Ekologisk napp utan farlig plastgifter, finns bra produkter hær
¤ Nappflaskor med samma ønskemål som nappen
¤ Gosedjur
¤ Snuttefilt
¤ Mobil att hænga i vagnen
¤ Spegel att ha i baksætet
¤ Tæcke till vaggan, eller kanske en sovpåse? Behøver man kudde?
¤ Overall till den førsta vintern och en till høsten kanske?
¤ Tunn møssa
¤ Tjock vintermøssa
¤ Handdukar
¤ Strumpbyxor
¤ Snorsug
¤ Bærsjal
¤ Roliga bøcker om barnets førsta år
 
 
Kanske ær det något mer man behøver, har ni førslag? Saker vi redan har ordnat/lånat/skaffat/fått/køpt ær
 
¤ Vagga
¤ Barnvagn
¤ Bilbarnstol
¤ Stora filtar
¤ Babygym
¤ Snugglenest
¤ Brøstpump
¤ Blandade klæder, bodys, byxor, trøjor, strumpor, strl 56-62
¤ Skøtbord
¤ Babybjørn
¤ Vippestol, vet inte vad det heter på svenska men sån dær liten gungande stolsak
¤ Skøtbædd 
¤ En del sængklæder 
¤ En badhandduk med huva
¤ Småskor
¤ Åkpåse till vagnen
 
Så ska vi så klart køpa bløjor, bomull och vad det nu behøvs i skøtbordszonen och som hygienprodukter har jag bara tænkt anvænda mina naturliga rena oljor och liknande. 
 

800 grader

Fyra fönster öppna men vad hjälper det när luften står helt stilla ute. Ligger i sängen utan täcke och är varm helt enkelt. Men vi får inte klaga.

Uppe med tuppen

Vår gäst Norberto åkte tidigt imorse så vi har redan varit vakna ett par timmar. På en söndag! Helt galet. Övning inför det som komma skall? Även om ögonen är svidtrötta känner jag mig rätt pigg i övrigt. Vi ska på två barnkalas idag så det är bara att hoppa in i bilen och styra mot Meråker snart.
Brände mig i solen igår, aloe vera har nästan tagit bort det nu, blev skillnad bara på ett par timmar. Rekommenderas!
Igår såg vi senaste Wallander, Den orolige mannen. Jag älskade den boken och filmen var oxå bra.

Önskar er en fin och varm söndag!

Tropisk lördag

Kent var bakis men ändå uppe innan mig idag. När jag vaknade hade jag så ont i fogen, lille bebisen tillät mig bara att sitta bakåtlutad igår och det satte sina spår.
Genom en biltom stad körde jag för att köpa en present och en ekologisk solkräm till mig själv. (300 pix, brände mig sen...)
Efter det lade jag in Kent och Rocker i bilen och vi körde till Øysand för att hänga med lite kompisar. Det var mycket folk på stranden men vi hittade en egen del. Där hängde vi i flera timmar och var ute i vattnet med benen då och då.

Nu är vi hemma i vår tropiska hydda och trots massa öppna fönster är det varmt och soligt. Det är enkelt att älska vädret och de ljusa nätterna.En ny familjemedlem

Tidig morgon, jag vaknade ivrig som ett litet barn på julafton. Och med all rätt! Skulle nämligen få de finaste i värden denna dag. Åkte til jobbet för en halvdag och blev sen hämtad av Kent. Vi styrde söderut på 73:an och kom allt för tidigt fram till Nynäshamn. Det var tråkigt höstväder ute och allt vi kunde göra var att vänta. Så kom den stora båten. Vi gick in i ankomsthallen och var tvungna att vänta ännu lite mer. Till slut kom en dam med två bedårande små krabater runt benen. Rocker och hans syster. Rocker var den emd de vita fläckarna bakpå nacken och bakom tassarna sa hon. I mitt hjärta föddes omedelbar och obeskrivlig evig kärlek och ömhet. På ostadiga sjöben med både nyfikenhet och lite rädsla nosade han ivrigt omkring sig och efter en stund gick vi stolta ut med kopplet i handen och rastade vår nya familjemedlem!
Bilturen hem gick bra, vi skjutsade först tanten som köpt Rockers syster och hon hade massa franska bulldogar sen tidigare. Det var alla möjliga färger och former på dem och även en låda små valpar på bara några veckor. 
Jag körde hemåt och Kent satt i baksätet med Rocker i buren bredvid sig. Han var ganska lugn under resan och vi var otrolgit glada men också ganska spända. När vi svängde in på vår gata ville jag veva ned rutan och ropa till hela världen att vi precis fått oss världens sötaste hund! Jag minns att jag tänkte att det kanske är något liknande man känner när man kommer hem från BB. Med en bebis och inte en hund då förhoppningsvis. 
Rocker var åtta månader men ändå så liten, vi bar honom upp för trappan och han nosade försiktigt runt i lägenheten medan vi lagade mat till oss själva och lade upp mat till honom i de splitternya skålarna. Sen gick vi en promenad till Kents jobb och han skulle jobba några timmar så ag och Rocker gick till farmor på besök. Precis som vi blev hon omdelbart charmad av den lille fransosen. 
Kvällen gick bra och natten likaså men uppenbarligen sov jag väldigt lätt för när DN ramlade in genom brevlådan flög jag upp ur sängen för jag trodde det var något med Rocker. Det var det ej, förrän då, han vaknade nämligen också och blev orolig, kissade på sovrumsgolvt och trampade omkring nedanför sängen. Kent gick ut med honom och sen blev det bra. 
Morgonen startade glatt med att vi var en internationell familj på tre, en svensk, en norsk och polsk fransos. Och Rocker förgyller vårt liv varje sekund än idag.
Då liten, nu stor
 
 

Gravid vecka 26

Barnet hör massa ljud, upp till 80 decibel kan det bli där inne i magkojan. Tur att han fick följa med på konsert igår då! Ögonen utvecklas men kommer inte öppnas förrän om en dryg månad. Livmodern går nu till centimeter ovanför naveln och det är full aktivitet med rörelser där inne. Allra mest på natten... Nu är rörelserna inte bar snå pickar och vågor i nedre delen av magen utan stora böljningar över hela magen och han skiftar mellan att ligga på vänster och höger sida.
Jag är mycket trött, trots bra värden på allt, jag har ont i bäckenet och går på träning för att det inte ska förvärras. Vilar mycket, promenerar i stilla takt, äter ordentligt och har det helt enkelt bra! Då måste ju bebisen också ha det bra tänker jag. 

Himlen i huvudet

Så känns det idag, det är ett tryckande mörkt molntäcke där uppe som aldrig börjar läcka förlösande. Det är klibbig värme och tungt att andas. Här som vi alltid har frisk havsluft och lite bris. Hemskt. Jag är bara hemma nu och tar det lugtn. Ikväll är en partykväll inför 17 maj, men Kent ska på fotboll och jag är ju ingen partydrottning längre så vi ska nog bara grilla och även om han tar nån öl ute är det tveksamt om jag följer med. FoKuserar hellre på morgondagen. 
 

En ankomst till Göteborg

Efter ett par dagar med släkten hos min bästa morbror i hans mysiga röda stuga i Östergötland skjutsade mamma mig till Hallsberg station varifrån jag skulle hoppa på ett tåg. Det var sommar, solen sken, vi lyssnade på Beatles och var lite osäkra på den rätta vägen.
I tid kom vi fram till tågstationen och jag kom inte ihåg sist jag hade åkt tåg (pendeln ej inräknad). På tåget var det svalt och fräscht men jag saknade restaurangvagn.
Anlände till Göteborg, låste in väskan på Centralen och tog en promenad genom Sveriges bästa stad. Köpte mat och satte mig på gräset vid vattnet och njöt av sommaren. Hämtade sedan ut väskan och tog spårvagnen till den mysiga Redbergsplatsen där jag möttes av Christoffer. I den varma ljusa sommarkvällen hängde vi på balkongen tills vår älskade Louise kom hem från jobbet och en härlig Göteborgsvecka startade!

Bilder från igår!
Jag fick en barstol att sitta på under konserten vilket var väldigt skönt. Ändå har jag ont i ryggen och känner mig typ bakis idag.... ålderns förfall har startat!
Sista året på 2...

Igår gjorde jag slag i saken och fyllde 29 år. Oundvikligt liksom. Men det var inga problem! Började morgonen med en magkontroll hos läkaren och allt var finfint! Bullegutt var helt vild när hon skulle lyssna på hjärtljuden och han simmade undan hela tiden och körde nån form av kickboxningspass. Jag promenerade hem i sommarvädret och kände mig fortfarande ung. Runt 17 kanske så inte helt min matchålder, men inte långt ifrån! Tog det lugnt hemma resten av dagen, mobilen pep och ringde konstant vilket var fantastiskt. Man blir så varm i själ och hjärta av alla som hör av sig. På kvällen åt jag och Kent och vår argentinske gäst Norberto tapas på ett ställe vi inte prövat förut. Och det var superbra! Vi beställde in massa blandat och Kent var väldigt nöjd över att äta med en vegetarian och en gravid, han fick all skinka och korv för sig själv :)
Jag avslutade det hela med en liten dessert som sig bör på ens egen födelsedag och speciellt när man inte kan fira med ett glas bubbel.
Vi gick vidare till Byscenen och såg en fantastisk konsert med Roky Erickson! Denne gamle gråe karl med så brokigt förflutet rockar kanske inte stenhårt med puffigt ansikte och svullna armar,  det är liksom ganska onödigt att fejkspela ett solo medan det i själva verket är gitarristen på sidan om som drar av det. Men han hade en skön närvaro och sjäng jättebra, hela lokalen gungade av hederliga 70-talsrytmer och vi var så lyriska och nöjda när timmarna var färdiga! 
Då åkte vi hem och såg rockdvd:er tills jag stupade i säng. 29 år fyllda och väldigt glad!

Ny bok om Harry Hole

Om en månad kommer den nya deckaren av Jo Nesbö. Alla dessa böcker är bra men den senaste, Gjenferd var i en klass för sig. Som jag grät på slutet. Ser verkligen fram emot Politi.1500 kr goes 235 kr

Fyndade lite kläder till mig själv idag, allt på olika reor. Älskar att fynda! Inte lika lätt nuförtiden så man får passa på när man hittar nåt!


Köpte oxå ett par små skor till babyboy.Vegetarisk buffé hemma

Inte hos Herman men hos oss! Låt mig presentera: hoummos, citron- och vitlökspannkakor, sallad på grön papaya och morot med lime, gratinerad endive, räkor i god marinad. All by me! Och köpta Vegetariska samosas, supergott allting!När det suger till i shoppingtarmen och bäckenet är löst

Igår ville jag verkligen åka och shoppa, strosa på ett köpcentrum hela dagen. Men i detta kommunistland är inget öppet på söndagarna. Jo, Plantagen av alla ställen! Tror de faller mellan stolarna lite med i vilket fack de ska placeras, så de har öppet. Tänkte faktiskt åka dit bara för att få handla lite! Men jag höll mig till idag och jag och Lise hängde på låset när City syd öppnade. På en gång reafyndade jag två par ballerina för 98kr. Redan då kände jag lindring. Blev inga fler fynd. Vi åt lunch, bakpotatis med grönsaker och grejer+dricka. 140 kronor, sug på den ni.
Sedan handlade vi massa goda grejer på en asiatisk mataffär. Resultatet av det får ni senare.

På eftermiddagen var det dags för lite bäckenträning igen, ontskönt som gör gott. Gick ett varv på stan men hade inget shoppingsug kvar.

Snart kommer en argentinsk tatuerare hit, Norberto, han ska sova över inatt. En schysst kille som passande nog är vegetarian så den asiatiska middagen blir bra! Gjorde faktiskt pulled pork igår som jag fick ställa väckarklockan för att ta ut ur ugnen klockan sju imorse. Vi får spara köttfesten till imorgon helt enkelt!


Hänga på en skolgård

Vi tog 30 sekunderspromenaden över vägen till Singsaker skole där barnen kunde leka och vi vuxna grilla och dricka kaffe. Så otroligt vuxet va?! Härliga timmar i solen. Barbent! Självklart var jag tvungen att sova middag när vi kom in.... Snart dags för bio, Iron man 3. Ut i kvällssolen, in i biomörkret!

May. 12, 2013


50 dagar ur mitt liv

En ny sån där blogg trend som kommer och går. Låter mycket att berätta om 50 olika dagar av ens liv. Men, vad är 50 dagar egentligen? En piss i havet, en bråkdel, en smula, blott ett andetag, en bildruta i en livslång film. Så jag ger efter för trenden, jag är ju ändå den som minns det mesta :)

I'm back!

Har æntligen fått ny telefon. Nu kan jag ha alla appar som en normal mænniska, och kontaktas på alla sætt och vis. Sjælvklart på samma gamla norska nummer.

Der ær på allvar

Jag rinner bort nu. Førångas av min egen værme. Brænner mig på brøstkorgen, sænder ut værme nog før att værma Kiruna i ett år. Det ær såna dær vågor i luften ovan mig. Så kænns det.

Det ær vår, værme och snart sommar!

Vilket væder vi haft den hær veckan, man blir ju helt salig. Igår åkte jag och handlade på kvællen, i bara klænning och Converse, barbent, ingen kofta, och det var varmt och skønt! Køpte allt jag var sugen på vilket resulterade i ananas, blommor, ostbricka, sparrisar, tre olika salladssorter, 5 kilo rækor... med mera med mera. Låt gravidsuget styra.
Inatt sov vi med øppet fønster før førsta gången i år. Så skønt. Men jag kunde typ inte sova, hade ont i hela kroppen på ett spænt och jobbigt sætt. Idag kænns det bættre, førutom træningsværk från min foglossninstræning igår. Har børjat dagen flera gånger men nu sist blev det ordentligt och jag åt kokosyoughurt och banan, Kent ær på væg hem från jobbet och vi ska hitta på nåt lørdagskul.
Kommande vecka ær ledig måndag, lækaren på tisdag før att kolla læget och mæta magen, fødelsedag på onsdag med konsert på kvællen, 16 maj på torsdag, då børjar firandet, sen ær det nationaldagen på fredag och pingst på måndag så de tær långhelg hær. Kunde vara værre!

90-talet, var tog du vægen?

Såg ett avsnitt av Friends och tænkte på hur stilbildande och tidstalande tv-serier ær. Det var værldens populæraste program, och fødde sex stycken superstjærnor med efterføljande dåliga spinoffs. Men vilket tidsdokument att se denna numer kultserie. Gæstspelare i avsnittet var en icke grå George Clooney samt en ung kollega från Cityakuten, sjælvklart spelade de lækare æven hær. Musiken i avsnittet ljød REM i bakgrunden, telefonsvararen lyssnades av och klæderna, håren, de løsa kostymerna, polokragarna, instoppade flanellskjortorna. 90-talet! Och inte den snygga delen. 
 

Halta Lotta

Ska på gruppträning för gravida med foglossning idag. Blir väl ett "stelt" sällskap hihi. Men först äta och lufta fransosen. Sov som en kratta inatt, kanske för att jag sov i stort sett hela dagen igår.
Lindex hade 3för2 på underkläder, kanske ska pröva att hitta en till bh och några sköna trosor.

Gravid vecka 25

Vi vælkomnar oss sjælva till den tredje och sista trimestern. 
Magen ær rund och bebisen lever loppan dær inne, vissa dagar mer æn andra. Han ær cirka 33 cm lång och væger cirka 850 gram, skelettet hårdnar nu och bebisen reagerar på berøring, puffar man på utsidan av magen ær det vnaligt med ett svar inifrån. Livmodern ær ungefær lika stor som en fotboll! Prøva att stoppa en fotboll innanfør trøjan och se hur det kænns ni som inte ær gravida.
Jag ær kissnødig nær jag sitter i bilen, går længre eller på natten. Annars går det bra. 
Bild på mig och den blivande mostern, fotboll under klænningen?

Magen växer

Imorgon ska jag på fysioterapi igen, hoppas det blir njutbart även denna gång. Ryggen och skinkorna är lite stumma efter gårdagens biltur. Idag har babyboy sparkat som en tok! Mamma tyckte min mage växte bara under veckan vi var där, kanske det stämmer. Ser just nu på ett program om alkohol och är väldigt osugen på både vin, whisky och modet det skänker. Hormonerna gör väl sitt till för att man ska föredra hemmamys och stora tekoppar. När jag och.pappa grillade korv i solen blev jag dock sjukt sugen på en kall bira.
Undrar varför Beyonce är med i två olika reklamer på tv som båda är väldigt dåliga. Idag har jag läst tre gravidböcker och plöjer nu en fjärde. Alla fyra helt olika men ändå lika så klart, så här långt in i månaderna känner man sig rätt kunnig och skummar igenom en del fakta. Men även om mycket är fakta, konkret och fastställt måste den största gemensamma nämnaren för graviditeter vara att de alla är individuella och unika, precis som vi är oxh våra barn kommer bli. Viktigt att komma ihåg.

Tillbaka

Tiden i Stockholm började, efter en dags försenad ankomst, med Dantegos och bästisbrunch. Dagarna och kvällarna fylldes snabbt av familjemiddagar, kompishäng, massa Dantelek, bio med ena guddottern, klädbytardag, kalas, överraskningsbröllop, bebispremiärträff, närhetsbatterierna. Nästan varje dag sov jag middag på någon soffa, nästan varje kväll la jag mig tidigt och vaknade morgonen efter av mig själv. Så trots ett schema som fort blev fullbokat har jag slappnat av och blivit väl omhändertagen av allihop.
Bilresan hem blev lång, med matstopp, shopping, loppisar och fint väder, men idag har jag sovit nästan hela dagen till och från. Det behövdes nog.

RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!